2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
10 kilo almıştım 5 ir gitti 5 i benimle yolculuğuna devam ediyor

Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah

Kizlar ya bir kac sorum var surekli kafami kurcaliyor. Sezeryan deneyimi olanlar bir bakabilir mi? Sezeryandan sonra karninizin yeniden kendini tasiyabilecek kivama gelmesi kac gun surdu? En cok garipsedigim bu oldu sanki kaslar islevsiz kalmis gibi tutarak yuruyorum. Hele dikis yerindeki bandin baslangic kisminda his yok bende normal mi? İlk muayene alttan mi yapiliyor? Kanamaniz kac gunde durdu? Hic yan yatamiyorum cok baski oluyor sizde de oldu mu?kanamada Benim 5. Gun sadece leke kaldi bana cok anormal geldi. İdrar yaparken vajinada basi hissi oluyor mu? Bunlar hic beklemedigim seylerdi garipsedim de normal mi ne zaman gecer diye dusunuyorum surekli.
Bir de bazen bebisi uyandiramiyorum bir saat suruyor sariliginin artmamasi icin uyandirmam lazim neler yapiyorsunuz? Ustunu cikariyorum altini degisiyorum konusuyorum ovaliyorum minciriyorum yok.

Aşkım günaydın. Sezaryenden bi 5 6 gün sonra direkt yattığım yerden kalkabilir hale geldim. İlk başlarda hamileliktrki gibi önce yan yatıp kolumla kendimden destek alıp kalktım. Benim dikiş yerim kaşınıyor yanıyor hissizlikten ziyade. O his zamanla gelir diye düşünüyorum sonuçta kesildi dokular, sinirler. İlk muayenede drum karından ultrasonla baktı ama ben vajinal bakacağını düşünmüştüm. Yanlış hatırlamıyorsam 3.gün yan, 7 ya da 8.gün yüzüstü yattım. Kanamam hala devam ediyor 12 gün oldu. İdrar yaparken bası hissi olmuyor ama mesanem nasıl rahatladıysa saatlerce çişe gitmesem sıkıntı yaşamıyorum, çişim grldi diye değil gitmem gerekir diye gidiyorum. Bunların hepsi kişiden kişiye bünyeden bünyeye değişir bence. Ben 3.günümde sabah evi falan sildim süpürdüm.
Kızım şimdi 12 günlük. İlk 1 haftadaki gibi üstüne düşmüyorum açıkcası 2 saatte uyandırma kısmının yeri geliyor 3,5 saat oluyor ama ilk 1 hafta uyanmazsa da serçe parmağımla çenesini aralayıp memenin kahverengi kısmını cımbızlama taktiğiyle ağzına tepiyordum ucuna süt getirip. Ayaklarının altından çok huylanıyorlar oralardan dürttüm hep. İki ucu bklu değnek ya uyandırsan bi dert uyandırmasan bi dert

Karının toparlanması birkaç hafta sürüyor ilkinde genelik öncesinde çokgüzel spor yapıyordum daha diriydi karnı . Şimdi bayadır spor yapmıyordum daha sönmüş balon gibi bir de alınan kiloya ve karnın büyüklüğüne göre de değişiyordur .
Hissizlik biraz uzun sürüyor ama takılınacak bir şey değil, ciltteki minik sinirler de kesiliyor ondan oluyor.
Benim de dikişin sağ yanı ani hareketlerle batıyor, bu ağrı da idrar yaparken sızlaması da 2-3 hafta normal dedi doktorum, zamanla geçecek dedi.
Kanama ilk hafta sonrası bende de leke şeklinde arada biraz yoğunlaşıyor sonra yine az leke gibi, bu da çok normalmiş

bebeği uyandırmak çok zor oluyor bende aynı dönemi yaşadım.Üstünü değiştirince ya da bezini değiştirince uyanıyordu benim bebeğim. O yüzden ya bez değiştirdim ya da üstünü değiştirip uyandırmaya çalıştım .!Bi de emdikten sonra kalanı biraz sağıp kaşıkla verdim sarılığı 16 dan 13,5 a düştü 1 günde çok şükür.

Canım öncelikle yani yatma olayı hemen olmuyor yani benim de bir hafta on gün sürmüştü.
Yara erim ve üst kısmı 20. gün olmasına rağmen uyuşuk ve 6 ay sürer dedi doktorum. Kanama leke şeklinde devam ediyor bir gün kesilse diğer gün başlıyor. Vajinadaki acı baskı hissi bende de oldu baya ödemliydi çünkü ondan dolayı oldugunu umuyorum.
Uyandırmak içinde soyundurup ayaklarına ıslak mendil sürün etki ediyor.

Kızlar bana biberon önerebilir misiniz meme reddi yapmayacak? Borrn diye bir biberon buldum yavaş akışlı meme reddi yapmaz demişler ama.

İlk bebeğimde lansinoh ve mamajoo kullandım yavaş akışı bile inanılmaz hızlı ondan dolayı meme reddi oldu. Sonradan comotomoya geçtim ama artık çok geçti malesef. Şuan comotomo satışı yok hiçbir platformda nedense. Borrn buldum ödüllü biberon diyorlar. Aventi önermemişler yavaş akışı bile hızlı diyorlar. Ben kaşık biberon kullandım 2 haftadır ama onda da çok hava yutuyor ve 50 ml kadar alıyor sadece mecbur geçiş yapmam gerekiyor artık

Orta parmak ve baş parmağınla topuğun altına pırt yap güçlüce uyar vur insan acıyor vicdan yapıyor ama doktor henüz acı duyularının tam gelişmediğini söyledi o yüzden uyanııp beslenmeleri daha önemli.
Bazen artıyor Bazen azalıyor kanama da dalgalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…