- 23 Ekim 2024
- 3.785
- 5.932
- 73
- Konu Sahibi annabelica
-
- #5.061
Sus sus çocuğum hopluyor zarar verdireceksin gülmektenSus zaten aranızda kopuk biri var zaten "ben"
numarası varsa yaz danış istersen canım benim sonra devamı gelmedi insallah senin de gelmez eger devam ederse riske atma git benceDoktora gitmeli miyim acaba ben de ? Haftaya gidecektim zaten kalp atışı duymak için haftaya 7 hafta oluyor.haftasonu full evdeydim bugün işe gittim acaba o mu etkiledi dicem ama zaten hep çalışıyorum
Ah nasıl bi delilikmiş bu annelik yaCanim dinlenmeye calis bolca. Cok yorulmak ayakta kalmak ici gelmiyor. Ilk haftalardayiz bebisler yerlesmeye calisiyor.. yogun aşırı olmadikca biraz olsun sakin ol. Seni anlıyorum
Ayy çok tatlısınız yazmasanızda olur kızlar ben şaka olsun diye dedimm yoksa benimde sadece okuyup yazmadığım oluyor :))hahah yaa ben çalışıyorum sayfa hep açşık bilgidirm gördükçe okuyorum ama yazmaya çok zamanım olmuyor :)) hepinizi takipteyim ama
Olsunnnn herkes herşeyini fırsat buldukça yazsın valla ben hemen herşeyi burda öğrendimAyy çok tatlısınız yazmasanızda olur kızlar ben şaka olsun diye dedimm yoksa benimde sadece okuyup yazmadığım oluyor :))
Merhaba, teşekkür ederim açıklamanız için fakat ön yargılı bi davranışım olmadı tecrübesi olanlardan dinlemek isterim diye zaten belirttim ve hatta bilmediğim farklı bir şey varsa biliyim dedim çünkü bu dediklerinizin hepsini perinatolog yapıcak dedi banada doktorum düzenli gittiğim bi doktor aslında ve tecrübesine çok güveniyorum onun böyle bir şey varsa ve atladıysa demeyi tekrar görüşürüm kendisiyle peki şimdi beni yönlendirdiği bölümde bu dediklerinize bakılcak mıOncelikle merhaba ben yerinizde olsam burdan öğrendiğim bilgiyi doktoruma sorar bende bu tetkikleri yaptirmak istiyorum derdim.. çünküsepide nin dedigini benim doktorumda dedi 12.haftada organ gelisimini takip edecegimiz detayli usg ile bakacagiz dedi. Bende perinatologa gidiyorum
Bilmeniz gereken birsey var ki perinatologlar kadin dogum doktorlarindan cok farkli, farkliymis yani bende yeni ogrendim.
Ama ben ne yazik ki acı bir tecrübe ile öğrendim...
Benim ilk gebeligimde gittigim dr da ayni sizinki gibi sadece sistem üzerindeki testler ve tetkiklerle ilerliyordu. Hic bir detay vs yoktu. Mesela ben 12.hafta detayli usg cekildigini yeni ogrendim ve bir baktim bu meseleyi bilen o kadar cok insan varmis ki benim eski gittigim dr bana bunlardan hic soz etmedi bile...
Söz etmedi diye bu testler yapilmiyor mu ? Hayir, cogunluk yaptiriyor dr tavsiye ediyor, dileyen yaptiriyor..ilk gebeligimdekj dr bana soyleseydi ben kosarak giderdim mesela...
Kisaca gittiginiz dr size Söz etmemis olabilir ama bu tetkikler yapiliyormus bizde gittikce ogreniyoruz ve birbirimize bilgi veriyoruz arkadas yanlis bilgi vermemis yani.
Bir kisi bile bu bilgiden faydalanip gidip detayli usg yaptirirsa ve iyiki gitmisim derse ne mutluçok ön yargılı olmamak lazim hamilelikte bu konularda.
Belirttiniz ama öncesindede yanlış bilgi veriyorsunuz cümlesini kullandınız maalesef benim için, ama olsun hepimiz gebeyiz hormonlar farklı çalışıyor, yanlış anlaşılmalar olabiliyor bazenMerhaba, teşekkür ederim açıklamanız için fakat ön yargılı bi davranışım olmadı tecrübesi olanlardan dinlemek isterim diye zaten belirttim ve hatta bilmediğim farklı bir şey varsa biliyim dedim çünkü bu dediklerinizin hepsini perinatolog yapıcak dedi banada doktorum düzenli gittiğim bi doktor aslında ve tecrübesine çok güveniyorum onun böyle bir şey varsa ve atladıysa demeyi tekrar görüşürüm kendisiyle peki şimdi beni yönlendirdiği bölümde bu dediklerinize bakılcak mı
İnanın hem duygusal hem fiziksel olarak çok kötü hissettiğim bir durumdayım. Geçen hafta lekelenme nedeniyle düşük tehlikesi yüzünden 2 gün hastanede yattım. Progestan iğnesi, ilacı başlandı. Hastaneden çıktıktan 1-2 gün sonra bitmişti kahverengi lekelenme.merhaba durumunuz nedir ? benimde bel ağrım ve kahverengi lekelenmelerim oldu dün
bugün yine ara ara ağrım var ama lekelenme yok şükür
Kırdıysam özür dilerim yanlıştan kastım şuydu zaten hepsine bakılıyor diye söylendi bana söyleyende doktor olunca dediğiniz yanlış geldi banada yönlendirdi bi tane perinatoloğa gelişimine vs de bakıcak diye söyledi çünkü sanırım her hastane ve doktor farklı çalıştığı için farklı söylüyor teşekkür ederim sizde sağlıcakla alın inşallahBelirttiniz ama öncesindede yanlış bilgi veriyorsunuz cümlesini kullandınız maalesef benim için, ama olsun hepimiz gebeyiz hormonlar farklı çalışıyor, yanlış anlaşılmalar olabiliyor bazenperinatoloğa söyleyin sadece ikili değil detaylı organ gelişiminede baktırmak istiyorum diye mutlaka bakacaktır sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Canım geçmiş olsun, şimdi burda öyle durum yaşayan arkadaşlarımız var ama dr kanama kırmızı olmadıkça sıkıntı yok diyor genelde. Ama ağrılıysa biraz tedirgin ediyor insanı, içine sinmeyecekse acile bir gitmende fayda olabilirİnanın hem duygusal hem fiziksel olarak çok kötü hissettiğim bir durumdayım. Geçen hafta lekelenme nedeniyle düşük tehlikesi yüzünden 2 gün hastanede yattım. Progestan iğnesi, ilacı başlandı. Hastaneden çıktıktan 1-2 gün sonra bitmişti kahverengi lekelenme.
Ama dünden beri yine başladı, üstelik bu sefer ağrıyla beraber . Geçen hafta böyle ağrım yoktu. Hatta az önce hani karın ağrısı başlar bir anda âdet olursunuz aynı öyle bir şey yaşadım. Çok koyu kahverengi bir akıntı oldu birden bire. Korkuyorum aslında kontrolüm yarın, lütfen bana bir akıl verin acile gitmeli miyim?
Gerçekten çok tedirginim, bir yandan diyorum acaba normal midir, olabilir bunlar. Bir yandan da 5 yıllık bir bekleyişin sonunda, tüp Bebek tedavisine başlayacagim ay geldi mucizem. Korkuyorum hemen gitmek istiyorum aslında. Ayaklarımı yükseğe koydum uzandım şu an, bekliyorum bakalım.Canım geçmiş olsun, şimdi burda öyle durum yaşayan arkadaşlarımız var ama dr kanama kırmızı olmadıkça sıkıntı yok diyor genelde. Ama ağrılıysa biraz tedirgin ediyor insanı, içine sinmeyecekse acile bir gitmende fayda olabilir
Hastaneden çıkarken bilgilendirme yaptılar mı canım şöyle olursa gel vs diye? Eğer ağrın fazlaysa bi gidip içini rahatlat benceGerçekten çok tedirginim, bir yandan diyorum acaba normal midir, olabilir bunlar. Bir yandan da 5 yıllık bir bekleyişin sonunda, tüp Bebek tedavisine başlayacagim ay geldi mucizem. Korkuyorum hemen gitmek istiyorum aslında. Ayaklarımı yükseğe koydum uzandım şu an, bekliyorum bakalım.
Kanaman ya da ağrın olursa gel dediler. slında kontrolüm yarın, umarım ağrı da lekelenme de durur da kendi doktoruma muayene olurum.Hastaneden çıkarken bilgilendirme yaptılar mı canım şöyle olursa gel vs diye? Eğer ağrın fazlaysa bi gidip içini rahatlat bence
Aynı benimde öyle oldu ağrıyla beraber kahverengi bir kan ve ağrılarım devam ediyorİnanın hem duygusal hem fiziksel olarak çok kötü hissettiğim bir durumdayım. Geçen hafta lekelenme nedeniyle düşük tehlikesi yüzünden 2 gün hastanede yattım. Progestan iğnesi, ilacı başlandı. Hastaneden çıktıktan 1-2 gün sonra bitmişti kahverengi lekelenme.
Ama dünden beri yine başladı, üstelik bu sefer ağrıyla beraber . Geçen hafta böyle ağrım yoktu. Hatta az önce hani karın ağrısı başlar bir anda âdet olursunuz aynı öyle bir şey yaşadım. Çok koyu kahverengi bir akıntı oldu birden bire. Korkuyorum aslında kontrolüm yarın, lütfen bana bir akıl verin acile gitmeli miyim?
Öyle mi ? Çok geçmiş olsun, inşallah önemli bir şey yoktur, ben de gidicem galiba. İçim rahat etmeyecek.Aynı benimde öyle oldu ağrıyla beraber kahverengi bir kan ve ağrılarım devam ediyor
Ben gidiyorum sizde gidin
Dogru canim söylemiyor gerçekten.. biz esimle gittigimizde yeni doktorumuza mesela odasindan bi ayrıldık yarım saat birbirimize,bak şunu söyledi bunu söyledi diye konustuk. Çünkü eski dr muayeneye giderdim, hadi uzanalim derdi yatardim bebegin ölçüsünü haftasini söylerdi. Haftayla uyumlu tamam derdi kalbini dinletirdi tamam derdi. Sorcagin bisey var mi , yok. Hadi güle güle. Yani max 10 15 dk sürüyordu. O da tartildin yattin karnini actin kalktin hepsi dahil. Mesela hep diyorum o zaman belki daha profesyonel bir dr takip etseydi belki daha farkli olacakti.. o yüzden insan böyle bir acı sey yasayinca ne yazik ki doktor ne derse yapmak istiyor.. 2 haftadir gidiyorum yeni doktoruma haftaya yine cagirdi. Kalbinin gelisimini takip ediyor su anda mesela. Kimisi sık kontrolden rahatsizlik duyar ben kendimi iyi hissediyorum ne yapayimEvet aşkım çok haklısın bana tüp bebek doktorumun dediği şöyle çoğu kadın doğum doktorlar bunu söylemiyormuş bilgi vermiyormuş o yüzden bence bilmeyen daha çok
Ah canimm .. bilmez miyimm.. en ufak seyde o korkmalar bebegim iyi mi endiseleri.. wc ye gitmekten kacmalar... neler neler.. ben mesela mutfakta bi 10 15 dk dikildim is yaptim akıntı hissettim isi gücü birakip kontrole gittim wcye... insan gercekten o kadar hassas oluyor kiAh nasıl bi delilikmiş bu annelik yayüreğimiz ağzımızda her ufak şeyde.
Kızım 40+1de doğdu. Bakarsin aynı gün doğururuzHarika olmuş tahmini doğum 18 aralık benim seninki 17
Hormonlarimiz farkli calisiyor yanlis anlayabiliyoruz bazen birbirimizi önemli olan niyetlerimiz bence birbirimizi kırmayalım daha 9.aya hatta dogum sonrasina kadar birlikteyizMerhaba, teşekkür ederim açıklamanız için fakat ön yargılı bi davranışım olmadı tecrübesi olanlardan dinlemek isterim diye zaten belirttim ve hatta bilmediğim farklı bir şey varsa biliyim dedim çünkü bu dediklerinizin hepsini perinatolog yapıcak dedi banada doktorum düzenli gittiğim bi doktor aslında ve tecrübesine çok güveniyorum onun böyle bir şey varsa ve atladıysa demeyi tekrar görüşürüm kendisiyle peki şimdi beni yönlendirdiği bölümde bu dediklerinize bakılcak mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?