- 23 Haziran 2025
- 165
- 233
- 18
- 34
- Konu Sahibi annabelica
-
- #29.781
N nurAy11 gittiğin doktor devlet hastanesinde mi ? Ben de devlet hastanesine gittiğimde hiç bir sorunum olmamasına rağmen, o zaman daha böbrek sorunu falan da yoktu, "doktorum önerdiği halde amniyosentez yapmayı kabul etmiyorum" diye imza attırdılar bana. Sirinin dediği gibi yönetmelik gereği bu imzayı almak zorundayım demişti. Bu duruma da dikkat etmek lazım. Ama özeldeki doktorum hiç bahsini bile geçirmedi mesela. Bu arada gerekliyse tabi ki amniyosentez yapılabilir. Burda sadece doktorların tutumlarını anlatmak istedim.Bu arada benim perinatologum dedi ki yeni bir yönetmelik mi ne varmış o yüzden biz herkesi fetale yönlendiriyoruz yani bu git fetal yaptır demek değil ama bizim kontrolümüz %100 kesin değil demek dedi. Hatta kağıt imzalattı. Fetalde %99.9 amniyosentezde %100 her şey çıkıyor dedi ama ben mesela hekim olarak size böyle bir şeyi gerek görmüyorum dedi
Geldigimden beri agliyorum tabiki hersey rabbimden ama insan uzulmuyor degil ozele randevu aldim cumartesi gunu bana dua edin bebisimde bende iyi olalimCanım böbrek genişlemesi ve parmaklıkla nasıl bu kadar net konuşuluyor anlayamadım ya. Benim de oğluşumda 5 mm genişleme var. Ama sadece takip dedi. Her gittiğimde bakılıyor artık. Doktorum hiç korkma çok normal, şu an problem var bile demiyorum dedi. Parlaklık da bildiğim kadarıyla gittikçe kaybolan bir durum. Başka doktora daha mı görünsen içini kısa sürede rahatlatmak için. Başka bir bulgusu yoksa,ikilide vs sorun çıkmadıysa çok acımasız olmuş yorumu sanki. İnşallah bebeğinde başka bir sorun yoktur da bu ikisi de doğuma kadar geçer
Bak ense kalınlığı normalin üstündeyse o biraz sıkıntılı olabilir. Ama dediğim gibi 1.si tek başına hiçbir bulgu anlamlı değil, 2.si her ne olursa olsun doktorun tavrı bu olmamalı. Devlete mi gidiyorsun canım?Banada hersey normal denildi 2 li test normal guzel sorun yok denildi bugun detaylida bobreklerde biraz genslk var dedi 4.7 4.9 bi ay takip edelm dedi bagirsakta parlaklik var dedi sunu yap bunu yapma demedi ense kalinligi genis dedi tam bsy demedi adamda
Bana bir kagit imzalatti amniyosentez istemiyorum diyordu o nedir bilmiyom bile ozele gidip ondan snra fetal dna yaptircmKuzum hiç üzme kendini ortada bişey yok sadece şüphe duymuş doktor. Fetal ya da amniyosentez yaptırıp rahatla hemen. Şüpheyle geçirme gebeliğini zehir etme kendine. Burada birçok arkadaşımız benzer korkuları yaşadı. Sonuçların güzel gelecek inşallah. Peşin peşin üzülme hiç
Canım cok cok sevindimKızlar bugün amniyosentezin ön sonucu çıkmış çok şükür fetal dna gibi temizİleri sonuçlarda inşallah bu şekilde çıkar rabbim sağlıkla zamanında bebişlerimize kavuşmayı nasip etsin
mecbur yaptircm yoksa gercktn zehir olur gebeligimNe bicin uslup dr mu bunu söyleyen. Allah akıl fıkır versın. Neyse Cok uzuldum arkadasım ben senın yerınde olsam vakıt kaybetmeden fetal yada amnıyo yaptırırım
şükürler olsun canım cok sevindimKızlar bugün amniyosentezin ön sonucu çıkmış çok şükür fetal dna gibi temizİleri sonuçlarda inşallah bu şekilde çıkar rabbim sağlıkla zamanında bebişlerimize kavuşmayı nasip etsin
canım rapora baksana bakalm ense kalınlıgına ne yazmsBanada hersey normal denildi 2 li test normal guzel sorun yok denildi bugun detaylida bobreklerde biraz genslk var dedi 4.7 4.9 bi ay takip edelm dedi bagirsakta parlaklik var dedi sunu yap bunu yapma demedi ense kalinligi genis dedi tam bsy demedi adamda
Benim çocuğuma 12 haftada ensesi kalın denildi başka hiçbir bulgu yoktu ama hemen Fetal DNA yaptırdım Sonrasında da Amniyosentez ben bu tarz şeylerin askıda kalmaması gerektiğini düşünüyorum canım sonuç olarak bu hamilelik süreci senin ve sen de her anne gibi bunu gönül rahatlığıyla geçirmeyi hak ediyorsun O yüzden vakit kaybetme bence ama gönlünü de ferah tutmecbur yaptircm yoksa gercktn zehir olur gebeligim
Kesinlikle katılıyorum Ben de hemen bir perinatolog'a giderdim canım is artık bu evrede onunla alakalıN nurAy11 canım naçizane tavsiyem eğer sana bu üslupla konuşan doktor devletteyse sen özelde iyi bir perinatolog bul ondan randevu al. Detaylı bir bakılsın. O da şüphe duyarsa o zaman fetal yaptır. Şimdi kadın doğuma gitmenin bir faydası olacağını düşünmüyorum, perinatolog daha detaylı bakıyor çünkü
Canım sen fetal dna yaptırmadın mı27. Haftaya kadar 4-7, sonrasında da 7-10 mm hafif pyelaktazi olarak geçiyor aslında. Başıma geldiği için biliyorum canım perinatolog bize ikisi de 5.4 takip edelim dedi ama korkulacak hiçbir şey yok sıvı birikmesi dedi. Sonrasında ben tabi çok araştırdım, özellikle erkek bebeklerde oluyormuş. 7 mm altında kalırsa hiçbir sorun olmuyor kendinden düzeliyormuş, yani stabil kalır ya da gerileme olursa genelde kendiliğinden düzeliyormuş. Ben olur da Allah korusun artarsa diye de araştırdım yaklaşık %80'i doğuma kadar düzeliyor, kalanında da reflü ya da daha sık idrar yolu enfeksiyonu oluyormuş. Yani bizim için en kötü senaryo buydu, o yüzden doktorumu da dinleyerek yokmuş gibi davranıyorum.
İşin bir de down sendromu boyutu var onu da doktorla görüştüm şu şekilde dedi. Tek bir bulgu ile bunu söyleyemeyiz o zaman her şeyi down sendromuna bağlamamız gerekti. Benim bulgularımda ikili test çok temizdi, ense kalınlığı güzel, burnuna çok çok iyi dedi özellikle gösterdi ne kadar kavis varsa o kadar iyiymiş benimki öyleydi, kalp bulguları da gayet iyiydi. O yüzden tek başına değerlendirilemez.
Senin diğer değerlerin nasıl?
Hayır kuzum iki doktorum da gerekli görmediCanım sen fetal dna yaptırmadın mı
Canım Allahım yavruna sağlık versin. Sen bence gecikmeden fetal dna testi yap bu zor veya zahmetli bir test degil. Veya daha rahat olmak istiyorsan amniyosentez yaptir. Kafan rahatlar.Insalllah cok dua edin bize
Anladım canım. Fetal dna artık zorunlu gibi bir hal aldı yaptırmadım deyince şaşırdımHayır kuzum iki doktorum da gerekli görmedi
Aminn inşallah canımCanım cok cok sevindimiyikide yaptirdin için rahatladı simdi daha huzurla gececek günlerin onun stresi ile yasamaktan iyi oldu.
Allahım hepimize yavrularımızı saglikla kucagimiza alıp büyütmeyi nasip etsin
Evet canım genellikle bu sendrom durumlarında ön rapor temizse tam rapor da benzer sekilde çıkıyor.Aminn inşallah canımön sonuç benzeri çıkıyor dimi diğeri de genelde
Açıkçası ben birkaç sene öncesine kadar hiç fetal DNA duymamıştım. Teknolojik gelişmeler özellikle sağlık açısından mükemmel ama takip ettiğim birçok doktor fetal yaptıranların çoğunun cinsiyet tahmini için ya da eş dost yaptırdı ben de yaptırayım diye yaptırdığını söylüyor. Tabiki bu grubu tenzih ederim çoğunuzun bir sorunla yaptırdığını biliyorum ama ben bir sorun yoksa ya da doktor şüphe duymuyorsa yaptırmayı gerekli bulmadımAnladım canım. Fetal dna artık zorunlu gibi bir hal aldı yaptırmadım deyince şaşırdım
Ay inşallah ya inşallahEvet canım genellikle bu sendrom durumlarında ön rapor temizse tam rapor da benzer sekilde çıkıyor.
İnşallah tam raporun da sağlıklı sekilde çıkacaktır
Bende ilk hamileliğimde böyle düşünerek yaptırmamıştım ama bunda fetali geçtim amniyosenteze kadar gitti yaşımdan diye mi kendimi bile suçladım onda 27 bunda 32 yaş aslında çokta değil ama değişik bir psikolojiymiş Allah kimseye yaşatmasınAçıkçası ben birkaç sene öncesine kadar hiç fetal DNA duymamıştım. Teknolojik gelişmeler özellikle sağlık açısından mükemmel ama takip ettiğim birçok doktor fetal yaptıranların çoğunun cinsiyet tahmini için ya da eş dost yaptırdı ben de yaptırayım diye yaptırdığını söylüyor. Tabiki bu grubu tenzih ederim çoğunuzun bir sorunla yaptırdığını biliyorum ama ben bir sorun yoksa ya da doktor şüphe duymuyorsa yaptırmayı gerekli bulmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?