Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Canım bende bu ilacı kullanıyorum. Zararı ne pekı tam olarak. Ben onu kacırdım sanırım.

Canım bende bu ilacı kullanıyorum. Zararı ne pekı tam olarak. Ben onu kacırdım sanırım.
Folbiol 5 mg ancak hamilelikte günlük alınması gereken doz 400 mcg yani alınması gereken dozun çok üstünde bi doz folbiol. Genelde gebelik öncesi için okey ama gebelikte fazla doz zararlıdır. Eğer obez sınıfındaysanız, epilepsiye yönelik ilaç kullanıyorsanız ya da daha önce nöral düşüğünüz olduysa veya çoğul gebelik ise doktor direkt önerebilir tabi ama normal şartlarda 400 mcgdir yine de doktorunuz verdiyse detaylı olarak neden verdiğini doktorunuza sormanızda fayda var

Ben bir gariplik olduğunu kendi vücudumu dinleyince anladım Hatta buraya sorduğum gibi çevreme de sordum.. Gebelik döneminde hiç bir sorun olmadığı halde doktorlar da bu ilacı veriyor. Devlet destekli olduğu için ama bana çok apır geldi ben değiştireceğim

Canım onu bir arkadaş yazmıştı burda bir doktor söylemiş bu enfeksiyon konusunu ama benim kan idrar sonuçlarim çıktı enfeksiyonum yok. Zaten doktorum da demedi öyle sadece sabah bulanır diye bir şey. Seninle de aramızda 10 gün falan var sanırım. Zaten 7-8. Haftalarda çok bulantı oluyor seninki normal. Ama kendimde bir iyileşme bekliyorum artık. Bakalım bugün nasıl olacak

Geçmiş olsun canım şu bulantı da çok psikolojik duruyor kafaya taktın mı artıyor sanki var mı öyle bişey bebege de üzüldüm geçmiş olsun
Teşekkür ederim kuzum ay keşke psikolojik olsa. Ben hamileliği bile unutucam koşturmaca içindeyim hep. Oturup kafama takacak pek vaktim yok aslında. Bulantı psikolojik bişey olsa burada en rahat hamile ben olurdum kesin

Ben de folik asitin fazlası vücuttan atılıyor diye biliyorum. Hatta ileri haftalarda demir ilacı kullanacağız. Onun da içeriğinde folik asit var. Doktoruma sormuştum iki kat folik asit almış oluyorum böyle diye. Hiç sakıncası yok demişti. Bence doktorun verdiyse devam et

Az önceli mesajına denk geldim içim yandı rabbim inşallah bir daha göstermesin eger enfeksiyon varsa bulantı +kasık agrısı +akıntıda olur canım yaşadım diğer gebelğim de

Amin canım, var işte. Hem akıntı, hem bulantı, hem de kasık ağrısı çıksın bakalım sonuçlarım doktorum ne diyecek

İnşallah canım ben de sabırla bekliyorum iyileşmeyi, 7+4 oldum ben de bugün, inşallah çabuk geçer zaman ve 1. Trimester biter

Hamileler için folbiolün dozu çok yüksek canım 0.4 mg içmelisin. Ben folidoce içiyorum onu dene istersen

Canim morcelestial arkadaşımız cok guzel açıklamış altta. Benim gittigim drlar da benzer aciklamalar yapmislardi. Kah pıhtılaşma testinizde vs de bir problem varsa duruma göre yine verebiliyorlar altta yazanlara ek. Ama yine de sen kendi doktoruna sorup neden bu folik asiti kullandirdigini ogrenebilirsin. Gebelikte folik asidin fazlasi diye google yazarsan cikiyor aslinda sebepleri.
ayrica muhtemelen 9 aya yakin kullancaz folik asit iceren multivitaminleri. Ilk 6 ay kesin kullancaz gibi duruyor da 3.trimester de kullanack mıyız bilmiyorm tam

Evet canım bana da öyle demişti. Pastörize olmayan sütü de iyi kaynat mayala demişti. Ev yoğurdu önermişti. Jersey süt bir harika ama. Çok lezzetli yoğurt oluyor. Hem de probiyotikli mayası da üzerinde asılı oluyor. Denemeni öneririm.
Çok şükür canım iyi olmanıza sevindim. Biz de bu hafta perşembe için randevu oluşturduk. Sonra iki hafta sonra yeniden gideceğiz. 13.hafta olacak o zaman detaylı bakacak herhalde.

Son düzenleme:
Kızlar denemek için henüz folbıol atmadım daha. Ve midem her güne göre çok daha iyi. Yüksek mg olduğu için mide bulantısı yapar mı acaba?

Deneyecegim kuşum jersey de mutlaka sagol canim.
Cok sagol canim çok ay ne güzel gidin de görün bebisinizi. Bizi de 1 ay sonra cagirdi vallahi bizde nasil dayancaz bilmiyoruz muhtemelen o hafta ikili taramayi da detaylı usgyi de yapacak bizde o hafta 13 haftalik oluyoruz Allahın izniyle.
Biz heyecandan sormayi unuttuk o hafta bunlari mi yapacaksiniz diye. Dogum paketimizi de aldik bizde. İnşallah herşey yolunda ilerler saglikla kucagimiza aliriz bebislerimizi

Kızlar denemek için henüz folbıol atmadım daha. Ve midem her güne göre çok daha iyi. Yüksek mg olduğu için mide bulantısı yapar mı acaba?
Bir arkadasimiz daha yazdi bunu sanki canim. Belki de dozu yüksek geliyor sana da. Hatta chatgptye sordum şöyle diyor,

Evet, folik asitin fazla alınması bazı kişilerde mide bulantısı yapabilir. Özellikle günlük ihtiyacın çok üzerinde (genellikle 1 mg’dan fazla) uzun süreli alınması durumunda şu yan etkiler görülebilir:

• Mide bulantısı
  • Karın ağrısı
  • Şişkinlik
  • Uyku bozuklukları
  • Sinirlilik
  • Ağızda kötü tat

Günlük önerilen folik asit miktarı yetişkinler için genellikle 400 mikrogramdır (hamilelikte daha fazla olabilir). Doktor önerisi dışında yüksek dozda takviye alınması önerilmez. Bulantı hissediyorsan ve folik asit takviyesi alıyorsan, bunu doktoruna danışmanda fayda var.

Ben de aynısını yapıyorum biliyor musun canım .az önce yine bulandı aşırı derece kustum rahatladım .ama yediğim her şeyi kusuyorum bu sefer alışkanlık haline geldi gibi bu durum
Haklısın canım kesinlikle bende ilaca rağmen bir kaç kez kusunca doktora gittim ve serum takıldı. Hastaneden çıktığım gibi serumu bile çıkardım o yüzden yine doktor önerisiyle bulantı ilacımı günde 4 e çıkardım. Gece yatmadan 2 adet uyanınca ve öğleden sonra şeklinde baya rahatlattı aklında olsun.
Soracağım doktoruma gidince, kabullenmeye çalışıyorum süreci işte öyle kendimi ikna etmeye çalışıyorum. Sabırlı ol diyorum hep
Kuzum yukarıda yazdım ben böyle çok rahatladım prifemyn dr kullanıyorum ilaç olarak iştahımı da yerine getirdi yani hiç yoktan artık ekmek peynir yiyebiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…