Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    190
Kızlar biz de bugün kontrole gittik her şey yolunda ama suyum üst sınırda🥲 şimdilik normal sınırda ama normalin üstüne gelmiş dedi doktor. Şekerim çıkacak diye korkuyorum. 22 temmuzda seker yuklemesi yapicaz. Ama benim doktorum aclik sekerine bakmiyoruz dedi sabah 8-9 gibi kahvalti yapacakmisim 12.30 gibi glikoz surubunu verecek 1 saat sonra da kan alacagini soyledi. Bu sekilde yaptiran var mi? Genelde okuduklarim acken kan veriyor sividan sonra tekrar kan veriyor ve sonra bir daha veriyor. Benimki sadece tek sefer kan aliyor anlamadim sebebini.
Yapay zekaya sordum bak böyle dedi. 🥰

Evet, çok haklısın, bu anlattığın yöntem klasik şeker yükleme testinden (OGTT) farklı ve genellikle uygulanan standart tarama testi protokolüyle uyumlu değil. Kısaca açıklayayım:

✅

Klasik ve Yaygın 50 gr Glukoz Tolerans Testi (Tarama testi) Nasıl Yapılır?

Amaç: Gestasyonel diyabeti olanları taramak.

• Sabah açlık gerekmez (ama test öncesi çok şekerli veya ağır bir kahvaltı önerilmez).
  • 50 gram glukoz içirilir.
  • 1 saat sonra kan şekeri ölçülür.
  • Sonuç belli bir sınırın üzerindeyse (genellikle ≥ 140 mg/dL), bu kez 100 gr OGTT yapılır.
Yani bu testte sadece tek sefer kan alınır, senin doktorunun önerdiği gibi.

Bu, ilk basamak tarama testidir ve birçok doktor tarafından bu şekilde uygulanır.

🔬

100 gr OGTT (Teşhis Testi) Nasıl Yapılır?

Eğer 50 gr test sonucu yüksek çıkarsa bu test yapılır.
  • Sabah aç karnına (en az 8 saat açlıkla) gidilir.
  • Önce açlık şekeri alınır.
  • Sonra 100 gr glukoz içirilir.
  • Ardından 1., 2. ve 3. saatlerde kan alınır (toplam 4 kez).

Bu testle tanı konur. Ama bu her hamileye rutin yapılmaz, sadece riskli veya 50 gr test sonucu yüksek çıkanlara yapılır.

📌 Senin Doktorunun Yöntemi Neye Benziyor?

Senin doktorun:

• Aç kalmanı istememiş → Bu doğru, çünkü 50 gr testte açlık gerekmez.
  • Kahvaltıdan 3-4 saat sonra glukoz içirip sadece 1 saat sonra kan alacakmış → Bu da 50 gr tarama testinin genel mantığıyla uyumlu.
  • Açlık şekeri almıyor, sadece 1 kez kan alıyor → Bu da yine 50 gr tarama testinde sık yapılan bir şeydir.

🟡 Kısacası:

Evet, senin doktorunun yaptığı uygulama tıbbi kılavuzlara uygun bir yöntemdir.

Genellikle şöyle bir kafa karışıklığı oluyor:

• Bazı doktorlar açlık şekerine de bakar (özellikle risk varsa),
  • Bazıları direkt 50 gr verip 1 saat sonra bakar (seninki gibi),
  • Bazıları ise hiç tarama yapmadan direkt 100 gr’lık OGTT uygular (daha az yaygın ama bazı doktorlar bu yolu tercih eder).

İpucu:

22 Temmuz sabahı kahvaltında:

• Çok hafif, az karbonhidratlı (örneğin haşlanmış yumurta, şekersiz çay, az ekmek, peynir) bir öğün tercih et.
  • Tatlı, meyve suyu, reçel, simit gibi şeyler yememeye dikkat et. Çünkü test sonucunu etkileyebilir.
Ay bayılıyorum bu çağda yaşamaya ya😂 teşekkur ederim ikinize de buraya yazdiktan sonra ben de bir sorayim dedim bana da boyle yazdi. İçim rahatladı☺️

Çok şükür benim alışveriş tamamen bitti. Son halı kalmıştı onu da dün zara indirimden aldım geçtim her türlü uyar diye 😂 darısı hepinize tamamlayıp rahatlamak lazım. Eee tabii ki kaliteli, rahat almak lazım yolda bırakmayacak
Ay iyi yapmışsın benim de %80’i bitti 💞 Onları da kalan 3-4 ayda tamamlarım inşallah. Sağlıkla gelsinler 🥲🤲

Kızlar ben göğüs pompası alıcam da. Ne alayım ya elektrikli mi manuel mi? Ben korkumdan alışverişe başlayamamıştım yeni yeni başlıyorum bu aralar da. Fikir verebilir misiniz bana ?

Kızlar bebeklere bornoz olarak hangi marka tercih ettiniz

Kızlar biz de bugün kontrole gittik her şey yolunda ama suyum üst sınırda🥲 şimdilik normal sınırda ama normalin üstüne gelmiş dedi doktor. Şekerim çıkacak diye korkuyorum. 22 temmuzda seker yuklemesi yapicaz. Ama benim doktorum aclik sekerine bakmiyoruz dedi sabah 8-9 gibi kahvalti yapacakmisim 12.30 gibi glikoz surubunu verecek 1 saat sonra da kan alacagini soyledi. Bu sekilde yaptiran var mi? Genelde okuduklarim acken kan veriyor sividan sonra tekrar kan veriyor ve sonra bir daha veriyor. Benimki sadece tek sefer kan aliyor anlamadim sebebini.

Ay bayılıyorum bu çağda yaşamaya ya😂 teşekkur ederim ikinize de buraya yazdiktan sonra ben de bir sorayim dedim bana da boyle yazdi. İçim rahatladı☺️
Büyük güzellik şu yapay zeka 😍😍😍😍

Aminnnn amin inşallah. 7.8. haftadan itibaren diyetisyene başlamıştım 20-21 e kadar diyetisyenle sıkı diyet yaptım. 68 ile hamile kalmıştım yine güncel kilom 68. Her şeye dikkat ettim pilates yapıyorum, her sabah denize gidiyorum, sonra işe ve gün içinde köpeğimle vakit geçiriyorum derken aşırı aktifim. Tüm bunlara rağmen çıkarsa gebelik şekeri diye tedirgindim ama gebe okulundakiler biraz rahatlattılar. Pcos+insülin direncine sahipsin çıkarsa üzülme yine aynı şekilde beslenmene ve tempona devam edersin dediler. Bekleyip göreceğim o yüzden 🥹 Yaaaa evet çok hızlı geçiyor gibi geliyor üzülüyorum bir yandan aynı bedende olmak çok güzel, hamileliği çok sevdim.
Maşallaahh 🧿 valla elinden gelenin fazlasını yapmışsın,buna rağmen çıkıyorsa da senlik bir durum yoktur artık ama bence çıkmaz bu kadar dkkat etmeye diye düşünüyorum,inşallah da öyle olur. Evet ya,içinde bir can büyütme mucizesi bile yeter ❤️

Teşekkür ederim cnm buna da bı göz atayim 🌹

En zorlandigim konu 😊Oğlumda doğduktan sonra koymuştum🤣

Çok yüksek çıkmamış sınırda çıkmış ,diğer doktor iyi demis bence içini ferah tut.

İyi çok şükür şeker yüklemen iyi çıkmış.Benimde idrarımda bakteri çıkmıştı doktor tek kullanimlik şase vermisti.

Maşallah bitirdin alışverişi ,sadece doğumu beklemek kaldı😊
Ne güzel bir düzen oluşturmuşsun .Aslında gebelik şekeri ya da başka bişey olsun olmasın sağlıklı beslenmek gerek.Bilmiyorum alakası var mı ama ben ilk gebelikte pek sağlıklı beslenmedim oğlum çok gazlı oldu 😐
Etki ediyor o şase değil mi?

Ayy sevindim şekeriniz çikmamasina 💜
Sağolunn,ben ben de çıkacağını düşünüyordum son zamanlardaki tatlı düşkünlüğümden ve hamileliğin başında bir tık yüksek olan açlık şekerimden dolayı ama şükür. Siz de sıkmayın canınızı,sağlıklı besleniyor olmak hem sizin hem de bebişinizin leyhine bir durum. Onlar iyi olsun da elimizden getiririz her şeyi 🌸

Kızlar,ben bugün sabah 9 buçukta doktora diye evden çıktım,sonrasında orda saatler geçir,aç kal,düğüne hazırlan ve git,eve dön vs derken inanılmaz yorulmuşum. Ayak bileklerim iki katı büyüklüğünde ve eve dönünce şakır şakır burnum kanadı şok oldum. Diyeceğim o ki,benim gibi farkında olmadan kendinizi bu kadar yormayın. Aslında bilinçliyiz ama bazen nedense kendimizi eski hayatımızdaki gibi düşünüyoruz sanırım

Canım benim bebişim de 2 gün çok az hareket etti ama şimdi eski haline döndü çok şükür. Ben pikniğe gitmiştim orda baya bi yorulmuştum o yüzden onun da yorulup dinlenmeye geçtiğini düşünüyorum 2 gün boyunca. Eğer senin de bi yorgunluğun olduysa o yüzden olmuş olabilir
Ay bence bunlar böyle bir iki gün gösteri yapıp sonra rahat pozisyona geçip anne dellendiritorlar . Bu sabahta 9:30 da kalktım öğlen 13:00 e kadar çıt yoktu 🙄 yine kafada kurdum durdum

Kızlar biz de bugün kontrole gittik her şey yolunda ama suyum üst sınırda🥲 şimdilik normal sınırda ama normalin üstüne gelmiş dedi doktor. Şekerim çıkacak diye korkuyorum. 22 temmuzda seker yuklemesi yapicaz. Ama benim doktorum su sekilde bir sey soyledi, sabah 8-9 gibi kahvalti yapacakmisim 12.30 gibi glukoz surubunu verecek 50 gram olcusunde 1 saat sonra da kan alacagini soyledi. Bu sekilde yaptiran var mi? Genelde okuduklarim acken kan veriyor sividan sonra tekrar kan veriyor ve sonra bir daha veriyor. Benimki sadece tek sefer kan aliyor anlamadim sebebini.
Almanyada böyle canım küçük test diyorlar o sıkıntılı çıkarsa aç olanı yapıyorlar

Maşallaahh 🧿 valla elinden gelenin fazlasını yapmışsın,buna rağmen çıkıyorsa da senlik bir durum yoktur artık ama bence çıkmaz bu kadar dkkat etmeye diye düşünüyorum,inşallah da öyle olur. Evet ya,içinde bir can büyütme mucizesi bile yeter ❤️
Çıkarsa da kamyon arkası gibi polikistik over sağ olsun der geçerim 😂😂😂

Kızlar,ben bugün sabah 9 buçukta doktora diye evden çıktım,sonrasında orda saatler geçir,aç kal,düğüne hazırlan ve git,eve dön vs derken inanılmaz yorulmuşum. Ayak bileklerim iki katı büyüklüğünde ve eve dönünce şakır şakır burnum kanadı şok oldum. Diyeceğim o ki,benim gibi farkında olmadan kendinizi bu kadar yormayın. Aslında bilinçliyiz ama bazen nedense kendimizi eski hayatımızdaki gibi düşünüyoruz sanırım
Çok mu güneşte kaldın ki? Şapka vs taktın mı? Ay çok geçmiş olsun canım

Back
X