- Konu Sahibi annabelica
-
- #6.201
Amin canım inşallahDeneyecegim kuşum jersey de mutlakasagol canim.
Cok sagol canim çokay ne güzel gidin de görün bebisinizi. Bizi de 1 ay sonra cagirdi vallahi bizde nasil dayancaz bilmiyoruz muhtemelen o hafta ikili taramayi da detaylı usgyi de yapacak bizde o hafta 13 haftalik oluyoruz Allahın izniyle.
Biz heyecandan sormayi unuttuk o hafta bunlari mi yapacaksiniz diye. Dogum paketimizi de aldik bizde. İnşallah herşey yolunda ilerlersaglikla kucagimiza aliriz bebislerimizi
Ben yaşamadım ama keşke doktora danışıp bıraksaydın canım belki önce dozunu düşürürdüSelam kızlar neredeyse 1 aydır progestan kullanıyordum kahverengi lekelenmelerim oldugu için yazmıştı doktor daha sonra sadece sabahları kullamaya başladım günde iki kere bana fazla geliyordu gögüslerim sızlıyordu bende geçtiğini ümit ederek iki gün bıraktım kullanmadım tekrar lekelenme görünce yeniden başladım benim gibi sıkı tı yaşayan var mı yada bende miyomun parçası kalmıştı gecen yıl operasyon geçirdim omu kanama yapıyor hormonlarla mı alakası var bilemedim sanırım hamilelik boyunca kullanıcam progestanı
Evet canım ben Instagramdaki bir doktordan dinleyip yazmıştım ama yaşayarak doğru olmadığını öğrendim. Benim de bulantım sabah değil genelde gece oluyor. Ne idrar ne kan testimde enfeksiyon çıkmadı. Doktor neye göre öyle konuşuyor ben de anlayamadım. Ama tedbirli olup enfeksiyon var mı diye baktırmak lazım tabi. Bulantım kusmaya varmıyor çok şükür her şeyi yiyemesem de midemin aldığı yiyecekler var o yüzden şimdilik ilaçsız devam edebiliyorum ama yeni özellik olarak ağız tadı bozukluğu başladı bende ne yesem geçmiyorCanım onu bir arkadaş yazmıştı burda bir doktor söylemiş bu enfeksiyon konusunu ama benim kan idrar sonuçlarim çıktı enfeksiyonum yok. Zaten doktorum da demedi öyle sadece sabah bulanır diye bir şey. Seninle de aramızda 10 gün falan var sanırım. Zaten 7-8. Haftalarda çok bulantı oluyor seninki normal. Ama kendimde bir iyileşme bekliyorum artık. Bakalım bugün nasıl olacak
Ay kızlara alışveriş yapmak çok keyifliiiİnan ki çıkamıyorum. Alışverişe gittik, markette ağladım eve döndük reyonlar kokuyordu, psikolojim de çok bozuldu, oğlumda böyle olmamıştım. Bunda neden böyle oldum diye sorguluyorumBebek eşyası da bakacağım aslında şöyle benim bebek odası ve her şeyi var ama eğer kız olursa ona bir sürü elbise ve toka almayı düşünüyorum
Ben de böyle yapıyorum, bekletip ertesi gün kaymağı alıp mayalıyorum. Oğluma kahvaltıda bal kaymak yediriyorum yediği kadar işte. Bizim için kilo açısından biraz tehlikeliay bide jersey sütü kaynattıktan sonra 1 gece mümkünse beklet kapağı kapalı şekilde ertesi sabah aç 3-4 cm kaymak çıkıyor seviyorsan kahvaltıda falan bal döker yersin inanılmaz besleyici az bekletirsen kaymak o kadar yağlı ve kalın olmuyor
Gebelik boyunca kullananlar oluyor. Ben de şu an geceleri birer tane fitil olarak kullanıyorum. 12. Haftaya kadar devam edicem. Sonrasını doktor söyleyecek artık.Selam kızlar neredeyse 1 aydır progestan kullanıyordum kahverengi lekelenmelerim oldugu için yazmıştı doktor daha sonra sadece sabahları kullamaya başladım günde iki kere bana fazla geliyordu gögüslerim sızlıyordu bende geçtiğini ümit ederek iki gün bıraktım kullanmadım tekrar lekelenme görünce yeniden başladım benim gibi sıkı tı yaşayan var mı yada bende miyomun parçası kalmıştı gecen yıl operasyon geçirdim omu kanama yapıyor hormonlarla mı alakası var bilemedim sanırım hamilelik boyunca kullanıcam progestanı
Ben yaşamadım ama keşke doktora danışıp bıraksaydın canım belki önce dozunu düşürürdü
Haftaya doktora gidiyorum günde bir bile yeterli oluyor bir kaç hafta sıkıntı yaşamadım lekelenme görmediğim için bire düşürmüştüm gögüslerimde agrı yapıyordu fazla geliyorduBen yaşamadım ama keşke doktora danışıp bıraksaydın canım belki önce dozunu düşürürdü
bende 5. haftadır kullanıyorum lekelenme oldugu sürece devam edicem sanırımGebelik boyunca kullananlar oluyor. Ben de şu an geceleri birer tane fitil olarak kullanıyorum. 12. Haftaya kadar devam edicem. Sonrasını doktor söyleyecek artık.
Çok sağol canim inşallah yolunda gider herseyimiz. Saglikla dogurup kucagimiza aliriz yavrularimiziAmin canım inşallah
Hadi hayırlı olsun paketiniz de.
Evet 13.haftada tarama yapıp detaylı inceleyecek diye biliyorum ben de. Her şey olması gerektiği gibi çıkacak Allahın izniyle
Canim o agiz tadi eksikligi bende de var. Bisey yiyorum mesela on dk geciyor gecmiyor agzimda bi tatsizlik oluşuyor. O da insani rahatsiz ediyor.Evet canım ben Instagramdaki bir doktordan dinleyip yazmıştım ama yaşayarak doğru olmadığını öğrendim. Benim de bulantım sabah değil genelde gece oluyor. Ne idrar ne kan testimde enfeksiyon çıkmadı. Doktor neye göre öyle konuşuyor ben de anlayamadım. Ama tedbirli olup enfeksiyon var mı diye baktırmak lazım tabi. Bulantım kusmaya varmıyor çok şükür her şeyi yiyemesem de midemin aldığı yiyecekler var o yüzden şimdilik ilaçsız devam edebiliyorum ama yeni özellik olarak ağız tadı bozukluğu başladı bende ne yesem geçmiyordifembahyaa
Canım doğum paketine testler tarama testleri ve doğum hepsi dahil mi oluyor ne kadara aldınız acabaDeneyecegim kuşum jersey de mutlakasagol canim.
Cok sagol canim çokay ne güzel gidin de görün bebisinizi. Bizi de 1 ay sonra cagirdi vallahi bizde nasil dayancaz bilmiyoruz muhtemelen o hafta ikili taramayi da detaylı usgyi de yapacak bizde o hafta 13 haftalik oluyoruz Allahın izniyle.
Biz heyecandan sormayi unuttuk o hafta bunlari mi yapacaksiniz diye. Dogum paketimizi de aldik bizde. İnşallah herşey yolunda ilerlersaglikla kucagimiza aliriz bebislerimizi
Evet canim dahil oluyor. Bakilan kan testleri ve hamilelik boyunca yapilacak çoğu tetkik dahil oluyor. 2li tarama testleri falan da dahil oluyor.Canım doğum paketine testler tarama testleri ve doğum hepsi dahil mi oluyor ne kadara aldınız acaba
amaaan kardeşim nutella falan yiceğimize bal kaymak yiyoz öyle düşün için çok rahatlıyo yerken suçluluk duymuyosun hahahahahhahaBen de böyle yapıyorum, bekletip ertesi gün kaymağı alıp mayalıyorum. Oğluma kahvaltıda bal kaymak yediriyorum yediği kadar işte. Bizim için kilo açısından biraz tehlikeliyedikçe yiyorsun
Evet ben de öyleyim uyku düzeni 0. Geldiği an bayılmalık uyuyorum hiç direnemiyorum. Yine şükür 5-6da daha da fazlaydı şu an biraz daha alıştım yatmaktan belim ağrıyor artık konforlu da uyuyamıyorumInanilmaz yorgunum ve inanilmaz uykum var surekli 10. Hafta oldu bugun. Ikinci trimesterde gecer dimiaksami zor ediyorum 9 dedin mi baygin uyuyorum.. var mi benim gibiler
Gun icinde surekli ben de oyleyim devrilicem dusucem gibi geliyo bazen ama uyumayi gectim oturamiyorum bile. Oglum 3 yasinda ve cok hareketli ve surekli oyun istiyor. Bazen diyorum bi 2 gun hastanede falan mi yatsam da dinlensem azicikEvet ben de öyleyim uyku düzeni 0. Geldiği an bayılmalık uyuyorum hiç direnemiyorum. Yine şükür 5-6da daha da fazlaydı şu an biraz daha alıştım yatmaktan belim ağrıyor artık konforlu da uyuyamıyorum
Şu saat oldu hala mıde bulantım yok. Normalde çok kötü olurdum bu saatlerde. Yatarken atmayı planlıyorum. TeşekkürlerBir arkadasimiz daha yazdi bunu sanki canim. Belki de dozu yüksek geliyor sana da. Hatta chatgptye sordum şöyle diyor,
Evet, folik asitin fazla alınması bazı kişilerde mide bulantısı yapabilir. Özellikle günlük ihtiyacın çok üzerinde (genellikle 1 mg’dan fazla) uzun süreli alınması durumunda şu yan etkiler görülebilir:
- Mide bulantısı
- Karın ağrısı
- Şişkinlik
- Uyku bozuklukları
- Sinirlilik
- Ağızda kötü tat
Günlük önerilen folik asit miktarı yetişkinler için genellikle 400 mikrogramdır (hamilelikte daha fazla olabilir). Doktor önerisi dışında yüksek dozda takviye alınması önerilmez. Bulantı hissediyorsan ve folik asit takviyesi alıyorsan, bunu doktoruna danışmanda fayda var.
Ay ikinci gebelikte de bu var tabi koşturma içindesiniz valla benim bi şey yaptığım yok yine de yoruluyorum allah size kolaylık versin gerçektenGun icinde surekli ben de oyleyim devrilicem dusucem gibi geliyo bazen ama uyumayi gectim oturamiyorum bile. Oglum 3 yasinda ve cok hareketli ve surekli oyun istiyor. Bazen diyorum bi 2 gun hastanede falan mi yatsam da dinlensem azicikhic azalmadi da benim keske azalsa artik. Belki de hic dinlenemiyorum diye azalmiyo. Sabah da 6da kalkiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?