Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    160
Ahh kıyamadım hiç sana şuann kuzumm benim sen elinden geleni yapıyorsun bebeğin için kendini üzüp stres yapacağın bir durum bile değil çok şükür ki tedavisi var.. Beslenme konusunda dediğim şeyler seni tetiklediyse özür dilerim bunun için bu kadar hassas olduğunu düşünemedim.. kendini de düşünmek zorundasın sen iyi değilsen bebeğin nasıl iyi olabilir kiii

Haklısın canım senin dışında bir durum tam bi diyet uygulasan 3 4 birim düşük olur ama yine seni kurtarmaz üzme kendini
Simdiye kadar diyetle gelebilmisim şükür. Hep kan veriyordum zaten takip yaptiriyordum. Doktoruma da gonderiyordum. Bu son tahlillerde demek ki artık gercekten 23 haftalardan sonra gelen seker bana da geldi. Birde hep yatiyorum. Hareketsizlikten oluyor dedi doktor birde.
Dedigin gibi ben sıfır ekmek ve daha az besin ile beslensem de yine olacagi 140 benim tokluk 1.saatim. o da belki.

Kanka artık niye ağlıyorsun, olan oldu ağlama insülin başlarsın, takip edersin bir müddet, eğer düzene oturursa belki bıraktırır doktorun
Çok kafama taktım bu konuyu yani inan ki midem boş geziyorum. Bide dün doktorum biraz sekerin tehllikelerinden bahsedince elimde olmadan artik iyice beynimde dönüp durdu ve halada öyle.
Doguma kadar kullanirim sıkıntı yok zaten doguma kadar kullaniliyormus ama iste artik başlasın doktor diyorum onu taktim kafama. Keske dün hic demeseydim hamurisi yedim ondan yüksek cikmistir falan diye direkt insilün baslayalim deyince tamam deyip sesimi cikarmasaydim.

Çok şükür benim iyi geldi kuzum sonuçlar benim de fikrim bu yöndeydi zaten genel olarak sağlıklı besleniyorum evde ölçüm yapayım kontrollü giderim diye ama doktorum yaptır deyince karşı gelmedim açıkçası, yoksa bence fikrin mantıklı

Anladım canım ben gece uyanıp bir şeyler yiyorum ne yazık ki dikkat etmediğim zamanlarda mesela o zaman da gece yarısı uyanıp tatlı bir şey yemiştim ve sabahına açlık 124 çıkmış . ben de şimdi dikkat ediyorum şeker yükseltecek şeyler yemiyorum öyle olduğunda normal çıkıyor .2.saat tokluk kaç altı olması lazım ?

Zaten sürekli kafama taktığım bir konuydu bu bugunde ekstra yüksek çıkınca iyice dayanamayacak seviyeye geldim gerçekten tutamadim kendimi.. yani dile.kolay geliyor hep aynı şeyi yazmisim gibi oluyor ama daha 2.5 aylik bile degildim diyete basladigimda. Su zamana kadar zaten elimden geleni yaptim yapmaya devam edicem hic şüphem yok boyle yukseklikler görünce modum yerlere düştü. Bir an önce insülin baslasak artik diye bekliyorum gözüm telefonda.
Canımsın sorun yok

Bu arada uzun süren açlıklarda kan şekerini çok oynatıyor kuzu belki sen şekerim yükselecek diye yemiyorsun ama o açlık yediğin şeyden daha fazla zarar veriyor olabilir

Kuzum o kadar haklısın ki bir yandan sürekli yatmak zorunda kalmak, bir yandan 2.5 aylıktan beri dikkatli yemek zorunda kalmak. Yattığın için yemeğini vs. başkasının yapması ve ricada bulunamamak hepsi üst üste geldi. Ama şöyle düşün çok şükür ki bir çözümü var ya olmasaydı?

120 nin altinda olmasi lazim canım.
Sen bilirsin canım tabiki ben bu şeker konusunda o kadar coook zorluk cektim ve cekiyorum ki o yüzden diyorum az bisey de drdan duyduklarimdan sonra kesinlikle yaptirman gerekiyor yükleme.
Neden yaptirmak istemiyorsun merak ettim ?
Açlık 100 üst sınır mesela. 124 ciddi bir fark. Ve kahvaltidan sonra senin sekerin daha da artar. Yanlış anlama amacim korkutmak degil tedbir aldırmak

Canım sen doğrusunu söylemişsin bir şeyi gizlemiş yada abartmamışsın ki rahat ol beklenmeyecek bir durum olsa dr lar öyle bizim beyanımıza göre hareket etmez. Belkide o gün hemen başlasaydın ya acaba düşer miydi şekerim boşa mı insülin alıyorum diye kafa yoracaktın . Bak hepimiz 3 aşağı 5 yukarı aynı haftadayız ve yeni yeni şeker yüklemesi yaptırıyoruz sende böyle takip ediyor olmasaydın yeni fark edecektin zaten, hiç bir şey içn geç değil panik olma

Bu arada uzun süren açlıklarda kan şekerini çok oynatıyor kuzu belki sen şekerim yükselecek diye yemiyorsun ama o açlık yediğin şeyden daha fazla zarar veriyor olabilir
Buna dikkat ediyorum canim mesela onceden gece ac yatiyordum simdi uyumadan 1 2 saat once kaşar vs yiyorum oyle yatiyorum. Gece de cok acikip sabaha sekerim iyice yukselmesin diye

Cok zor şeyler yaşadın stres olman çok normal ne desekde içini rahatlatamayız ama bebeğin için sabretmen lazım onun için güçlü olman lazım canım bak 3 ayın kaldı artık bence bundan sonra bı diyetisyenle devam et istersen senin için daha iyi olur

Sonuçların böyle bak canım .Yani katiyen karşı değilim şekere de zaten evde ölçüp bu sonuçlarla şeker teşhisi konulabiliyorsa ve yapılacak tek şey diyetle takipse .Şeker yükleme yaptırmak gereksiz gibi geliyor canım .Yoksa doktorum derse ki yaptır yaptırırım .

Eklentiler

• IMG_2431.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 13
Kuzu benim gecen haftadan bu hafta 35 gr falan almis. Hafta farketse de yine minnos geliyor gözüme. Ama doktorum sorun yok dedi. O bana yeter. Birde bu konuyu takmak istemiuorum. Yoksa dogumdan sonra huniyi takacam kafama
Doktor iyi diyorsa kurcalama artık bence de. Organları sağlığı iyiyse kiloyu boşver doğana kadar çok değişir daha

Gercekten üst üste geldi ve bende bazen böyle bir anda düşüyorum iste yani dikkat ediyorum ama sonucunu alamıyorum gibi oluyor. Kendime kızıyorum sunu yemeseydim bunu yemeseydim diye...
Iste sekerle mucadelede en onemlisi hreket etmek. Ben hareketten kısıtlıyim. Ve diger yazdiklarin var birde iste. Her isimi baskalarindan istemek zorunda olmak..
Ki ben.. kendim yapabildigimi yapar fazlasina asla göz koymayan biriyimdir. Cok bireysel kendi basina olmayi seven kimseden bir çöp istemeyen.. benim karakterimde biri icin bu gecirdigim dönem cok ütopik bir dönem. Hepsinin psikolojik savasini ayri ayri veriyorum. Hastaneye gitmek dışında evden cikmiyorum. Hastaneye bile yatarak gidip geliyorum.

Ama cok dogru Allaha şükür ki çözümü var. Iste bir an evvel baslasak rahatlayacagim insilüne. Bende biraz daha kafam rahat olarak devam ederim.

Cok haklısın canım ama iste evhamlar ve hep yaşanan bazi olaylar beni artık cok geriyor galiba. Her konuyu normallestirmekten bende artik epey köşeye sıkışmış hissettim kendimi galiba.
Dedigin gibi yeni farkedebilirdim de. Neyseki onceden beri diyet vs yapiyordum.
Biraz sakinlescem inşallah cok sagol canim

Kontrole gittiginde doktoruna bu listeni göster canım sana yükleme yapilip yapilmayacagina karar versin doktorun. Bence yaptir derim ama. Açlık sekerin biraz sınırlarda. Tedbir bizden gerisi Allahtan
Gerek yok sadece aclik tokluk kan bakalim der belki doktorun birde hastanede aclik tokluk verip kurtulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…