• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz/çoğul

• Ankete Katılan
    31
Kızlar merhaba ikili test sonucum ensesi kalın 2.7 denilerek Fetal DNA önerildi hemen başka bir doktora gittim o doktorda aynı şeyi söyleyerek Fetal DNA yaptırmam gerektiğini söyledi Hemen Fetal DNA yaptırdım dün tekrar kontrole gittim daha Fetal DNA sonucum çıkmamıştı fakat ense kalınlığının normale döndüğünü söylemişti doktor Az önce haber geldi Doktorum 10. kromozomda anomali olduğunu ve bunun Türkiye'de sadece 30-40 çocukta görüldüğünü sadece kız çocuklarında görüldüğünü Çok ciddi bir rahatsızlık olduğunu en kötüsü ise ultrasonda ne olduğu görülmeyen tek kromozom olduğunu söyledi acil Amniyosentez yapmamız gerektiğini söyledi inanın Dünyam başıma yıkıldı 3 saattir ne yaşadığıma Bir Ben Bir Allah Biliyor Fetal DNA'nın yanılma payı yok Olsa bile çok çok nadir görülüyor her şeye hazırlıklı olmalıyız Salı günü mutlaka bekliyorum Amniyosentez için dedi Dualarınızı eksik etmeyin
Canımsın allah şifa versin sağ Salim kucağına al sağlıkla büyüt inşallah🙏🏻 peki nedir canım bu tam ben anlayamadım sordun mu doktora neye yol açabilir bilmediğim için soruyorum iyice araştırsınlar doktorlar
Trızomı 10 çıktı çok nadir görülüyormuş kromozom hasarı dediler ilk başta 12 haftada yaptırdığım ikili test sonucu ensesinin kalın olması ile Fetal DNA önermişlerdi fakat Fetal dna'da trizomi 10 dedi Doktora neden olduğunu sorduğumda daha yumurtlama esnasında Bu durumun gerçekleştiğini sonradan olmadığını söyledi kız çocuklarında görülüyormuş sadece turizmi 10 Üstelik yaşım 25 ilk gebeliğim düşük vs hıc olmadı eşimin tarafında da kendi tarafımda da görülmüş Bir genetik rahatsızlık yok inanılmaz Şok geçirdik sadece bir değil birden fazla doktora göründüm hepsi Fetal DNA'nın yanıltmadığını acil Amniyosentez yaptırmam gerektiğini söyledi
Ferahlık diliyorum canım, inşallah hiçbir sıkıntı çıkmayacak hangi firmadan yaptırdın Fetal DNAyı yerli firmalarda yanılma olabiliyormuş

Kızlar merhaba ikili test sonucum ensesi kalın 2.7 denilerek Fetal DNA önerildi hemen başka bir doktora gittim o doktorda aynı şeyi söyleyerek Fetal DNA yaptırmam gerektiğini söyledi Hemen Fetal DNA yaptırdım dün tekrar kontrole gittim daha Fetal DNA sonucum çıkmamıştı fakat ense kalınlığının normale döndüğünü söylemişti doktor Az önce haber geldi Doktorum 10. kromozomda anomali olduğunu ve bunun Türkiye'de sadece 30-40 çocukta görüldüğünü sadece kız çocuklarında görüldüğünü Çok ciddi bir rahatsızlık olduğunu en kötüsü ise ultrasonda ne olduğu görülmeyen tek kromozom olduğunu söyledi acil Amniyosentez yapmamız gerektiğini söyledi inanın Dünyam başıma yıkıldı 3 saattir ne yaşadığıma Bir Ben Bir Allah Biliyor Fetal DNA'nın yanılma payı yok Olsa bile çok çok nadir görülüyor her şeye hazırlıklı olmalıyız Salı günü mutlaka bekliyorum Amniyosentez için dedi Dualarınızı eksik etmeyin
Canim inşallah test yanlış çıkmıştır. Firma önemli arkadaslarin dedigi gibi.
Allahim yavrunu size bagislasin inşallah sağlıklıdır ve saglikla dünyaya gelir. Allahım yardımcınız olsun.
Tüm darda zorda olanlarin yardımcısı olsun Allahım 🙏🙏

asdaf asdaf chat gpt ne diyor bak. Boşuna bence kendini üzüyorsun

Eklentiler

• 1000032109.webp
    1000032109.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 51
  • 1000032110.webp
    1000032110.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 50
Benim bütün belirtiler erkek bebisi isaret ediyor desene bakalim cinsiyeti ne llacak aşk kuşumun🥰
Ay sağlıkla gelsin yavrularımız ya. Senin şu lekelenmeler falan bitse de bi gönlün ferahlasa cinsiyet konuşsak senin için de 🙏🏼♥️ kaç haftalik şu an sonraki kontrolün ne zaman olacak

Sende doğru bildim kendimde de tutacak tahminim biliyorum 🤣🤣
bende eminim😂🫶🏼
Yaaa çok sevindim canım 😍😍😍🌸🌸🌸🌸
Erkekten farklı olan belirtiler var mıydı yaaaa biz de çıkarım yapalım 🥹😅
vardı tabi😂
• Yoğun miğde bulantısı 7/24 aralıksız
• 3 bucuk aylık olcam hala devam ediyor bulantım
• ekşi ve tuzlu şeyler aşermem
• tatlı seven ben tatlı ağzıma alamıyorum
• baş dönmesi tansiyon düşüklüğü
• uyku hali
• yoğun saç dökülmesi
• sivilce
• mutfağıma giremiyorum 3 aydır dışardan yiyorum
veee bunların hiçbirini oğlumda yaşamadım😂💞

asdaf asdaf canım öncelikle rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bak annabelica annabelica oldukça detaylı yazmış çok çok haklısın kötü hissetmekte biz ne desek boş şuan ama bence amniyosentez yaptırmadan kendini bu kadar yıpratma sonuç bambaşka gelebilir.

Ay sağlıkla gelsin yavrularımız ya. Senin şu lekelenmeler falan bitse de bi gönlün ferahlasa cinsiyet konuşsak senin için de 🙏🏼♥️ kaç haftalik şu an sonraki kontrolün ne zaman olacak
Amin kuzum aminnn insallah bir bitsin su lekelenmeler bende kendime geleyim gerçekten. Kalkip da evin içinde bir sey yapamiyorum. Hemen sirtim belim kasıklarım agriyor gelip yatiyorum bacaklarimi yukarı koyup..
Bende cok istiyorum artik güzel evreleri konusmayi. Kuzum su an 11+5 iz. Bir sonraki randevuma 12+6 olcaz Allahın izniyle. O zaman ikili tarama yapcak doktorumuz ve detayli. Belki bize cinsiyette söyler 🥲💗

Amin kuzum aminnn insallah bir bitsin su lekelenmeler bende kendime geleyim gerçekten. Kalkip da evin içinde bir sey yapamiyorum. Hemen sirtim belim kasıklarım agriyor gelip yatiyorum bacaklarimi yukarı koyup..
Bende cok istiyorum artik güzel evreleri konusmayi. Kuzum su an 11+5 iz. Bir sonraki randevuma 12+6 olcaz Allahın izniyle. O zaman ikili tarama yapcak doktorumuz ve detayli. Belki bize cinsiyette söyler 🥲💗
Ay bişey kalmamış hadi inşallah önce sağlık haberini alıp sonra da cinsiyetini öğrenicez🥰 Beni de 15-16. Haftalarda çağırdı üçlü tarama için. Kızımda üçlü tarama yaptırmamıştım ama bunda yaptircam çünkü kendi doktorum yapacak zaten muayeneye gittiğimde. Cinsiyeti de öğrenirim artık herhalde hep 16da öğrenirim diyordum size ☺️

Kizlar selam bu haftasonu başımdan geceni anlatıyım, cumartesi akşamüstü akıntı geliyor zannettim iki kere bole akıyor gibi geldi, wcye gittim bir günlük ped dolduracak kadar regl gibi kirmizi kanama oldu, hic agri olmadi ama cok korktum bi an görünce hemen acil'e gittik. kan , idrar tahlilleri ve ultrasondan baktilar, cok sukur bebegim saglikli kalbi vs her sey yolundaydı. subkoryonik hematom var dedi doktor minimal düzeyde, plesanta ve rahim duvarı arasında dedi, şimdilik ilac vs gerek yok takip gerekiyor önümüzdeki hafta tekrar ultrasondan bakariz dedi. bir daha o sekilde kanama ve ya agri olursa acil'e gelirsin yine bakariz dedi. Kahverengi ve kirmizi lekelenme, kucuk pihtilar devam etti. Ben yurtdisindayim sonrasında emin olmak icin TR'deki dr'uma da yazdim o da %80 hamileliklerde bu oluyor , lekelenmelerin bi onemi yok regl gibi kanama olursa tekrar konuşalım bu haftadan sonra düşük olabilmesi için şiddetli ağrının da eşlik etmesi gerekir dedi. Icim biraz rahatladı ama yine de tabi kaygılarıma kaygı ekledim. Kendimden cok bebeğime güveniyorum, onu orada görmek, 10 gundeki degisimi beni cok etkiledi. Allah hepsine sağlık versin, vaktinde gelsinler kucaklarımıza insallah.
Bende de salı günü böyle bir kanama meydana geldi korktum dün de doktora gittim progesteron iğne ve fitil verdi az da olsa kahverengi lekelenmelerim oluyor korkuyorum sizin kanamanın geçti mi
benim ki tüp bebek Allah'ım bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin

Bende de salı günü böyle bir kanama meydana geldi korktum dün de doktora gittim progesteron iğne ve fitil verdi az da olsa kahverengi lekelenmelerim oluyor korkuyorum sizin kanamanın geçti mi
benim ki tüp bebek Allah'ım bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin
evet cok sukur gecti , o kanamanın ardından yaklaşık 7-8 gun daha lekelenme devam etmişti. ultrasonla kontrol ettiler kanama alanı küçülmüş dediler, ilk trimester icin normal, kan cok fazla olmadıkça ve agri olmadikca dediler. Umarim sizin de geçer bi an once, bebeklerimiz saglikla buyusunler.

evet cok sukur gecti , o kanamanın ardından yaklaşık 7-8 gun daha lekelenme devam etmişti. ultrasonla kontrol ettiler kanama alanı küçülmüş dediler, ilk trimester icin normal, kan cok fazla olmadıkça ve agri olmadikca dediler. Umarim sizin de geçer bi an once, bebeklerimiz saglikla buyusunler.
Bende dün gittiğimde Dr kanama alani küçülmüş dedi ama insan işte yine tedirgin oluyor azda olsa lekelenmem devam ediyor ben 2. Trimestere geçtim yani bu ayda olması korkuttu beni

Ay bişey kalmamış hadi inşallah önce sağlık haberini alıp sonra da cinsiyetini öğrenicez🥰 Beni de 15-16. Haftalarda çağırdı üçlü tarama için. Kızımda üçlü tarama yaptırmamıştım ama bunda yaptircam çünkü kendi doktorum yapacak zaten muayeneye gittiğimde. Cinsiyeti de öğrenirim artık herhalde hep 16da öğrenirim diyordum size ☺️
Insallah kuzum insallahhh önce saglikk.. saglikli oldugunu bileyim goreyim saglikla büyümeye devam etsin bebegim cinsiyet ne olursa kiz da erkek de beni mutluluktan uçurur 🙏🥰
Yaptirmak istiyorsan yaptir kuzucum zaten 3lü tarama cok onerilmiyor doktorlar tarafindan ama yanlis çıkıyor diye okumustum.
Saglikli olsunlar da bize yeter 🙏🙏

Bende dün gittiğimde Dr kanama alani küçülmüş dedi ama insan işte yine tedirgin oluyor azda olsa lekelenmem devam ediyor ben 2. Trimestere geçtim yani bu ayda olması korkuttu beni
Dr gorduyse kuculdu dediyse, bi ağrın vs yoksa surece ve bebeğine güven. Onlar en güvenli yerde su anda 🥰

Insallah kuzum insallahhh önce saglikk.. saglikli oldugunu bileyim goreyim saglikla büyümeye devam etsin bebegim cinsiyet ne olursa kiz da erkek de beni mutluluktan uçurur 🙏🥰
Yaptirmak istiyorsan yaptir kuzucum zaten 3lü tarama cok onerilmiyor doktorlar tarafindan ama yanlis çıkıyor diye okumustum.
Saglikli olsunlar da bize yeter 🙏🙏
Uçurmaz mi ya cinsiyet hep diyorum işin eğlence kısmı. Yoksa hiç önemli değil tabiki kız erkek benim için da bir gram farkı yok 🥰 üçlü taramayla ilgili ben de duydum onu yok yere beni strese sokmaz umarım ama yine ultrasonda bazı şeylerin ölçümü yapılıyormuş falan nasıl olduğunu tam bilmiyorum. Çıkacak sonuçtan ziyade ultrasondaki bulguları önemsiyorum. O yüzden neye bakacaksa baksın doktorum ☺️

Uçurmaz mi ya cinsiyet hep diyorum işin eğlence kısmı. Yoksa hiç önemli değil tabiki kız erkek benim için da bir gram farkı yok 🥰 üçlü taramayla ilgili ben de duydum onu yok yere beni strese sokmaz umarım ama yine ultrasonda bazı şeylerin ölçümü yapılıyormuş falan nasıl olduğunu tam bilmiyorum. Çıkacak sonuçtan ziyade ultrasondaki bulguları önemsiyorum. O yüzden neye bakacaksa baksın doktorum ☺️
Aynen öyle gercekten cinsiyet sadece tahmin etme sürecinde eğlenceli oluyor birde dogumdan önce ogrenmek yeterli alisveris yapacak kadar vaktimiz olsa yeter 🙏🥲 oyy Allahım saglikla dogurup kucagimiza almayi nasip etsin insallahhh aminn🙏🙏
Dogru canim bi baktirirsin. Insallah dedigin gibi stres yapacak birsey de cikmaz hersey yolunda gider. Hepimiz hem bebislerimiz hem biz anneler saglikli olalim 🙏🙏

Canım öncelikle sakin kal, inşallah yanlıştır. Aminiyosentez den önce hangi firmada fetal dna yaptırdın yurt dışı olanlara güvenin diyorlar Türk firması ise bence aminiyosentez yerine panoramadan falan yaptır.
Amerikaya gitti test. Türkiye ye doktorumda guvenmedıgını söyledi

Back
X