Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Merhaba kızlar size bir şey sorucam
Daha önce 2 tane kimyasal gebeliğim olmuştu sonra kan testimde Heterozigot çıktı 4 tane
İlk takip eden doktor hem corasprin hemde 4000 lik ocsapara başlattı
Yeni başladığım doktor ise hem hap hem iğne çok fazla bu kan sonuçların için gereksiz sadece biriyle devam etmemiz yeterli dedi sanırım sadece corasprinle devam edicek
Başına gelen oldumu biraz endişeliyim iğneyi bırakma fikri beni tedirgin ediyor
Doktorum çok tecrübeli iyi bir doktor ama yinede korkuyorum
12. Haftaya girdim geçen cuma fetal dna testi verdi 10 güne temiz sonucuda çıkar inşallah
Canım merhaba benim de bir tane heterezigot çıktı aynı şekilde bende Coraspirin ve oksopar kan sulandırıcı iğne oluyorum kanamam olunca Coraspirin kesti oksapar olmaya devam ediyorum endişelenme ben 7+5 henüz

Kızlar şükürler olsun bugün kalp atışını duyduk 8 tüp bebek denemesi düşük derken yaş 44 ve doğal yolla gelen gebelik bugün 6+1 kalbini duyduk dua edin inşallah herşey yolunda gider.bu arada bende mide bulantısı kasıklarda ağrı hiç biri yok bir tek göğüslerde hassasiyet var
Ne güzel canım gerçekten tam bir mucize olmuş sağ sağlim kavuşun inşallah. Bende aynı durumdayım sadece göğsüm acıyor iştah yeme içme yerinde 😀

Merhaba kızlar size bir şey sorucam
Daha önce 2 tane kimyasal gebeliğim olmuştu sonra kan testimde Heterozigot çıktı 4 tane
İlk takip eden doktor hem corasprin hemde 4000 lik ocsapara başlattı
Yeni başladığım doktor ise hem hap hem iğne çok fazla bu kan sonuçların için gereksiz sadece biriyle devam etmemiz yeterli dedi sanırım sadece corasprinle devam edicek
Başına gelen oldumu biraz endişeliyim iğneyi bırakma fikri beni tedirgin ediyor
Doktorum çok tecrübeli iyi bir doktor ama yinede korkuyorum
12. Haftaya girdim geçen cuma fetal dna testi verdi 10 güne temiz sonucuda çıkar inşallah
Merhaba canım 🌸
Biz tüp bebek tedavisi gördük. İlk bebeğimin 7.haftada kalbi durması spnucu trombofoli panelinde aynı senin gibi 4gende heterozigot çıktı. Tüp bebek doktorum sonraki transferimde Clexane iğne başlattı. Şu an 12.haftanın içindeyim ben de. Perinatolog ile devam ediyoruz. O da senin doktorunla aynı şeyi söyledi bana. Haftaya Cuma gittiğimizde iğneyi bırakıp coraspin ile devam edecekmişiz.

Kızlar benimde haftaya 27.mayısda detaylı ultrason ikili tarama var sizce görür mü doktor cinsiyeti?☺️
Canım benim de 30 Mayısta var. O zaman 12+4 olacağız inşallah. Doktorum bir dahaki gelişine cinsiyetleri (ikiz) de söylerim demişti. Bana biraz erken gibi geldi. Perinatolog kendisi daha mı rahat görür bilmiyorum ama kız kardeşime doktoru 11.haftada gördüm ama şimdi söylemeyeceğim demişti. Biz de gördüyse kesin erkek demiştik ve öyle de çıktı 😅

Bu konuda karari perinatologlara birakmak gerekiyor biraz canim. Onlar daha detayli dosya inceliyor ve detayli muayene de yapiyor.
Bide ekstra testler var yapilan hematoloji de. Ben onlari da yaptırmıştım ve 4 dr görüşü tüm testlerim yapildiktan sonra kan sulandiriciya gerek olmadigi oldu.
Bende onlar ne derse tamam dedim. Insallah dogru olani yapiyoruzdur 🙏
Merhaba canım ♥️Bugün perinatolog gittim oda kan sulandırıcı önermedi. Mthfr homozigot ise sadece yüksek doz folikasit dedi. Belki merak edenler vardır 🫶🏻

Umarım herkes için sağlıkla ve gönül rahatlığıyla geçen bir gebelik süreci olur 🌸
Ben bu testin analiz sürecinde çalışmış biri olarak birkaç şey paylaşmak istedim.
Fetal DNA testi, annenin kanında dolaşan bebeğe ait DNA parçacıklarını analiz ederek bazı genetik hastalıklar için risk olup olmadığını gösteren bir tarama testidir.
Genellikle Down sendromu (Trizomi 21), Edwards (Trizomi 18) ve Patau (Trizomi 13) gibi durumlar taranır. Geniş panellerde mikrodelesyon dediğimiz daha küçük kromozom eksikliklerine de bakılabilir ama onların doğruluk oranı biraz daha düşüktür.
Test 9–10. haftadan itibaren yapılabiliyor ve sonuçlar genelde 5–10 gün içinde çıkıyor. Sadece kan örneğiyle yapıldığı için anne ya da bebek için risk taşımaz.
Ama şunu da özellikle belirtmek isterim: Bu test kesin tanı koymaz, sadece risk düzeyini gösterir. Yüksek risk çıkarsa hemen paniğe kapılmayın lütfen. Doktorunuz sizi yönlendirir ve gerekirse amniyosentez gibi doğrulayıcı bir test önerir.
Gerçek rapor örneklerinin nasıl göründüğünü, hangi bilgilerin yer aldığını görmek isterseniz fetaldna.com.tr burada yapmışlar
Her şey gönlünüzce olsun 🌿

Merhaba canım ♥️Bugün perinatolog gittim oda kan sulandırıcı önermedi. Mthfr homozigot ise sadece yüksek doz folikasit dedi. Belki merak edenler vardır 🫶🏻
Iyi canim bak benim gittigim doktorlar ve perinatologum da ayni seyi söyledi. Kan sulandiriciya gerek yok dedi. Hatta benimki ekstra yuksek doz folik asit de onermedi. Gerek yok dedi. Kaçıncı haftadasin nasil bebisin durumu 🥰

Canım benim de 30 Mayısta var. O zaman 12+4 olacağız inşallah. Doktorum bir dahaki gelişine cinsiyetleri (ikiz) de söylerim demişti. Bana biraz erken gibi geldi. Perinatolog kendisi daha mı rahat görür bilmiyorum ama kız kardeşime doktoru 11.haftada gördüm ama şimdi söylemeyeceğim demişti. Biz de gördüyse kesin erkek demiştik ve öyle de çıktı 😅
Ay ikiz mi 🥰 ne tatlı Maşallah 🧿🧿🧿

Devlet hastanesine gittiysen onlar genelde sadece folik asit öneriyor. Bazi doktorla hep folik öneriyor sadece israrla istemistim ben ilk gebelikte israrla 3.ayi bekletmisti.
Ama benim su anki doktorum d vitaminin düşük dedi d vit yazdi. Bide multivitamin kullan balık yağı önemli dedi. Iceriginde balık yagi da var benim multivitaminimin.
Ay haklisin gerçekten evde dura dura iyice gunesten de uzak kaldik. Ben gunduzleri balkonda oturayim diyorum sonra onu da gozum kesmiyor iyice üşengeç oldum 🥲
Nasil gidiyor hamislik 💗
Ben de tembelliğe alıştım iyice azıcık yürüyüş yapasım bile gelmiyor. Özeldeki doktor da aynı şekilde sadece folik asit dedi. Bu ara biraz zorluyor hamilelik 🥲

Canim kese ve kalp atışının görülme haftalarını yazarsan onları da ekleyelim listeye 🥰

Ya ne güzel okul vakti de gelmiş. Benim oğlum da 2 yaşında, kreşe vermeyi düşünmüyorum küçük diye ama iki çocukla çok zorlanıcam gibi. Bakalım zaman neler gösterecek
Aslında 3 yaş olduğunda kreş iyi olabilir en azından yarım gün. İmkanınız varsa düşünün derim☺️ sağlıkla büyüsünler inşallah

Ben de tembelliğe alıştım iyice azıcık yürüyüş yapasım bile gelmiyor. Özeldeki doktor da aynı şekilde sadece folik asit dedi. Bu ara biraz zorluyor hamilelik 🥲
Bende birde sirt ağrısı var senin saydiklarina ek. Göğüsler büyüdükçe oluyor galiba

Evet canım perinatologda erken görüyorlar bence çünki benimde normal kadın doktorum bi kart verdi burdan randevu al erkenden görür cinsiyeti dedi aradım perintalog yeri ve onlarda telefonda yüzde 80% bişey söyleriz dedi bakalım😍 bekliyecek heycanla artık, birde bişey sorcam cinsiyet partisi mi yapcaksın süpriz mi olcak ikiniz içinde yoksa direk ogün doktordan mı öğrenceksiniz?❤️

Evet canım perinatologda erken görüyorlar bence çünki benimde normal kadın doktorum bi kart verdi burdan randevu al erkenden görür cinsiyeti dedi aradım perintalog yeri ve onlarda telefonda yüzde 80% bişey söyleriz dedi bakalım😍 bekliyecek heycanla artık, birde bişey sorcam cinsiyet partisi mi yapcaksın süpriz mi olcak ikiniz içinde yoksa direk ogün doktordan mı öğrenceksiniz?❤️
Cinsiyet partisi falan o taraklarda hiç bezimiz yok bizim ya 😅 O gün doktor ne derse o artık 🐣🐣

Kızlar roll on olarak ne kullaniyorsunuz. Temiz icerik hamilelikte kullanılan birsey ariyorum. Incia, siveno ikisi var en cok önerilen. Sizlerin var mi dr tavsiyesi ile falan aldiginiz ürün

Iyi canim bak benim gittigim doktorlar ve perinatologum da ayni seyi söyledi. Kan sulandiriciya gerek yok dedi. Hatta benimki ekstra yuksek doz folik asit de onermedi. Gerek yok dedi. Kaçıncı haftadasin nasil bebisin durumu 🥰
Çok şükür iyiyiz, 7+5 bugün lekelenmelerim haricinde herşey yolunda Allah’a şükür 🥹 🙏🏻 zaman diyorum hızlı geçse 12. Haftayı bi atlatsak derin bir oh çekeceğim.
12. Haftaya kadar hem tüp bebek doktoru hem perinatolog yüksek doz folik asit dedi
O homozigot olan gen folik asit deposunu bozuyormuş daha sonra azaltacak sanırım

Çok şükür iyiyiz, 7+5 bugün lekelenmelerim haricinde herşey yolunda Allah’a şükür 🥹 🙏🏻 zaman diyorum hızlı geçse 12. Haftayı bi atlatsak derin bir oh çekeceğim.
12. Haftaya kadar hem tüp bebek doktoru hem perinatolog yüksek doz folik asit dedi
O homozigot olan gen folik asit deposunu bozuyormuş daha sonra azaltacak sanırım
Insallah hep yolunda gider hamileliklerimiz. Saglikla ilerleriz. 9 ay boyunca hersey güzelce ilerler en sonunda minik bebeklerimizi saglikla dogurup kucagimiza aliriz🙏 lekelenmeler de insallah biter bir an evvel canim.
Bana da bir dr ic demisti fazladan folik ama sonra gittigim doktorum cok fazla gelir diye istemedi.

Back
X