Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    160
Kızlar bugün amniyosentezin ön sonucu çıkmış çok şükür fetal dna gibi temiz İleri sonuçlarda inşallah bu şekilde çıkar rabbim sağlıkla zamanında bebişlerimize kavuşmayı nasip etsin
Ay çok sevindim canım benim, bundan sonra bir oh çekersin inşallah hepsi temiz gelsin

27. Haftaya kadar 4-7, sonrasında da 7-10 mm hafif pyelaktazi olarak geçiyor aslında. Başıma geldiği için biliyorum canım perinatolog bize ikisi de 5.4 takip edelim dedi ama korkulacak hiçbir şey yok sıvı birikmesi dedi. Sonrasında ben tabi çok araştırdım, özellikle erkek bebeklerde oluyormuş. 7 mm altında kalırsa hiçbir sorun olmuyor kendinden düzeliyormuş, yani stabil kalır ya da gerileme olursa genelde kendiliğinden düzeliyormuş. Ben olur da Allah korusun artarsa diye de araştırdım yaklaşık %80'i doğuma kadar düzeliyor, kalanında da reflü ya da daha sık idrar yolu enfeksiyonu oluyormuş. Yani bizim için en kötü senaryo buydu, o yüzden doktorumu da dinleyerek yokmuş gibi davranıyorum.
İşin bir de down sendromu boyutu var onu da doktorla görüştüm şu şekilde dedi. Tek bir bulgu ile bunu söyleyemeyiz o zaman her şeyi down sendromuna bağlamamız gerekti. Benim bulgularımda ikili test çok temizdi, ense kalınlığı güzel, burnuna çok çok iyi dedi özellikle gösterdi ne kadar kavis varsa o kadar iyiymiş benimki öyleydi, kalp bulguları da gayet iyiydi. O yüzden tek başına değerlendirilemez.
Senin diğer değerlerin nasıl?

Ufff yakın arkadaşım içememiş kusmuş falan doktor en son bırak içme demiş korktum öyle olunca. Çünkü benim de sabah aç karnına tatlı yiyince midem kötü oluyor
Canım ben de kusangillerdenim. Ama işte tuttum tuttum 50. dakikada kustum o yüzden doktor teste devam etti, kana karışmıştır dedi. Kusacaksanız da son ana kadar tutun benim normalde de sabah erken uyandığımda midem bulanır aç kalırsam. İster istemez erken uyanıp 4-5 saat aç kalıp bir de şekeri içince fenalık gelmişti. Tek tavsiyem tutun erken pes etmeyin kana karışsın

Bu arada benim perinatologum dedi ki yeni bir yönetmelik mi ne varmış o yüzden biz herkesi fetale yönlendiriyoruz yani bu git fetal yaptır demek değil ama bizim kontrolümüz %100 kesin değil demek dedi. Hatta kağıt imzalattı. Fetalde %99.9 amniyosentezde %100 her şey çıkıyor dedi ama ben mesela hekim olarak size böyle bir şeyi gerek görmüyorum dedi

Asitli içecekler genel olarak sağlıksız ama gebelikte önerilmemesinin sebebi aslında kafein içermesi. Yani günlük kahve miktarını asitli içecekle değisebilirsin aslında kafein miktarına göre. Ben normal hayatta da asitli çok tercih etmediğim için gebelikte sıfıra indirdim

Canım böbrek genişlemesi ve parmaklıkla nasıl bu kadar net konuşuluyor anlayamadım ya. Benim de oğluşumda 5 mm genişleme var. Ama sadece takip dedi. Her gittiğimde bakılıyor artık. Doktorum hiç korkma çok normal, şu an problem var bile demiyorum dedi. Parlaklık da bildiğim kadarıyla gittikçe kaybolan bir durum. Başka doktora daha mı görünsen içini kısa sürede rahatlatmak için. Başka bir bulgusu yoksa,ikilide vs sorun çıkmadıysa çok acımasız olmuş yorumu sanki. İnşallah bebeğinde başka bir sorun yoktur da bu ikisi de doğuma kadar geçer

Ayy ben de normalde hiç içmem Cola falan, soda içerim arada. Ama hamileliğimin başlarında eşim içtikçe ondan yudumluyordum. Mide bulantıma iyi geliyor gibi oluyordu, canım da istiyordu. Sonra tekrar geçti isteğim ama çok istersem de gene eksik kalmıyorum günde bir bardak da kahve içersem içiyorum, ki her gün değil o da. Benim bu ara işte tatlıya düşmüşlüğüm var. İki haftadır berry hibiscus çekiyor strabuckstan canım onu ister oldu her dönem farklı bir şey istiyor canım, çok aşırı titizlenmiyorum napim can bu aslında çok pimpirikliyimdir ama yemek konusunda sağlıklı şeyleri bol bol yediğim için bunları da arada bir yapmaya hak görüyorum kendimde

Canım bizim hamileliğimiz seninle çok benzer ilerliyor ya, yazdıklarının aynısı bizdeki durum da

Canım bende osteocare bulacagim ya o zaman o hap seklindeyse. Digeri aşırı tatlı. Cevremdeki eczanelerin tamamnini arayayim da bulamazsam sana sorarim cok teşekkür ederim
Tedariginin olmamasi da bize denk geldi şans iste.

Kizlar merhaba detaylidan geldim doktor down sendrum riski var bobrekler genislk ve bagirsaklarda parlaklik var dedi moralim cok kotu agla agla bittim ayni durumla karsilasan varmi yda cevresinde boe durumla karsilasann
Kuzum hiç üzme kendini ortada bişey yok sadece şüphe duymuş doktor. Fetal ya da amniyosentez yaptırıp rahatla hemen. Şüpheyle geçirme gebeliğini zehir etme kendine. Burada birçok arkadaşımız benzer korkuları yaşadı. Sonuçların güzel gelecek inşallah. Peşin peşin üzülme hiç

değerlerde bi anormallik görüyorlarsa o riski söylüyorlar. öyle bir şeyin olma ihtimali var belki ama olmama ihtimali de çok yüksek, inşallah boş yere üzüyorsundur kendini ki bence öyle
Insallah sorun yoktur cok uzuldim cidden

canim boyle belirsizlik cok kotu bir durum fetal dna yaptirma imkanin varsa yaptir derim
hergun boylr moral bozuklugu oylemi degil mi diye dusunmekten sende bebegnde yıpranıcaksınz netlestirmek icin en iyisi fetal dna
Ozelede gidip.baktiracam.onlarda.olumsuz konusursa mecbur yapcam

Insalllah cok dua edin bize

Kesinlikle öyle benim doktorum da takip dedi sadece. Perinatologum da kadın doğumcuma haber vermiş takip edin diye o da yazdı önemli bir şey değil endişelenme diye

Istersen fetal dna yaptir ama sonuc eger kotuyse bebegi mi aldrcn dedi adamda hep ikilemde birakti beni napcm bilmiyom
Ne bicin uslup dr mu bunu söyleyen. Allah akıl fıkır versın. Neyse Cok uzuldum arkadasım ben senın yerınde olsam vakıt kaybetmeden fetal yada amnıyo yaptırırım

Aaa berry hibiscus kırmızı çizgimdir

Banada hersey normal denildi 2 li test normal guzel sorun yok denildi bugun detaylida bobreklerde biraz genslk var dedi 4.7 4.9 bi ay takip edelm dedi bagirsakta parlaklik var dedi sunu yap bunu yapma demedi ense kalinligi genis dedi tam bsy demedi adamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…