2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Aventi benimki de tutmadi. İlk kizim da tutmamisti
Soft air miydi neydi onu da almadılar halbuki biberonla da Philips kullanıyorum. Büyükbaş da benim sadece memede uyurken memeyi çekip ağzına emzik tıkıştırıypdum öyle alıyodu dalana kadar sonra 7 8 aylıktı komple bıraktı ben zorlanmadım o yüzden büyük ihtimalle bu da öyle olacak

Çook teşekkür ederim
Ben mama ağırlıklı gidiyorum meme tutacağı zaman ya süt olmuyor ya da sütüm yeterli değil sanırım meme ucum da yok silikon uçla savaş veriyorum resmen ben de 45 gün olduk 4 saatte bi 120 CC veriyorum aradaki 2 saatte ya meme ya da varsa sağlmış sütümden veriyorum. Gece bazen kendisi 5saatte kalkıyor gece sıkıntımız yok ama gündüz doymuyor sürekli aranıyor mu denir arıyor mu ne işte ondan oluyor bu akşam krize girdi her akşam ki gibi ıngaa ıngaaa diye ağlayınca 90 yemişti 40-50 dk sonra eşim 60 CC daha verdi

Kizlar bebem emerken yeni dogdugundan beri cak cak ses cikariyor. Memeyi guzel kavriyor sadece ucu degil. Hani yutma sesinden bahsetmiyorum baya baya gaz yutuyo. Ama baktim dil bagi vs de yok. Var mi bilgisi olan?
Aşkım sütü ağzında biriktirip onu mu yutuyo ben tam anlamadım dudaklarının kenarı kapalıysa hava yoktur ya ama benimki bazen emerken dili azcık dışarda olsa başlıyor hava emme sesi çıkmaya

Aşkım mama ne veriyon. Bide günde kaç ml alması gerekir. 20sinde tarttırcaz bebemi kilo alımı dğşük kalırsa mama desteği başlıcaz dedi doktor ama anksiyetem tutuyo neyi nasıl yapcaz biberonda mememi reddeder mi vs vs vs mama+memede doydıyğunu nasıl anlıcam mesela

E en guzeli olmus tam
Lazim zamanlari almis sonra zorlamadan birakmis masallah
Aşkım sütü ağzında biriktirip onu mu yutuyo ben tam anlamadım dudaklarının kenarı kapalıysa hava yoktur ya ama benimki bazen emerken dili azcık dışarda olsa başlıyor hava emme sesi çıkmaya
Yok yutma sesi degil. Memeyi aliyor kavriyor ama sagdan soldan bir yerden bosluk kalmis gibi ses cikiyor cak cak. Bazen olmuyor ama yuzde 90 bu ses geliyor. Gorunurde bir bag yok ama arka dil bagi mi var acaba o cok gorulmezmis

Ayy ne demek bebeler bizim kanımıza kadar emecek nerdeyse hepimizin birbrimizden bilgilenmesi lazım aşkım elimde Manuel pompa var göğüs ucu çıkartıcı. Öyle bişey alabilirsin eğer yoksa dur fotosunu atayım kaldırmıştım büyükbaş oynuyor diye. Benim de yoktu büyükbaş 26 ay emzirdim 5 yaşına girecek 3 yıldır eski haline dönmüşlerdi. Bu garibim de azcık küçük doğdu ağzı bit kadardı benim bit kadar ucu tutamadı ilk zaman 3 hafta falan göğüs ucuyla emdi. Sonra aklıma geldi pompa onlar uyarıyodum cıkıyodu ucu zaten bir damla süt gelince hemen dayıyodum ağzına. 1 hafta da öyle geçti şimdi normale döndük uçsuz alıyor artık. Ay valla bütün uykularımız onların olsun hah bak acıkınca uyanıyolar zaten gerek yok zırt pırt uyku bölmeye. Ben de 3 gün önce bi hata edip hipp in keçi sütünü alırken hadi 40ü cabuk bitiyo 600 gram alayım diye inek sütünü almışım o baya bi zorladı gaz anlamında. Aynı dert bizde de var belli saatler fena tutuyo ınga ınga diye. Süt benim de cok yok dinlenemiyorum evde 5 yaş bebesi var ikimziz baba işe gidip geliyo çok bişey diyemiyorum çocuklara bakıyo ama yemek mutfak işi bende bizim mutfak açık büfe gibi. Yorulup uyur kalırım da büyükbaş yiyecek bişi bulamaz diye aklım çıkıyor ondan bide cok kilo almıyım diye malt içeceklere de yönelmedim ama yok yani süt artmıyor az önce eşime onu dedim tekrar malt içmeye başlayacağım sanırım

Bitane malt buldum alkolsüz bira. Dışı yeşil. Tadı aynı bira. Mutlu oldum anlamsız

Aşkımsu büyükbaş da kolikti bunda karar verdim inek sütü maması vermicem diye hipp keçi sütlü başladım. Hatta hastaneye götürdüm doğumda medicanaya hemşire bizdedir bundan var keşke açmasaydınız evde açarsınız dedi. Çok sevindirik oldum Allah var kimi hastane keçi sütüne mırın kırın ediyormuş diye okudum. Yeni bi Türk malı buldum baby goat diye yine keçi sütlü ondan sipariş verdim yarın gelecek bir de onu denicem. Aşkım her uyanmadan yani 4 saatte bir en az 60 ml anne sütü alıyo pırtlıyo sıçıyo 90 ml mama patlatıyorum. Bidaha pırtlama sıçma bidaha emiyo üstüne bi 60 lık daha mama veriyorum. Totalde en az 170 ml alıyor anne sütüyle beraber 4 saatte bir bu 200 ml e de cıkıyo. Bizde 17 si ile 20 si arası kontrole gidicez. En son 15. Gün kontrolde ayda bir demişti Dr. Bakalım kaç gram aldı bebe.
Doyduğunu nasıl anlayacaksın gazı kakası olmadığında rahat uykuya dalıyo mu ya da koyduğunda bıcır bıcır etrafı seyrediyo mu çocuk rahatsa karnı toktur

Dil bağını Dr görüyo bizde var biraz emmeye engeli yok şuanlık dedi aylık kontrolde bakacak tekrar.

Ayyy dokunmamak lazım ozaman onlara bende temizlemeye çalışmıştım

Kızlar sanki bebeklere çok mama veriyorsunuz gibi kusmuyorlar mı? Ben 120 veriyorum 4 saatte 1 falan. Doktor 3 saatte 1 olacak şekilde 90 ml yeterli olur dedi. 1.5 kilo almış 1 ayda mesela doktor fazla almış dedi ilk ay 700 gr civarı bizim için yeterli olur dedi.

Bir de ilginç bir şey oldu. Sarılık geçirdiği için 6. Ayda şehir hastanesinde işitme testini tekrar edelim dedi. Böyle bir şey duydunuz mu hiç ben ilk defa duyuyorum

Benim çocuklarım ana karnında aç kalıyorlar bacım büyükbaş da öyleydi. 2800 doğdu hep sömürdü beni doğunca. Küçükbaş gerçekten küçüktü 2735 doğdu ama hafta olarak geriliği vardı o da sömürüyor beni. Bir iki defa hıçkırırken kustu onda da gazını çıkarmadan acil yatırmak zorunda kaldım ondan dolayı 2 3 haftadır onu da yapmıyo.
İşitme testiyle alakalı sarılığı bilmiyorum ama ben doğumdan 2 3 hafta önce kusma ishal yaşadım 2 gün hastanede yatmak zorunda kaldım antibiyotik tedavisi veridler taburculukta eve de antibiyotik yazdılar. Doğum yaptığım hastanede kaldım doğum Dr um kullandığım her ilacı da biliyodu. İşitme testine gittiğimde kız antibiyotik kullandığımı sordu dedşm burda yattım antibiyotik tedavisi aldım. O da dedi ki 6. Ayda tekrar işitme testi bakılıyor gebelikte
Tansiyon
Diyabet ilacı alanlar ve
Antibiyotik tedavisi görenler dedi

Ben emdiğinde ne kadar emdi anlamıyom. Ne kadarı dolu emme ne kadarı canı sıkılıp emzik yaptı xjxjdk sadece memem ağzında xjdkdk bazen bkunu çıkartıp çok emince fazlasını gaz çıkartmaya çalışırken kusuyo sjsksksk ay alsaydım bende hipp alcaktım ama Keçili meçili bilmiyordum hiçç inekli alırdım heralde bilmesemmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…