2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Hanımlar kızlarınıza ne isim vereceksiniz ben çok kararsızım isimli takım yaptirmak istiyorum ama isim belli olmayinca bilemedim 🥲🤭
Biz de tam karar veremedik hala, en son elif vera konusuldu. Ablasi da erva idi uyumlu oldu hosumuza gitti.
Kızlar iyi akşamlar şeker yüklemesi yaptıranlar var mı acaba aramızda?
En son 22 haftalıktım kontrole gittiğimde 3 hafta sonra gel dedi doktorum sabah aç şekilde şeker yüklemesi için öbür hafta gideceğim nasipse. Temmuz grubuna baktım yüklemeyi yeni yaptıracak olanlar da var ben erken girmiş olmuyorum değil mi
Bugun kontrole gittim ben. Gitmeden de 3-4 gun evde aclik tokluk olcup gittim zaten hep sınırda cikiyodu o yuzden istemedi. Cok kilo aldigim, preeklampsi sikintim ve bu sınırda olmasi nedeniyle acil eliminasyon diyetine basliyorsun bunun 3 kilosu odemdir onu vericez bundan sonra da ay basina 1 kilo alicaz sadece degilse cok yuksek riskli gebelik sinifina sokmam gerekecek seni dedi🤷🏻‍♀️ seker yuklemesi ekstra istemedi isime geldi. 24 haftaligim
Kızlar ya aranızda bazen nefes almakta güçlük çeken oluyor mu ben bazen oturduğum yerde aldığım nefes yetmiyor gibi nefes nefese kalıyorum nedenini çözemedim hala
Bennnn ozellikle aksamlari. Bi de agladiysam uzulduysem artiyo🤷🏻‍♀️

Kızlar arada alt karnım şerit halinde semsert oluyor ben bunu bebeğin sırtı başı vs yaslanıyor ondan oluyor sanıyordum ama bazıları öyleyken bazıları da braxton hicks kasılmalarıymış çok şaşırdım hiç bilmiyordum 😳

Merhabalar, doktorum bana plesantamın kalın olduğunu ve sirkumvallat yapıda olduğunu söyledi. Riskleri çokmuş o yüzden çok tedirginim, bunu yaşayan var mı tecrübelerini yazabilir mi

Ben ben 🙋🏻‍♀️😵‍💫 basindan beri agir kabiz yaşıyorum (tup bebek, progesteron ilaclar vs sebebiyle) ne denediysem gecmedi.. ama 1 aydir sizin gibiyim. Gida zehirlenmesi sanip acillik oldum birinde. Şimdi biraz sakin ama devam ediyor. 24. haftada ilk istiframi ettirdi bana bebis.. Sanirim buyudukce bası artıyo

Kabizlik icin 2 tatlı kasigi kadar gibi chia tohumunu ya suda bekletip ya da yoğurda karıştırıp yiyorum. İşe yarıyor sanki:)

Biz de tam karar veremedik hala, en son elif vera konusuldu. Ablasi da erva idi uyumlu oldu hosumuza gitti.

Bugun kontrole gittim ben. Gitmeden de 3-4 gun evde aclik tokluk olcup gittim zaten hep sınırda cikiyodu o yuzden istemedi. Cok kilo aldigim, preeklampsi sikintim ve bu sınırda olmasi nedeniyle acil eliminasyon diyetine basliyorsun bunun 3 kilosu odemdir onu vericez bundan sonra da ay basina 1 kilo alicaz sadece degilse cok yuksek riskli gebelik sinifina sokmam gerekecek seni dedi🤷🏻‍♀️ seker yuklemesi ekstra istemedi isime geldi. 24 haftaligim

Bennnn ozellikle aksamlari. Bi de agladiysam uzulduysem artiyo🤷🏻‍♀️
Ayyy yükleme olmamasına sevindim diyetle toparlayacağını düşünüyorum ve inanıyorum ❤️ tansiyon problemin var mıydı

Erkek çocuk isimleri de gelsin mi ozaman:)
Kızımda hiç zorlanmamıştık, bu sefer erkek ve erken doğum riski de olunca hemen bulalım istedik. Baskı da arttıkça iyice kararsız kaldık😄
2 erkek anası olarak adaya veda etmeye hazırım 🤣 abimizin adı Bilal Aras aramıza katılacak olan küçük beyefendinin adı Aslan olacak. Kocamın sülale hep 2 isimliydi diye ilkinde hormonların etkisiyle hataya düştüm ama bunda ruh sağlığım yerinde çok şükür o yüzden tek isim olacak 😆😆😆😆😆
Adıyla yaşasın sağlıcakla inşallah tüm miniklerimiz❤️🧿

Ayyy yükleme olmamasına sevindim diyetle toparlayacağını düşünüyorum ve inanıyorum ❤️ tansiyon problemin var mıydı
Cok tesekkur ederim insallah ben de cabalayacagim❤️❤️ Valla ben de cok sevindim cunku hala cok midem bulaniyo kesin kusardim gozumde buyuyordu. İlk gebeligimde preeklampsi tanisi almistim damarim tikaliydi. Onda protein kacagi ve tansiyon son aylarda yasadim. Bunda da tedbir amacli kan sulandirici kullaniyorim arter direnci cikti yine detaylida. Surekli olcuyorum uzulursem hemen 134-135 oluyor ama simdilik 140lari 1-2 kere gordum daha erken basladi bunda

Cok tesekkur ederim insallah ben de cabalayacagim❤️❤️ Valla ben de cok sevindim cunku hala cok midem bulaniyo kesin kusardim gozumde buyuyordu. İlk gebeligimde preeklampsi tanisi almistim damarim tikaliydi. Onda protein kacagi ve tansiyon son aylarda yasadim. Bunda da tedbir amacli kan sulandirici kullaniyorim arter direnci cikti yine detaylida. Surekli olcuyorum uzulursem hemen 134-135 oluyor ama simdilik 140lari 1-2 kere gordum daha erken basladi bunda
İkinci gebelikler daha zor geçiyor sanki demi
Hem kendi yaşadığım olsun hem burada okuduklarım sayesinde artık emin olmaya başladım. Allahım sabrını versin de sağ selamet kucağımıza alalım bebeklerimizi❤️
Allah muhafaza normal zamanda senin için bile çok zararlı tansiyon. Ben 2017de aldım hipertansiyon tanısını ilk gebelikte problem yaşatmadı şükür 135ler bizim için normal ama düşük tansiyon istedikleri için ebelere doktorlara fazla geliyor. Emzirme sürecinde insülin direncimle beraber artışa geçip önünü durduramayacağım şekilde ilerledi. Aynı şekilde diyetisyenle çalışarak kilo ödem atarak yendim. Ama damar içi vs aşınma yaptığını düşünüyorum dolaşım sorunum var gibi hissediyorum. Sen de cok cok dikkat et kafan cocuklarından başkasında olmasın. Diyetle toparlayacağına inanıyorum

İyi akşamlar hanımlar🌸
Ebebeğin uygulamasında philips avent in tekli elektrikli göğüs pompası indirimde almayı düşünen baksın ben kaptım bile☺️
Ya varya Allah razı olsun tamda o modele ihtiyacım vardı. Görümcem kendisinin pompasını bana vermişti yanlışlıkla poşetlerle çöpe gitmişti ihtiyacım olmasa bile alacaktım. Aslında ben şu eller serbest lansinosh ya da mochi gibi bir model alacaktım ama kızcağıza çöpe gitti diyemedim gerçi o da başka bebek istemiyor iki çocuğu var daha yeni bir model vermiş olacaktım ama çöpe attık diyemedim.

Ya varya Allah razı olsun tamda o modele ihtiyacım vardı. Görümcem kendisinin pompasını bana vermişti yanlışlıkla poşetlerle çöpe gitmişti ihtiyacım olmasa bile alacaktım. Aslında ben şu eller serbest lansinosh ya da mochi gibi bir model alacaktım ama kızcağıza çöpe gitti diyemedim gerçi o da başka bebek istemiyor iki çocuğu var daha yeni bir model vermiş olacaktım ama çöpe attık diyemedim.
Rica ederim ne demek🥰
Ben de bu modeli favorilemiştim ama fiyatı biraz yüksek diye bekletiyodum daha uygun bir şey alırım belki diyordum bu fiyata görünce kaçırılmazdı😂

Kızlar arada alt karnım şerit halinde semsert oluyor ben bunu bebeğin sırtı başı vs yaslanıyor ondan oluyor sanıyordum ama bazıları öyleyken bazıları da braxton hicks kasılmalarıymış çok şaşırdım hiç bilmiyordum 😳
Evet arada benimde oluyor doktoruma sormuştum normal toplanmalar serleşmeler olucak dedi.

Kızlar ben pazartesi günü İstanbul Sadi konukta detaylı ultrasona girdim ancak doktorum hem gereksiz hastalık bilgileri vererek beni daha çok telaşlandırdı hem de doğru düzgün açıklama yapmadan baktı geçti ve de kalbi görünmüyor tekrar gel dedi. Ben pek memnun kalmadım açıkçası İstanbul Avrupa yakasında detaylı ultrason baktırabileceğim tavsiye edeceğiniz doktor var mı acaba? Zaman geçmeden de gitmek istiyorum yardımcı olur musunuz?
Canım merhaba, benim de dün detaylı ultrason günümdü. Maslak Acıbadem Prof.Dr. İbrahim Bildirici’ye gittim. Çok memnun kaldım. Fiyat olarak biraz yüksek fakat gerçekten inanılmaz detaylı baktı. Raporları çıkardı. Kirpiğine kadar gördü diyeyim. İletişimi de çok iyi, tatlı bir doktor. Tavsiye ederim eğer imkan varsa🙏🏻 bir de özel sigorta/doğum teminatı varsa faturayı sigorta şirketine gönderip o şekilde ücret iadesi alabilirsin belki bir sorarsın onu da ☺️

Kızlar süt sağma makinası alan var mı ya da daha önce kullanan gerekli mi sizce?
Ben aldım canım yurtdışından bir tanıdıktan istedim. Medela marka eller serbest tekli aldım. Denedim hatta bi huylandım ama gayet güzel çekiş gücü var 😂 Bir tane de philips aventin manuel pompasını alacağım. Süt kendiliğinden akınca içinde biriktirmek için kullananlar olmuş, fiyatı da 400 tl bir şey.

Kızlar merhaba
Hediyelik bir şeyler aldınız mı? Hastane odası süslemesi bana fazla geliyor da kağı süsü ve çikolata gibi bir iki bir şey almak istiyorum

Back
X