• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Niye grupta hep erken doğuracakmışsınız gibi bir hava hakim , herkes vaktinde doğursun. Kızımın beklenen tarihi 3 şubattı, şubat annesi grubundaydım, hiç ocak annelerini okumadım da, 3 şubatta doğdu 🙈 lütfen olumlu dualarda bulunalım, evrene olumlu mesajlar gönderelim, artık neye inanıyorsanız olumlu şeyler düşünelim 🥰

Ekimi atlattık mı tamamdır. Kasımda patır patır eleneceğiz 🤣 tüm bebişlerimiz vaktiyle, sağlıkla gelsin 🙏 her haftanın başında ohhh bir hafta daha büyüdü diyorum 😇
Ben çok eğlenicem ama çokda eğlenmeyim başıma gelir ben Aralıkda doğurmak istiyorum🤩 dayan kızım dicem Kasımda hergün😂

34 te ne yazdığını merak ediyordum ama yukarıda mrvmsi01 mrvmsi01 de 34 müş okudum artık 😅
İnanamıyorum gerçekten 34 çok ciddi bir hafta ya maşallah hepimize 🧿 Bugün 31 de doğan prematüre bir bebek gördüm instada, karnımdakinin ondan daha büyük olmasını aklım almıyor, sanki hala minnacık gibi geliyor içimizdeki 🥰
Ayy evet bazen inanması güç geliyor bana da 🥹 resmen finale adım adım 🥹 inşallah erken doğup bize süpriz yapmazlar da vaktinde gelirler ya

Eklentiler

• IMG_8401.webp
    IMG_8401.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 56
yaaaa yiceeeem amaaa artıkk!!😍😍😍
maşallah maşallah gerçekten tek bebekden bi tık büyük oluyormuş ay ben duygulanıyom ya🥹❤️
Ayy canım bilmiyorum ki bana karnım devasa büyük geliyor. İlk gebelik olunca bir de normali nedir kestiremiyorum in🥹 inşallah bu günleri de birbirimize hatırlattığımız günler gelir 🥰

Niye grupta hep erken doğuracakmışsınız gibi bir hava hakim , herkes vaktinde doğursun. Kızımın beklenen tarihi 3 şubattı, şubat annesi grubundaydım, hiç ocak annelerini okumadım da, 3 şubatta doğdu 🙈 lütfen olumlu dualarda bulunalım, evrene olumlu mesajlar gönderelim, artık neye inanıyorsanız olumlu şeyler düşünelim 🥰
Elbette ki herkes vaktinde doğursun, beklenenden erken gelmesin bebişlerimiz. Ama benim gibi aralık başlarında olup sezaryen olacak olanların çoğu kasımın sonunda alınmaz mı ? Ben hep 10 gün- iki hafta önden alınır gibi biliyorum, kendimi de ona hazırlıyorum. Yanlış mıyım acaba, ona göre başka manifest yapayım 😅 ?

Kizlar inşallah hepimizin sütü bol olur ama genelde sezeryan olanlarin hemen gelmiyor o yüzden stres yapmayın benim gibi üç gün sonra kesin geliyor ama o zaman sürecinde siz yine de emzirin bebeğinizi ama eğer ki hemşireler mama vermek isterlerse bence biberon kullanmayın çünkü biz bu hayatı yaptık ve maalesef ki meme redleri çok yaşadık. Çünkü biberon bebeğin kolayına geliyor. Ben yanıma şırınga alacağım eğer ki mama vermek zorunda kalırsak küçük parmağınızı ağzına sokarak yandan da şırınga ile mama verebilirsiniz. Tecrübem ve bu konuda çok içim yandığı için paylaşmak istedim

Kizlar inşallah hepimizin sütü bol olur ama genelde sezeryan olanlarin hemen gelmiyor o yüzden stres yapmayın benim gibi üç gün sonra kesin geliyor ama o zaman sürecinde siz yine de emzirin bebeğinizi ama eğer ki hemşireler mama vermek isterlerse bence biberon kullanmayın çünkü biz bu hayatı yaptık ve maalesef ki meme redleri çok yaşadık. Çünkü biberon bebeğin kolayına geliyor. Ben yanıma şırınga alacağım eğer ki mama vermek zorunda kalırsak küçük parmağınızı ağzına sokarak yandan da şırınga ile mama verebilirsiniz. Tecrübem ve bu konuda çok içim yandığı için paylaşmak istedim
Adı şu an aklıma gelmedi de, memeye doğru şeffaf pipet, kablo neyse bişey uzatıyorlar ve bebek oradan emiyor ya, o bana mantıklı geldi. Memeye de alışmış oluyor sanki, hem de çektikçe uyarıyor. Denemiş miydiniz o adını denk getiremediğim aleti 🙂

Adı şu an aklıma gelmedi de, memeye doğru şeffaf pipet, kablo neyse bişey uzatıyorlar ve bebek oradan emiyor ya, o bana mantıklı geldi. Memeye de alışmış oluyor sanki, hem de çektikçe uyarıyor. Denemiş miydiniz o adını denk getiremediğim aleti 🙂
Evet EDS deniyor adına da ben yapmadım çünkü hiç bir bilgim yoktu. Oğlum küçük doğmuştu zaten Bir de doktorlar bizi sarılık olacak diye korkuttular. Eve gelince hem mama hem de anne sütüyle devam ettik çünkü benim sütüm az geliyordu ben ne yaptıysam arttıramadım. süt sağma makinesi aldık onunla bile az çıkıyordu ve artık kan gelmeye başlayınca göğsümden ben de kabullendim sadece 3 ay emzirebildim keşke daha fazla olsaydı ama nasibi bu kadarmış. Şimdi hala mama ile devam ediyoruz.

Evet EDS deniyor adına da ben yapmadım çünkü hiç bir bilgim yoktu. Oğlum küçük doğmuştu zaten Bir de doktorlar bizi sarılık olacak diye korkuttular. Eve gelince hem mama hem de anne sütüyle devam ettik çünkü benim sütüm az geliyordu ben ne yaptıysam arttıramadım. süt sağma makinesi aldık onunla bile az çıkıyordu ve artık kan gelmeye başlayınca göğsümden ben de kabullendim sadece 3 ay emzirebildim keşke daha fazla olsaydı ama nasibi bu kadarmış. Şimdi hala mama ile devam ediyoruz.
Ahh evet EDS yazınca çıkıyor. Hiç bilmeyenlerin de aklının ucunda kalsın burada en azından. Kimsenin ihtiyacı olmasın tabi ama ihtiyaç anında en mantıklı yöntem buymuş gibi geldi bana.
Gebe okulunda 3 şeyden bahsettiler
1 - no stres
2 - bol uyku
3 - bol su
Bu üç madde OK olduğu sürece süt gelir diye çok iddialı konuştu ebe. Ama tecrübe etmedim bilemiyorum.

Kızım 10 15 günlükken elleri ve yüzü pul pul kurudu gibi oldu annem yeni bebek ,olur demişti, o zaman kullandim 4 ya da 5gün, minnacık sürdük geçti sonra tekrar sürmedik,mustelanın kremini yüz kremini almıştım
Bende mustela düşünüyorum iyimiydi peki memnunmuydun

Back
X