- 23 Ekim 2024
- 4.000
- 6.363
- 73
- Konu Sahibi annabelica
-
- #28.561
kanka evet özel sağlık sigortası doğar doğmaz yaptıracaz zaten, ben yabancı olduğum için asm gidemiyorum, ümraniyede yabancılar için asm varmış aşılar falan orda yapılıyormuş tetanoz, ondada korktum su falan göndermesinler aşı yerine diyeKanka için nasıl rahat edecekse öyle yap tabii ama zaten büyük bir olay değil, bizim sarılık değeri yüksekti ilk kontrolde, ondan kan vermemiz gerekiyordu, o arada topuk kanını da almış oldular ikinci kez. Özellikle topuk kanı için hastaneye gider miydim bilmiyorumaşıları asm’de yaptırdım ben hep, bir sorun yaşamadım. bazı arkadaşlarımız çocuk doktorunda yaptırmayı tercih etti. Özel sağlık yaptıracaksan hastanede yaptır tabii, doktoru yapsın. Biz tss yaptırmıştık diye aşıları karşılamıyordu.
Şurda yeni bir şey buldum diye hava atacaktım hemen söndürdünüzMalesef benimkiler de tepki vermedi ama ben dinlerken çok darlandım valla açıp uzun uzun dinleyemem yani
Kız sen evlenince zaten Türk vatandaşı olmuş olmuyor musunkanka evet özel sağlık sigortası doğar doğmaz yaptıracaz zaten, ben yabancı olduğum için asm gidemiyorum, ümraniyede yabancılar için asm varmış aşılar falan orda yapılıyormuş tetanoz, ondada korktum su falan göndermesinler aşı yerine diyekendiminkini bile hastanede olacam
Kanka o iş biraz zor, 3 sene evli kalman lazımKız sen evlenince zaten Türk vatandaşı olmuş olmuyor musun
Maşallah canım, sağlıcakla kucağınıza alın inşallahKızlar detaylı ultrasondan çıktık. 21+3üz bebişimiz 447 gr. çok şükür beyindeki kistlerden soldaki tamamen kaybolmuş sağdaki de çok küçülmüş hatta ben söylemesem göremiyordu doktor. Herhangi başka organında parlaklık vs.görülmedi. Böbrekler sınır değerleri içersinde ama bi tık geniş gibiymiş takip edilir dedi o kadar. Rahim ağzı kapalı rahim uzunluğu 35 mm.
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız aşkoKızlar bu şeker yüklemesiyle alakalı o kadar arada kaldım ki anlatamam. Yaptırmayı düşünmediğim halde bugun kontrole gittiğimde dr bebeğin 10 gün önden gittiğini ve göbek çevresinin çok büyüdüğünü söyledi. Bunun şekerle bağlantılı olup olmadığını ancak yaptırdıktan sonra öğrenebileceğimiz için yaptırmasak olmaz mı bile diyemedim. Babamda şeker hastalığı olduğu için de biraz panikledim açıkcası. Yaptırdığım için aileden “ gereksiz şeyler yaptırıyorsun gebelikte hep çıkar zaten “ tribide yiyip moralim bozulsada süreç zorlu değildi 250 ml lık 75gr dextrose içeren bildiğiniz künefe kadar tatlı bi su içtim . 15 dk sonra bi soğuk terlesemde kısa sürede geçti. 25+5 deyim bebek 933 gr 33 cm yaklaşık 3,5 kg aldım. Umarım sonuçlar iyi çıkar şans dileyin
Çok şükür canım çok sevindim güzel haberler almana sağdaki de geçecektirKızlar detaylı ultrasondan çıktık. 21+3üz bebişimiz 447 gr. çok şükür beyindeki kistlerden soldaki tamamen kaybolmuş sağdaki de çok küçülmüş hatta ben söylemesem göremiyordu doktor. Herhangi başka organında parlaklık vs.görülmedi. Böbrekler sınır değerleri içersinde ama bi tık geniş gibiymiş takip edilir dedi o kadar. Rahim ağzı kapalı rahim uzunluğu 35 mm.
Benden doktorum sadece açlık tokluk geçmişe dönük şeker değerlerini istedi önümüzdeki ay için. Ona göre şeker yükleme yaparız dedi benm de annem şeker hastası ona rağmen tahlil sonuçlarına göre önerdi her hekimin yöntemi farklı umarım sonuçların iyi çıkar canımKızlar bu şeker yüklemesiyle alakalı o kadar arada kaldım ki anlatamam. Yaptırmayı düşünmediğim halde bugun kontrole gittiğimde dr bebeğin 10 gün önden gittiğini ve göbek çevresinin çok büyüdüğünü söyledi. Bunun şekerle bağlantılı olup olmadığını ancak yaptırdıktan sonra öğrenebileceğimiz için yaptırmasak olmaz mı bile diyemedim. Babamda şeker hastalığı olduğu için de biraz panikledim açıkcası. Yaptırdığım için aileden “ gereksiz şeyler yaptırıyorsun gebelikte hep çıkar zaten “ tribide yiyip moralim bozulsada süreç zorlu değildi 250 ml lık 75gr dextrose içeren bildiğiniz künefe kadar tatlı bi su içtim . 15 dk sonra bi soğuk terlesemde kısa sürede geçti. 25+5 deyim bebek 933 gr 33 cm yaklaşık 3,5 kg aldım. Umarım sonuçlar iyi çıkar şans dileyin
Kız ne yabancısıkanka evet özel sağlık sigortası doğar doğmaz yaptıracaz zaten, ben yabancı olduğum için asm gidemiyorum, ümraniyede yabancılar için asm varmış aşılar falan orda yapılıyormuş tetanoz, ondada korktum su falan göndermesinler aşı yerine diyekendiminkini bile hastanede olacam
Kuş gibi hafifledim gerçektenMaşallah canım, sağlıcakla kucağınıza alın inşallahtakip edilecek ufak şeyler herkeste var hemen hemen ben dahil, o yüzden hiç kafana takma, ciddi bir şey olsaydı sık takip derdi
Teşekkürler canımÇok şükür canım çok sevindim güzel haberler almana sağdaki de geçecektirBöbrekler çok sıkıntı değil demek ki sadece takip önermiş rahatla canım tadını çıkar
Benden doktorum sadece açlık tokluk geçmişe dönük şeker değerlerini istedi önümüzdeki ay için. Ona göre şeker yükleme yaparız dedi benm de annem şeker hastası ona rağmen tahlil sonuçlarına göre önerdi her hekimin yöntemi farklı umarım sonuçların iyi çıkar canım
Ahajaja ismail abii yaaaKızlar bu ben değilmiyim
Kızlar dün yazamadım bende bu konuyla ilgili. Bence bu durum ikili ilişkilerdeki yakınlık samimiyetle de çok alakalı. Örneğin sizin yazdıklarınızı okuyorum ne güzel annem de annem diyorsunuzAçılın, konuya sonradan dalıyorumbiz ilk bebeğimizde annem babam doğumdan bir ay önce geldi yanıma, çok yardımcı oldular ev işleri vs. Hastanede de annem kaldı, bakımımı üstlendi, tabii ilk bebek alt değiştirme vs çok tecrübeli değiliz ama biliyoruz yeğenlerden. Eşim de yatana kadar yanımdaydı, bebeği arada muayeneye alıyorlar ya onlara o götürdü hep tek başına. Eve gelince de ben eşim ve bebek yatak odasında birlikte uyuduk, annem hem gündüz yemek temizlik vs yoruluyordu, hem de eşimle birlikte bakmak istedik bebeğimize. Geceleri annem hiç uyanmadı yani, bazen gece 3’e kadar kucakta gezdirirdik uyusun diye. Tabii eşim bir hafta kadar nerdeyse işe gitmedi, onun da artısı var. Bence anneler yardımcı olacaksa ev işlerine yemeğe vs yardım etmeli. Anne baba olarak yenidoğana bakmak çok güzel, o süreçte birbirimize alıştık, aile olduk resmen.
Canımm gözün aydınTeşekkürler canım
Zaten kimseye vermek istemeyeceksin onu emin olAhajaja ismail abii yaaahayatta böyle olmak lazım
Kızlar dün yazamadım bende bu konuyla ilgili. Bence bu durum ikili ilişkilerdeki yakınlık samimiyetle de çok alakalı. Örneğin sizin yazdıklarınızı okuyorum ne güzel annem de annem diyorsunuzannenizle aranız çok iyiyse ve anneniz yardımınıza koşmak için sabırsızlanıyorsa tabii ki yanınızda olsun miss gibi benim annem çalışıyor izin alsa bile lohusa depresyonundayken beni daha da dibe çeker aramız çok çok sıkı fıkı değil. Şuan doktor randevularımı bile sormuyor telefonda kendi dertlerini anlatmaktan bencil bir kişiliği var ve bebeğe daha bir iğne bile almadı özenip. Kayıvalidem de tam tersi her randevu günü mutlaka sorar, beni aramasa eşimi arayıp pamlok nasıl iyi mi diye sorar yani. Şimdiden çok özeniyor bişeyler örüyor alıyor filan. Zaten aynı şehirde olduğumuz için D destinaa88 gibi eşimle ben bebekle ilgileniriz kv yemek vs yapar, bakamadığımız noktada tabi ki bebekle ilgilide yardımcı olur ama açıkçası o dönemde ben bebeği birine verip ev işi yapmaktansa kendim bebeğe bakma tarafındayım (yapabildiğim kadar)
Iyi canım sen kendini biliyosun artik önemli olan o. Yedigin ictiginde ne yariyor ne yaramiyor biliyosun.Valla canım şeker ölçümlerinde bir sıkıntı yok çok şükür. Açlık 85-95 arası, tokluk 115-125 arası çıkıyor. Ama valla uymadığım şeyler de var yani. Günde 3ana 3ara öğün çok fazla geliyor. Şişkinlikten çok rahatsız oluyorum. O yüzden valla yapamıyorum. 4 öğün falan yapıyorum toplamda. Zatennsabah 9da kalkıp kahvaltı da yapamıyorum. 10-10.30a kalıyor. Valla arada canım tatlı bir şeyler de çekiyor. Aa öğünde atıyorum bi kurabiye ya da wasa üzerine tahin pekmez sürüp yiyorum 1 saat sonra kan şekerimi ölçüyorum sorun yok. Valla vücudumu tanıyorum ya. Bir kaç gün daha ölçüm yapıp atacağım doktoruma. Sonra da ölçülü bir şekilde devam ederim. Sadece şeker yükseltecek şeyler yediğimde ölçüm yaparım yine kontrol amaçlı.
Sen de bugün mü girecektin teste?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?