Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    160
Amiin canım benim zaten doktorum fetal yaptır dese ağlaya zırlaya koşa koşa giderdim. Ben daha ikili test yaptırmadan sordum doktorum şüphe görürsem önereceğim dedi sonra tüm bulguların güzel gerek yok dedi

Aslında dedigin gibi oldugunu pek düşünmüyorum canım. Neden diyeceksin, 2li testin asla güvenilirliği yok. Temiz gelip sorun çıkan, sorun çıkıp temiz olan bir cok hamilelik var. Ve bu istatistiklerle ortada. Doktorlar 2li prosedür geregi söylemek zorundalar ama fetal dna maliyetli oldugu icin herkes yaptiramadigi icin devlet hastanelerinde özellikle adını bile anmıyorlar genetik tarama testi var istersen yaptir deyip geciyorlar. Mesela devlette 2lisi tiskli cikana direkt amniyosentez oneriyorlar fetal fln lafı geçmiyor çoğunlukla. Simdi bizler arastirarak öğreniyoruz diye daha cok duyuluyor fetal dna testi gibi testler ki bence de duyulmalı.
En azindan 2li test stresine girmez kimse.

Ben mesela yeniden hamilelik planlarsam,2li test kesinlikle yaptirmam. Benim için asla güvenilir olmayan testler arasinda. Ki bunu bana doktorum cok soyledi de ben kendi başımın dikine gittim.
Dedigin gibi amaclarla kullanan da var tabi onun bende farkindayim,tek amaclari cinsiyet ogrenmek olanlar.
Fetal dna hep vardi aslinda, ileri genetik test vs farkli isimlerde burda kk da bile var konulari epey eskilerde. Ama simdi aktif kullanilan internet ortami daha rahat bu testlerden haberdar olmamizi ve popülerlik kazanmasini sağladı.

Geldigimden beri agliyorum tabiki hersey rabbimden ama insan uzulmuyor degil ozele randevu aldim cumartesi gunu bana dua edin bebisimde bende iyi olalim
Canım dualarımız seninle ve bebişinle hiç üzülme ağlama lütfen, doktorunun söylerimlerinden buradaki hepimiz rahatsız olduk. Belki de hiç sorun olmayacak şeyleri risk almamak için abartmış olabilirim, inşallah gittiğin doktorun da en güzel şekilde seni yönlendirecektir fetal ve amniyo da ne yapılması gerekiyorsa yaptırabilirsin. Eskişehirde üniversitede fetali 1000 liraya yapıyırlar, bekleme süresi azıcık daha uzun tabi diğerlerine göre ama o da aklında olsun diye söylüyorum. Ne olduğundan emin olana kadar kendini bu kadar üzme lütfen Henüz ortada elle tutulur bir sonuç yok. Her şey güzel olacak, iyi düşün

Ben gebelik öncesinde doktorum ne uygun görürse onu yaptıracağım demiştim mesela şeker yükleme testi hakkında aklımda soru işaretleri var ama doktorum yaptır dedi diye yaptırıyorum gibi. O yüzden perinatologum da kadın doğum uzmanım da test sonuçlarıma, usg 'lere vs. bakarak gerek duymadığı için yaptırmayı uygun bulmadım

Bende aynı sekilde ilerledim senin bahsettigin gibi doktorum ne derse o.
Zaten 2li testi yaptirma diyen de doktorumdu ben yaptırdım ama iste..
Tabiki herkesin kendi karari imkanlar dahilinde yapilacak herseyin yapılması taraftarıyım ben.
Bende tetanozda kafam karışıktı doktorum olacaksin ustelik hemen bu hafta acil olarak dedi ve kosarak gittim aşı oldum.
Bu konuda hep aynı şeyi düşünürüm bu insanlar okumuş bu işin egitimini almış vakalarını görmüş, bende nette okudugum bikac makaleyle yada birkac insanın yorumuyla,koca bilim insanının söylediklerini yanlış mi bulacagim

Ayrıca tabiki herkesin kendi kararı isteyen istedigi testi yaptirir istedigini yaptirmaz. Benim kaybım da oldugu icin gecmiste daha tedbirli olmaya her zaman itildim , şartlar geregi ne gerekiyorsa o yani

Benim mesela embriyom pgt/ngs’li olmasına rağmen perinatolog kesinlikle fetal yaptırmalısın çünkü trizomi 12 geçmişin var demişti. Yani embriyonun genetik olarak seçilmesine bile güvenmedi ve riske attırmadı

İste mesela bu da bir örnek oluyor. Pgt li zaten genetigine bakilmis bir embriyo ama yine de fetal dna öneriliyor.
Iste kuzu diyorum ya kisilerin geçmiş öyküleri ve bazı usg bulguları bu testlere itiyor. Hic ihtiyac duyulmasa bu testlere dee bu bilgileri bilmeye dee.. ama herseyi öğreniyoruz iste yaşanmışlıklar sayesindee

Selam kızlar bugün benim de doktor muayenelerim vardı. Takipli olduğum doktor haricinde Şehir Hastanesinde annemin kuzeni çalışıyordu perinatolog olarak ona da muayene oldum. Öncelikle takipli olduğum doktorumla görüştüm 12 gün önce coraspirin başlamıştı onun mu faydası oldu bilmiyorum bebeğimin suyu biraz düzelmiş. 12 gün önceye göre artmış dedi doktorum. Sonrasında bebeğin ölçümleri yine 1 buçuk hafta falan geriden geliyor 23 haftalık 622 gr 31.5 cm dedi doktor. Yakından takip edeceğiz demekki küçük bir bebek olacak bu şekilde dünyaya gelicek dedi. Çok şükür burdan güzel haberlerle ayrıldık.
Daha sonra annemin kuzeni perinatolog abime gittim herşeyi sordu bana detaylı bir şekilde olduğum ameliyatlara kadar kronik rahatsızlığıma kadar detaylı ultrason yaptırdığım doktor hiç sormamıştı. Sonra bebeği inceledi tekrar detaylı ultrason yaptı yani bildiğiniz yarım saat kırk dk falan 20. Haftada yaptırdığım detaylı ultrasonu doktor 15 dk da halletmişti. Çok pişman oldum bilmiyordum annemin kuzeninin perinatolog olduğunu keşke daha önce öğrenseydim direkt ona gelseydim dedim. Neyse ben abim down sendromlu olduğu için aile öykümüzü falan da biliyor çok temkinli dikkatli yaklaştı gerçekten. Muayene sonrasında o da bebeğin 1 buçuk hafta geriden geldiğini fakat bütün organlarının ölçümlerinin 23 haftayla uyumlu olduğunu küçük bir bebek olduğunu söyledi. Suyum için de gayet yeterli bu su dedi normalde doktorlar bu haftada bol bol su olsun isterler dedi ama bazen olmayabiliyor senin suyun bebeğin gelişimi için gayet yeterli dedi. Küçük olmasının sebebini sordum akla gelebilecek bütün ultrason bulgularına baktı rahme giden kan akışı plasenta kan akışı vs herşey normal. Abin olarak değil bir doktor olarak profesyonelce davranmak zorunda olduğum için amniyosentez yaptırmak ister misin dedi. Bu çocuk %90 sağlıklı fakat %10 ultrasonda bulgu vermeyen bir sürü genetik hastalık taşıma ihtimali var dedi. Bu seçeneği sana sunmak zorundayım dedi. Bende gülümsedim sadece 1 buçuk hafta küçük çıkıyor diye yaptırmak istemiyorum sonuçta ultrasonda herhangi bir sıkıntı çıkmadı dedim. O da gülümsedi bence de bende bu bebeğin gayet sağlıklı olduğunu düşünüyorum dedi. 2 hafta sonra tekrar çağırdı sırt kısmını göremedi bebeğim dönmedi sırtını tekrar hem ona hem gelişimine bakıcak. Çok şükür bugün buraya güzel haberle geldim

Bugün doktorum bana diyor ki, gerçekten riskli bir gebeligin oldu hakkını verdin diyor
sepide
Kanka güldüm ama affet
Resmen bu yola çıkarken sırf perinatologla başladın ya niyetini iyi tutmadın (bu şaka tabi ki)
Ay Allah daha beterinden korusun aşkım, az kaldı inşallah yarısından fazlasını atlattın

Bende güldüm valla hoca öyle deyince
Hocam tamamen tedbir amaçlı geçmiş yaşadıklarımızdan dolayi gelmistik vallahi iyiki gelmisiz dedim bende
Amin kuzucum aminnn Allahım beterinden korusun her halime bin şükür hiiic sorun degil bebisim iyi olsun biz onu kocaman bir sevgiyle aşkla bekliyoruz
Bebeğim saglikla büyüsün zamani gelince 9 ayi dolunca saglikla gelsin bize ben yasadigim herseyi unuturum..
Cok duygulanacak, çok gözyaşlarımı kirpigimin dibinde zor tutacak olaylar yaşadım ama hep dedim yine diyorum,Allahım ne derse o ben yavrumu ona emanet ettim her zaman

aa aşk olsun gayet genç anneleriz
(yaş 31)

canım benim kızım 23+2 de 30 cm 559 gr cikti bizim hersey haftasiyla uyumlu sadece kafa geriden geliyor cumartesi tekrar bakılcak ama doktorum bir sorun gormedi
sen fetal dna yaptirmismiydin ben onu yaptrdm diye genetik yonunden icim rahat
bizimde organlar hersey normal sadece kafa geriligmz var ve biraz zayıf kızım bakalm yedigim ictigm yarams mı

Canım çok sevindim senin için. Suyun yeterli olmasi da cok iyi haber.
Doktorlarin ikiside hemfikir ise bence bir sorun yoktur. Bazi insanlar minyon olur bazıları daha iri. Senin bebişin azicik minnos dogacak sonra beslendikce o açığı kapatacak demek ki
Hadi gözün aydın canım

Evet evet fetal dna yaptırmıştım raporu da inceledi onu yaptırdığım için zaten down sendromu ihtimali yok dedi %10 başka genetik hastalıklar dedi ama öyle ağır bir hastalığı olsa bebeğimin ultrasonda mutlaka bulgu verirdi diye düşünüyorum. Sonuçta yaşamla bağdaşmayan bir durum da yok. Amniyosentez yaptırsamda hafif bir genetik hastalık ortaya çıksa bebeğimi aldırmak da istemiyorum. İnşallah allaha emanet sağlıklı bir bebek olduğunu düşünüyorum o yüzden amniyosentez yaptırmak da istemedim yani.
Sizde eşinizle fiziksel olarak minyon musunuz yani abim sen çok iri bir insan değilsin eşin de o kadar iri değil o yüzden minyon bir bebek olacağını düşünüyorum dedi. İnşallah küçük dünyaya gelseler bile güzel güzel besleyip büyüteceğiz minik kızlarımızı

esim 97 kilo 185 boy
ben 170 boy kilo Allaha emanet
hic minyon degiliz
oglumda 38.haftada 3500 dogdu ama kızım minnak ilerliyor bakalm ilerleyen haftalarda toparlar belki

Çok teşekkür ederim canım Sabah muayeneye girmeden sepide ve senin güzel haberlerini okudum dedim bugün inşallah kk da güzel haberler günü bende güzel bir muayene geçireceğim diyerek girdim doktorun yanına
Su azlığından dolayı acaba erken doğum riskim mi olacak diye düşünüyordum günlerdir perinatolog hiç öyle birşey söz konusu değil şu durumda dedi içimi rahatlattı. İnşallah bende doğduktan sonra güzelce büyüyüp serpileceğine inanıyorum minik kızımın

Oy canım benim bak dilediğin gibi de olmuş bebisinden güzel haberler almışsın. Güzel kızın senin icini ferah eve yollamış. Sağlıklı mutlu haberlerle ayrılalım hep doktor kontrollerinden
Ay büyümez mi hiiic gecen bahsetmistim okudun mu bilmiyorum, bir tanidigim 9. Ayinda 2900 kg ya yakin dogum yapmış oglunu, oglu simdi beni 2ye katlar boyu, kilosu da boyu da yerinde hic endiselenme

esim 97 kilo 185 boy
ben 170 boy kilo Allaha emanet
hic minyon degiliz
oglumda 38.haftada 3500 dogdu ama kızım minnak ilerliyor bakalm ilerleyen haftalarda toparlar belki
ya evet sizin baya varmış bizde ben 160 eşim 175 anneler babalar falan da hep küçük bizim
38. Hafta için de gayet iyi bir kiloda doğmuş bence oğlunuz inşallah minik kızınız da abisini yakalar ilerleyen haftalarda
Abime beslenmeme dikkat ettiğimi söyledim sabahları 2 yumurta ceviz içi çiğ badem falan yiyorum dedim badem mi ne yapıyormuş ki badem dedi bende bebeğe kilo aldırıyormuş dedim muz kaşar falan dedim güldü bana yani yine sağlıklı beslen ama onlarla bi ilgisi yok dedi benim bebeğim için sanırım. Sonuçta gerçekten bazı insanlar bebeği çok iyi besliyor o kadar yiyip içememesine rağmen benden de olan bu kadar demekki inşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir bütün bebişlerimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…