2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Benim bebeği besleyen damarlar daralmış sanıyorum. Beslenmeyle alakalı olmayabilir dedi doktorum ama son zamanlarda hamurişine abanmıştım biraz. O yüzden beslenmemi tamamen değiştirdim sadece protein ve yeşillik günde sadece 1 dilim ekmek yiyorum. Avokado, muz, tahin, yulaf, kaşar peynir, süt, kefir ne bulduysam bebeğe kilo aldıran yiyip içiyorum. Bide elimden geldiğince sol yanıma yatıyorum. Dolaşımı hızlandırıyormuş🤷🏻‍♀️ başka ne yapabilirim bilmiyorum

Yediğime içtiğime dikkat ediyorum ama stres yapmıyorum.
İlk gebeliğimde 2500 gramdan sonra yavaşlamıştı kilo alımı 2800 doğdu oğlum. Onda çok panik olmuştum yumurtalar kaşarlar cevizli bademler havada uçuştu ciğer sevmeyen ben onu bile yedim dünyayı yedim yani bebeğe kilo aldıracak ama kaç haftalardan sonra 2500 den 2800 e anca geldi. Bazen ne yaparsan yap olmuyor. Hele işin içine stres girdi mi hiç olmuyor.
Bu gebeliğimde her şey cok yolundaydı hatta 1 bucuk hafta önden gidiyordu. Bayramdan önce bi ailevi sorunlarımız oldu yediğime içtiğime dikkat etmedim. Bebeğin karın çevresi ölçümü anında 2 hafta geri attı. Kocam tarafını Allaha havale edip yoluma bakmaya calısıyorum tek temennim bebeğimin daha fazla etkilenmemesi🙏
Ya rabbim affetsin vicdani olarak kendime yükleniyodum ama benim adım hıdır, elimden gelen budur moduna girdim ben sanırım 4 5 gündür. 2 haftadır et ye süt iç vs gut olcam artık. Doktorumda onun senden alma kapasitesi var sen dünyaları da yesen içsen o kapasite dolduysa yapacak bir şey yoktur diyince bana bir rahatlama geldi. Hepimizin yavrusu zamanında, sağlıkla kucağımıza gelsin inşallah. Kendimize çokta yüklenmek haksızlık olur gibi gelmeye başladı

Bende izmirdym byle sick görmedm klimanın karsisnda yatyom valla bi yere ciklck gbi degl🙄
Sabah 9 10 arası market alışverişini yapıp koşarak eve geliyorum. 11den sonra da bende cıkmıyorum dışarı. Dün bugün yarın berbat pazara biraz serinleyecekmiş Allah sabır versin tüm hamişlere😌

Ya rabbim affetsin vicdani olarak kendime yükleniyodum ama benim adım hıdır, elimden gelen budur moduna girdim ben sanırım 4 5 gündür. 2 haftadır et ye süt iç vs gut olcam artık. Doktorumda onun senden alma kapasitesi var sen dünyaları da yesen içsen o kapasite dolduysa yapacak bir şey yoktur diyince bana bir rahatlama geldi. Hepimizin yavrusu zamanında, sağlıkla kucağımıza gelsin inşallah. Kendimize çokta yüklenmek haksızlık olur gibi gelmeye başladı
Valla al benden de o kadar benimki biraz panik atak doktorum yani. Tansiyonumu bile kendisi ölçer asistanına bırakmaz. Protein ağırlıklı beslen dedi. İşte et balık tavuk böldüm günlere ama Allah affetsin yokluğunu göstermesin elbette şey yani sıcakta gerçekten gitmiyo isteyerek yemediğim şeyin çocuğa ne kadar faydası olabilir diye düşünüyorum 3 temmuzda kontrolüm var sonuçta değişiklik olacak mı sabırsızlıkla bekliyorum

Valla al benden de o kadar benimki biraz panik atak doktorum yani. Tansiyonumu bile kendisi ölçer asistanına bırakmaz. Protein ağırlıklı beslen dedi. İşte et balık tavuk böldüm günlere ama Allah affetsin yokluğunu göstermesin elbette şey yani sıcakta gerçekten gitmiyo isteyerek yemediğim şeyin çocuğa ne kadar faydası olabilir diye düşünüyorum 3 temmuzda kontrolüm var sonuçta değişiklik olacak mı sabırsızlıkla bekliyorum
Ya perinatoloğa ve normal dr gidiyoruz biz perinatoloğa kalsa Yenidoğan yoğun bakımı olan özel bi hastaneye hemen takibe geçicez ve orda doğumumu o yaptıracak 37ye kadar çocuk durursa duracak en ufak bi bozulmada hemen sezeryanla şimdi bile alabilirmiş vs bir sürü şey söylüyor 🥲 ondan çıkıp normal dr gidiyorum bi rahatlama geliyor. Haftada 2 nst, 1 doppler ilerleniyor. Evet evet bende istemeden yediğim şeyin ne faydası var diye düşündüm en son kahvaltıda yumurta yerken ağlıyordum artık ve asla mızmız bi insan değilimdir 🤣🤣🤣🤣

Ay ben de bursadayım. Bugun kontrolüö bardı. Ama dışarısııı ateşşş🫠doktor diyoki sıcakta çıkma dışarı akşamları çık diyo. Duş aldım çıktım doktora gidene kadar yine sırılsıklam oldum. 2750 olmuş bebişimde çok şükür💕
Evet benim doktorda gündü çıkma diyor.. Ooo maşallah valla 🧿 Allah sağlıkla kucağına aldırsın 🤲🏻🤲🏻

Kizlar ya bugun tesaduf farkettim sanirim benim damla damla sutum geliyor. Bu istemedigim bir sey oldugu icin dokunmuyordum bile ama simdi bir endiselendim. Dogum vaktinde olursa daha 8 hafta var geri cekilmez mi ya? İlk dogumumda dogumdan sonra gelmisti

Kızlar toplam kaç kilo aldınız? Ödemlendik mi ne oldu bi pofuduk olduk ya
Ben toplamda 10 kilo almisim. Kizimda 12-13 kiloyla doguma girmistim. Su anki gibi gidersem aynisi bunda da olucak insallah. Odem fena ya bir anda bir kilo firliyo tarti. Biraz yuruyup suyu fazlaca ictigimde ertesi gun dusuyo🤷🏻‍♀️

Öyle oldu ya..hergun daha fazla hava basıyorlar sanki:anneadayı:
Ağrılara da bi güncelleme geliyor..

O değil de ben hiç oturamıyorum totomun üstüne... kuyrugum varda kesmisler gibi aciyor.. (yatmaya başladığımdan beri (3.ay..)) fitiklar kendi özgürlüklerini ilan etti.. normal dogurtmayacaklar bana byk ihtimal 🥹🤲🤲

Ya perinatoloğa ve normal dr gidiyoruz biz perinatoloğa kalsa Yenidoğan yoğun bakımı olan özel bi hastaneye hemen takibe geçicez ve orda doğumumu o yaptıracak 37ye kadar çocuk durursa duracak en ufak bi bozulmada hemen sezeryanla şimdi bile alabilirmiş vs bir sürü şey söylüyor 🥲 ondan çıkıp normal dr gidiyorum bi rahatlama geliyor. Haftada 2 nst, 1 doppler ilerleniyor. Evet evet bende istemeden yediğim şeyin ne faydası var diye düşündüm en son kahvaltıda yumurta yerken ağlıyordum artık ve asla mızmız bi insan değilimdir 🤣🤣🤣🤣
Haftada 2 nst 1 dopller mi aman allahım bunlar zaten stresten kafayı yedirir insana. Benimde hemen dopller e yolladı 19undaki kontrolümde doktorum. Bidahakinde bişey isteyecek mi acaba,
Duygudurum bozukluğu hepimizde var normalde bende mızmız değilimdir ama içinde olduğumuz süreç bizi buna itiyor istemsizce gececek Gülşah diyorum kendime 🙈🙈🙈

Ben 12 13 kilo aldım. Bacaklarım takoz gibi ayak bileği falan kalmadı ayakla bacak birleşik formda ödem lipödem ne ararsan var
Fıstık gibi bacaklarım ( venöz yetmezliğinden ebeminkiler gibi oldu hatta o bile daha düzgündür diyebilirim ) 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🙈😅

Haftada 2 nst 1 dopller mi aman allahım bunlar zaten stresten kafayı yedirir insana. Benimde hemen dopller e yolladı 19undaki kontrolümde doktorum. Bidahakinde bişey isteyecek mi acaba,
Duygudurum bozukluğu hepimizde var normalde bende mızmız değilimdir ama içinde olduğumuz süreç bizi buna itiyor istemsizce gececek Gülşah diyorum kendime 🙈🙈🙈
Sıcakta yollarda sefil olmasak bari 🤣🤣 valla gidip yatıyorum ebelerle kanki olduk bebede küçük haftasal kolay olmuyor nst 😂

Bende 8 kilo aldım henüz ödem olusmadi akşama dogru hafif oluyor oda çok ayakta kaldığım için diyorum 😅 benim karnımda sık sık gerilme oluyor bana sorsanız olmasa daha iyi eğer normal doğum bekleseydim çok hoşuma giderdi ama şuan korkutuyor karnimda baştan itibaren aşağıda kucağımda devamlı 2 yaş kuzusu olduğu için..
birde bende 3 gündür baş agrisi ve mide bulantısı oldu biraz yıkıcı oldu benim üzerimde.. gebelik zehirlenmesi olabilir mi diye tansiyonunu sık sık ölç aksamlari gönder dedi Dr um ama göndermeye değmez diye düşündüm 9/6 8/6 çıkıyor bu tarz durumla karşılaşan oldu mu

Sıcakta yollarda sefil olmasak bari 🤣🤣 valla gidip yatıyorum ebelerle kanki olduk bebede küçük haftasal kolay olmuyor nst 😂
Benim hastanenin konumu da kötü yerde adını vermiyim şimdi🤦🏻‍♀️😅 sıcak havada ceremesini çekiyorum bide konum çok aşırı sıkıntılı ne çeşit ararsan var arkasındaki mahallede🤦🏻‍♀️

Bende 8 kilo aldım henüz ödem olusmadi akşama dogru hafif oluyor oda çok ayakta kaldığım için diyorum 😅 benim karnımda sık sık gerilme oluyor bana sorsanız olmasa daha iyi eğer normal doğum bekleseydim çok hoşuma giderdi ama şuan korkutuyor karnimda baştan itibaren aşağıda kucağımda devamlı 2 yaş kuzusu olduğu için..
birde bende 3 gündür baş agrisi ve mide bulantısı oldu biraz yıkıcı oldu benim üzerimde.. gebelik zehirlenmesi olabilir mi diye tansiyonunu sık sık ölç aksamlari gönder dedi Dr um ama göndermeye değmez diye düşündüm 9/6 8/6 çıkıyor bu tarz durumla karşılaşan oldu mu
Bu değerler normal idrarda protein kaçağı yoksa tansiyon zaten düşük gebelik zehirlenmesi değildir yaşadığınız.
Ama şekeriniz düşüyorsa o da baş ağrısı mide bulantısı yapıyor söyleyeyim. Bende hipoglisemi var. Geçen 2 gün önce akşam kustum bundan dolayı

Ayyy hahahah Eskişehirde falan mısın yoksa bizim hastaneyi tanımlıyor gibisin 🤣🤣🤣🤣🤣
Aaa çok severim Eskişehir i ❤️ koca 4 yıl üniversite okuyup gelmek nasip olmamıştı hani üni öğrencilerilik yıllarında meşhurdur ya illa bi Eskişehir görülür gezilir. Ben anca mezun olduktan sonra gelebilmiştim ay nasıl yaşıyorsunuz soğuğunda 🙈😅 izmirliyim ben bir ocak ayında gelmiştim çenem titreye titreye gezdim 🤪

Back
X