Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Zaten ondan karisiyor hepimizin kafasi biei cikiyor tetanoz aşısı zararli diyor digeri degil diyor. Biri çıkıyor seker yüklemesi zararli diyor öbürü degil diyor. Doktorlar bu kadar ikilemdeyken biz nasil kolay karar verelim.
Evet canım öyle gerçekten bi de ben açıkçası bazı konularda tam güvenemiyorum. Kendi içime sinsin de istiyorum. Maalesef doktorlar da hata yapabiliyor çünkü

Evet canım öyle gerçekten bi de ben açıkçası bazı konularda tam güvenemiyorum. Kendi içime sinsin de istiyorum. Maalesef doktorlar da hata yapabiliyor çünkü
Haklısın canim dogru işin o boyutu da var zaten. O yüzden hamilelikte iyi bir doktor secip bilgi birikimine güvenip onunla yola devam etmek en iyisi her zaman. Diger türlü ben ilk basta doktor bulana kadar gecen süreçte keçileri kaciriyordum her gittigim dr baska bir dr çıkıyordu ve hepsi baska bir fikir söylüyordu cok zordu.

Haklısın canim dogru işin o boyutu da var zaten. O yüzden hamilelikte iyi bir doktor secip bilgi birikimine güvenip onunla yola devam etmek en iyisi her zaman. Diger türlü ben ilk basta doktor bulana kadar gecen süreçte keçileri kaciriyordum her gittigim dr baska bir dr çıkıyordu ve hepsi baska bir fikir söylüyordu cok zordu.
Bi de artık herkes bilinçlendi çevremizden de çok şey duyuyoruz bu güzel ve olumlu bir şey tabiki sadece ikilemde bırakıyor bazen. Geçen annemle konuşuyoruz mesela onların zamanında ne tarama testleri ne detaylı ultrasonlar ne de şeker yüklemesi varmış mesela kafaları rahat hamilelik geçirmişler resmen. Biz oturup günlük almamız gereken demir mg hesaplıyoruz 😂 tiroid hastası annem o yüzden bende de var ama hamilelikte ilaç vermemişler şansına sağlıklı doğmuşuz benim şimdi değerim biraz yükselse ödüm kopuyor

Bi de artık herkes bilinçlendi çevremizden de çok şey duyuyoruz bu güzel ve olumlu bir şey tabiki sadece ikilemde bırakıyor bazen. Geçen annemle konuşuyoruz mesela onların zamanında ne tarama testleri ne detaylı ultrasonlar ne de şeker yüklemesi varmış mesela kafaları rahat hamilelik geçirmişler resmen. Biz oturup günlük almamız gereken demir mg hesaplıyoruz 😂 tiroid hastası annem o yüzden bende de var ama hamilelikte ilaç vermemişler şansına sağlıklı doğmuşuz benim şimdi değerim biraz yükselse ödüm kopuyor
Cahillik mutluluk diyorlar ya bazen doğru bu 🙈 yanlis anlaşılmasın eskiler bas tacı bilgi kirliliginden diyorum 🫡

Cahillik mutluluk diyorlar ya bazen doğru bu 🙈 yanlis anlaşılmasın eskiler bas tacı bilgi kirliliginden diyorum 🫡
Cahilliğin mutluluk getireceği stres açısından doğru olabilir bence çünkü bazen ne kadar az bilirsen o kadar az stres oluyorsun. Stres olmayınca da vücutta birçok şey yoluna giriyor 😄 biz bilgisiz olmayalım da stresi yönetebilen tarafta olalım 😂

Kızlar 16. haftadayım inanılmaz çarpıntım var sizde de var mı
Evet bende de var panik atak şeklinde geliyor
Ben tansiyon düşüklüğü yaşadığım zamanlar oluyor. Aynı zamanda içime fenalık ve baygınlık hissi de geliyor canım. Belki senin de düşüyordur
Evet canım tansiyonum sürekli düşük ama gecede uykumdan uyanıyorum nefessiz kalıyorum gibi oluyor çarpıntım oluyor doktor bu haftalarda olur normal dedi. Progesteron hormonu huzursuzluk gece ani uyanma sıkıntı yaparmış. İnşallah geçer 🙏

Evet canım tansiyonum sürekli düşük ama gecede uykumdan uyanıyorum nefessiz kalıyorum gibi oluyor çarpıntım oluyor doktor bu haftalarda olur normal dedi. Progesteron hormonu huzursuzluk gece ani uyanma sıkıntı yaparmış. İnşallah geçer 🙏
Geçmiş olsun canım sıcak havalara da dikkat etmek lazım. Ben de ilk haftalarda 2 kez aniden uyanıp korkmuştum bi an nerde olduğumu falan şaşırmıştım korkudan da çarpıntım olmuştu çok fazla. Demek benimki de progesterondandı

Ya uyku düzensizliği gece demek progesteron artmasından oluyormuş, hangi tarafa dönsem sürekli uyanıyorum gece uykularım çok verimsiz, gündüz iyi sadece 1 saat kesintisiz rahat uyuyorum 2 saatte oluyor bazen

Ay oyle gerçekten yaa eskiler sadece birkac ayda bir usg ye gidermis o da yani belki toplasan koca 9 ayda 2 3 kere. Dedigin gibi ne seker yuklemesi ne vitamin ne folik asit. Ama simdi hamile kalmadan basliyoruz folik asite. Eskiden daha dümdüz daha bilgisizmis herkes. Ama dedigin gibi daha stressizmis. Bide o dönemlerde annelerimiz yine sağlıklı beslenmisler. Bizde alacagimizi onlarin yiyip ictiginden almisiz. Simdi vitamin takviyesi almasak yedigimiz ictigimizde bi vitamin yok ki😁

Ay oyle gerçekten yaa eskiler sadece birkac ayda bir usg ye gidermis o da yani belki toplasan koca 9 ayda 2 3 kere. Dedigin gibi ne seker yuklemesi ne vitamin ne folik asit. Ama simdi hamile kalmadan basliyoruz folik asite. Eskiden daha dümdüz daha bilgisizmis herkes. Ama dedigin gibi daha stressizmis. Bide o dönemlerde annelerimiz yine sağlıklı beslenmisler. Bizde alacagimizi onlarin yiyip ictiginden almisiz. Simdi vitamin takviyesi almasak yedigimiz ictigimizde bi vitamin yok ki😁
Kayınvalidem usg hala düşük yaptırdığına inanıyor aşko sen düşün 😂😂😂

Kayınvalidem usg hala düşük yaptırdığına inanıyor aşko sen düşün 😂😂😂
Boyle bir bilinç yuklemisler cunku kuzum normal geliyor bana. Eski cihazlar belkide asiri zararliydi bilemiyoruz ki.
Mesela gariptir ama ben bir acile gittigimde dr kalp atışını dinletmisti 2 sn falan. Sonra bende dedim muayene sonuna dogru tekrsr dinletebilir misiniz videoya cekeyim, benim amacim disarda bekleyen eşime de dinletmek çünkü, doktor dedi ki daha cok küçük haftada cokta ısı vermeyelim zarar verir tekrar dinletmeyecegim dedi.
Anladigim kalp atışını dinlerken zararlı cok uzun dinlemek sanki.
Eski drlar da bizim annelere kvlere bunu aciklamamis da boyle demisse onlarin da aklinda zararli diye kalmiatir belki🤷🏻‍♀️

Bazıları çok korkunç bir şey gibi anlatıyor. Aşırı kustum diyen mi ararsın içtikten sonra fenalaştım bayıldım diyen mi ararsın hepsi var. O kadar kötü etkiliyor mu gerçekten
Ben içince bu çok kolaymış ya niye abartiyorlar demiştim. Bildiğin şekerli su. Bulantıları bitmemiş birinde belki rahatsızlık verebilir ama çoğu gebe o haflarda bulantı yaşamaz zaten. İçin gitsin afiyet olsun yani 🤣🤣

selam kızlarr nasılsınızz uzun süredir bakamıyodum umarım hepiniz iyisinizdir ben bayramdan sonra gribe yakalandım cok sukur bogaz agrısı öksürük yok ama burun tıkanıklıgı ve balgam oluyor üc gündür de koku alamıyorum acile gittim acaba covit falan mı oldum diye doktor da hamilelikle oluyor böyle burun tıkanıklıgı falan dedi normal dedi yani bol su ic dedi o kadar böyle bisey yaşayan oldu mu hic
Yaşamadım canım ama doktorun öyle diyorsa oluyordur demekki. Hamilelik tüm vücudu etkiliyor sonuçta. Çok geçmiş olsun 😕🙏🏼

Ay oda doğru, ne yalan söyleyecem benim annemler 3 kız kardeş, kanlı bıçaklılar ya 😂😂😂 sanki kocaları tek adam, tövbe estağfurullah 😂😂, Allah hayırlısını versin İnşallah 💜
Çok trajikomik ya kardeş kavgaları. Al kocanı otur köşende işte 🤣🤣 Miras kavgaları falan da çok oluyor. Bu ekonomide mal da bırakamayacağım herhalde kızlarıma bu gidişle. Gül gibi geçinirler ne iyi anneyim dimi 🤣🤣🤣

Zaten ondan karisiyor hepimizin kafasi biei cikiyor tetanoz aşısı zararli diyor digeri degil diyor. Biri çıkıyor seker yüklemesi zararli diyor öbürü degil diyor. Doktorlar bu kadar ikilemdeyken biz nasil kolay karar verelim.
Doktorlar ikiye ayrılmış değil aslında canım. Tıp diplomalı bir kaç medyatik marjinal tip çıkıp bunca yıllık tıp bilimine aykırı sözler ediyor. Bir sürü insan da peşinden gidiyor prim yapıyorlar. Hepimizin doktoru aşı olmamızı tavsiye edecek zaten, sadece yaptirmayacagim diyenlerle polemiğe girmez sen bilirsin der geçer. Türkiye'de onbinlerce doktor vardır bir kaç tanesi sadece aşı muhalifidir. Bu konuya da ben çok girmek istemiyorum aslında. Çok uzayacak bir konu 🙈

Kız iyi ki var o testler taramalar. Belli yaş grubunda hep IQ sorunu var🙈 Türkiye'de kadınlarda da hipotirodiye genetik yatkınlık var zaten. Bende de var mesela 😀 Eskiden tabi kimse baktirmiyor dediğin gibi. Şans eseri normal doğmuşuz🤣 annemin de doğuma yakın gebelik kaybı var mesela ne ultrason ne tarama ne genetik test hiçbir şey yapılmamış. Sebebi neydi acaba bilinmiyor. Belki bugünkü ultrasonlar olsa bebek yaşardı da kim bilir 🤷🏼‍♀️

Boyle bir bilinç yuklemisler cunku kuzum normal geliyor bana. Eski cihazlar belkide asiri zararliydi bilemiyoruz ki.
Mesela gariptir ama ben bir acile gittigimde dr kalp atışını dinletmisti 2 sn falan. Sonra bende dedim muayene sonuna dogru tekrsr dinletebilir misiniz videoya cekeyim, benim amacim disarda bekleyen eşime de dinletmek çünkü, doktor dedi ki daha cok küçük haftada cokta ısı vermeyelim zarar verir tekrar dinletmeyecegim dedi.
Anladigim kalp atışını dinlerken zararlı cok uzun dinlemek sanki.
Eski drlar da bizim annelere kvlere bunu aciklamamis da boyle demisse onlarin da aklinda zararli diye kalmiatir belki🤷🏻‍♀️
Galiba kalp atışı dinlemek için farklı bir ses dalgası gönderiyorlar o belki çok minik de olsa rahatsız edebilir bebeği. Doktor farklı bir ayara geciyor kalp dinlerken çünkü dikkat etmişsinizdir. Benim rutin gittiğim doktor bir kez dinletti kalbini sonra her gittiğim muayenede açmıyor artık sesi

Back
X