• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    205
Kızlar , oda sıcaklığında saklanan anne sütü, bebeğe verileceği zaman ısıtılmalı mı, direkt verilebilir mi?

Evet banada gelmiş benim 2 aylık yatacak sanırım uygulamadan baktım . Sende takip edebilirsin uygulamadan ne kadar yattığı ve çekeceğin tarih fln yazıyor veya 144u de arayıp bilgi alabilirsin
Teşekkür ederim🩷 uygulamayı anlamadım bir türlü neresinde yazıyor

Kızlar selam, doğum yardımını çeken var mı? İkinci çocuk için her ay 1500 ödeniyor ya, benim edevlette hesabım tanımlı ama yine de halkbanka yatırıyorlar. Onu kendi banka hesabımıza aldıramıyor muyuz bilginiz var mı? 5 sene boyunca her ay gidip bankada sıra bekleyemem yani 1500 lira için 🤷🏻‍♀️
Aa hesap başka olsa da halkbanka mı yatıyor onu bilmiyordum ben de hesaba yatacak zannediyordum

Kızlar selam, doğum yardımını çeken var mı? İkinci çocuk için her ay 1500 ödeniyor ya, benim edevlette hesabım tanımlı ama yine de halkbanka yatırıyorlar. Onu kendi banka hesabımıza aldıramıyor muyuz bilginiz var mı? 5 sene boyunca her ay gidip bankada sıra bekleyemem yani 1500 lira için 🤷🏻‍♀️
Ayni seyi dusunuyorum ben de hatta ziraat hesabim da var eskiden boyle seyler hep ziraate yatardi

Bana bir emzirme diye bir para yattı 1200. Bir de özel sektör çalışanıyım, doğuma kadar olan rapor parası yattı bunları ptt den aldım. Sonra edevlete hesap tanımladım. Şimdi doğum yardımı alıcam herhalde gelen mesaja göre bu 5 bin olan mıydı? Bir de bu 1500 ne onu da tam bilmiyorum 🙈 sanki benim muhasebecim 2. Çocuk diye nir 1500 civarı para yatacak aylık demişti o olabilir bu. Yatarsa hesabıma yatar diyordum da, benim hesabım o 1500 ü yutar ruhum bile duymaz zaten 🤣🤣

Aa hesap başka olsa da halkbanka mı yatıyor onu bilmiyordum ben de hesaba yatacak zannediyordum
Mesajda halkbank deyince öyle anladım. Hesabımda da bir hareket yok. İlk öğretmenim ailem uygulamasında alttaki menüde çocuklar’a tıklıyorsun orda çocuğun ismine tıklayınca ödeme listesi butonu çıkıyor, ordan görüntüleyebiliyorsun ödemeyi

Ya vallahi biseyler tamamen duzene oturmuyor onu anladım bisey düzeldi derken bu sefer başka bisey bozuluyor ya 😢 uykusu ne güzel oldu dedim şimdide meme reddi başladı memeyi almıyor verdiğim gibi kafayı çeviriyor ağlıyor ağzına koysam dahi emmiyor. Kaşık biberon kullanıyordum acaba ondan mı red yaptı anlamadım ki of ne yapcam bilmiyorum ya 😢😢

Bana bir emzirme diye bir para yattı 1200. Bir de özel sektör çalışanıyım, doğuma kadar olan rapor parası yattı bunları ptt den aldım. Sonra edevlete hesap tanımladım. Şimdi doğum yardımı alıcam herhalde gelen mesaja göre bu 5 bin olan mıydı? Bir de bu 1500 ne onu da tam bilmiyorum 🙈 sanki benim muhasebecim 2. Çocuk diye nir 1500 civarı para yatacak aylık demişti o olabilir bu. Yatarsa hesabıma yatar diyordum da, benim hesabım o 1500 ü yutar ruhum bile duymaz zaten 🤣🤣
İlk çocuk için tek seferlik 5000 yatıyor. Eğer ikinci çocuğunsa 5 yıl süreyle her ay 1500 yatacak. Benim de hesabım tanımlı diğer emzirme ve sgk ücretleri direkt hesabıma yatıyor ama bu yatmadı nedense

Mesajda halkbank deyince öyle anladım. Hesabımda da bir hareket yok. İlk öğretmenim ailem uygulamasında alttaki menüde çocuklar’a tıklıyorsun orda çocuğun ismine tıklayınca ödeme listesi butonu çıkıyor, ordan görüntüleyebiliyorsun ödemeyi
Gördüm şimdi çok teşekkürler 1500 müş, 5bin yalan oldu 🤣🤣 ben de bebemi bırakıp gideyim diyordum öğrenmek için çok teşekkürler 🤣 hiiç sevmem banka işlerini üstüne 1500 kırdı kalbimi🤣

Ya vallahi biseyler tamamen duzene oturmuyor onu anladım bisey düzeldi derken bu sefer başka bisey bozuluyor ya 😢 uykusu ne güzel oldu dedim şimdide meme reddi başladı memeyi almıyor verdiğim gibi kafayı çeviriyor ağlıyor ağzına koysam dahi emmiyor. Kaşık biberon kullanıyordum acaba ondan mı red yaptı anlamadım ki of ne yapcam bilmiyorum ya 😢😢
İnternette bir video vardı kaşık biberon da sürekli içiyorsa o da meme reddi yapıyor, hiç kullanmadım ama anladığım onda da az az vermek gerek

Akşamları süt akışı yavaşlayınca başlıyor bizim kavga dövüş. Biberon versem anında bırakacak sanırım memeyi oburix. Gece 1 saat abartısız ayakta ve pilates topunda emzirdim

Ay valla onda veriyordum ne yapayım bırakayım mı anlamadım ki 😢
Hiç kullanmadım canım ya ondan verirken ara ara içsin ara ara içmesin oluyor mu öyle, oluyorsa öyle yapmak daha mantıklı. Biz de çay kaşığıyla döke saçayız aslında keşke hem biberon alsa hem de meme ne güzel olur

Ben de kestim ilk ama kenarlari sivri kalmis yuvarlak alamamisim yolum yolum yoldu kendini. Ne varsa o eller hep suratinda

Benimki de hafif nezle gibi ondan mi acaba cidden. Sabah burnunu cektim ama bir sey cikmadi. Burnunu cekerken kesik kesik hafif yapiyorum ama cani yaniyor galiba cok agliyor

İlk haftalarda oyle yaptim simdi baya sert koparilmiyor erken sertlesti sanki

Ayyyyy iki gundur esime kuruluyorum fena patlicam. Dun sabah emzirsene dedi dedi cocuk uyuyo dedim demin uyanikti dedi kiyamadim aldim cocuk bir uyandi bir bucuk saat. Gitti kendi yatti bir de horluyor ustune valla uyandirip saydim bir suru sok icinde bana bakiyo🤣🤣 dun de bebem gece uyumadi esim yanimda uyudukca sinir geldi iki kere yanlislikla(!) uyandirdim
Burda biri dedi uyuyan çocuğa ellenmez diye kdkfkf bi kez ben de aynı hataya düştüm. Artık acıkınca ağlıyolar ya uyandırıp beslemiyorum ben

Back
X