• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    183
Canım ben 4. aydan beri; bade natural’ in Hindistan cevizi yağı ve shea yağını, lierac, bio oil, incia ve mamaaura nın çatlak kremini kullanıyorum, eşim her akşam yatmadan birini alıp geliyor, yağlanma zamanı pehlivan diyor 🤣
Ay benimki çok azmışş hemen ekleme yapayım ben de canımm, bide ihmal ediyorum neyime güveniyosam her akşam da kullanmıyorum 😅

Kuzu biz bir bebeyle zorlanıyoruz senin böyle hissetmen çok normal gerçekten. Eğer mobilyaları geldiyse yavaş yavaş kendini zorlamadan yapabilirsin odasını da, hastane çantasıyla ilgili bir liste var mıdır acaba hastanenin verdiği? Bazı hastaneler veriyor bildiğim kadarıyla.

Kuzu ben vajinal doğum için de epidurali merak ediyorum yani bazı doktorlar karşıymış bazı doktorlar anneyi rahatlattığı için çok sıcak bakıyorlar.
İzin mevzusunda da ben zaten şuan işin niteliği sebebiyle çalışamadığım için mecburen 32. Haftada doğum iznine ayırıyor şirket. Doğum sonrasında da 8 hafta izin oluyor ve sonrasında ücretsiz izin alacağım mecburen. Şu 24 hafta mevzusunu bende dört gözle bekliyorum o bile az ama hiç yoktan iyidir 😬 eğer biz doğum iznine ayrılmadan onaylanırsa bizi de kapsıyormuş
Kuzu izindeyken olursa kapsamaz mı?

Ay benimki çok azmışş hemen ekleme yapayım ben de canımm, bide ihmal ediyorum neyime güveniyosam her akşam da kullanmıyorum 😅

Genetik ama bence canım, onun hoşuna gidiyor kızımızla da terapi yapıyor, hem yağlayayım hem de onunla sohbet edeyim diyor, her akşam uğraşıyor işte, askerlik arkadaşı gibi olmamak için herhalde 🤪 İnsanın çatlayacağı varsa çatlıyormuş herkes öyle diyor, henüz çatlamadım ama bakalım hayırlısı

sirinm sirinm canım ben de kamuda çalışıyorum ama sormadım, sanki ben de senin bildiğin gibi biliyorum, 32 de çalışır raporu almıştım sonra rapor geçiyordu diye hatırlıyorum ama ben bu seneden yıllık izin bıraktım 2 buçuk hafta kadar öncelikle onu kullanacağım sonradan izne çıkmayı düşünüyorum, 32 de çalışır raporu alacağım, 33-34 gibi yıllık izin almayı planlıyorum
işte olmuyo sanki kuzum o, araştırdım ben. Sen de bi araştır istersen belki biz yanlış biliyoruzdur. Benim 15 gün yıllık iznim kaldı

sirinm sirinm canım ben de kamuda çalışıyorum ama sormadım, sanki ben de senin bildiğin gibi biliyorum, 32 de çalışır raporu almıştım sonra rapor geçiyordu diye hatırlıyorum ama ben bu seneden yıllık izin bıraktım 2 buçuk hafta kadar öncelikle onu kullanacağım sonradan izne çıkmayı düşünüyorum, 32 de çalışır raporu alacağım, 33-34 gibi yıllık izin almayı planlıyorum
Kuzum maalesef 32'den sonra fiili çalışmadığın süre rapor da izin de olsa doğum izninden yiyormuş. Naçizane tavsiyem yıllık iznini 32 olmadan kullan

Biz senle aynı günüz canım 😍 o sırada her şeyi kolide olan ben 🥹
Yaa evet 😍hiç sıkma canını benim iki bebe daha var inan çok yoruluyorum yavaştan ağırlaştım o yüzden erken başladım 😮‍💨 erken doguranlarıda görünce bı korkmadım değil 🥴😁

Kuzu izindeyken olursa kapsamaz mı?
Kuzum bildiğim kadarıyla mevzuat değişiklikleri geçmişe yürümüyor. Yani biz izindeyken olursa biz 16 haftalık izne tabii oluyoruz. Ama izne ayrılmadan onanırsa 24 haftaya tabii olacağız. Yine de dediğim gibi bildiğim kadarıyla böyle. Umarım yararlanabiliriz 🙏

Kuzum sabah çatı ağrısı diye tarif ettiğim şey aşağı yukarı bu benim de. Önceki bebeğimde son haftalarda hissetmiştim ama bu kez benim de erken başladı. Pelvik bölgedeki kemiklerim sızlıyor bir haftadır falan. Doğumla ilgili değil bence bebeğin ağırlaşmasıyla ilgili diye düşünüyorum

Bende aynı durumdayım canım sabah yazdım hatta. İlerleyen haftalarda normal olduğunu biliyorum ama şimdi için bende bir tık endişeliyim

Benimkide öyle ağrıyordu varis oldu sonradan 😒 çok kötü bir ağrı 😌
neyse ki yalnız değilmişim ama ben de korktum yani erken bence de. Doktor çok önemsemedi diye rahatım biraz ama artık çantamı hazırlıyım diyorm ne olur ne olmaz :)

Çok haklısın kuzum. 37+0'da biz her türlü ayrılmak zorundayız, o günden itibaren 16 hafta sayacağız ve maalesef hiçbir resmi tatil bunun üstüne eklenmiyor. Yani mesela ben şu an 31. haftadayım 21 Kasım'da zorunlu izne ayrılacağım 37+0 olduğum için. Geri dönüş 13 Mart görünüyor. Nasıl bırakayım bebeğimi o kadar küçük, mecbur rapor falan alacağım
O kadar iyi anlıyorum ki bu süreçte annelere bir de böyle bir stres yüklüyorlar keşke 1 yıl deseler de rahat rahat çocuğumuzla olabilsek ben de 3 ay izin sonra ilk ayı bari raporla bitirim 2. 6 ay ücretsiz alim diyorum ama bakalım belki bir sürpriz olur uzatılır umut 🤷‍♀️

Back
X