Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    150
Kızlar şimdi topuk kanıyla ilgili bir video düştü önüme, aslında dr ne derse o kafasındayım ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, topuk kanı aldılar mı bebelerinizden veya aldıracakmısınız

Benim yeğenime de bundan 18 yıl önce fenilketonüri dediler o an halimizi düşünün ailenin ilk çocuğu, o zaman teknoloji bu kadar gelişmiş değil vs. Neyse hemen Ankara'ya özel bir kuruma test gönderdik ve şükür ki çıkmadı. Sonradan sebebinin topuk kanını erken mi geç mi ne aldıklarını öğrenmiştik. Evet böyle şeyler var ki bizimki belki en basiti olmuştu ama ben doktorumun uygun gördüğü tüm aşıları yaptıracağım

Topuk kanı ve k vitamini önemli kanka ya doktorumla ilerlerim bu konuda ama şu an düşüncem ne gerekiyorsa yaptırırım fikrindeyim

Topuk kanı ve k vitamini önemli kanka ya doktorumla ilerlerim bu konuda ama şu an düşüncem ne gerekiyorsa yaptırırım fikrindeyim
Ankastrem tuttu kanka şimdi aşı konusu sonradan bu kadar abartıldımı acaba diye düşünüyorum, benim annem tüm aşılarımı almış, kv eşime tüm aşılarını yaptırmış, çok şükür sapa sağlamız, son aşılardamı sorun varda bu kadar karşı çıktı insanlar bende yaptıracam tüm aşılarını

Türkiye'de aşı karşıtı bir kesim hep vardı canım, son derece saygı da duyuyorum kararlarına sonuçta herkesin kendi çocuğu ama son dönemde bu kadar gündeme gelmesi bence sosyal medya özentiliği, ki ben birçok insanın da enine boyuna araştırdığını düşünmüyorum. Mesela hop bir paylaşım "yenidoğanda x aşısı otizm yapar" Allah bu sefer millet bak gördün mü otizm olur yaptırmayalım diyor. Bende de senin gibi bir şüphe var elbet ama bu da sanırım pandemi sürecinden sonra olan güvensizliğimizden kaynaklı. Hadi aşılara bakalım :
Hepatit-B : direkt karaciğeri etkileyen bir enfeksiyon ve yenidoğana yapılan aşı bağışıklığı güçlendiriyor.
BCG : bu zaten ölümcül bir hastalık, çocuklarda da menenjiti önlüyor.
Karma aşı : özellikle yenidoğanda boğmaca çok tehlikeli. Çocuk felcine kadar gidebilir.
Pnömokok: yenidoğanda çok hızlı ilerleyen hastalıklardan korur.
Rota : çevremizde bile şiddetli ishal ve kusma ile su kaybından ölen çocuk sayısı yadsınamaz.
Hal böyle olunca ben kendimi ve çocuğumu bu konuda Atamın dediği gibi Türk hekimlerine emanet ediyorum hahha

Beyazyasemin canım nasil gidiyor diyet. Şeker takibi yapabiliyor musun ?
Valla canım şeker ölçümlerinde bir sıkıntı yok çok şükür. Açlık 85-95 arası, tokluk 115-125 arası çıkıyor. Ama valla uymadığım şeyler de var yani. Günde 3ana 3ara öğün çok fazla geliyor. Şişkinlikten çok rahatsız oluyorum. O yüzden valla yapamıyorum. 4 öğün falan yapıyorum toplamda. Zatennsabah 9da kalkıp kahvaltı da yapamıyorum. 10-10.30a kalıyor. Valla arada canım tatlı bir şeyler de çekiyor. Aa öğünde atıyorum bi kurabiye ya da wasa üzerine tahin pekmez sürüp yiyorum 1 saat sonra kan şekerimi ölçüyorum sorun yok. Valla vücudumu tanıyorum ya. Bir kaç gün daha ölçüm yapıp atacağım doktoruma. Sonra da ölçülü bir şekilde devam ederim. Sadece şeker yükseltecek şeyler yediğimde ölçüm yaparım yine kontrol amaçlı.
Sen de bugün mü girecektin teste?

Kızlar aksam bi çılgınlık edip magnezyumumu içmeden uyudum az önce iki bacağımda kramptan kıvranıp uyandım ya vücudum da bazen eksikleri önceden içtiklerime saysa keşke
Canım bu sabah bana da oldu bu. Gece yatağa girince aklıma geldi. Magnezyum da salondaydı üşendim almaya amannn deeim bşr günden ne olacak gördüm ne olduğunu

Kanka ben rus dr’lar takip ediyorum işte aşının önemini anlatıyorlar, siz gerçekten aşı vurulmayan ülkelerdeki örn. x ülke, hastalıkları, çocuk hastalıkları, salgınları gördünüz mü, görmediğiniz bilmediğiniz için rahat konuşuyorsunuz falan diyor, adam bayada yaşlı eski doktorlardan, o öyle birkaç örnek verince kesinlikle yaptıracam dedim

Kızlar bunu açtım karnıma biraz yakın dinlettim hemen hareket etmeye başladı deneyin sizdede olacakmı acaba, yoksa benimkinin hareket saatine mi denk geldi bilmiyorum

Eklentiler

• IMG_5335.webp
    40,7 KB · Görüntüleme: 27
Kanka ilk bebekte aldırdık biz, önce hastanede sonra asm de iki kez alıyorlar, istersen ikincisini de hastanede verebilirsin. Gebeyken tespit edilemeyen bazı hastalıkların teşhisi için gerekli diye biliyorum. Videoyu izlemedim ama bir zararı olduğunu düşünmüyorum bebeğe, yine veririm yani.

Aşkım bende öyle şeyleri hep hastanede yaparım ya asm güvenemem

Açılın, konuya sonradan dalıyorum biz ilk bebeğimizde annem babam doğumdan bir ay önce geldi yanıma, çok yardımcı oldular ev işleri vs. Hastanede de annem kaldı, bakımımı üstlendi, tabii ilk bebek alt değiştirme vs çok tecrübeli değiliz ama biliyoruz yeğenlerden. Eşim de yatana kadar yanımdaydı, bebeği arada muayeneye alıyorlar ya onlara o götürdü hep tek başına. Eve gelince de ben eşim ve bebek yatak odasında birlikte uyuduk, annem hem gündüz yemek temizlik vs yoruluyordu, hem de eşimle birlikte bakmak istedik bebeğimize. Geceleri annem hiç uyanmadı yani, bazen gece 3’e kadar kucakta gezdirirdik uyusun diye. Tabii eşim bir hafta kadar nerdeyse işe gitmedi, onun da artısı var. Bence anneler yardımcı olacaksa ev işlerine yemeğe vs yardım etmeli. Anne baba olarak yenidoğana bakmak çok güzel, o süreçte birbirimize alıştık, aile olduk resmen.

Aşkım bende öyle şeyleri hep hastanede yaparım ya asm güvenemem
Kanka için nasıl rahat edecekse öyle yap tabii ama zaten büyük bir olay değil, bizim sarılık değeri yüksekti ilk kontrolde, ondan kan vermemiz gerekiyordu, o arada topuk kanını da almış oldular ikinci kez. Özellikle topuk kanı için hastaneye gider miydim bilmiyorum aşıları asm’de yaptırdım ben hep, bir sorun yaşamadım. bazı arkadaşlarımız çocuk doktorunda yaptırmayı tercih etti. Özel sağlık yaptıracaksan hastanede yaptır tabii, doktoru yapsın. Biz tss yaptırmıştık diye aşıları karşılamıyordu.

Kızlar bunu açtım karnıma biraz yakın dinlettim hemen hareket etmeye başladı deneyin sizdede olacakmı acaba, yoksa benimkinin hareket saatine mi denk geldi bilmiyorum
Malesef benimkiler de tepki vermedi ama ben dinlerken çok darlandım valla açıp uzun uzun dinleyemem yani

Korkma sen bakarsın zaten kızına, o oğluna baksın yemek yapsın yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…