Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    147
bence yanlış bilgi veriyorsunuz daha önce tecrübesi olan birisi ayrıntılı anlatırsa daha iyi olucak benimde ilk bebeğim olucak doğrusunu öğrenmek isterim :)
Belki arkadaşlar anlatmıştır tecrübeli olanlar, ben bildiğim şekilde paylaşayım sizinle. İkili testi normal kadın doğum doktoru da yapabiliyor, ikili test dediğiniz şey zaten kan testi ile ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü şeklinde oluyor. Buna göre sonuçlar yorumlanıyor. Yalnız bunun için her kadın doğum doktorunun Ultrasonu yeterli olmayabilir, mesela ilk gebeliğinmde kadın doğum doktoru beni hastanenin radyoloji doktoruna yönlendirmişti, burun kemiği ve ense kalınlığına o bakıp rapor yazdı, kadın doğum doktorum kan testleri ile birlikte yorumladı. Hatta ense kalınlığı ve burun kemiği normal olmasına rağmen kan testi biraz riskli çıktı. O yüzden fetal dna testi önerdi, yaptırdım, sonuç temiz geldi.

Detaylı ultrasonu genelde perinatologlar yapar, bunun için de aslında cihaz çok önemli. Bebeğin böbreği kalbi ciğeri parmak sayısı damarları vs her şeyine bakılıyor. Ben ilk gebeliğimde alanında sayılı bir perinatoloğa gittim detaylı için. Bu arada yukarıda bahsettiğim doktoru değiştirmiştim, yeni doktorum Prof doktor ve cihazı da çok iyiydi. Ben de yapıyorum detaylı ultrason demişti. Ama ben zaten randevumu çoktan almıştım diye perinatoloğa gittim. Bu defa kendi doktoruma yaptırırım detaylıyı muhtemelen. Yani demem o ki hastane şartlarına bağlı bunlar biraz. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Mesajini kaçırmışım gözden canim kusura bakma
Evet lekelenmelerim oluyor. Dün yine pıhtılı bir parca geldi kırmızı peşinden de lekelenme devam etti gercekten bende bilmiyorum süreci nasil saglikli yöneteceğiz. Düşünmeyim diyorum elimde degil.. ben progestan fitil kullaniyorum. Igne falan vermedi bana kanama alani görüldü mü sende

Bu bilgi doğru, ben bu defa hiç ikili tarama yaptırmıcam, direkt fetal dna yaptırıcam. Çünkü yaştan dolayı çok yüksek ihtimal riskli çıkacak. Bir de ona ayrı para harcamaya gerek yok.

bunu biliyorum bende, ama işte aynı yerde yapılıyor ve aynı doktor kontrol ediyor dedi doktorum taramayı da kanı da

Canım bazı doktorlar kendisi yapıyor, başka doktora yönlendirmiyor, arkadaş aslında doğruyu söylüyor, perinatoloji bölümünde uzman olan doktorlar var bunlar riski gebelik doktorları, ben bir önceki gebeliğimde perinatalog bulmuştu mesela 11. hafta da ikili test ve detaylı ultrasona girdim, orada hoca gördü, tam teşhis koyamamıştı tabi zîra bundan dolayı çok yoruldum, nihayetinde doğduktan sonra karar verilecek dendi bana, bu sebeple ben 5. ayda olan detaylıya gireceğim ama sen diyorsan ki ben erkenden girip kafamı rahatlamak istiyorum tabi baktırmakta fayda var. Bunu yaptırmasan bile muhakkak ki 5. Ayda olan detaylıyı tavsiye ederim

Kuzum bence de gitmelisin. Hayirli haberler getir bize inşallah bebeğin iyidir. Dualarımız seninle
Teşekkür ederim canım amin amin inşallah. Lütfen iyi dileklerimizi dualarınızı eksik etmeyin, ben de sizler için dua ediyorum. Eşimi bekliyorum gidicem, inşallah iyi haberlerle dönerim size.

Evet canım, bu detaylıda organa bakıyorlar, kalp, böbrek, ciğer vs. doktorun doğruyu söylemiş, ikili test kan testi zaten, bu detaylı usg ve uzun sürüyor

Şimdi gidiyorum doktora canım ne oldu bilmiyorum ben daha kalp atışında duymamıştım. Ctesiydi randevum inanki kalbim ağzımda ama beni korkutan ağrılarım kasık ve bel ağrım ciddi derecede var dünden beri
Dün kahverengi lekelenmeydi daha sonra açık pembe ama baya yoğun oldu o kan rengide ve çok ağrılı çok korkuyorum kaybetmek istemiyorum

Hadi insallah güzel haberlerle gelirsin. Korkma sakin ol. Bebeginle konuş. O seni duyup hissedecektir
İnşallah doktordan güzel seyler duyarsin. Ilk haftalarda yerlesmeye bagli olabiliyormus boyle seyler. Seninkide oyledir insallah
Tüm kanama lekelenme yasayan ben dahil hepimizinki yerlesmeden dolayi oluyordur innnsallahhh amin

doktorunun numarası varsa sorabilir misin lütfen? Numarası yoksa da hastaneyi ara durumunu anlat doktora ulaşsınlar. Hatta acile giriş yap doktorunu aramalarını söyle. Telaş etme ama bunları tedbiren yapabilirsin.

Sakin kalmaya çalışmalısın, dualarımız seninle, lütfen stres oldukça da ağrın artabilir, doktoruna ulaşabilirsen aslında çok iyi olur, öyle bir imkan varsa

Geçer gider inşallah iyi haberlerini bekliyoruz

Kuzum ilk bebeğini neden kaybettin bilmiyorum ama genelde yapılabilecek birşey olmuyor. Yani bir problem vardıysa belki perinatolog bunu tespit ederdi. Ama önleyebilir miydi emin değilim. Kendini suclamaman için diyorum. Büyük ihtimalle sonuç yine aynı olurdu. Sen geçmişi unut şimdi yeni doktorunla yeni bir yola çıktın. İnşallah herşey cooook güzel olacak bu kez Bir de dipnot büyük çoğunlumuz 10 dk bile sürmeyen muayenelere giriyoruz. Kimse endişe duymasın diye yazma gereği duydum. Doktorunuz işini biliyor kızlar kimse merak etmesin. Kolay değil o okulları kazanıp üstüne uzman olmak. Sadece bazısı daha sempatik bazısı daha itici Ama sonuçta hepsi de aynı ilme vakıf

doktorunun numarası varsa sorabilir misin lütfen? Numarası yoksa da hastaneyi ara durumunu anlat doktora ulaşsınlar. Hatta acile giriş yap doktorunu aramalarını söyle. Telaş etme ama bunları tedbiren yapabilirsin.
Malesef, devlet hastanesine gidiyorum, aslında özele de gitmiştim, ama devlet hastanesindeki doktorun ilgisi, anlatımı daha iyiydi diye ona devam ettim. Geçen hafta acile gittigimde kendi doktorum nöbetçiydi. Pek sanmıyorum ama İnşallah yine öyle olur, olmasa da söylerim aramaları için. Zaten doktorumla görüştüğümde isteyeceğim numarasını. Çünkü bildiğim kadarıyla hastalarından bir kaç kişiye numarasını vermiş acil durumlar için.

Off bana kalsa her gün giderdim bende canım bende 2 haftada bir takip istiyorum dedim dr tmm dedi şu an kadın doğumla devam ediyorum ama oda baya detaycı hemen perinatologa yollayacam 12.haftada seni dedi, eğer riskli bir durum olursa perinatolog takip edecekmiş doğuma kadar, normal her şey yolundaysa gelişim falan yine kendi dr’la devam ederim, çünkü kadın çok içime siniyor

Canım benim o kadar çok kadın var ki kanamayla gebelik geçiren. Şu an hicbisey belli değil. Sakın yıpratma kendini. Dualarımız seninle

Benim de aynı şekildeydi gerçi şuan mide yanmam başladı ama hiç bir ağrı sızı olmaması çok normal dedi doktorum ilerleyen haftalarda ağrıların geçmesini bekleriz zaten dedi o nedenle hiç tedirgin olmayın sağlıkla gelsin inşallah

Sakin kalmaya çalışmalısın, dualarımız seninle, lütfen stres oldukça da ağrın artabilir, doktoruna ulaşabilirsen aslında çok iyi olur, öyle bir imkan varsa
Sağol canım teşekkür ederim, stres yapmamaya çalışıyorum. Aslında bir tanıdığım var, benim doktorumun hastası o da. Doktor ona numarasıni vermiş, o kişiden alıp arasam ayıp olur mu acaba? Çekiniyorum biraz.

Korkma hemen bakarlar zaten gidince, yapılacak ne varsa yaparlar, doktoruna ulaşabilirsen de güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…