Ben normalde özelde takipliydim ama doktor önce enfeksiyon için yatış önerince (doktorum aynı ilde-Hatay- üniversitede prof. Olduğu için beni araştırma hastanesine sevk etti daha iyi ilgilenilmesi için) Serklajı da üniversitenin araştırma hastanesinde oldum. Bence mesele hastaneden çok doktorda bitiyor canım. Perinatoloji veya riskli gebelikte uzmanlaşmış doktorlarla süreci yürütmek çok daha iyi, genelde okuduğum kadarıyla genel anestezi yapılmış ama benim doktorum belden uyuşturma yaptı, genel istemedi bilmiyorum belden daha iyi dedi, Serklaj sonrası dinlenmek ve günlük hayatı biraz kısıtlamayı önerdiler bizlere, çünkü belli bir kısalık var ve bebişlerin kilo almasıyla da birlikte dikişi zorlamak istemeyiz, enfeksiyon kapmamak çok önemli ve düzenli enfeksiyon takibi yapmak lazım o da dikişlere ciddi sorun yaratıyor. 7/24 yatıyor değilim ben açıkçası doktorum da kıpırdamadan yat demedi ama ev işi yapmıyorum, eğilmiyorum, sıcak suyla yıkanmıyorum(Rahmi rahatlatmasını istemiyoruz), ıkınmıyorum yani rahmi veya dikişi zorlayabilecek şeyler yapmıyorum. Ama çayımı suyumu ilacımı alıyorum tuvalete gidip geliyorum falan
erken haftalarda Serklaj olmak daha avantajlı anladığım kadarıyla ama doktorun ne kadar deneyimli ve güvenilirse risk o kadar azalıyor tabiikiiii senin de özverin ve dinlenmenle