- 10 Şubat 2024
- 1.116
- 1.571
- 53
- Konu Sahibi annabelica
-
- #32.561
Canım tam yağlı lor al onlar lezzetli oluyor. Bir de tek başına yumurta yemeye zorlanıyorsan bir gün menemen yap, bir gün mantarlı bir gün kabaklı falan omlet yap. Bşr de şekersiz fıstık ezmesi alabilirsin. Hem birkisel protein hem de çeşit olur. Meyvelerin üzerine de gezdiriyorum ben iyi oluyor. Meyveyi de tamamen kesme bence. Diyetisyen bana günde 3 porsiyon yazmış mesela. O kadar yiyemiyorum ama süt ve kuruyemiş ile 1-2 porsiyon yemeye çalışıyorum. Doktorlar genelde kırmızı meyve öneriyorlar. Muz, üzüm, incir falan yeme. Ama şunu da unutma ki bu gebeliğin getirdiği bir süreçLor olabilir onu da hiç sevmem ama napim yerim
Birçok sey midemi bulandırıyor ya.. meyve falanda daha yemem yaa baksana bu halde bile kaç çıktı şeker bide meyve yemekten gözüm korktu resmen ..
yani tükettiğim tek şekerli şey alsam içtiğim magnezyum vitaminibuhun osteocare aldı eşim ona devam edicem artık. Zaten akşam nadiren ekmeği yiyorum kızartma gibi şeylerle o da. Onun dışında ekmeksiz yiyorum
Kuzu bir de ben de loru hiç sevmem tatsız tutsuz saman gibi gelir borekte bile sevmem ama bazı lorlar böyle daha yağlı daha yenilesiLor olabilir onu da hiç sevmem ama napim yerim
Birçok sey midemi bulandırıyor ya.. meyve falanda daha yemem yaa baksana bu halde bile kaç çıktı şeker bide meyve yemekten gözüm korktu resmen ..
yani tükettiğim tek şekerli şey alsam içtiğim magnezyum vitaminibuhun osteocare aldı eşim ona devam edicem artık. Zaten akşam nadiren ekmeği yiyorum kızartma gibi şeylerle o da. Onun dışında ekmeksiz yiyorum
Normalde ben de öyle yaparım ama bu bogazimi çok fena yaktı o yüzden zorlandım icemedimTadını sevmediğim şeyleri hızlı yutma eğilimindeyim ben de. Çok hızlı içmiştim saniyeler içinde diktim kafama. Ağzımda dolanınca daha çok tadını alıyorum çünkü
Filedeki lor peynirin fotosunu atabilirmisin canım, bir arkadaşım soruyordaCanım tam yağlı lor al onlar lezzetli oluyor. Bir de tek başına yumurta yemeye zorlanıyorsan bir gün menemen yap, bir gün mantarlı bir gün kabaklı falan omlet yap. Bşr de şekersiz fıstık ezmesi alabilirsin. Hem birkisel protein hem de çeşit olur. Meyvelerin üzerine de gezdiriyorum ben iyi oluyor. Meyveyi de tamamen kesme bence. Diyetisyen bana günde 3 porsiyon yazmış mesela. O kadar yiyemiyorum ama süt ve kuruyemiş ile 1-2 porsiyon yemeye çalışıyorum. Doktorlar genelde kırmızı meyve öneriyorlar. Muz, üzüm, incir falan yeme. Ama şunu da unutma ki bu gebeliğin getirdiği bir süreç
Kuzum zaten sizin söylediğiniz gibi besleniyordum yeni 1 ay kadar olmadı bile bu şekle geçeli. Diyorum ya sorun yok yine ekmeği azaltcam hiç önemli değil ben sırf kilo vermemek için yiyordum inan ki. Yani eşim annem bile hep yediklerimi görüp çok az yiyorsun tabi kilo verirsin diyorlar. Bundan somra ekstra azaltcam zaten. Napalım.Kuzu eğer seni etkilemeyecekse 1 günlük bizim dediğimizi deneyip ölçsen. Yani neler yiyebiliyorsun bilmiyorum ama 2-3 dilim peynir, zeytin, 1 dilim tam buğday 2 yumurta, bolca domates salatalık gibi
Bende hiç sevemiyorum işteKuzu bir de ben de loru hiç sevmem tatsız tutsuz saman gibi gelir borekte bile sevmem ama bazı lorlar böyle daha yağlı daha yenilesi
Aynı bizim aileEkmek bu arada zorlasada gerçekten bırakılan bir şey kızlar ve bırakınca asla aramıyorsunuz, bırakmazsa benim eşim bırakmazdı küçüklükten annesi karbonhidratla büyütmüş ha bire. Ailesi komple öyle, akşam yemeğini ekmekle yedikten sonra, 9da çay içiyorlar yine börek poğaça çörekle. Benimle tanıştıktan sonra akşamları çorbanın yemeğin yanında kesinlikle ekmeği bıraktı, son 5 aydır kahvaltıdada ekmeği tamamen çıkardı, yarım dilim buğday ekmekle kandırıyor kendini. İlk başlarda baya zorlandı kahvaltıdan sonra aç kalkıyorum doymuyorum diye söyleniyordu, şu an haftasonu hariç ekmeğe hiç bakmıyor. Beyaz ekmek gerçekten kilo dostu, ve 5 ay içinde 6-7 kg verdi adam, bir o kadarda dinç hissediyorum kendimi diyor. Ama tabi o kahvaltıda ekmek yerine yumurtayı artırdı 3-4 yumurta gümletiyor
Son cümlen zaten benim kabul ettiğim bir durum artık. Hamilelikte bazı insanlarda diyabet çıkıyor bende de çıktı napayım. Yoksa benim yediğim kadar az eminim hiçbiriniz yemiyorsunuzdur.Canım tam yağlı lor al onlar lezzetli oluyor. Bir de tek başına yumurta yemeye zorlanıyorsan bir gün menemen yap, bir gün mantarlı bir gün kabaklı falan omlet yap. Bşr de şekersiz fıstık ezmesi alabilirsin. Hem birkisel protein hem de çeşit olur. Meyvelerin üzerine de gezdiriyorum ben iyi oluyor. Meyveyi de tamamen kesme bence. Diyetisyen bana günde 3 porsiyon yazmış mesela. O kadar yiyemiyorum ama süt ve kuruyemiş ile 1-2 porsiyon yemeye çalışıyorum. Doktorlar genelde kırmızı meyve öneriyorlar. Muz, üzüm, incir falan yeme. Ama şunu da unutma ki bu gebeliğin getirdiği bir süreç
Filedeki lor peynirin fotosunu atabilirmisin canım, bir arkadaşım soruyorda
Sen protein ile karnını doyurmaya bak. Gerisi için de hiççç canını sıkma. Çaresi var nasıl olsa. Bak çoğumuzda çıktı işte şeker. Doktoruna güven. Gerekirse bu 3ayda kullanırsın insülin olur biterSon cümlen zaten benim kabul ettiğim bir durum artık. Hamilelikte bazı insanlarda diyabet çıkıyor bende de çıktı napayım. Yoksa benim yediğim kadar az eminim hiçbiriniz yemiyorsunuzdur.
Fıstık ezmem var şekersiz olanlardan ama onu bile korkudan yemiyorum ki.
Meyve de yemem bir süre. Yemediğim halde vaziyet böyleyken..
ben 10.haftadan beri diyetteyim canım diyorum ya. Ben o saydıgın meyveleri görmüyorum bile bir muz yiyorum o da bebişe faydalı diye. Ona da elveda artık. Yersem bi şeftali fln onu da yarım anca.
Birde canım benim kahvaltımı vs annem hazırlıyor, zaten kadının tüm düzenini bozdum evimin tüm işini yapıyor yapma desemde yemek işleri de hep onda bide kahvaltıda bana şunu bunu pişir diyemem yadomates salatalık biber ceviz peynir zeytin bide yumurtam oluyor işte ekstra onu da yoramıyorum. Kendim hasırlıyor olabilsem dediklerini değerlendiririm ama işte şartlarımız farklı şu an ben sizlerden zor sartlarda diyet yapıyorum az çok biliyorsunuz sürecimi
Canım stres etkiliyor mu şekeri ondan yüksek çıkıyor olabilirmiTokluk 1.saatim 201 İKİYÜZBİR geldi arkadaşlar evdeki ölçümde
Tırlatcam yaaa..
Yedigim 4 dilim ince tam buday 1 adet yumurta domates salatalik bibervallahi beynim yoruldu stresten
Evet evet stres de etkiliyormuşCanım stres etkiliyor mu şekeri ondan yüksek çıkıyor olabilirmi
Canım geçmiş olsun İnşaallah bir an önce dengelenir şekerin .Ben sana bir şey soracağım tok karnına 2.saat ölçümde 135 ler risk mi ? Bazen de açlığım 125 filan çıkıyor ama o zamanlarda geceden tatlı bir şeyler yemiş oluyorum .Normalde 80-90 çıkıyor .Bir de ben şeker yüklemesi düşünmüyorum böyle diyetle dengede tutarsam şekerimi sorun olur mu yine de ilerde bebeğim ve ben için ?Kuzum yeşillikte malesef yemiyorum. Bi biber domates salatalık yiyorum o kadar. İşte ceviz peynir zeytin ekmek. 2 dilim ekmekle doymuyorum.
Beynim yandı vallahi napıcağımı şaşırdım artık. Yok bide hergğn 150 çıkan sonuç bugun 200 çıktı
Bu şekilde beslendiğimde sıkıntı yoktu normalde. Son zamanlarda hafta ilerlemesi ile birlikte vucudun şeker salgılamasının artması da etki etti bana görünen bu
Arkadaşım kötü bir senaryo aktarmak istemem sadece ben de arada kalmıştım sonra dedim doktorum ne öneriyorsa yaptıracağım ve o sırada bir komşum teyzesinin başına geleni anlattı. Şeker yüklemesini bile bilmiyormuş, hani bilgisizlikten kaynaklı tamamen. Meğer kadında gebelik şekeri varmış çocukta da doğuştan şeker hastalığı olmuş.Canım geçmiş olsun İnşaallah bir an önce dengelenir şekerin .Ben sana bir şey soracağım tok karnına 2.saat ölçümde 135 ler risk mi ? Bazen de açlığım 125 filan çıkıyor ama o zamanlarda geceden tatlı bir şeyler yemiş oluyorum .Normalde 80-90 çıkıyor .Bir de ben şeker yüklemesi düşünmüyorum böyle diyetle dengede tutarsam şekerimi sorun olur mu yine de ilerde bebeğim ve ben için ?
Anladım canım çok teşekkür ederim bilgi için .Senin sonucun ne çıktı takip edemedim yazışmaları .Bir de eğer yükleme yaptırdım şeker çıktı diyet mi veriyorlar sadece öncesinde ? Eğer böyleyse ben direk diyetle devam edeyim diyorum ve şekerimi ölçeyim devamlı olarak .He ama başka bir tedavi vs uygulanıyorsa ve bebek için de ben için de riskleri varsa yaptırırım tabi .Arkadaşım kötü bir senaryo aktarmak istemem sadece ben de arada kalmıştım sonra dedim doktorum ne öneriyorsa yaptıracağım ve o sırada bir komşum teyzesinin başına geleni anlattı. Şeker yüklemesini bile bilmiyormuş, hani bilgisizlikten kaynaklı tamamen. Meğer kadında gebelik şekeri varmış çocukta da doğuştan şeker hastalığı olmuş.Bunu da duyunca hemen yaptırdım en azından bilip önlem alalım diye
Bazen insan gerçekten cok caresiz hissediyor biliyor musun.. yani tutamadim kendimi ağladım bir sürü...Sen protein ile karnını doyurmaya bak. Gerisi için de hiççç canını sıkma. Çaresi var nasıl olsa. Bak çoğumuzda çıktı işte şeker. Doktoruna güven. Gerekirse bu 3ayda kullanırsın insülin olur biter
Etkiliyor kuzum evet. Muhtemelen düne göre yüksek çıkma sebebi de bu zaten. Dünden beri beynimin arka planinda saz ekibi şeker yüksek insilün baslayacaksin diye çalıp söylüyor.Canım stres etkiliyor mu şekeri ondan yüksek çıkıyor olabilirmi
Haklısın canım senin dışında bir durum tam bi diyet uygulasan 3 4 birim düşük olur ama yine seni kurtarmaz üzme kendiniİşte temel sorun bu canım zaten. Normal bir insan 4 dilim yiyince şekeri 200 olmaz. Bunu vücudun ürettiğini kabul ediyorum. Kendimi daha fazla strese sokmak istemiyorum o yüzden artık.
Kanka artık niye ağlıyorsun, olan oldu ağlamaBazen insan gerçekten cok caresiz hissediyor biliyor musun.. yani tutamadim kendimi ağladım bir sürü...
Eşim biraz sakinleştirdi iste sagolsun ona da dedim aç dur derse komple aç da dururum hic önemli degil. Saglikla cocugumu dünyaya vakti zamani gelince getireyim de
Zaten doktora yazdım bakalim ne zaman dönerse artik. Bugun desin bugün başlarım insilüne. Inan ki bir gram kendimi düşünmüyorum.
Bundan sonra durmadan peynir vs yiyerek karnimi oyle doldurayim bari.
Canım degerlerin sınırda sen yükleme yaptirsan seninde sekerin cikar. Diyetle 10 gun deniyor doktorlar duserse diyete doguma kadar devam. Ama düşmezse insilün basliyorlar. O yüzden kendin bilirsin ama bence yaptir yüklemeyi.Canım geçmiş olsun İnşaallah bir an önce dengelenir şekerin .Ben sana bir şey soracağım tok karnına 2.saat ölçümde 135 ler risk mi ? Bazen de açlığım 125 filan çıkıyor ama o zamanlarda geceden tatlı bir şeyler yemiş oluyorum .Normalde 80-90 çıkıyor .Bir de ben şeker yüklemesi düşünmüyorum böyle diyetle dengede tutarsam şekerimi sorun olur mu yine de ilerde bebeğim ve ben için ?
Insilüne baslaniyor tedavi olarak. Eger şeker seviyelerin bu yazdigin gibiyse benimkine cok benziyor. Bende aksam sekerli birsey tuketince 100 oldu mesela doktorum çok dedi. Sen 125 diyorsunAnladım canım çok teşekkür ederim bilgi için .Senin sonucun ne çıktı takip edemedim yazışmaları .Bir de eğer yükleme yaptırdım şeker çıktı diyet mi veriyorlar sadece öncesinde ? Eğer böyleyse ben direk diyetle devam edeyim diyorum ve şekerimi ölçeyim devamlı olarak .He ama başka bir tedavi vs uygulanıyorsa ve bebek için de ben için de riskleri varsa yaptırırım tabi .
Takip yağlı ne oluyor canım dediğn gibi bazen süt gibi kokan yumuşacık lorlara denk geliyorum bayılıyorum ama kimide kireç gibi kuru :/Kızl benim kahvaltı tabağını görsen çeşit çeşit peynir zaten ve Erzincan tulum loruuuuşekerli çay olmaz ama sıcak ekmek üzerine az tereyağı üzerine lorrr müko olur
Lor peyniri alacaklar mutlaka takip yağlı alın diğerleri çok lezzetsiz oluyor benden söylemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?