• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    206
Birde hangi göğüste emzirmeyi bıraktıysan başlarken ondan başla sonda ki yağlı sütü alamıyor olabilir günde 2 aldığı mama kiloya etki edecek kadar çok az. Benim küçükbaş senin bebeden küçük günde 2 öğün mama alsa bir öğününde sadece 90 ila 120 ml mama içebiliyor emiyor olmasına rağmen. 60 ml mama onun dişinin koğuna gitmez 2 aylıktı demi
Evet 2 aylık doğru banada az gibi geldi artık her emzirme sonrası 60 ml şeklinde vericem

Son düzenleme:
Leydicim muhtemelen sende benim yaptığım hatayı yapıyorsun. Diyelim ki toplam 30 dk emiyor 15 sağ 15 sol yapma. Tek memeni emdiği kadar emsin. Emerken çenesini dudağının kenarınu falan okşa aktif olarak emsin bazen yalandan ağzında tutuyo ama çekmiyorlar. Ben çözemedim başta bu işi göğsüm yumuşayınca süt bitti diye diğerine geçirdim hep meğer öyle değilmiş. Baktın ki doydu memeden çekildi diğerini teklif et emerse emer. 1 ayda 500 gram almıştı benim çırpıda. Böyle emzirince kilo alımı arttı
Ya aslında öyle yapmıyorum bir memeden emdiyse tekrar 2 hatta bazen 3. Ye yine aynı memeden veriyorum bu şekilde ilerliyordum ben zaten emdigi zaman taş catlasin 8-10dk emiyor aynı zamanda emerken diğer gogsum aktığı için onu da sağıp emzirme ardına veriyordum anlamadım bende

Ya aslında öyle yapmıyorum bir memeden emdiyse tekrar 2 hatta bazen 3. Ye yine aynı memeden veriyorum bu şekilde ilerliyordum ben zaten emdigi zaman taş catlasin 8-10dk emiyor aynı zamanda emerken diğer gogsum aktığı için onu da sağıp emzirme ardına veriyordum anlamadım bende
He o kısmı bilmiyorum aşkım ben mesela sağı verdim diyelim doluluk hissi bitince sola geçiriyodum sonra yine sağla başlıyodum bi sonraki emzirmede. Şimdi atıyorum sağ memede 20 30 dk tutuyorum ama aktif emmesini sağlıyorum çenesini elliyorum sürekli. Uyumasına izin vermiyorum mecbur

He o kısmı bilmiyorum aşkım ben mesela sağı verdim diyelim doluluk hissi bitince sola geçiriyodum sonra yine sağla başlıyodum bi sonraki emzirmede. Şimdi atıyorum sağ memede 20 30 dk tutuyorum ama aktif emmesini sağlıyorum çenesini elliyorum sürekli. Uyumasına izin vermiyorum mecbur
Bizimki şu ana kadar daha 20-30dk kalmadı hiç dedim ya taş catlasin 10dk emiyor hanimefendi 🥹 o memeyi de 2 ve 3e kadar veriyorum sonra diğerine geçiyorum o şekilde

Sen nasıl ilerliyorsun peki meme ardına bu şekilde mi veriyorsun mama yoksa
Biz 44 günlüğüz ilk 3 gün sadece mama verdim 3. Gün sütüm geldi çünkü. Ondan beridir önce emzirdim arkasına aranıyorsa mama desteği verdim haftası büyüdükçe 120 ml e kadar çıktık misal 120lik yapıyorsam 20 ml kaldığı da oluyor hepsini yediği de oluyor bazen 50 ml de kalıyor bu bir haftadır geceleri sadece emiyor sabah 6 7 gibi mama veriyorum 90 lık yapıyorum yetiyor. Emzirirken de hangi memeyi bıraktıysa ondan devam ediyorum ki sona kalan yağlı sütü alsın diye.

Bize doktor 1er damla demişti de bi buruna 5-6 damla mı yapacağım canım çok olmaz mı sakıncalı değil di mii
Valla ben sıkıyorum 10 15 damla olmuştur sonra hemen çevirip sırtına vuruyorum. Midesine gidiyodur zaten o kadarcık şeyde zarar vermez herhalde ya

Biz 44 günlüğüz ilk 3 gün sadece mama verdim 3. Gün sütüm geldi çünkü. Ondan beridir önce emzirdim arkasına aranıyorsa mama desteği verdim haftası büyüdükçe 120 ml e kadar çıktık misal 120lik yapıyorsam 20 ml kaldığı da oluyor hepsini yediği de oluyor bazen 50 ml de kalıyor bu bir haftadır geceleri sadece emiyor sabah 6 7 gibi mama veriyorum 90 lık yapıyorum yetiyor. Emzirirken de hangi memeyi bıraktıysa ondan devam ediyorum ki sona kalan yağlı sütü alsın diye.
Bende artık bu şekil ilerleyeceğim her emzirme sonrası mama ile

Kızlar yaa benim kız sürekli ya kucakta olacak kucakta uyuyacak vs ya ağlama modunda. Gece hariç g.tü yere değmiyor. Deli olcam. Allah askina benimki mi bòyle tek yaa. Kollar bel bacak psikoloji gitti

Kızlar yaa benim kız sürekli ya kucakta olacak kucakta uyuyacak vs ya ağlama modunda. Gece hariç g.tü yere değmiyor. Deli olcam. Allah askina benimki mi bòyle tek yaa. Kollar bel bacak psikoloji gitti
Yok yalnız değilsin aşkım. Belim sırtım omuzlarım hep tutuk. Omurgam c şeklini aldı onu taşıcam sürekli diye. Kucağıma alsam neden omzuna koymadın diye ağlıyo, omzuma koysam önde tut diye ağlıyor, önde tutsam neden böyle diye ağlıyo, yatırsam neden pışpışla zıplamadın diye ağlıyo. Yatırsam yatırma diye ağlıyo vs. Sürekli zıplayıp yürümekten kocamın böbrek taşları oynadı adam taş döküyo 🤣🤣🤣🤣🤣

Kızlar , 1 aylık oldu bebeğim. Kafamı karıştıran şey şu, sağım yapmaya başladım düzenli olarak ama emzirme sonrası yaptığım için haliyle çok çıkmıyor 20 30 bazen de 40 cc çıkıyor genelde. Çok uzun sağım yapsam bu sefer de aşırı süt üretimim olursa sorun yaşar mıyım diye korkuyorum.

Hem dolaba atayım, bazen geceleri uykum varken vereyim kurtarıcı olsun istiyorum. Hem bir kaç aya işe başlayacağım zaten gerekecek şimdiden sağıp atayım istiyorum. Emzirmelerden sonra çıkan 20 cc leri birleştirip bebeğe vermek iyi olur mu, sütleri birleştirmeyin diyorlar. Tek memeyi emzirip diğerini sağım yapsam daha mı mantıklı olur?

1 aylık bebek için hem emzirme hem sağım nasıl ilerlemeli? 1 2 hafta önce süt kanallarım tıkandığı için , çekinerek hareket ediyorum , nasıl bi yol izlemeliyim ?
Sütleri tabii ki birleştirebilirsin aynı ısıya geldiklerinde atıyorum önceden sağdığın dolaptaki süt beklerken, yeni sağdığın taze ılık süt geldi diyelim başka bir kapta onu soğuttuktan sonra birleştirebilirsin ben hep böyle attım buzluğa bebek hemşiresi bu şekilde yapabileceğimizi söyledi. Bir de sütün artmasından korkma madem işe başlayacaksın fazlasını buzluğa atarsın gece uyanıp sağmak acayip arttırıyor ve gece süt miktarı her zaman daha fazla oluyor gündüz çıkmadığı kadar geceki sağımda çıkıyor benim mesela gecesaları attım buzluğa ben

Yok yalnız değilsin aşkım. Belim sırtım omuzlarım hep tutuk. Omurgam c şeklini aldı onu taşıcam sürekli diye. Kucağıma alsam neden omzuna koymadın diye ağlıyo, omzuma koysam önde tut diye ağlıyor, önde tutsam neden böyle diye ağlıyo, yatırsam neden pışpışla zıplamadın diye ağlıyo. Yatırsam yatırma diye ağlıyo vs. Sürekli zıplayıp yürümekten kocamın böbrek taşları oynadı adam taş döküyo 🤣🤣🤣🤣🤣
Ya asiri gerginim artik. Bir dakika vc gitcem birakiyorum uyurken binbir oyunla eti kopar gibi cigiriyor. Gece de koynumda uyuyor ve elim uzerinde olacak falan. Nasil bu hale geldik biz. Hayalimdi iletisim kurmak tummy time yapmak falan ama surekli güreş halindeyiz. Aglamaktan gelisim evresini gerceklestirdi mi anlamak imkansizz.

Benimki de öyle emerken uyuyor hatta koluna bacağına bakıyorum düşüyo yani bayılıyo ama yatağa koyup odadan çıktım mı uyanıyo🥴🥴

Ya asiri gerginim artik. Bir dakika vc gitcem birakiyorum uyurken binbir oyunla eti kopar gibi cigiriyor. Gece de koynumda uyuyor ve elim uzerinde olacak falan. Nasil bu hale geldik biz. Hayalimdi iletisim kurmak tummy time yapmak falan ama surekli güreş halindeyiz. Aglamaktan gelisim evresini gerceklestirdi mi anlamak imkansizz.
Aşkım ben gelişim evresi falan bilmiyorum. Karnı doyuyo mu, sçıyo mu, işiyo mu, uyuyo mu, bizimle iletişime geçebiliyo mu ona bakıyorum 🤣🤣 kucakta kafasını tutabiliyo ona bakıyorum bide 🤣 bende deliriyorum böyle iyice yapışınca bana, tepesinde yemek yiyorum kafası ekmek kırığı falan oluyo napim 🤷🏼‍♀️

Kolik mi acaba? Rutin belki hafifletebilir her akşam özellikle kudurduğu saatlerden önce bir duş aldırıp besleyip ondan sonra uyutmayı denesen işe yarar mı acaba

Back
X