Karpuz şekeri ck yüksek bir meyve ztn,şeker riski olanlra şeker hastalrna yasak.Ilk gebeliğimde benim şeker yüklemesi riskli ckmsti doktorum karpuz 1 2 dilimden fazla izin vermemişti. Kavun ve muz da oyle.Yok aslinda ailemde sekeri olan kimse yok genetigimde seker hastaligi yok ama karpuz yedigimde midem bulanmaya basliyor sekerim firliyor gebelige ozgu bir durum bu. Normalde benim de boyle bir seyim yoktu. Bilimsel de bir sey tum doktorlar bunu soyluyor aslinda siz bir sey olmaz diye dusunmeyin yine de dikkatli olun. Ben de 36 yasindayim cok genc degilim.
Benim 8.hftda açık kahve akıntm olmstu baysda coktu Allah in izniyle bsy olmadi.O dönem kendimi yormadm 10gun kdr dinlendim hep.İçimi rahatlattiniz valla her lekeleme düşük tehlikesi olarak görüyoruz ondan dolayı progesteron fitil verdi bebek için olumsuz birşey demedi zaten kalbi felan atıyor dedi dinlenin demişti yok sadece 1 kere peceteye sildim kahverengi akıntı geldi dahada yok çok şükür
Bir kere gelip kesildiyse fitiller ise yariyordur. Dinlenin ama endiselenmeyinİçimi rahatlattiniz valla her lekeleme düşük tehlikesi olarak görüyoruz ondan dolayı progesteron fitil verdi bebek için olumsuz birşey demedi zaten kalbi felan atıyor dedi dinlenin demişti yok sadece 1 kere peceteye sildim kahverengi akıntı geldi dahada yok çok şükür
Yaaa bende patlak iki fitik var ins bel agrisi yapmaz. Evet evet ayakta daha cok oluyor arada agri gibi bir sey de giriyorBenim popo aşağıda duruyordu ve ayakta biraz kalınca baskı çok oluyor. Dr bu duruşta özellikle baskı kalça bel ağrısı olabilir demişti
Mesanem bosken de oldu, bos zannederken aniden tuvalet ihtiyacim da geliyor bugun kivrandim tuvalete yetismek icin bastiriyor sanirim iceriden. Benim de 2. Gebelik ve aksamlari tas gibi oluyor karnim. Dinlenme modunda da gecmiyor ama sertligi.Hayir daha bir kilo biseyler neredeyse iki katdan fazla buyuyecekler karnimda yer de yok gibi hissediyorum tas gibi oluyor geriliyor iyice nereme sigdiricamBenim yürürken oluyor kısa mesafede de yürüsem hissediyorum aynısını halbuki mesanem boş olmasına rağmen. Benim doktorum normal diyor hatta bazen karnım sertleşir akşamları onlarda 2. Gebelik itibariyle olağan şeylermiş önemli olan dinlenme modunda bile düzenli ve sık olmasıymış
Elleriyle vuruyordur belki asagiya.Yaa ben o kadar az yukariya vurdugunu hissettim ki bir elin parmagini gecmez. En yuksek zaten gobek deliginin bir kac parmak yukarisina vuruyor. Hep asagida camasir cizgisinin oralarda bir seyler yapiyor. Bastiriyor aniden tuvalet ihtiyacim falan geliyor.Ben inanmıyorum artık ya aşağıda hissediyorum vuruyo bebek diyorum muayenede bebeğin ayakları yukarıda çıktı
Aynen öyle 26. Hafta da 911 kiloydu ama kapladığı yer sanki 5 6 kilo gibi ve ilk gebeliğimde ben bu karınla doğuma girmiştim haziranda temmuzda napıcağımı düşünüyorum kara kara sağlığı yerinde olsun demekten başka dileğim yok tabi ama gözüm korkmuyor değilBir kere gelip kesildiyse fitiller ise yariyordur. Dinlenin ama endiselenmeyinkendinizi yormayin ama ilk haftalarda cok onemli. Rabbim saglikla kucaginiza versin
Yaaa bende patlak iki fitik var ins bel agrisi yapmaz. Evet evet ayakta daha cok oluyor arada agri gibi bir sey de giriyor
Mesanem bosken de oldu, bos zannederken aniden tuvalet ihtiyacim da geliyor bugun kivrandim tuvalete yetismek icin bastiriyor sanirim iceriden. Benim de 2. Gebelik ve aksamlari tas gibi oluyor karnim. Dinlenme modunda da gecmiyor ama sertligi.Hayir daha bir kilo biseyler neredeyse iki katdan fazla buyuyecekler karnimda yer de yok gibi hissediyorum tas gibi oluyor geriliyor iyice nereme sigdiricam
Yaa ben o kadar az yukariya vurdugunu hissettim ki bir elin parmagini gecmez. En yuksek zaten gobek deliginin bir kac parmak yukarisina vuruyor. Hep asagida camasir cizgisinin oralarda bir seyler yapiyor. Bastiriyor aniden tuvalet ihtiyacim falan geliyor.
Bu konuda tek olmadigima sevindim surekli benim niye boyle diyordum. Evet evet 9 aylikken bu kadardi karnim daha nereden baksaniz 3 aya yakin var ne kadar daha buyuyecek ne yapacagim, asiri catlar oyle olursa, cok belim agrir, tuvalet yuzunden bir yere gidemem simdiden boyleyse vs vs gibi surekli evde soylene soylene dolaniyorum. Beni ilk gebeligimde gormeyen babannem bile iri bir bebek heralde dedi hiiic ses etmedimAynen öyle 26. Hafta da 911 kiloydu ama kapladığı yer sanki 5 6 kilo gibi ve ilk gebeliğimde ben bu karınla doğuma girmiştim haziranda temmuzda napıcağımı düşünüyorum kara kara sağlığı yerinde olsun demekten başka dileğim yok tabi ama gözüm korkmuyor değildinlenmeyle benimde geçmiyor çünkü uykumda sağa sola dönerken taş gibi oluveriyo uyandırıyor beni. Biraz sevip dürtüyoum kendine gel diye sonra düzeliyor evet mesane boşken yürüsemde oluyo dediğiniz gibi anında tuvalet hissi geliyo ondan sonra
Çok geçmiş olsun canım inşallah bende 10 Haziran'da kontrol gidecem güzel sonuçlar alırım ve rabbim birdaha bana ve hiç kimseye yasatmasinBenim 8.hftda açık kahve akıntm olmstu baysda coktu Allah in izniyle bsy olmadi.O dönem kendimi yormadm 10gun kdr dinlendim hep.
Bende 4. ayda başladı bu durumlarMerhaba hanımlar üç dört gündür geceleri elimde uyuşma ile uyanıyorum. Haftaya dr a gideceğim. Uyuşma elimi kolumu sallayınca geçiyor. Ama beni uykudan uyandırıyor sanki üstüne bir şey düşmüş gibi acı ile. Aranızda böyle bir problem yaşayan var mı endişelenmeli miyim neden oluyor acaba
Bir de dün yaşanan durum var misal: artik kaçamadım "evde ölçüm yapıyorum.kilom da olsa şekerim mucizevi şekilde iyi sukur" dememe rağmen dayadilar ağzıma glikozuBende 4. ayda başladı bu durumlar. 28.hf. şimdi şişlikler, bu uyuşma agrili uyanma halleri daha da ilerledi ama AS hastaligimla, kilolu olmama bağlıyorum bu kadar erken başlamasını. Hayatım eklem iltihabi ve ödem zaten.. varis corabini gectim normal corap icin dahi egilemeyince artik saldım riskli gebelikten dolayı sürekli evdeyim. Progesterona da hala devam..
Sizde de benzer durumlar var mı?
Kardiyoloji inceledi, iyisin normal bu durumlar deditansiyon takipteyiz onlem amacli.dinlene dinlene yürüyebilirsem biraz azalır gibi geliyor. Bir de tuza, karb.a dikkatt abii ki.
Hiiiççç bunlarla kafanı meşgul etme biz kadınlar için öyle mucizevi bi süreç ki insan bazen ne kadar zorlayıcı geçirse de tekrar tekrar dönüp geçmişe baktığında özlüyor. İçinde kıpır kıpır bi can taşıyorsun doyasıyaaa tadını çıkar emiBu konuda tek olmadigima sevindim surekli benim niye boyle diyordum. Evet evet 9 aylikken bu kadardi karnim daha nereden baksaniz 3 aya yakin var ne kadar daha buyuyecek ne yapacagim, asiri catlar oyle olursa, cok belim agrir, tuvalet yuzunden bir yere gidemem simdiden boyleyse vs vs gibi surekli evde soylene soylene dolaniyorum. Beni ilk gebeligimde gormeyen babannem bile iri bir bebek heralde dedi hiiic ses etmedimetrafimdaki kisiler de karnimin buyuklugunu farkediyor. Aslinda 8-9 kilo aldim hani kilodan da degil Bir de uzerimden atamadigim cocuk sıkıscak cok endisesi var asagida da durdukca sanki eli ayagi kivrim yerine gelecek gibi. Halbuki suyun icinde cocuk ama atamadim kafamdan bu hissi. Saglikla bi kucagimiza alsak valla hamilelik 9 ay suren endise hali benim icin
Benim de sezeryan olcak ve temmuz sonu gibi denk geliyor, ayni tarihlerdeyiz :)Evet evet temmuz 28 inde alır gibi benisen de sanki öyle olursun aynıyız seninle tarih olarak ama tabi bebeklerimiz seçecek
Yaa bakarsın aynı gün oluruz ikimiz de ,Benim de sezeryan olcak ve temmuz sonu gibi denk geliyor, ayni tarihlerdeyiz :)
Benim de sezeryan olcak ve temmuz sonu gibi denk geliyor, ayni tarihlerdeyiz :)Evet evet temmuz 28 inde alır gibi benisen de sanki öyle olursun aynıyız seninle tarih olarak ama tabi bebeklerimiz seçecek
benim de boyleydi, yururken ikidebir oturmam gerekiyorduKizlar bu bebis niyetlendi kendini asagidan birakacak heralde bugunyururken ve egilirken vajina bolgesinde yogun bir basi ve agri hissediyorum. Otururken yok. Sanki biri bu konuyla ilgili paylasim yapmisti ama bulamadim gerilerde kalmis. Bu aylarda normal sanirim degil mi
Belki de:) hangi sehirdesin ? Ben İstanbulYaa bakarsın aynı gün oluruz ikimiz de ,
bende başka bir şikayet yok ama biraz ödem var vücudumda belkide dediğiniz gibi olduBende 4. ayda başladı bu durumlar. 28.hf. şimdi şişlikler, bu uyuşma agrili uyanma halleri daha da ilerledi ama AS hastaligimla, kilolu olmama bağlıyorum bu kadar erken başlamasını. Hayatım eklem iltihabi ve ödem zaten.. varis corabini gectim normal corap icin dahi egilemeyince artik saldım riskli gebelikten dolayı sürekli evdeyim. Progesterona da hala devam..
Sizde de benzer durumlar var mı?
Kardiyoloji inceledi, iyisin normal bu durumlar deditansiyon takipteyiz onlem amacli.dinlene dinlene yürüyebilirsem biraz azalır gibi geliyor. Bir de tuza, karb.a dikkatt abii ki.
Benim de bi süre sol el bileğimde his kaybı gibi bişeyi tutamama gibi olmuştu sonra kullandığım b12 magnezyum kalsiyum u değiştirince düzeldi ataştırdığımda karpal tünel sendromu gibi bişey dikkatimi çekmişti gebelikte çoğalabiliyomuş belki öyle bişeydir dediğim gibi kullandığım takviyeli yeterli gelmiyodu değiştirdim sorunum ortadan kalktıMerhaba hanımlar üç dört gündür geceleri elimde uyuşma ile uyanıyorum. Haftaya dr a gideceğim. Uyuşma elimi kolumu sallayınca geçiyor. Ama beni uykudan uyandırıyor sanki üstüne bir şey düşmüş gibi acı ile. Aranızda böyle bir problem yaşayan var mı endişelenmeli miyim neden oluyor acaba
Yaa cok tatlisinizHiiiççç bunlarla kafanı meşgul etme biz kadınlar için öyle mucizevi bi süreç ki insan bazen ne kadar zorlayıcı geçirse de tekrar tekrar dönüp geçmişe baktığında özlüyor. İçinde kıpır kıpır bi can taşıyorsun doyasıyaaa tadını çıkar emi
Sonradan gecti mi yoksa hala devam ediyor mu? Neyden kaynakli bir sey dedi mi doktorunuzbenim de boyleydi, yururken ikidebir oturmam gerekiyordu
Benimde ilk gebeliğimde ailevi sorunlarım vardı. Ailem eşimin istememişti biz evlenmiştik hamilelik vs derken 9 ay nasıl geçti anlayamamıştım. O yüzden şimdi ne kadar fiziksel sıkıntılarım ağrılarım şeker düşüklüğüm varislerim kasılmalarım olsa da tadını çıkarmaya çalışıyorum kafam rahat psikolojik açıdan göz açıp kapayıncaya kadar 28 haftalık oldum bileYaa cok tatlisinizkesinlikle oyle belki ilk gebeligimde de baska bir seyler vardi ama insan ne gebeligi ne dogumun zorluklarini hatirlamiyor. Rabbim hepsini saglikla kucagimiza versin insallah
Sonradan gecti mi yoksa hala devam ediyor mu? Neyden kaynakli bir sey dedi mi doktorunuz
Birde şeyi merak ediyorum eğer kanama devam etseydi yada büyük bir kanama alanı olsaydı riskli bir kanama devam ederdi değil miBir kere gelip kesildiyse fitiller ise yariyordur. Dinlenin ama endiselenmeyinkendinizi yormayin ama ilk haftalarda cok onemli. Rabbim saglikla kucaginiza versin
Yaaa bende patlak iki fitik var ins bel agrisi yapmaz. Evet evet ayakta daha cok oluyor arada agri gibi bir sey de giriyor
Mesanem bosken de oldu, bos zannederken aniden tuvalet ihtiyacim da geliyor bugun kivrandim tuvalete yetismek icin bastiriyor sanirim iceriden. Benim de 2. Gebelik ve aksamlari tas gibi oluyor karnim. Dinlenme modunda da gecmiyor ama sertligi.Hayir daha bir kilo biseyler neredeyse iki katdan fazla buyuyecekler karnimda yer de yok gibi hissediyorum tas gibi oluyor geriliyor iyice nereme sigdiricam
Elleriyle vuruyordur belki asagiya.Yaa ben o kadar az yukariya vurdugunu hissettim ki bir elin parmagini gecmez. En yuksek zaten gobek deliginin bir kac parmak yukarisina vuruyor. Hep asagida camasir cizgisinin oralarda bir seyler yapiyor. Bastiriyor aniden tuvalet ihtiyacim falan geliyor.
Amiiin insallah. Rabbim bir daha zorluk yasatmasin size deBenimde ilk gebeliğimde ailevi sorunlarım vardı. Ailem eşimin istememişti biz evlenmiştik hamilelik vs derken 9 ay nasıl geçti anlayamamıştım. O yüzden şimdi ne kadar fiziksel sıkıntılarım ağrılarım şeker düşüklüğüm varislerim kasılmalarım olsa da tadını çıkarmaya çalışıyorum kafam rahat psikolojik açıdan göz açıp kapayıncaya kadar 28 haftalık oldum bile
Sağlıcakla alalım bebişlerimizi kulaklarımıza
Benim ikisi de devam etmedi cok bilgim yok ama tekBirde şeyi merak ediyorum eğer kanama devam etseydi yada büyük bir kanama alanı olsaydı riskli bir kanama devam ederdi değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?