Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    190
Kızlar ben gebe okuluna gidiyorum dün broşür verdiler. Broşürde de doğum için ne getireceğim yazıyor sizle de paylaşayım.

Eklentiler

• IMG_7385.webp
    IMG_7385.webp
    49 KB · Görüntüleme: 77
En önemlisi negatif gelmiş idrar yolunda da korkma 3. 4. defa idrar yolu geçirdim hepsinde de içtim antibiyotik. Şeker çıkmamasına çok sevindim
Yaa evet çok şükür,korkuyordum çıkmasından biliyorsun. Ben hep okudum burdan,hiç geçirmemiştim hamilelikte ama normal olduğunu biliyordum. İnşallah o da sıkıntısız biter gider

Yaa evet çok şükür,korkuyordum çıkmasından biliyorsun. Ben hep okudum burdan,hiç geçirmemiştim hamilelikte ama normal olduğunu biliyordum. İnşallah o da sıkıntısız biter gider
Gebelik şekeri de diyeti de çok zor çıkanın allah yardımcısı olsun. İnşallah idrar yolunda temizlenir korkma en büyüğünü atlattın gözün aydın 😍😍😍 Benim de haftaya cumaydı randevum 8 ine değiştirdim işlerden dolayı bakalım nasıl olacak ne çıkacak

Kızlar günaydın bu sabah çok ciddi bir olay yaşadım. Babamla araçta seyir halindeyken babam başka bir sürücüyle tartıştı. Bu hayatta nefret ettiğim ve korktuğum ne varsa başıma geliyor maalesef. Araçtan indiler başka sürücüler falan durdu ayırdılar çok elim ayağım titriyor. Çok bağırdım boğazım çok ağrıyor felaket şekilde ve o an sancılandım şu an iyiyim hafif karın ağrım var bebeğe ani stres bir zarar verir mi? Kanamam vs yok baktım herhangi başka belirtim yok
Canım geçmiş olsun 🌸 ani stresler bebeğe zarar vermez, içini rahat tut. Aynı şey benim başıma gelse bende paniklerdim. Şuan daha iyisindir inşallah

Canım geçmiş olsun 🌸 ani stresler bebeğe zarar vermez, içini rahat tut. Aynı şey benim başıma gelse bende paniklerdim. Şuan daha iyisindir inşallah
Teşekkür ederim canım benim. Gerçekten insan panikler kimsenin başına gelmesin. İyiyim canım çok şükür bebiş iyi hareket ediyor arada 😍😍😍

Gebelik şekeri de diyeti de çok zor çıkanın allah yardımcısı olsun. İnşallah idrar yolunda temizlenir korkma en büyüğünü atlattın gözün aydın 😍😍😍 Benim de haftaya cumaydı randevum 8 ine değiştirdim işlerden dolayı bakalım nasıl olacak ne çıkacak
Darısı senin de yaptıracak olan herkesin de başına inşallah. İnşallah seninki de öyle geçip gidicek. Bu arada doktorum bu gebelikte yapılan son test dedi,resmen adım adım sona geliyoruz :)

Ben ikeadan beşik aldım ahşap odası için park yatak haline de geliyor. Kullanıp göreceğiz tabii ki ama kullanan kişilerin de yorumu, beğenisi güzel. Amaaan iyidir diyerek aldık 😂 Bir de yurt dışından hediye geliyor eşimin kuzeninden anne yanı beşik chicco yeter daha ne
Sen dükkanı kapatmışsın şimdiden helal olsun 😂 Ben bebek için sadece 1 tane alıcam o yüzden iyisi olsun sonradan üzmesin diye araştırıyorum baya 🥲

Kızlar biz de bugün kontrole gittik her şey yolunda ama suyum üst sınırda🥲 şimdilik normal sınırda ama normalin üstüne gelmiş dedi doktor. Şekerim çıkacak diye korkuyorum. 22 temmuzda seker yuklemesi yapicaz. Ama benim doktorum su sekilde bir sey soyledi, sabah 8-9 gibi kahvalti yapacakmisim 12.30 gibi glukoz surubunu verecek 50 gram olcusunde 1 saat sonra da kan alacagini soyledi. Bu sekilde yaptiran var mi? Genelde okuduklarim acken kan veriyor sividan sonra tekrar kan veriyor ve sonra bir daha veriyor. Benimki sadece tek sefer kan aliyor anlamadim sebebini.

Sen dükkanı kapatmışsın şimdiden helal olsun 😂 Ben bebek için sadece 1 tane alıcam o yüzden iyisi olsun sonradan üzmesin diye araştırıyorum baya 🥲
Çok şükür benim alışveriş tamamen bitti. Son halı kalmıştı onu da dün zara indirimden aldım geçtim her türlü uyar diye 😂 darısı hepinize tamamlayıp rahatlamak lazım. Eee tabii ki kaliteli, rahat almak lazım yolda bırakmayacak

Darısı senin de yaptıracak olan herkesin de başına inşallah. İnşallah seninki de öyle geçip gidicek. Bu arada doktorum bu gebelikte yapılan son test dedi,resmen adım adım sona geliyoruz :)
Aminnnn amin inşallah. 7.8. haftadan itibaren diyetisyene başlamıştım 20-21 e kadar diyetisyenle sıkı diyet yaptım. 68 ile hamile kalmıştım yine güncel kilom 68. Her şeye dikkat ettim pilates yapıyorum, her sabah denize gidiyorum, sonra işe ve gün içinde köpeğimle vakit geçiriyorum derken aşırı aktifim. Tüm bunlara rağmen çıkarsa gebelik şekeri diye tedirgindim ama gebe okulundakiler biraz rahatlattılar. Pcos+insülin direncine sahipsin çıkarsa üzülme yine aynı şekilde beslenmene ve tempona devam edersin dediler. Bekleyip göreceğim o yüzden 🥹 Yaaaa evet çok hızlı geçiyor gibi geliyor üzülüyorum bir yandan aynı bedende olmak çok güzel, hamileliği çok sevdim.

Kızlar biz de bugün kontrole gittik her şey yolunda ama suyum üst sınırda🥲 şimdilik normal sınırda ama normalin üstüne gelmiş dedi doktor. Şekerim çıkacak diye korkuyorum. 22 temmuzda seker yuklemesi yapicaz. Ama benim doktorum su sekilde bir sey soyledi, sabah 8-9 gibi kahvalti yapacakmisim 12.30 gibi glukoz surubunu verecek 50 gram olcusunde 1 saat sonra da kan alacagini soyledi. Bu sekilde yaptiran var mi? Genelde okuduklarim acken kan veriyor sividan sonra tekrar kan veriyor ve sonra bir daha veriyor. Benimki sadece tek sefer kan aliyor anlamadim sebebini.
Umarım her şey yolundadır şeker falan çıkmaz. Hiç böyle yapıldığını açıkçası duymamıştım. Bana doktorum 25. haftada randevu saatin kaç olursa olsun muhakkak 08:30 da aç karnına burada ol dedi. Sanırım önce açlık ve tokluk bakacak duruma göre de yükleme. Konuşmalarından öyle algılamıştım. Açlık tokluk sınırda çıkarsa da şeker yüklemesini ertesi gün yapmasını söyleyeceğim akşama kadar aç kalamam diye. Yani önceki yüklemem de böyle olmuştu endokrinde.

Yapay zekaya sordum bak böyle dedi. 🥰

Evet, çok haklısın, bu anlattığın yöntem klasik şeker yükleme testinden (OGTT) farklı ve genellikle uygulanan standart tarama testi protokolüyle uyumlu değil. Kısaca açıklayayım:

✅

Klasik ve Yaygın 50 gr Glukoz Tolerans Testi (Tarama testi) Nasıl Yapılır?

Amaç: Gestasyonel diyabeti olanları taramak.

• Sabah açlık gerekmez (ama test öncesi çok şekerli veya ağır bir kahvaltı önerilmez).
  • 50 gram glukoz içirilir.
  • 1 saat sonra kan şekeri ölçülür.
  • Sonuç belli bir sınırın üzerindeyse (genellikle ≥ 140 mg/dL), bu kez 100 gr OGTT yapılır.
Yani bu testte sadece tek sefer kan alınır, senin doktorunun önerdiği gibi.

Bu, ilk basamak tarama testidir ve birçok doktor tarafından bu şekilde uygulanır.

🔬

100 gr OGTT (Teşhis Testi) Nasıl Yapılır?

Eğer 50 gr test sonucu yüksek çıkarsa bu test yapılır.
  • Sabah aç karnına (en az 8 saat açlıkla) gidilir.
  • Önce açlık şekeri alınır.
  • Sonra 100 gr glukoz içirilir.
  • Ardından 1., 2. ve 3. saatlerde kan alınır (toplam 4 kez).

Bu testle tanı konur. Ama bu her hamileye rutin yapılmaz, sadece riskli veya 50 gr test sonucu yüksek çıkanlara yapılır.

📌 Senin Doktorunun Yöntemi Neye Benziyor?

Senin doktorun:

• Aç kalmanı istememiş → Bu doğru, çünkü 50 gr testte açlık gerekmez.
  • Kahvaltıdan 3-4 saat sonra glukoz içirip sadece 1 saat sonra kan alacakmış → Bu da 50 gr tarama testinin genel mantığıyla uyumlu.
  • Açlık şekeri almıyor, sadece 1 kez kan alıyor → Bu da yine 50 gr tarama testinde sık yapılan bir şeydir.

🟡 Kısacası:

Evet, senin doktorunun yaptığı uygulama tıbbi kılavuzlara uygun bir yöntemdir.

Genellikle şöyle bir kafa karışıklığı oluyor:

• Bazı doktorlar açlık şekerine de bakar (özellikle risk varsa),
  • Bazıları direkt 50 gr verip 1 saat sonra bakar (seninki gibi),
  • Bazıları ise hiç tarama yapmadan direkt 100 gr’lık OGTT uygular (daha az yaygın ama bazı doktorlar bu yolu tercih eder).

İpucu:

22 Temmuz sabahı kahvaltında:

• Çok hafif, az karbonhidratlı (örneğin haşlanmış yumurta, şekersiz çay, az ekmek, peynir) bir öğün tercih et.
  • Tatlı, meyve suyu, reçel, simit gibi şeyler yememeye dikkat et. Çünkü test sonucunu etkileyebilir.

Canim diyet listesini atti doktor
Teşekkür ederim cnm buna da bı göz atayim 🌹
Biz hala bebeklerin isimlerine karar veremedik 😂 var mı ikiz isim önerileriniz kızlar
En zorlandigim konu 😊Oğlumda doğduktan sonra koymuştum🤣
Kızlar bugün 22 hafta 3 günlük detaylı ultrasona girdim bebeğimin ense kalınlığı 6,5 çıktı ikili üçlü taramaları yaptırmamıştım doktorum bu değerin riskli olduğunu söyledi sizlerde bu durumu yaşayan varmı acaba ?
Birde farklı doktıra muane oldum ona göre ense kalınlığı sınırı 10 muş bu değer bana göre normal dedi ama diğer doktor sınır 6 dedi test yaptırmamı istedi onuda ben istemiyorum 🥺
Çok yüksek çıkmamış sınırda çıkmış ,diğer doktor iyi demis bence içini ferah tut.
Kızlar şeker yükleme sonucum belli oldu,çok şükür çıkmadı 🙏🏻 ama idrar testi de yapmıştı doktorum,maalesef idrarımda bakteri çıktı :( doktorum yarın ilaç yazıcak
İyi çok şükür şeker yüklemen iyi çıkmış.Benimde idrarımda bakteri çıkmıştı doktor tek kullanimlik şase vermisti.
Çok şükür benim alışveriş tamamen bitti. Son halı kalmıştı onu da dün zara indirimden aldım geçtim her türlü uyar diye 😂 darısı hepinize tamamlayıp rahatlamak lazım. Eee tabii ki kaliteli, rahat almak lazım yolda bırakmayacak

Aminnnn amin inşallah. 7.8. haftadan itibaren diyetisyene başlamıştım 20-21 e kadar diyetisyenle sıkı diyet yaptım. 68 ile hamile kalmıştım yine güncel kilom 68. Her şeye dikkat ettim pilates yapıyorum, her sabah denize gidiyorum, sonra işe ve gün içinde köpeğimle vakit geçiriyorum derken aşırı aktifim. Tüm bunlara rağmen çıkarsa gebelik şekeri diye tedirgindim ama gebe okulundakiler biraz rahatlattılar. Pcos+insülin direncine sahipsin çıkarsa üzülme yine aynı şekilde beslenmene ve tempona devam edersin dediler. Bekleyip göreceğim o yüzden 🥹 Yaaaa evet çok hızlı geçiyor gibi geliyor üzülüyorum bir yandan aynı bedende olmak çok güzel, hamileliği çok sevdim.
Maşallah bitirdin alışverişi ,sadece doğumu beklemek kaldı😊
Ne güzel bir düzen oluşturmuşsun .Aslında gebelik şekeri ya da başka bişey olsun olmasın sağlıklı beslenmek gerek.Bilmiyorum alakası var mı ama ben ilk gebelikte pek sağlıklı beslenmedim oğlum çok gazlı oldu 😐

Kızlar benim bebe bugün biraz sakin ya hareket ediyor hissediyorum sabah hissettim şimdi biraz hissettim ama çok naif şekilde
Canım benim bebişim de 2 gün çok az hareket etti ama şimdi eski haline döndü çok şükür. Ben pikniğe gitmiştim orda baya bi yorulmuştum o yüzden onun da yorulup dinlenmeye geçtiğini düşünüyorum 2 gün boyunca. Eğer senin de bi yorgunluğun olduysa o yüzden olmuş olabilir

Maşallah bitirdin alışverişi ,sadece doğumu beklemek kaldı😊
Ne güzel bir düzen oluşturmuşsun .Aslında gebelik şekeri ya da başka bişey olsun olmasın sağlıklı beslenmek gerek.Bilmiyorum alakası var mı ama ben ilk gebelikte pek sağlıklı beslenmedim oğlum çok gazlı oldu 😐
Evet canım bitirdim bundan sonrası eğlence artık düzen, temizlik falan 🥹🥰

Gebelik şekeri maalesef genetik yapıya da bakıyor ama hiç hareket etmeyen biriyle eden arasında elbette süreci yönetmek daha farklı oluyor. Direkt doğrudan senin beslenme şeklinle alakalı denilemez ama maalesef taaa anne karnında başlıyormuş bebeğin sindirim sistemi 🥺 Olabildiğince dikkat ediyoruz işte %100 kimse sağlıklı beslenemez

Back
X