- 18 Ekim 2022
- 2.084
- 2.839
- 63
- Konu Sahibi annabelica
-
- #5.081
Belki arkadaşlar anlatmıştır tecrübeli olanlar, ben bildiğim şekilde paylaşayım sizinle. İkili testi normal kadın doğum doktoru da yapabiliyor, ikili test dediğiniz şey zaten kan testi ile ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü şeklinde oluyor. Buna göre sonuçlar yorumlanıyor. Yalnız bunun için her kadın doğum doktorunun Ultrasonu yeterli olmayabilir, mesela ilk gebeliğinmde kadın doğum doktoru beni hastanenin radyoloji doktoruna yönlendirmişti, burun kemiği ve ense kalınlığına o bakıp rapor yazdı, kadın doğum doktorum kan testleri ile birlikte yorumladı. Hatta ense kalınlığı ve burun kemiği normal olmasına rağmen kan testi biraz riskli çıktı. O yüzden fetal dna testi önerdi, yaptırdım, sonuç temiz geldi.bence yanlış bilgi veriyorsunuz daha önce tecrübesi olan birisi ayrıntılı anlatırsa daha iyi olucak benimde ilk bebeğim olucak doğrusunu öğrenmek isterim :)
Kuzum bence de gitmelisin. Hayirli haberler getir bize inşallah bebeğin iyidir. Dualarımız seninleÖyle mi ? Çok geçmiş olsun, inşallah önemli bir şey yoktur, ben de gidicem galiba. İçim rahat etmeyecek.
Mesajini kaçırmışım gözden canim kusura bakmalekelenmelerin mi oluyor canım ağrıların oluyor mu ? ne yapacağız nasıl yöneteceğiz bu süreci bilmiyorum ama çok üzülüyorum benimde öyle ve ağrılı
senin kahverengi mi ? kalçadan iğne verdi bana birde
Bu bilgi doğru, ben bu defa hiç ikili tarama yaptırmıcam, direkt fetal dna yaptırıcam. Çünkü yaştan dolayı çok yüksek ihtimal riskli çıkacak. Bir de ona ayrı para harcamaya gerek yok.Aşkım evet olabilirbenim ilk gebeliğim ben hiç bilmiyordum tüp bebek doktorum bana ikili yaptırma gerek yok dedi çünkü benim zaten embriyom ngs li yani genetik testle koyuldu, çok şükür down trizomi tarzı anomalimiz elendi. Ama genetiklide sadece kromozom hastalıklar eleniyor diğer organlar geliştikçe belli olacakmış. Bende tüp bebek doktoruma e siz bana ikili yaptırma dediniz niye 12.haftada perinatologa git diyorsunuz dediğimde bu tamamen başka perinatolog organ gelişimine işte böbrek göz ciğer onlara bakacak ikili taramayla o aynı değil diye beni aydınlatmıştı, bende 2 dr aldığım bilgiyi yazmıştım teşekkür ederim canım benim, beni anladığın için
bunu biliyorum bende, ama işte aynı yerde yapılıyor ve aynı doktor kontrol ediyor dedi doktorum taramayı da kanı da
Teşekkür ederim canım amin amin inşallah. Lütfen iyi dileklerimizi dualarınızı eksik etmeyin, ben de sizler için dua ediyorum. Eşimi bekliyorum gidicem, inşallah iyi haberlerle dönerim size.Kuzum bence de gitmelisin. Hayirli haberler getir bize inşallah bebeğin iyidir. Dualarımız seninle
Aşkım evet olabilirbenim ilk gebeliğim ben hiç bilmiyordum tüp bebek doktorum bana ikili yaptırma gerek yok dedi çünkü benim zaten embriyom ngs li yani genetik testle koyuldu, çok şükür down trizomi tarzı anomalimiz elendi. Ama genetiklide sadece kromozom hastalıklar eleniyor diğer organlar geliştikçe belli olacakmış. Bende tüp bebek doktoruma e siz bana ikili yaptırma dediniz niye 12.haftada perinatologa git diyorsunuz dediğimde bu tamamen başka perinatolog organ gelişimine işte böbrek göz ciğer onlara bakacak ikili taramayla o aynı değil diye beni aydınlatmıştı, bende 2 dr aldığım bilgiyi yazmıştım teşekkür ederim canım benim, beni anladığın için
Şimdi gidiyorum doktora canım ne oldu bilmiyorum ben daha kalp atışında duymamıştım. Ctesiydi randevum inanki kalbim ağzımda ama beni korkutan ağrılarım kasık ve bel ağrım ciddi derecede var dünden beriMesajini kaçırmışım gözden canim kusura bakma
Evet lekelenmelerim oluyor. Dün yine pıhtılı bir parca geldi kırmızı peşinden de lekelenme devam ettigercekten bende bilmiyorum süreci nasil saglikli yöneteceğiz. Düşünmeyim diyorum elimde degil.. ben progestan fitil kullaniyorum. Igne falan vermedi bana kanama alani görüldü mü sende
Aynı benimde öyle oldu ağrıyla beraber kahverengi bir kan ve ağrılarım devam ediyor
Ben gidiyorum sizde gidin
Hadi insallah güzel haberlerle gelirsin. Korkma sakin ol. Bebeginle konuş. O seni duyup hissedecektirŞimdi gidiyorum doktora canım ne oldu bilmiyorum ben daha kalp atışında duymamıştım. Ctesiydi randevum inanki kalbim ağzımda ama beni korkutan ağrılarım kasık ve bel ağrım ciddi derecede var dünden beri
Dün kahverengi lekelenmeydi daha sonra açık pembe ama baya yoğun oldu o kan rengide ve çok ağrılı çok korkuyorum kaybetmek istemiyorum
doktorunun numarası varsa sorabilir misin lütfen? Numarası yoksa da hastaneyi ara durumunu anlat doktora ulaşsınlar. Hatta acile giriş yap doktorunu aramalarını söyle. Telaş etme ama bunları tedbiren yapabilirsin.İnanın hem duygusal hem fiziksel olarak çok kötü hissettiğim bir durumdayım. Geçen hafta lekelenme nedeniyle düşük tehlikesi yüzünden 2 gün hastanede yattım. Progestan iğnesi, ilacı başlandı. Hastaneden çıktıktan 1-2 gün sonra bitmişti kahverengi lekelenme.
Ama dünden beri yine başladı, üstelik bu sefer ağrıyla beraber . Geçen hafta böyle ağrım yoktu. Hatta az önce hani karın ağrısı başlar bir anda âdet olursunuz aynı öyle bir şey yaşadım. Çok koyu kahverengi bir akıntı oldu birden bire. Korkuyorum aslında kontrolüm yarın, lütfen bana bir akıl verin acile gitmeli miyim?
İnanın hem duygusal hem fiziksel olarak çok kötü hissettiğim bir durumdayım. Geçen hafta lekelenme nedeniyle düşük tehlikesi yüzünden 2 gün hastanede yattım. Progestan iğnesi, ilacı başlandı. Hastaneden çıktıktan 1-2 gün sonra bitmişti kahverengi lekelenme.
Ama dünden beri yine başladı, üstelik bu sefer ağrıyla beraber . Geçen hafta böyle ağrım yoktu. Hatta az önce hani karın ağrısı başlar bir anda âdet olursunuz aynı öyle bir şey yaşadım. Çok koyu kahverengi bir akıntı oldu birden bire. Korkuyorum aslında kontrolüm yarın, lütfen bana bir akıl verin acile gitmeli miyim?
Geçer gider inşallah iyi haberlerini bekliyoruzŞimdi gidiyorum doktora canım ne oldu bilmiyorum ben daha kalp atışında duymamıştım. Ctesiydi randevum inanki kalbim ağzımda ama beni korkutan ağrılarım kasık ve bel ağrım ciddi derecede var dünden beri
Dün kahverengi lekelenmeydi daha sonra açık pembe ama baya yoğun oldu o kan rengide ve çok ağrılı çok korkuyorum kaybetmek istemiyorum
Kuzum ilk bebeğini neden kaybettin bilmiyorum ama genelde yapılabilecek birşey olmuyor. Yani bir problem vardıysa belki perinatolog bunu tespit ederdi. Ama önleyebilir miydi emin değilim. Kendini suclamaman için diyorum. Büyük ihtimalle sonuç yine aynı olurdu. Sen geçmişi unut şimdi yeni doktorunla yeni bir yola çıktın. İnşallah herşey cooook güzel olacak bu kezDogru canim söylemiyor gerçekten.. biz esimle gittigimizde yeni doktorumuza mesela odasindan bi ayrıldık yarım saat birbirimize,bak şunu söyledi bunu söyledi diye konustuk. Çünkü eski dr muayeneye giderdim, hadi uzanalim derdi yatardim bebegin ölçüsünü haftasini söylerdi. Haftayla uyumlu tamam derdi kalbini dinletirdi tamam derdi. Sorcagin bisey var mi , yok. Hadi güle güle. Yani max 10 15 dk sürüyordu. O da tartildin yattin karnini actin kalktin hepsi dahil. Mesela hep diyorum o zaman belki daha profesyonel bir dr takip etseydi belki daha farkli olacakti.. o yüzden insan böyle bir acı sey yasayinca ne yazik ki doktor ne derse yapmak istiyor.. 2 haftadir gidiyorum yeni doktoruma haftaya yine cagirdi. Kalbinin gelisimini takip ediyor su anda mesela. Kimisi sık kontrolden rahatsizlik duyar ben kendimi iyi hissediyorum ne yapayim
Malesef, devlet hastanesine gidiyorum, aslında özele de gitmiştim, ama devlet hastanesindeki doktorun ilgisi, anlatımı daha iyiydi diye ona devam ettim. Geçen hafta acile gittigimde kendi doktorum nöbetçiydi. Pek sanmıyorum ama İnşallah yine öyle olur, olmasa da söylerim aramaları için. Zaten doktorumla görüştüğümde isteyeceğim numarasını. Çünkü bildiğim kadarıyla hastalarından bir kaç kişiye numarasını vermiş acil durumlar için.doktorunun numarası varsa sorabilir misin lütfen? Numarası yoksa da hastaneyi ara durumunu anlat doktora ulaşsınlar. Hatta acile giriş yap doktorunu aramalarını söyle. Telaş etme ama bunları tedbiren yapabilirsin.
Off bana kalsa her gün giderdim bende canımDogru canim söylemiyor gerçekten.. biz esimle gittigimizde yeni doktorumuza mesela odasindan bi ayrıldık yarım saat birbirimize,bak şunu söyledi bunu söyledi diye konustuk. Çünkü eski dr muayeneye giderdim, hadi uzanalim derdi yatardim bebegin ölçüsünü haftasini söylerdi. Haftayla uyumlu tamam derdi kalbini dinletirdi tamam derdi. Sorcagin bisey var mi , yok. Hadi güle güle. Yani max 10 15 dk sürüyordu. O da tartildin yattin karnini actin kalktin hepsi dahil. Mesela hep diyorum o zaman belki daha profesyonel bir dr takip etseydi belki daha farkli olacakti.. o yüzden insan böyle bir acı sey yasayinca ne yazik ki doktor ne derse yapmak istiyor.. 2 haftadir gidiyorum yeni doktoruma haftaya yine cagirdi. Kalbinin gelisimini takip ediyor su anda mesela. Kimisi sık kontrolden rahatsizlik duyar ben kendimi iyi hissediyorum ne yapayim
Canım benim o kadar çok kadın var ki kanamayla gebelik geçiren. Şu an hicbisey belli değil. Sakın yıpratma kendini. Dualarımız seninleŞimdi gidiyorum doktora canım ne oldu bilmiyorum ben daha kalp atışında duymamıştım. Ctesiydi randevum inanki kalbim ağzımda ama beni korkutan ağrılarım kasık ve bel ağrım ciddi derecede var dünden beri
Benim de aynı şekildeydi gerçi şuan mide yanmam başladı ama hiç bir ağrı sızı olmaması çok normal dedi doktorum ilerleyen haftalarda ağrıların geçmesini bekleriz zaten dedi o nedenle hiç tedirgin olmayın sağlıkla gelsin inşallahKızlar merhabalar hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza inşallah, 6+5te kalp atışını güçlü bir şekilde duyduk çok şükür bugün 7+6dayım hiçbir belirtim yok haziran 3e kontrol verdi daha, 3 hafta nasıl dayanıcam bilmiyorum, bide mide bulantım hiç olmadı, ağrım lekelenmem de yok ama çok korkuyorum normal mi bilerek midemi bulandırmaya çalışıyorum ama yok bulanmıyor
Sağol canım teşekkür ederim, stres yapmamaya çalışıyorum. Aslında bir tanıdığım var, benim doktorumun hastası o da. Doktor ona numarasıni vermiş, o kişiden alıp arasam ayıp olur mu acaba? Çekiniyorum biraz.Sakin kalmaya çalışmalısın, dualarımız seninle, lütfen stres oldukça da ağrın artabilir, doktoruna ulaşabilirsen aslında çok iyi olur, öyle bir imkan varsa
Korkma hemen bakarlar zaten gidince, yapılacak ne varsa yaparlar, doktoruna ulaşabilirsen de güzel olurMalesef, devlet hastanesine gidiyorum, aslında özele de gitmiştim, ama devlet hastanesindeki doktorun ilgisi, anlatımı daha iyiydi diye ona devam ettim. Geçen hafta acile gittigimde kendi doktorum nöbetçiydi. Pek sanmıyorum ama İnşallah yine öyle olur, olmasa da söylerim aramaları için. Zaten doktorumla görüştüğümde isteyeceğim numarasını. Çünkü bildiğim kadarıyla hastalarından bir kaç kişiye numarasını vermiş acil durumlar için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?