Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Muhtemelen diyet onerecektir. Ama sınırdasın. Dikkat etmen gerekiyor. Benimde senden az düşük. Baya kötü tablolar olusturdular. Bir hafta olacak nerdeyse yedigime ictigime dikkat ediyorum. Diyetle toparlanmazsa insülin baslayacagiz dedi benim doktorum.
Hadi yaaa, bende işten ötürü aslında yediklerime çok dikkat edemiyorum hep hazır gıdalar var bulunduğum yerde ondan oldu heralde. Artık diyetle mecbur indirmemiz lazım. Bakalım benim doktor ne kadar kızacak :)

Tsh in düşmüş epey ilaç kullaniyorsan dozunu düşürür doktorun muhtemelen. Ama t4 ün bence düşük bile. Referans aralığı kac ki sen 1.99 a yüksek diyorsun ? Benim 12 cikmis
Ama benim test verdigim yerde referans araligi 8.6 ile 17.7 gosteriyor. Her hastanenin yada saglik kurulusunun araliklari farkli ol
TSH 0.1-2.5
T4 0.93- 1.77 referans araligi bunlar benim TSH 0.18
T4 1.99 euthyrox 50 mcg kullanıyorum

Senin değerin çok farklı çıkmış canım ben nerde baktırsam referans aralıkları 0.50-1.5 civarı oluyor t4. Birim mi farklı acaba benimkilerde hep ng/dL yazıyor
Benim degerimde ng/L yaziyor canim. Kan verdigin yerin referans araligi veya ölçüm teknigi farkli olunca degerler farkli cikabiliyor.

Hadi yaaa, bende işten ötürü aslında yediklerime çok dikkat edemiyorum hep hazır gıdalar var bulunduğum yerde ondan oldu heralde. Artık diyetle mecbur indirmemiz lazım. Bakalım benim doktor ne kadar kızacak :)
Ya hazir gıdalar gercekten cok etkiliyor. Ve paketli gıdalar. Ekmekte tam bugday ekmegine geç canım ilk öneri bu oluyor zaten. Pirinc patates vs hepsi yasak. En cokta karpuz yasak dedi ona üzüldüm 🙁 olsun artik napalim bebisler icin..
Bana diyet listesi onerdi ona uymaya caliscam. Bakalim bir muddet diyet yapip kan sekerimi dusurmeye caliscam. Insallah basaririm yoksa direkt insülin baslaniyormus gebelikte.

Benimde TSH düşük serbest T4 yüksek çıktı tiroid ilacı kullaniyorum acaba yüksek mi geliyor Dr soracağım ama merak ettim yaşayan var mi
Sizde hipertiroidi var demekki. Bende de hipo cıktı 3.49 ile. Gebe oldugumu öğrendiğim ansan itibaren dr ilaç verdi Euthrox kullanıyorum. Tiroid gebelikte cok önemliymiş canım mutlaka dahiliye gitmelisin. Cok gecmıs olsun hepimize. Saglıkla gelsınler 🙏🏻

Ya hazir gıdalar gercekten cok etkiliyor. Ve paketli gıdalar. Ekmekte tam bugday ekmegine geç canım ilk öneri bu oluyor zaten. Pirinc patates vs hepsi yasak. En cokta karpuz yasak dedi ona üzüldüm 🙁 olsun artik napalim bebisler icin..
Bana diyet listesi onerdi ona uymaya caliscam. Bakalim bir muddet diyet yapip kan sekerimi dusurmeye caliscam. Insallah basaririm yoksa direkt insülin baslaniyormus gebelikte.
Ayyy çok üzüldüm yaaa tam buğday demişti doktor ama karpuza üzülürüm bakk yaşama sevincimi elimden alırlar :( İnsülin de sıkıntı tabi mecbur dikkat etmeliyiz. İnşallah düşer yaa bana da yaz düştü mü diye merak ederim :)

Canım diyet listesini paylaşabilir misin acaba

Ayyy çok üzüldüm yaaa tam buğday demişti doktor ama karpuza üzülürüm bakk yaşama sevincimi elimden alırlar :( İnsülin de sıkıntı tabi mecbur dikkat etmeliyiz. İnşallah düşer yaa bana da yaz düştü mü diye merak ederim :)
Ay sorma bende karpuza çok üzüldüm. Hatta yaz geldi hic birsey yemesem karpuzla idare ederim diyordum hep. Ama gel gör ki kavun karpuz üzüm ve bir diger en sevdigim dut kesinlikle yasak dedi ☹ olsun canim diger meyvelerle idare edicez artik canimiz sagolsun. Zaten meyveyi pekte ye demiyorlar da 😄 abur cubur vs yiyemeyince meyve mecbur yicez baska ne yiycez.
Yazarim canim 💗 haftaya veririm muhtemelen kan. Bakalim neler olmus olacak

Canım diyet listesini paylaşabilir misin acaba
Canim su an yanimda degil liste ama 3 ana 3 ara öğün seklinde tavsiye etti. Ara öğünlerde 1meyve cig kuruyemis ve süt grubu önerdi.
Her öğünde max 2 dilim tam bugday ekmegi.
Sabah sabah yumurta peynir zeytin klasik.
Öğlen bir kase corba veya 6 kasik fln sebze yemegi.
Aksam protein olsun dedi ama izgara tarzinda olsun dedi. Kizartma vs seklinde tüketme dedi. Ve yagsiz salata.

Kuru meyve falan atıştırmalık olarak yiyebilirsin dedi. Su 2 lt en az dedi.
Aklimda kalanlar bunlar canim. Paketli gida falan yasak zaten.

Canim su an yanimda degil liste ama 3 ana 3 ara öğün seklinde tavsiye etti. Ara öğünlerde 1meyve cig kuruyemis ve süt grubu önerdi.
Her öğünde max 2 dilim tam bugday ekmegi.
Sabah sabah yumurta peynir zeytin klasik.
Öğlen bir kase corba veya 6 kasik fln sebze yemegi.
Aksam protein olsun dedi ama izgara tarzinda olsun dedi. Kizartma vs seklinde tüketme dedi. Ve yagsiz salata.

Kuru meyve falan atıştırmalık olarak yiyebilirsin dedi. Su 2 lt en az dedi.
Aklimda kalanlar bunlar canim. Paketli gida falan yasak zaten.
Çok teşekkürler canım benim ♥️ ya ben tamamen şekeri kesince bile şekerim 40a felan düşüyor baş ağrısından ölüyorum bu listeye uysam of diyorum 😂 inşaallah sizin şekerler düşer bebege giden kan akımını çok etkiliyor kalp durdurur Allah esirgesin

Çok teşekkürler canım benim ♥️ ya ben tamamen şekeri kesince bile şekerim 40a felan düşüyor baş ağrısından ölüyorum bu listeye uysam of diyorum 😂 inşaallah sizin şekerler düşer bebege giden kan akımını çok etkiliyor kalp durdurur Allah esirgesin
Ay ne diyorsun 40 a mi düşüyor. Peki nasil yapiyorsun sen beslenmeyi ?
Gercekten tehlikeli oluyormus ya şeker..
Bugun bir arkadasim bahsetti de bir tanidigi 48 kg ile hamile kalmis ve gebelik şekeri çıkmış. Kilo ile de ilgisi yok bu meretin..

Ay ne diyorsun 40 a mi düşüyor. Peki nasil yapiyorsun sen beslenmeyi ?
Gercekten tehlikeli oluyormus ya şeker..
Bugun bir arkadasim bahsetti de bir tanidigi 48 kg ile hamile kalmis ve gebelik şekeri çıkmış. Kilo ile de ilgisi yok bu meretin..
Canım ben şekeri tam bırakmadım çaya şeker atmam ama ekmeğimi yerim sekerli bisküvi felan yemem ama makaarna yerim mesela o şekilde dengeliyorum dozu dusurmeleri icn dahiliyeye de gittim dusurmediler. Ailede ya da öncesinde varsa malesef en ufak bı tatlı abur cubur krizinde şekerin yükseliyor bebişin kalp sağlığı için çok önemli

TSH 0.18
T4 1.99
Benimde
Tsh 2.72
T4 0.83 levotiron yarım kullanıyorum.
Aklında soru işareti var ise direk endokrinoloji bölümünden uzman ile görüş. Kimisi Tsh değeri önemli diyor kimisi T4.
Ben hamile olmadanda düzenli gittiğim endokrinoloji doktoruna gidiyorum sadece hamilelikte ilaç kullanmaya başladım.

Canım ben şekeri tam bırakmadım çaya şeker atmam ama ekmeğimi yerim sekerli bisküvi felan yemem ama makaarna yerim mesela o şekilde dengeliyorum dozu dusurmeleri icn dahiliyeye de gittim dusurmediler. Ailede ya da öncesinde varsa malesef en ufak bı tatlı abur cubur krizinde şekerin yükseliyor bebişin kalp sağlığı için çok önemli
Anladim canim. Bende sanirim makarna falan yerim ya. Kurtarici oluyor sonucta bazen mide bir sey almadiginda falan.
Beyaz ekmek sende tuketmemeye calis canim ya. Olsun birkac ay idare et. Esim beni motive etmeye calisiyor bebis bir dogsun sonra istedigin herseyi alcam doya doya yersin diyor 😄 vallahi markete giden cocuklar herseyi ister ya su an o moddayim. Gerci bir iki gündür artik mecbur oldugumu kabullendim gibi birsey. Cokta sesim cikmiyor. Sessizce cubuk kraker kemiriyorum 😄

Anladim canim. Bende sanirim makarna falan yerim ya. Kurtarici oluyor sonucta bazen mide bir sey almadiginda falan.
Beyaz ekmek sende tuketmemeye calis canim ya. Olsun birkac ay idare et. Esim beni motive etmeye calisiyor bebis bir dogsun sonra istedigin herseyi alcam doya doya yersin diyor 😄 vallahi markete giden cocuklar herseyi ister ya su an o moddayim. Gerci bir iki gündür artik mecbur oldugumu kabullendim gibi birsey. Cokta sesim cikmiyor. Sessizce cubuk kraker kemiriyorum 😄
Kıyamam kız 😇 Allah tez zamanda şifa versin hepimize biz etciyiz bebegimle gecenin bı vakti canın cekmesin kıyma kavurup yediğimi bilirim 😋

Kıyamam kız 😇 Allah tez zamanda şifa versin hepimize biz etciyiz bebegimle gecenin bı vakti canın cekmesin kıyma kavurup yediğimi bilirim 😋
Amin kuzum inşallah kontrol altına alalım şu şekeri de sonrasi daha rahat geçsin insallahhh🙏🥰
Yaa inanir misin bende senin deidgin gibiyimm. Sürekli protein cekiyor canim. Et tavuk🤤😄 anlamadim sebebi ne ama yedikce mutlu oluyorum. Normalde de severdim ama bu kadar sık canim cekmezdi yani. Simdi hep yesem hic sikayetim yok😅

iyi akşamlar arkadaşlar, yarın 12 haftalık oluyorum. Normalde aşırı kahve bağımlısı biriydim. Şuan sadece günde bir veya iki üç günde bir Türk kahvesi içiyorum onuda çok severek içtiğim söylenemez. Vakit geçsin muhabbet olsun diye :) ilginç bir şekilde kola istiyor canım. Kolayıda hiiiç arayan bir insan olmamışımdır. Size doktorlarınız kola için kesinlikle içme gibi bir şey dedi mi :)

Kızlar ofiste hamile olduğumu öğrenen herkes bence erkek diyoor 🙈, bunca bulantiya ragmen oglum olacaksa biraz cekecegi var benden 🤪🤪😅😅
Ayyy tamamen aynıyız bende kime söylesem erkek dediler ama bulantılardan gözümü açamıyorumm geldiğinde poposuna şaplaklar şimdiden hazır 😅
Kesinlikle aynı. Tatlının t sini kahvenın k sini görmek istemiyorum 🙈🤣
Bende kahve kokusuna tatlı görüntüsüne bile tahammül edemiyorum yaa en korktuğum şeylerdendi çikolata tatlı yemeden napıcam diye sjsjsj düşünmeme gerek kalmadı 😅 rabbimin bir bildiği var yaa 🤣

Back
X