- 15 Mayıs 2022
- 2.065
- 2.774
- 83
- Konu Sahibi annabelica
-
- #32.581
Ahh kıyamadım hiç sana şuannBazen insan gerçekten cok caresiz hissediyor biliyor musun.. yani tutamadim kendimi ağladım bir sürü...
Eşim biraz sakinleştirdi iste sagolsun ona da dedim aç dur derse komple aç da dururum hic önemli degil. Saglikla cocugumu dünyaya vakti zamani gelince getireyim de
Zaten doktora yazdım bakalim ne zaman dönerse artik. Bugun desin bugün başlarım insilüne. Inan ki bir gram kendimi düşünmüyorum.
Bundan sonra durmadan peynir vs yiyerek karnimi oyle doldurayim bari.
Simdiye kadar diyetle gelebilmisim şükür. Hep kan veriyordum zaten takip yaptiriyordum. Doktoruma da gonderiyordum. Bu son tahlillerde demek ki artık gercekten 23 haftalardan sonra gelen seker bana da geldi. Birde hep yatiyorum. Hareketsizlikten oluyor dedi doktor birde.Haklısın canım senin dışında bir durum tam bi diyet uygulasan 3 4 birim düşük olur ama yine seni kurtarmaz üzme kendini
Çok kafama taktım bu konuyuKanka artık niye ağlıyorsun, olan oldu ağlamainsülin başlarsın, takip edersin bir müddet, eğer düzene oturursa belki bıraktırır doktorun
Çok şükür benim iyi geldi kuzum sonuçlarAnladım canım çok teşekkür ederim bilgi için .Senin sonucun ne çıktı takip edemedim yazışmaları .Bir de eğer yükleme yaptırdım şeker çıktı diyet mi veriyorlar sadece öncesinde ? Eğer böyleyse ben direk diyetle devam edeyim diyorum ve şekerimi ölçeyim devamlı olarak .He ama başka bir tedavi vs uygulanıyorsa ve bebek için de ben için de riskleri varsa yaptırırım tabi .
Anladım canım ben gece uyanıp bir şeyler yiyorum ne yazık ki dikkat etmediğim zamanlardaCanım degerlerin sınırda sen yükleme yaptirsan seninde sekerin cikar. Diyetle 10 gun deniyor doktorlar duserse diyete doguma kadar devam. Ama düşmezse insilün basliyorlar. O yüzden kendin bilirsin ama bence yaptir yüklemeyi.
Ve malesef ki şeker ciddi sorunlar yaratan bir durum. Ben aylardir bu durumla uğraşıyorum önemsiz bir konu olsa doktorum sormazdi bile ilk haftadan beri öyle soyleyeyim.
Insilüne baslaniyor tedavi olarak. Eger şeker seviyelerin bu yazdigin gibiyse benimkine cok benziyor. Bende aksam sekerli birsey tuketince 100 oldu mesela doktorum çok dedi. Sen 125 diyorsun
Zaten sürekli kafama taktığım bir konuydu bu bugunde ekstra yüksek çıkınca iyice dayanamayacak seviyeye geldim gerçektenAhh kıyamadım hiç sana şuannkuzumm benim sen elinden geleni yapıyorsun bebeğin için kendini üzüp stres yapacağın bir durum bile değil çok şükür ki tedavisi var.. Beslenme konusunda dediğim şeyler seni tetiklediyse özür dilerim bunun için bu kadar hassas olduğunu düşünemedim.. kendini de düşünmek zorundasın sen iyi değilsen bebeğin nasıl iyi olabilir kiii
Bu arada uzun süren açlıklarda kan şekerini çok oynatıyor kuzu belki sen şekerim yükselecek diye yemiyorsun ama o açlık yediğin şeyden daha fazla zarar veriyor olabilirÇok kafama taktım bu konuyuyani inan ki midem boş geziyorum. Bide dün doktorum biraz sekerin tehllikelerinden bahsedince elimde olmadan artik iyice beynimde dönüp durdu ve halada öyle.
Doguma kadar kullanirim sıkıntı yok zaten doguma kadar kullaniliyormus ama iste artik başlasın doktor diyorum onu taktim kafama. Keske dün hic demeseydim hamurisi yedim ondan yüksek cikmistir falan diye direkt insilün baslayalim deyince tamam deyip sesimi cikarmasaydim.
Kuzum o kadar haklısın kiZaten sürekli kafama taktığım bir konuydu bu bugunde ekstra yüksek çıkınca iyice dayanamayacak seviyeye geldim gerçektentutamadim kendimi.. yani dile.kolay geliyor hep aynı şeyi yazmisim gibi oluyor ama daha 2.5 aylik bile degildim diyete basladigimda. Su zamana kadar zaten elimden geleni yaptim yapmaya devam edicem hic şüphem yok boyle yukseklikler görünce modum yerlere düştü. Bir an önce insülin baslasak artik diye bekliyorum gözüm telefonda.
Canımsın sorun yok
120 nin altinda olmasi lazim canım.Anladım canım ben gece uyanıp bir şeyler yiyorum ne yazık ki dikkat etmediğim zamanlardamesela o zaman da gece yarısı uyanıp tatlı bir şey yemiştim ve sabahına açlık 124 çıkmış . ben de şimdi dikkat ediyorum şeker yükseltecek şeyler yemiyorum öyle olduğunda normal çıkıyor .2.saat tokluk kaç altı olması lazım ?
Canım sen doğrusunu söylemişsin bir şeyi gizlemiş yada abartmamışsın ki rahat ol beklenmeyecek bir durum olsa dr lar öyle bizim beyanımıza göre hareket etmez. Belkide o gün hemen başlasaydın ya acaba düşer miydi şekerim boşa mı insülin alıyorum diye kafa yoracaktın . Bak hepimiz 3 aşağı 5 yukarı aynı haftadayız ve yeni yeni şeker yüklemesi yaptırıyoruz sende böyle takip ediyor olmasaydın yeni fark edecektin zaten, hiç bir şey içn geç değil panik olmaÇok kafama taktım bu konuyuyani inan ki midem boş geziyorum. Bide dün doktorum biraz sekerin tehllikelerinden bahsedince elimde olmadan artik iyice beynimde dönüp durdu ve halada öyle.
Doguma kadar kullanirim sıkıntı yok zaten doguma kadar kullaniliyormus ama iste artik başlasın doktor diyorum onu taktim kafama. Keske dün hic demeseydim hamurisi yedim ondan yüksek cikmistir falan diye direkt insilün baslayalim deyince tamam deyip sesimi cikarmasaydim.
Buna dikkat ediyorum canim mesela onceden gece ac yatiyordum simdi uyumadan 1 2 saat once kaşar vs yiyorum oyle yatiyorum. Gece de cok acikip sabaha sekerim iyice yukselmesin diyeBu arada uzun süren açlıklarda kan şekerini çok oynatıyor kuzu belki sen şekerim yükselecek diye yemiyorsun ama o açlık yediğin şeyden daha fazla zarar veriyor olabilir
Cok zor şeyler yaşadın stres olman çok normal ne desekde içini rahatlatamayız ama bebeğin için sabretmen lazım onun için güçlü olman lazım canım bak 3 ayın kaldı artık bence bundan sonra bı diyetisyenle devam et istersen senin için daha iyi olurEtkiliyor kuzum evet. Muhtemelen düne göre yüksek çıkma sebebi de bu zaten. Dünden beri beynimin arka planinda saz ekibi şeker yüksek insilün baslayacaksin diye çalıp söylüyor.
Etkiliyor iste elde olmadan..
Ailemde cok seker hastasi var,streste sinirde aninda tavan oluyor şeker.
Sonuçların böyle bak canım .Yani katiyen karşı değilim şekere de zaten evde ölçüp bu sonuçlarla şeker teşhisi konulabiliyorsa ve yapılacak tek şey diyetle takipse .Şeker yükleme yaptırmak gereksiz gibi geliyor canım .Yoksa doktorum derse ki yaptır yaptırırım .120 nin altinda olmasi lazim canım.
Sen bilirsin canım tabiki ben bu şeker konusunda o kadar coook zorluk cektim ve cekiyorum ki o yüzden diyorum az bisey de drdan duyduklarimdan sonra kesinlikle yaptirman gerekiyor yükleme.
Neden yaptirmak istemiyorsun merak ettim ?
Açlık 100 üst sınır mesela. 124 ciddi bir fark. Ve kahvaltidan sonra senin sekerin daha da artar. Yanlış anlama amacim korkutmak degil tedbir aldırmak
Doktor iyi diyorsa kurcalama artık bence de. Organları sağlığı iyiyse kiloyu boşver doğana kadar çok değişir dahaKuzu benim gecen haftadan bu hafta 35 gr falan almis. Hafta farketse de yine minnos geliyor gözüme. Ama doktorum sorun yok dedi. O bana yeter. Birde bu konuyu takmak istemiuorum. Yoksa dogumdan sonra huniyi takacam kafama
Gercekten üst üste geldi ve bende bazen böyle bir anda düşüyorum isteKuzum o kadar haklısın kibir yandan sürekli yatmak zorunda kalmak, bir yandan 2.5 aylıktan beri dikkatli yemek zorunda kalmak. Yattığın için yemeğini vs. başkasının yapması ve ricada bulunamamak hepsi üst üste geldi. Ama şöyle düşün çok şükür ki bir çözümü var ya olmasaydı?
Çok sevindim kuzum sen ilk gebelikte hakkını kullandın artık bu kez şekersiz olsun.
bi saat sonra 96 cıktı kızlar
Cok haklısın canım ama iste evhamlar ve hep yaşanan bazi olaylar beni artık cok geriyor galiba. Her konuyu normallestirmekten bende artik epey köşeye sıkışmış hissettim kendimi galiba.Canım sen doğrusunu söylemişsin bir şeyi gizlemiş yada abartmamışsın ki rahat ol beklenmeyecek bir durum olsa dr lar öyle bizim beyanımıza göre hareket etmez. Belkide o gün hemen başlasaydın ya acaba düşer miydi şekerim boşa mı insülin alıyorum diye kafa yoracaktın . Bak hepimiz 3 aşağı 5 yukarı aynı haftadayız ve yeni yeni şeker yüklemesi yaptırıyoruz sende böyle takip ediyor olmasaydın yeni fark edecektin zaten, hiç bir şey içn geç değil panik olma
Bizim vücut şekerli olduğu için içeceği sallamadı bünyeGerçi şöyle bir şey mi oldu sanki, şekerden etkilenen fenalaşanların sonuçları iyi geldi. Etkilenmeyenlerin test sonuçları kötü geldi. Bağlantılı bir durum galiba
Kontrole gittiginde doktoruna bu listeni göster canım sana yükleme yapilip yapilmayacagina karar versin doktorun. Bence yaptir derim ama. Açlık sekerin biraz sınırlarda. Tedbir bizden gerisi AllahtanSonuçların böyle bak canım .Yani katiyen karşı değilim şekere de zaten evde ölçüp bu sonuçlarla şeker teşhisi konulabiliyorsa ve yapılacak tek şey diyetle takipse .Şeker yükleme yaptırmak gereksiz gibi geliyor canım .Yoksa doktorum derse ki yaptır yaptırırım .
Öyle canım haklısınDoktor iyi diyorsa kurcalama artık bence de. Organları sağlığı iyiyse kiloyu boşver doğana kadar çok değişir daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?