Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    160
Canım tam yağlı lor al onlar lezzetli oluyor. Bir de tek başına yumurta yemeye zorlanıyorsan bir gün menemen yap, bir gün mantarlı bir gün kabaklı falan omlet yap. Bşr de şekersiz fıstık ezmesi alabilirsin. Hem birkisel protein hem de çeşit olur. Meyvelerin üzerine de gezdiriyorum ben iyi oluyor. Meyveyi de tamamen kesme bence. Diyetisyen bana günde 3 porsiyon yazmış mesela. O kadar yiyemiyorum ama süt ve kuruyemiş ile 1-2 porsiyon yemeye çalışıyorum. Doktorlar genelde kırmızı meyve öneriyorlar. Muz, üzüm, incir falan yeme. Ama şunu da unutma ki bu gebeliğin getirdiği bir süreç

Kuzu bir de ben de loru hiç sevmem tatsız tutsuz saman gibi gelir borekte bile sevmem ama bazı lorlar böyle daha yağlı daha yenilesi

Tadını sevmediğim şeyleri hızlı yutma eğilimindeyim ben de. Çok hızlı içmiştim saniyeler içinde diktim kafama. Ağzımda dolanınca daha çok tadını alıyorum çünkü
Normalde ben de öyle yaparım ama bu bogazimi çok fena yaktı o yüzden zorlandım icemedim neyse atlattık iyi ya da kötü

Filedeki lor peynirin fotosunu atabilirmisin canım, bir arkadaşım soruyorda

Kuzu eğer seni etkilemeyecekse 1 günlük bizim dediğimizi deneyip ölçsen. Yani neler yiyebiliyorsun bilmiyorum ama 2-3 dilim peynir, zeytin, 1 dilim tam buğday 2 yumurta, bolca domates salatalık gibi
Kuzum zaten sizin söylediğiniz gibi besleniyordum yeni 1 ay kadar olmadı bile bu şekle geçeli. Diyorum ya sorun yok yine ekmeği azaltcam hiç önemli değil ben sırf kilo vermemek için yiyordum inan ki. Yani eşim annem bile hep yediklerimi görüp çok az yiyorsun tabi kilo verirsin diyorlar. Bundan somra ekstra azaltcam zaten. Napalım.
Kuzu bir de ben de loru hiç sevmem tatsız tutsuz saman gibi gelir borekte bile sevmem ama bazı lorlar böyle daha yağlı daha yenilesi
Bende hiç sevemiyorum işte işte bakalım eşime söyleyeyim yağlı olanlardan alsın artık

Aynı bizim aile çok severiz hamurişini ve hatta annem hep arada acıkınca yeriz diye börek, poğaçayı eksik etmezdi evimizden. Taa kiiii kardeşim üniversiteye başlayana kadar şimdi kendisi diyetisyen. Onunla birlikte biz de okuduk sanki. Her şeyi öğrendik. 10 yıldır daha bilinçliyiz. Ve dediğin gibi karbonhidaratı azalınca vücut bi rahatlıyor gerçekten. Ama tabi börek çöreğin yeri de ayrı. Hala arada samimi oluyoruz ne yapalım belli bi mazimiz var

Son düzenleme:
Son cümlen zaten benim kabul ettiğim bir durum artık. Hamilelikte bazı insanlarda diyabet çıkıyor bende de çıktı napayım. Yoksa benim yediğim kadar az eminim hiçbiriniz yemiyorsunuzdur.
Fıstık ezmem var şekersiz olanlardan ama onu bile korkudan yemiyorum ki.
Meyve de yemem bir süre. Yemediğim halde vaziyet böyleyken..
ben 10.haftadan beri diyetteyim canım diyorum ya. Ben o saydıgın meyveleri görmüyorum bile bir muz yiyorum o da bebişe faydalı diye. Ona da elveda artık. Yersem bi şeftali fln onu da yarım anca.

Birde canım benim kahvaltımı vs annem hazırlıyor, zaten kadının tüm düzenini bozdum evimin tüm işini yapıyor yapma desemde yemek işleri de hep onda bide kahvaltıda bana şunu bunu pişir diyemem ya domates salatalık biber ceviz peynir zeytin bide yumurtam oluyor işte ekstra onu da yoramıyorum. Kendim hasırlıyor olabilsem dediklerini değerlendiririm ama işte şartlarımız farklı şu an ben sizlerden zor sartlarda diyet yapıyorum az çok biliyorsunuz sürecimi

Sen protein ile karnını doyurmaya bak. Gerisi için de hiççç canını sıkma. Çaresi var nasıl olsa. Bak çoğumuzda çıktı işte şeker. Doktoruna güven. Gerekirse bu 3ayda kullanırsın insülin olur biter

Canım geçmiş olsun İnşaallah bir an önce dengelenir şekerin .Ben sana bir şey soracağım tok karnına 2.saat ölçümde 135 ler risk mi ? Bazen de açlığım 125 filan çıkıyor ama o zamanlarda geceden tatlı bir şeyler yemiş oluyorum .Normalde 80-90 çıkıyor .Bir de ben şeker yüklemesi düşünmüyorum böyle diyetle dengede tutarsam şekerimi sorun olur mu yine de ilerde bebeğim ve ben için ?

Arkadaşım kötü bir senaryo aktarmak istemem sadece ben de arada kalmıştım sonra dedim doktorum ne öneriyorsa yaptıracağım ve o sırada bir komşum teyzesinin başına geleni anlattı. Şeker yüklemesini bile bilmiyormuş, hani bilgisizlikten kaynaklı tamamen. Meğer kadında gebelik şekeri varmış çocukta da doğuştan şeker hastalığı olmuş. Bunu da duyunca hemen yaptırdım en azından bilip önlem alalım diye

Anladım canım çok teşekkür ederim bilgi için .Senin sonucun ne çıktı takip edemedim yazışmaları .Bir de eğer yükleme yaptırdım şeker çıktı diyet mi veriyorlar sadece öncesinde ? Eğer böyleyse ben direk diyetle devam edeyim diyorum ve şekerimi ölçeyim devamlı olarak .He ama başka bir tedavi vs uygulanıyorsa ve bebek için de ben için de riskleri varsa yaptırırım tabi .

Bazen insan gerçekten cok caresiz hissediyor biliyor musun.. yani tutamadim kendimi ağladım bir sürü...
Eşim biraz sakinleştirdi iste sagolsun ona da dedim aç dur derse komple aç da dururum hic önemli degil. Saglikla cocugumu dünyaya vakti zamani gelince getireyim de
Zaten doktora yazdım bakalim ne zaman dönerse artik. Bugun desin bugün başlarım insilüne. Inan ki bir gram kendimi düşünmüyorum.
Bundan sonra durmadan peynir vs yiyerek karnimi oyle doldurayim bari.

Canım stres etkiliyor mu şekeri ondan yüksek çıkıyor olabilirmi
Etkiliyor kuzum evet. Muhtemelen düne göre yüksek çıkma sebebi de bu zaten. Dünden beri beynimin arka planinda saz ekibi şeker yüksek insilün baslayacaksin diye çalıp söylüyor.
Etkiliyor iste elde olmadan..
Ailemde cok seker hastasi var,streste sinirde aninda tavan oluyor şeker.

İşte temel sorun bu canım zaten. Normal bir insan 4 dilim yiyince şekeri 200 olmaz. Bunu vücudun ürettiğini kabul ediyorum. Kendimi daha fazla strese sokmak istemiyorum o yüzden artık.
Haklısın canım senin dışında bir durum tam bi diyet uygulasan 3 4 birim düşük olur ama yine seni kurtarmaz üzme kendini

Kanka artık niye ağlıyorsun, olan oldu ağlama insülin başlarsın, takip edersin bir müddet, eğer düzene oturursa belki bıraktırır doktorun

Canım degerlerin sınırda sen yükleme yaptirsan seninde sekerin cikar. Diyetle 10 gun deniyor doktorlar duserse diyete doguma kadar devam. Ama düşmezse insilün basliyorlar. O yüzden kendin bilirsin ama bence yaptir yüklemeyi.
Ve malesef ki şeker ciddi sorunlar yaratan bir durum. Ben aylardir bu durumla uğraşıyorum önemsiz bir konu olsa doktorum sormazdi bile ilk haftadan beri öyle soyleyeyim.
Insilüne baslaniyor tedavi olarak. Eger şeker seviyelerin bu yazdigin gibiyse benimkine cok benziyor. Bende aksam sekerli birsey tuketince 100 oldu mesela doktorum çok dedi. Sen 125 diyorsun

Takip yağlı ne oluyor canım dediğn gibi bazen süt gibi kokan yumuşacık lorlara denk geliyorum bayılıyorum ama kimide kireç gibi kuru :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…