2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    199
Nbl probiyotikli d vitamin damlası kullanıyoruz biz. Doktorumuzun önerisi ve arkadaşımdan duymuştuk. Bazı geceler kakasını yapamazsa ağlıyor ya da eğer emzirdikten hemen sonra gaz çıkartmazsak ağlıyor.

Benimki çok ufak doğduğu için memede hep uyuyakalıyordu. Baş parmağım çenesinin altında onu hep uyardım uyumadan. Ya da uyursa hafif topuğuna çimdik uyandırdım emmeye devam etti. Memeni kabul etmiyor olabilir. Başlık deneyebilirsin. Biz başlık kullandık 20 gün kadardı heralde. O ara biberon kullanıyorduk. Sonra biberonu kestim çünkü başlıkla bile red ediyordu. Emdikçe çenesi güçleniyor ve emmeye devam ediyor. Sabırla devam et. Sonra başlığıda bıraktı. Ben şırınga kaşıkla veriyordum o zaman mamayı. Çiş çok önemli kaka birkaç gün yapmayabilir ama çiş olacak diyebiliyorum. Doktoruna sor bence.

Benim çocuk doktorum günde 2/3 kere mama veriyorsan hiç verip bağırsan florasını bozma dedi. Biz öylece kestik. Memenden tazikli geliyorsa önce sağım yap sonra içir ben öyle yapıyorum o durumda. Evet bazen insan o kadar yoruluyor ki..

O kadar yoruldum ki destekcim yok mama belkide kaçış yolu oluyor.memede 2 saat kalmam lazım doymasi için.bugunden itibaren denicez bakalım belkidr mama bu kdr gaz yaptı.

Evet onu ben direk bebege yapiyordum bir kac damla ama simdi cesaret edemiyorum ilk kizimda daha cesurdum

25 gun baya uzunmus bizimde sonra bir daha olmadi ama aksamlari cok gazi var korkutuyor
Ben kendisine veremem ama bir çay kaşığı kimyonu suyla yutuyorum o benim sutumden faydalaniyor

Aksamlari tutan gaz bizi de mahvediyor ben hic ilk kizimda gormedim boyle. Geceleri kendi cikariyor ama gormen lazim ikina ikina zort diye 5-6 tane. Bir kac sefer hem de.
Ne kadarlikken kullanmaya basladiniz canim? Daha dun kontrol vardi bir aylik olana kadar da yok. Doktorumuz ozel num da vermedi soramiyorum. Numara veren bir doktora gecicem sanirim. Benimki uyudu mu uyanmiyor onu anlamadik. Mememi cok guzel tutuyor bazen bes bazen on dakika araliksiz emiyor sonra kut birakiyor yoruluyor diyordum ama siringa icin parmagimi sokunca onu emiyor yorulsa onu da emmez kafam cok karisik
Ben kendisine veremem ama bir çay kaşığı kimyonu suyla yutuyorum o benim sutumden faydalaniyor
Valla o zamanlar cahil cesareti bir iki damla veriyordum kendim de tum yemeklerime kimyon atiyordum. Gaz damlasi vs hic duymamistim yoktu heralde bu kadar

Kızlar geceleriniz nasıl geçiyor? Bizim bebiş ilk başta 2-3 saat kesintisiz uyuyor ama sonra sabaha kadar her saat başı uyanıyor. Ağzına biberon istiyor emziği kabul etmiyor. Bacaklarını karnına çeke çeke ıkınıyor. Şimdilik ağlama eşlik etmiyor neyseki ama her saat başı uyanıp pışpışlamak beni bitiriyor uykumu alamıyorum asla

Selam
Evet, minik doğduğundan midir nedir surekli ac uyaniyor. Açlık sinyalleriyle ağlama arasında boşluk yok neredeyse.. doyana kadar dedi dr.. oyle olunca meme,mama,sağım ne varsa o an artik..sakin ani da çok nadir..doyur bezle hop uyuyor yorulunca garibim..

Benzer seyleri duymak rahatlıyor. Sagoluno zaman devamke
Yorulma annelik hiç kolay müessese değil. Böyle sakinlediği sakin kaldığı anlarda memeyi teklif etmekten vazgeçme. Daha küçükler onlar bizden daha fazla yoruluyorlardır eminim buna
bakalim oyle yapacağız artik..bugün de başka bir şey deniyoruz bakalim sirf sakin anini kollamak icin..ise yarar umarim.

Oy sizi yerim ne güzel büyümüş maşallah

Canım bu probiyotik bize de verildi ekstra d vitamini almıstık biz onu kullandıgım için probiyotiği vermedik sen bunu kullanırken d vitamini de kullanıyormusun?

Aaa nasılda dün geceyi anlatıyorsun
hergün bunu yapmıyor ama dün gece tamda dediğin gibi saat başı uyandı meme emdi uyudu bidaha ıkın ıkın en son gece 3 te kaka yaptı yattı ama yine aynı sabah 6 ya kadar her saat uyandık

İsilik problemi olanlar bizim ki halâ geçmedi arkadaslar hergün yıkıyoruz ama aynı.
uyurken bişey yok uyanıyor emmeler başlıyor isilikler beliriyor ayrıca konak olan varmı kaşlarında başlamış ne yapmam lazım

Benimki de dun gece korkunctu inanir misiniz az once uyudu ..saatlerce nasil uykusuz dayaniyor.. ikinmaktan gobegi fitiga cevirmeye basladi

Bizimki de uykuya geçerken illa biberon istiyor sanırsın ki aç ama on milim anca içiyor sonra uykuya dalıyor yani biberonu emzik olarak kullanıyor. emzik vermeyi denedim onu da almadı neyse en azından ne kadar anne sütü alsa kar deyip ses çıkarmıyorum

Bepanthol. Baby losyon sür dedi doktor bana. Dermatit vs bişey dedi ama anlamadım bizimkinde de tam kaşlarının çevresinde var bir deri kuruması gibi.
Bir de süt ürünü yedikçe daha çok oluyor sanki

Bepanthol. Baby losyon sür dedi doktor bana. Dermatit vs bişey dedi ama anlamadım bizimkinde de tam kaşlarının çevresinde var bir deri kuruması gibi.
Bir de süt ürünü yedikçe daha çok oluyor sanki
Yedklerimle alakalı oldugunu pek sanmıyorum ya hergün aynı şeyi yiyorum hergün olmuyor olsada yoğun değil kalıcı da değil gece tamamen sönmüş oluyor.

Ya maşallah size

Probiyotik damla biz kullanıyoruz ama daha diğer gaz damlaları hiç başlamadık. Gaz için diğerlerinden faydalı mı değil mi kıyaslayamam ama damladan nir ili saat sonra devasa bir kaka yapıyor genelde o bir süre rahatlatıyor

Nbl bizimkinin markadı günde 5 damla dedi sizinkiyle aynı mıdır miktarını bilmiyorum ama eczacıya da sorabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…