- 13 Aralık 2024
- 1.085
- 919
- 38
Çok normal canım ya ama antidepresandan önce imkanın varsa fiziksel destek al, bebeğe çocupa eve her neyse. Sen de mutlu olacağın bir şeyler yapmaya çalış spor olur dışarı çıkmak olur alışveriş olur her ne iseKızlar size bir derdimi anlatacağım kimseye söyleyemiyorumben çok gerginim herkesle kavga modundayim açıkçası küçük bir bebeği kaldıramıyorum Rabbım uzun ömür versin boyle demek te istemiyorum büyük oğlumla ilgilenmediğin için vicdanen kotuyum çünkü kızım çok ağlıyor benden başkasında durmuyor antidepresan almak istiyorum ama emdiği için korkuyorum sizin boyle tecrübelerini varmi yada farklı onerileriniz
Gece 00-00.30 arası yedirmiştim ben de bi kalktım ağlama sesine saat 6Oha dün ne vardı herkesin bebeği uyumuş benimki de bir kalktım 5 saat uyumuş korktum hemen aldım kucağıma meme dayadım ağzınaama ondan önce 4 saat anamız ağlattı gece birde yattı orası ayrı
Anlayabiliyoruz seni hepimiz zor günlerden geçiyoruzKızlar size bir derdimi anlatacağım kimseye söyleyemiyorumben çok gerginim herkesle kavga modundayim açıkçası küçük bir bebeği kaldıramıyorum Rabbım uzun ömür versin boyle demek te istemiyorum büyük oğlumla ilgilenmediğin için vicdanen kotuyum çünkü kızım çok ağlıyor benden başkasında durmuyor antidepresan almak istiyorum ama emdiği için korkuyorum sizin boyle tecrübelerini varmi yada farklı onerileriniz
Uhhh masallah :) ben de fazla veriyorum 2 grcedir ve 4 saat uyuyor darisi 5 saateGece 00-00.30 arası yedirmiştim ben de bi kalktım ağlama sesine saat 6dün harbiden ne vardııı
Ay korktum bi an ama kız yine deUhhh masallah :) ben de fazla veriyorum 2 grcedir ve 4 saat uyuyor darisi 5 saate
Şşştttt dr kontrolü bekliyom fenaaaLohusalığı bitip mikmik açılışı yapan var mı tabi bebeleri uyutabildikten sonra
Kesinlikle öyle canım.Hepimiz ayniyiz bence. Asiri titiz duzen hastasiydim. Ilk basta hayatim elimden kaydi gibi geldi ama simdi bunun gecici oldugunu dusunup saldimm . Elbet bir gun daga uzun uyuyacak . Elbette iletisim kuracagiz ve birlikte daha guzel zaman gecirecegiz vb. Yad 39 o da etkiliyo. Tahammul sorunu olmasi . Ustune agir anksiyete. Ama saglikliya hepsi gecer. Yeter ki saglikli olsun.
Aaa bende saate baktım 6 keşke sana yazsaydımGece 00-00.30 arası yedirmiştim ben de bi kalktım ağlama sesine saat 6dün harbiden ne vardııı
Ya benim tosuncugum erkek adam mı oluyo
Aşkım kendini kötü hissediyorsan hiç çekinme git destek al. Hiçbirimiz inkar edemeyiz bebe bakmak ağır bi yük ve başkaları bunu istediği kadar hafifletmeye çalışsın hafiflemez bu. Çünkü bakımı beslenmesi vs bize ait ne olursa olsun. E bide hamilelik süreci yorucu yıpratıcı. Hissettiklerin çok normal. Halam doğum yaptıktan sonra ağır bi depresyona girdi, bebeğini kabullenemedi. Kendisi anlattı ya psikiyatriden destek almasam olacakları tahmin edemiyorum diye. Ben doğum yaptığımdan sonra konuştu. Kendini en ufak kötü hissedersen drdan destek almaktan çekinme her şey geçecek diye. Sende git bence çok normal bir şey buKızlar size bir derdimi anlatacağım kimseye söyleyemiyorumben çok gerginim herkesle kavga modundayim açıkçası küçük bir bebeği kaldıramıyorum Rabbım uzun ömür versin boyle demek te istemiyorum büyük oğlumla ilgilenmediğin için vicdanen kotuyum çünkü kızım çok ağlıyor benden başkasında durmuyor antidepresan almak istiyorum ama emdiği için korkuyorum sizin boyle tecrübelerini varmi yada farklı onerileriniz
Ay çok iyi ama sjjsjsjsjs ilaç gibi geldi vallaOha dün ne vardı herkesin bebeği uyumuş benimki de bir kalktım 5 saat uyumuş korktum hemen aldım kucağıma meme dayadım ağzınaama ondan önce 4 saat anamız ağlattı gece birde yattı orası ayrı
En alt kademe bile oturuyor gibi geldi bugun yine koydum sevdi aslinda ama sanirim 1-2 ay beklicemBen bikaç gündür kullanıyorum babybjörnü sayesinde evde iş yapabildim ya, orta kademede kullanıyorum bi dene bence
Ya ben buyuk kizimda hep beni kaldiriyordu saat kurmayi biraktim gece 12 de cok guzel emerdi bir sabah bir kalktim saat 9. O kadar korka korka gittim ki yanina nefesi var mi diye kontrole. Sonra bir kac gece ugrastik uyanmadi emmek icin. bir kac doktora sordum uyandir dediler bu kizimdaki gibi sonra bir doktor kizim o icgudusel olarak acikinca uyanir elleme uyku da ihtiyac demek ki ona daha cok ihtiyaci olmus diyince biraktim. Gece emmesine hic kalkmadik bir yasina kadar. Yine bu aylarda baslamisti iste. Cis de yapmazdi emmedigi icin sabah cok guzel emip sonra bezini doldururdu. Bu kizim da gece uzun uyudugu kisimda cis yapmiyor artik. Eskiden daha az emerdi yapardi simdi cok emiyor ama ilk kalkisimizda bezi hep bos halbuki gece yatmadan once cok emiyorDün aynısı başıma geldi aşkım valla ben uyandırdım ya. Babasıda bende kızımda bayılıp kalmışız 4.5 saat uyumuşuz baktım kızda tık yok içime sinmedi hiç uyandırdım. Zaten bezide değiştirmem gerekir çiş dolurur diye düşündüm karnıda acıkmıştır dedim
Benimki dogdu dogali zorla emiyor geceleri. Gunduz hep memede de ondan bilemiyorum20-30gün arası 3 saat
30-40 gün arası 4 saat
40-50 arası 5 saat uyuyabilir diyo çocuk doktoru. Bizimki 50olmadı ama max 3 saat uyuyo. Bir kez 4 saat uyudu gece Rabbime hamdü senalar ettim dkdkfj
Ama analık içgüdünüze güvenin aç olduğunu düşünüyosanız emzirin besleyin.
Mesela bana göre bebem hep aç
Ben de 3 saat uyuyacak kadar emdiyse 4 saate saat kuruyorum oncesinde kendi acikip kalksin diye hani dongusune ben mudahale etmek istemiyorum. Ama biraz fazla uyuyor dun biraksam 6 yi kesin bulacaktiBen bırakıyorum canım en uzun 5 saat uyudu benimkide. Yani acıkan bebe uyanır. Ben uyanirsam nefesini kontrol ediyorum yatıyorum
Ayyy bitmiyorrrrrr bitti saniyorummm yine basliyorrrrrrLohusalığı bitip mikmik açılışı yapan var mı tabi bebeleri uyutabildikten sonra
Ya nefesini kontrol ettikten sonra sikinti olursa diye korkuyorum onda da ama cocugun dongusu de uzarsa o da daha saglikli gelisir diye dusunuyorum. Sanki hep mudahale ediyorum gibiBence acıkan bebe uyanır ya ben nefesini kontrol edip geri yatarım valla. Daha 1 kere 4 saat uyudu aralıksız
Benimki gece cok minumum besleniyor dogdu dogali. Zorla uyandiriyordum hatirlarsaniz. O yuzden kafam karisiyorCanım ben uyurken nasıl beslendiğini göre kaldırıyorum eğer hemen uyumadan önce mama meme hepsini tukettiyse ellemiyorum yok değilse kaldırıyorum tamamen iç güdü yani :)
Kuzu cok normal ama bu hissettiklerin. Aksam iki saat kucagimdan inmesin cocuga sinirleniyorum. Soylenmeye basliyorum. Hic bir seye yetisemiyorum. Disari cikamiyorum. İki gundur buyuk kizim hasta yeterince ilgilenebilmek icin ikisi arasinda mekik dokudum. Esim gelince direk bebegi uzatip al sunu diyorum. Sen cok sabirsizsin diyo bir de bana. Evet o daha sabirla ilgileniyor Ama ben sabahtan gece yarisina kadar ilgileniyorum o aksam sadece. Lohusa depresyonunda da olabilirsin. Esinle neler yapabileceginizi bir gorusun istersen. Bazen bir saat tek basina disari cikmanin bile etkisi pik duzeyde olabilirKızlar size bir derdimi anlatacağım kimseye söyleyemiyorumben çok gerginim herkesle kavga modundayim açıkçası küçük bir bebeği kaldıramıyorum Rabbım uzun ömür versin boyle demek te istemiyorum büyük oğlumla ilgilenmediğin için vicdanen kotuyum çünkü kızım çok ağlıyor benden başkasında durmuyor antidepresan almak istiyorum ama emdiği için korkuyorum sizin boyle tecrübelerini varmi yada farklı onerileriniz
Valla dun demek ki hepimiz gunduz kotu bir gun gecirmisizOha dün ne vardı herkesin bebeği uyumuş benimki de bir kalktım 5 saat uyumuş korktum hemen aldım kucağıma meme dayadım ağzınaama ondan önce 4 saat anamız ağlattı gece birde yattı orası ayrı
Benimki dogdu dogali ilk gece uykusundan uyandiramiyorum cok sikintiydi 45 dakika 1 saat uya dirmaya calistim bir ay. simdi sefasini surebilir miyim disler gelene kadar acaba diyorumUyuyan bebeğe asla ellememeğer ilk günler değilse tabi
Ama hiç başıma gelmedi bir gün başıma gelirse ben de ne yaptığımı söylerim
Offf benim bitmedi. Hamileyken giden hormonlar toplu donusteŞşştttt dr kontrolü bekliyom fenaaasen naptın
Kuzu gececek. Kim en guzel gunler dedi bilmiyorum ama yenidogan en zor kismi bence asla kolay degil. Asil buyudukce kolaylasacak ve hepsi gececek inan bana. Gaz bitecek, oyuncaklara ilgi duymaya baslayacak, daha duzeni olacak daha kontrol sahibi olucaz. Merak etme. Eski hayati ozleme hepimizde var insaniz tabiki ozlucezbasbelasiyim canım bende aynı durumdayım pazartesi günü randevu aldım.kabulleneme eski hayatımi ozleme diğer çocuğuna yetememe ne ararsan var ve ölmeyi bile istedim Allah'ım al canımı dedim.halada aynıyım eşim evden çıkınca ağlama krizlerin geliyor. Berbat durumdayım anliyacagin gazlı bir bebek uykusuzluk doğum zorluğu beni benlikten çıkardı.duzelirmiyim bilmiyorum ama doktora görünüp destek almam lazım denemem lazım benim kendime tahammülüm yok eşim çocuğum nereye kadar sabredecekler bana en güzel günler denilen gunleri (kime göre neye gore tabi)mahvediyorum.
Banada ama ben 3 te yatmıştım zaten cok fark edemedimAy çok iyi ama sjjsjsjsjs ilaç gibi geldi valla
Kendimi o kadar berbat ve çaresiz hissediyorum ki gece yattigim zaman yatağa yarın yine aynı diye aglaya ağlaya uyuyorum. Gülmeye başladı çokça güzel gülüyor zoraki seviyorum zoraki gülüyorum ama hissediyordur belkide .evde herkes benim yüzümden mutsuz.kendimi sucluyorum ben nasıl böyle bir sorumlulugu aldım diye. Bazen çantamı alıp herşeyi bırakıp kaybolmak istiyorum.esim destekçi Allah için ama nereye kadarKuzu gececek. Kim en guzel gunler dedi bilmiyorum ama yenidogan en zor kismi bence asla kolay degil. Asil buyudukce kolaylasacak ve hepsi gececek inan bana. Gaz bitecek, oyuncaklara ilgi duymaya baslayacak, daha duzeni olacak daha kontrol sahibi olucaz. Merak etme. Eski hayati ozleme hepimizde var insaniz tabiki ozlucezrandevu almana sevindim umarim iyi hissettirir
Dimi hamileyken gidenler toplaşıp geri döndüEn alt kademe bile oturuyor gibi geldi bugun yine koydum sevdi aslinda ama sanirim 1-2 ay beklicem
Ya ben buyuk kizimda hep beni kaldiriyordu saat kurmayi biraktim gece 12 de cok guzel emerdi bir sabah bir kalktim saat 9. O kadar korka korka gittim ki yanina nefesi var mi diye kontrole. Sonra bir kac gece ugrastik uyanmadi emmek icin. bir kac doktora sordum uyandir dediler bu kizimdaki gibi sonra bir doktor kizim o icgudusel olarak acikinca uyanir elleme uyku da ihtiyac demek ki ona daha cok ihtiyaci olmus diyince biraktim. Gece emmesine hic kalkmadik bir yasina kadar. Yine bu aylarda baslamisti iste. Cis de yapmazdi emmedigi icin sabah cok guzel emip sonra bezini doldururdu. Bu kizim da gece uzun uyudugu kisimda cis yapmiyor artik. Eskiden daha az emerdi yapardi simdi cok emiyor ama ilk kalkisimizda bezi hep bos halbuki gece yatmadan once cok emiyor
Benimki dogdu dogali zorla emiyor geceleri. Gunduz hep memede de ondan bilemiyorum
Ben de 3 saat uyuyacak kadar emdiyse 4 saate saat kuruyorum oncesinde kendi acikip kalksin diye hani dongusune ben mudahale etmek istemiyorum. Ama biraz fazla uyuyor dun biraksam 6 yi kesin bulacakti
Ayyy bitmiyorrrrrr bitti saniyorummm yine basliyorrrrrr
Ya nefesini kontrol ettikten sonra sikinti olursa diye korkuyorum onda da ama cocugun dongusu de uzarsa o da daha saglikli gelisir diye dusunuyorum. Sanki hep mudahale ediyorum gibi
Benimki gece cok minumum besleniyor dogdu dogali. Zorla uyandiriyordum hatirlarsaniz. O yuzden kafam karisiyor
Kuzu cok normal ama bu hissettiklerin. Aksam iki saat kucagimdan inmesin cocuga sinirleniyorum. Soylenmeye basliyorum. Hic bir seye yetisemiyorum. Disari cikamiyorum. İki gundur buyuk kizim hasta yeterince ilgilenebilmek icin ikisi arasinda mekik dokudum. Esim gelince direk bebegi uzatip al sunu diyorum. Sen cok sabirsizsin diyo bir de bana. Evet o daha sabirla ilgileniyor Ama ben sabahtan gece yarisina kadar ilgileniyorum o aksam sadece. Lohusa depresyonunda da olabilirsin. Esinle neler yapabileceginizi bir gorusun istersen. Bazen bir saat tek basina disari cikmanin bile etkisi pik duzeyde olabilir
Valla dun demek ki hepimiz gunduz kotu bir gun gecirmisiz
Benimki dogdu dogali ilk gece uykusundan uyandiramiyorum cok sikintiydi 45 dakika 1 saat uya dirmaya calistim bir ay. simdi sefasini surebilir miyim disler gelene kadar acaba diyorum
Offf benim bitmedi. Hamileyken giden hormonlar toplu donuste
Ben de kötü hissediyorum kendimi :/ bazen normal davranmak için kendimi zorluyorumKendimi o kadar berbat ve çaresiz hissediyorum ki gece yattigim zaman yatağa yarın yine aynı diye aglaya ağlaya uyuyorum. Gülmeye başladı çokça güzel gülüyor zoraki seviyorum zoraki gülüyorum ama hissediyordur belkide .evde herkes benim yüzümden mutsuz.kendimi sucluyorum ben nasıl böyle bir sorumlulugu aldım diye. Bazen çantamı alıp herşeyi bırakıp kaybolmak istiyorum.esim destekçi Allah için ama nereye kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?