- 30 Aralık 2024
- 88
- 91
- 3
- 32
- Konu Sahibi annabelica
-
- #6.181
Canım bende bu ilacı kullanıyorum. Zararı ne pekı tam olarak. Ben onu kacırdım sanırım.Canim o ilaci birakmalisin. 400 lük baska bir folic asit al onu kullan. Ben perinatologa gidiyorum dr kesinlikle gerek yok bu kadar fazlasina dedi. bircok kan degerine bakilip karar veriliyor folbiol verilirken,bana da basta bir dr kullan demisti. Bende aldim hatta duruyor evde. Folicusun muadili folbiol diyen eczacina da bir daha ugrama bence. Nasil bilinçsiz davranabiliyorlar anlamiyorum hemde gebelik bu..
Folbiol 5 mg ancak hamilelikte günlük alınması gereken doz 400 mcg yani alınması gereken dozun çok üstünde bi doz folbiol. Genelde gebelik öncesi için okey ama gebelikte fazla doz zararlıdır. Eğer obez sınıfındaysanız, epilepsiye yönelik ilaç kullanıyorsanız ya da daha önce nöral düşüğünüz olduysa veya çoğul gebelik ise doktor direkt önerebilir tabi ama normal şartlarda 400 mcgdir yine de doktorunuz verdiyse detaylı olarak neden verdiğini doktorunuza sormanızda fayda varCanım bende bu ilacı kullanıyorum. Zararı ne pekı tam olarak. Ben onu kacırdım sanırım.
Ben bir gariplik olduğunu kendi vücudumu dinleyince anladım Hatta buraya sorduğum gibi çevreme de sordum.. Gebelik döneminde hiç bir sorun olmadığı halde doktorlar da bu ilacı veriyor. Devlet destekli olduğu için ama bana çok apır geldi ben değiştireceğimFolbiol 5 mg ancak hamilelikte günlük alınması gereken doz 400 mcg yani alınması gereken dozun çok üstünde bi doz folbiol. Genelde gebelik öncesi için okey ama gebelikte fazla doz zararlıdır. Eğer obez sınıfındaysanız, epilepsiye yönelik ilaç kullanıyorsanız ya da daha önce nöral düşüğünüz olduysa veya çoğul gebelik ise doktor direkt önerebilir tabi ama normal şartlarda 400 mcgdir yine de doktorunuz verdiyse detaylı olarak neden verdiğini doktorunuza sormanızda fayda var
Canım onu bir arkadaş yazmıştı burda bir doktor söylemiş bu enfeksiyon konusunu ama benim kan idrar sonuçlarim çıktı enfeksiyonum yok. Zaten doktorum da demedi öyle sadece sabah bulanır diye bir şey. Seninle de aramızda 10 gün falan var sanırım. Zaten 7-8. Haftalarda çok bulantı oluyor seninki normal. Ama kendimde bir iyileşme bekliyorum artık. Bakalım bugün nasıl olacakBizim bu Aralık anneleri gerçekten mahvolduk, kimsenin sesi de çıkamıyor enerjisizlikten, sabah benim de bulantım çok olmuyor ve diyorlar ki sabah bulantısı dışındıkiler gebelik ile alakalı değil acaba enfeksiyonum mu var diyorum ama bence var, hem idrar hem vajinal, test verdim aslında daha çıkmadı, onlarda mide bulantısı yapar
Teşekkür ederim kuzum ay keşke psikolojik olsa. Ben hamileliği bile unutucam koşturmaca içindeyim hep. Oturup kafama takacak pek vaktim yok aslında. Bulantı psikolojik bişey olsa burada en rahat hamile ben olurdum kesinGeçmiş olsun canım şu bulantı da çok psikolojik duruyor kafaya taktın mı artıyor sanki var mı öyle bişey bebege de üzüldüm geçmiş olsun
Ben de folik asitin fazlası vücuttan atılıyor diye biliyorum. Hatta ileri haftalarda demir ilacı kullanacağız. Onun da içeriğinde folik asit var. Doktoruma sormuştum iki kat folik asit almış oluyorum böyle diye. Hiç sakıncası yok demişti. Bence doktorun verdiyse devam etCanım bende bu ilacı kullanıyorum. Zararı ne pekı tam olarak. Ben onu kacırdım sanırım.
Az önceli mesajına denk geldim içim yandı rabbim inşallah bir daha göstermesin eger enfeksiyon varsa bulantı +kasık agrısı +akıntıda olur canım yaşadım diğer gebelğim de
Canım onu bir arkadaş yazmıştı burda bir doktor söylemiş bu enfeksiyon konusunu ama benim kan idrar sonuçlarim çıktı enfeksiyonum yok. Zaten doktorum da demedi öyle sadece sabah bulanır diye bir şey. Seninle de aramızda 10 gün falan var sanırım. Zaten 7-8. Haftalarda çok bulantı oluyor seninki normal. Ama kendimde bir iyileşme bekliyorum artık. Bakalım bugün nasıl olacak
12. Hafta ile 14.hafta arası canım.Kızlar ikili tarama 13. Haftada da oluyordu değil mi
Hamileler için folbiolün dozu çok yüksek canım 0.4 mg içmelisin. Ben folidoce içiyorum onu dene istersenArkadaşlar merhabalar,
Geçen gün yazmıştım. Bugün bir şey danışmak istiyorum. 9 haftalık hamileyim. En son Folic asitim bitmişti doktor eczanede alabilirsiniz sorun yok dedi. Bende Folicus kullanıyordum. O gün eczanede yokmuş bende önerdiğini başka bir markada olur dedim. Çünkü 1 ay daha kullanacağım. Bana Folbiol diye bir marka verdi. Ancak bir tuhaflık hissediyorum. Zaten midem çok feci, hayat kalitem yerlerdeydi ama bu ilacı içince mide bulantım artıyor. Olduğumdan çok daha kötü oluyorum. Bu ilacı kullanıp bunları yaşayan var mı? Eczane devletin önerdiği ilaç denilince bir duraksadım ama almış bulundum.
CanimCanım bende bu ilacı kullanıyorum. Zararı ne pekı tam olarak. Ben onu kacırdım sanırım.
Folbiol 5 mg ancak hamilelikte günlük alınması gereken doz 400 mcg yani alınması gereken dozun çok üstünde bi doz folbiol. Genelde gebelik öncesi için okey ama gebelikte fazla doz zararlıdır. Eğer obez sınıfındaysanız, epilepsiye yönelik ilaç kullanıyorsanız ya da daha önce nöral düşüğünüz olduysa veya çoğul gebelik ise doktor direkt önerebilir tabi ama normal şartlarda 400 mcgdir yine de doktorunuz verdiyse detaylı olarak neden verdiğini doktorunuza sormanızda fayda var
Evet canım bana da öyle demişti. Pastörize olmayan sütü de iyi kaynat mayala demişti. Ev yoğurdu önermişti. Jersey süt bir harika ama. Çok lezzetli yoğurt oluyor. Hem de probiyotikli mayası da üzerinde asılı oluyor. Denemeni öneririm.Bakayim canim ona da. Doktora sordum bugun guvenilir bir yerden aldiginda normal.evde manyalanmis yogurdu yemeni tavsiye ederim dedi.
Gittim canim şükür iyi gidiyoruz. 4 hafta sonra cagirdi. Baya sorularim vardi sordum. Aclik sekerim de 110 cikmisti ya gebelik diyabeti olacaksin yüksek ihtimal dedi. Ona göre beslenme önerdi. 10 güne yeniden kan vercem. Biraz o konu uzerinde durduk bugun. Yasakli listesi saydi azciktaherseye uzaktan bakacakmisim artik
Benim doktorum 13.haftada çağırdı evet. Ama literatürde 11-14.haftalar diyorKızlar ikili tarama 13. Haftada da oluyordu değil mi
Çok iyi o zaman geçer inşallah biraz sabırTeşekkür ederim kuzum ay keşke psikolojik olsa. Ben hamileliği bile unutucam koşturmaca içindeyim hep. Oturup kafama takacak pek vaktim yok aslında. Bulantı psikolojik bişey olsa burada en rahat hamile ben olurdum kesin
Deneyecegim kuşum jersey de mutlakaEvet canım bana da öyle demişti. Pastörize olmayan sütü de iyi kaynat mayala demişti. Ev yoğurdu önermişti. Jersey süt bir harika ama. Çok lezzetli yoğurt oluyor. Hem de probiyotikli mayası da üzerinde asılı oluyor. Denemeni öneririm.
Çok şükür canım iyi olmanıza sevindim. Biz de bu hafta perşembe için randevu oluşturduk. Sonra iki hafta sonra yeniden gideceğiz. 13.hafta olacak o zaman detaylı bakacak herhalde.
Bir arkadasimiz daha yazdi bunu sanki canim. Belki de dozu yüksek geliyor sana da. Hatta chatgptye sordum şöyle diyor,Kızlar denemek için henüz folbıol atmadım daha. Ve midem her güne göre çok daha iyi. Yüksek mg olduğu için mide bulantısı yapar mı acaba?
Haklısın canım kesinlikle bende ilaca rağmen bir kaç kez kusunca doktora gittim ve serum takıldı. Hastaneden çıktığım gibi serumu bile çıkardımBen de aynısını yapıyorum biliyor musun canım .az önce yine bulandı aşırı derece kustum rahatladım .ama yediğim her şeyi kusuyorum bu sefer alışkanlık haline geldi gibi bu durum
Kuzum yukarıda yazdım ben böyle çok rahatladım prifemyn dr kullanıyorum ilaç olarak iştahımı da yerine getirdi yani hiç yoktan artık ekmek peynir yiyebiliyorumSoracağım doktoruma gidince, kabullenmeye çalışıyorum süreci işte öyle kendimi ikna etmeye çalışıyorum. Sabırlı ol diyorum hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?