Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    204
Ben her ihtimale karşı diye ciğer geliştirici de vurdurdum. Dr gerekte yok 3 kilo olmuş çocuk dedi. Ama sen istersen vurabiliriz bir zararı yok deyince vurdurayim dedim.

Kızlar şimdi size bir türlü anlayamadığım bir soru soracağım.
Bu kasılma denen şey tam olarak ne? Mesela az önce bakarken bir sayfada karnı yumruk gibi sıkan düzenli veya sık kasılmalar doğum belirtisidir diyor. Ama bunun bebek hareketinden farklı olduğunu nasıl anlıcaz? Oğlum bugün hiç durmadı desem yeridir, karnım sürekli bi yerlerde toplandı, dalgalanmalar oldu, belli noktalar sertleşti vs.. aşırı fazlaydı ama ve çok daraldım. Fakat bebeğin hareketi gibi düşünüyorum ben hani, ayağını falan dayıyodur diye. Bu kasılma denilen şey tam olarak ne?

Ya bunu bende merak ediyorum karın sertleşince diyorlar ama bebek bir yere toplanıncada oluyor o .. az önce rahmime sanki bıçak saplandı sağlandı çıktı mesela o neydi ? Siyatik ağrımı ,sancımı insan anlıyamıyor

Aynen canım yani eğer bu kasılmaysa ben hep bebeğin hareketi sanıyordum önemsemiyorum o yüzden. Ama artık haftam ilerledi bi de işin doğrusu belime hafif bi ağrı girdi yatınca, onu hissedince bi bakma ihtiyacı hissettim doğum belirtilerine. İlk sıralarda hep bu kasılma meselesi ama nasıl bi şey işte bu kasılma
Bıçak saplanmalarını ben de ara ara yaşıyorum

Aslında bebeğin kendini bi yere dayamasından falan çok farklı çünkü o kasılma olduğu zaman karnın yamuk yumuk oluyor ama bi dalgalanma olmuyor o şekil taş gibi olup kalıyor bebeğin tüm çıkıntıları gözüküyor ve o kasılma esnasında bebek hareket etmiyor genelde. Max 1 dk falan sürüyor benimkiler ama değişebilir bilemem. Aynı zamanda mesela bi arkadaşta nefes darlığı yapıyodu bende de çarpıntı yapıyor o kasılma hissi. Ayırt edilir ya bence belki olmamıştır sende o yüzden anlamamışsındır

Gün içinde benim beybi sürekli bir yerlerini dayıyor o bölge semsert oluyor, sonra hop ordan iniyor başka bi tarafı geriyor bu sefer orası kaskatı.Bunların hepsi bebek hareketi.Ama bir de tüm karnın gerilmesi durumu var.Tek bir bölge değil, dediğin gibi dalgalanma ve belli noktoralar değil komple karın geriliyor Böyle karnıma alttan destek verme ihtiyacı duyuyorum olduğunda. Tabi bu da yalancı kasılma. Doğum kasılmasını henüz yaşamadım ama öğrendiğim kadarıyla giderek sıklaşan aralıklarla, ritmik bir şekilde tüm karnın kasılması ve tekrar gevşemesi.Bu arada doğum sancısı ve kasılması gelince anlamama ihtimalin yok dendi bana

Bebeğin bir yerde toplandıgınnda sadece toplandığı yer sertleşir ama kasılmada karnın komple sertleşir. Nefesin daralır ve karnında basınç oluşur. Bebek hareket edemez. Genelde bi kaç saniye sürer. Ama daha uzun da oluyor. Mesela benim bi saat içşn de bi kaç defa oluyordu düzensiz bazen bir saate 3-4 dakika da bir düzenli oluyordu. Nst de en az 60 görüyordum. Düzenli değilse sorun yok. Genelde doğuma hazırlıktır bu hemen doğuracaksın demek değil rahim sertleşip gevşemeye çalışır alışmak için.

Ya açıkçası ben de hiç anlamadım. Belirgin olarak farklı bir şey hissetmiyorum ben de her şeyi bebek hareketi sanıyorum. Acaba bende olmuyor mu kasılma diyorum. Hatta bir dahakine doktora sorayım diye düşündüm artık.

Ama arkadaşlar çok ayrıntılı açıklamışsınız valla. Bende hiç olmadı bence. Zaten her kadında olurmuş ama bazılarında ayırt edebileceği kadar yoğun olmazmış. Belki de o yüzden fark etmedik biz.

Ben her ihtimale karşı diye ciğer geliştirici de vurdurdum. Dr gerekte yok 3 kilo olmuş çocuk dedi. Ama sen istersen vurabiliriz bir zararı yok deyince vurdurayim dedim.
Maşallah canım kilosu güzel sağlıkla kucağına al. İğne de genelde 34 öncesi doğuma yaparlar ciğerler 36 da gelişimi tamamlar ama anne olarak yapmışsın için rahatlamış zararı yok sonuçta

Benim de gözümde hep filimlerdeki sahneler var anneleri çığlık çığlığa bağırtan, böyle tekerlekli sandalyeyle hastane koridorunda doğuma yetiştiren, ağlatan sancılar…. Aynı sizin yaşadıklarınızı ben de bu hafta yaşıyorum artık ama hiçbirisi filmlerdeki gibi beni ağlatıp çığlık attıracak gibi değil sadece sevimsiz ve rahatsız edici bi his. Aman yaaaaaa bu değildir o zaman diyorum benim de gerçekten doğrusunu öğrenmem lazım artık

Benim doktorum 7 Ekim dedi bana sezeryan günü olarak eylulde olur diyordum ben
Yaa çok güzel bir tarih .. bende aslında 7 Ekim istiyordum ama bakalım yarın Banada gün verilecek .. Kaçıncı hafta kaç günlük oluyor 7 Ekim sizde ?

Selam kızlar, Gece mide yanmasıyla kalktım evde tur attım oturma odasına yattım, sonra kasıgıma sancı girdi gaz olabilir. Sol üst kaburgamı söylemiyorum zaten oranın agrısı kronikleştiDeliksiz uyuyan ben bile uyanıyosam hakikaten sonlara yaklaştık. Oğlanda mide yanması dışında agrım yoktu hiç.
Sezeryan yerimde de ara ara yanma tarzı ağrılar oluyor dr normal diyor.Bazen karnım sertleşiyor, bazen adet ağrısı gibi ağrım oluyor ama önceki doğumda sancı yasamadığım için bilemiyorum sancı durumunu.

Omrumu yiyen evin tadilatı da bitmedi. Esime diyorum bak bizim grupta baya kişi dogurdu eger ev hazır olmazsa doğumdan sonra bu eve gelmem diyorum sakasınaOğlumda anne sizin grup Ekim annelerıi değilmiydi diyoBelli olmuyor işte diyorum. İnş kardeşide ona çeker tatlım benim
Tek hazır olan hastane cantası cok sukur

Son düzenleme:
Maşallah canım gayet güzel boyu falan uzun belli :) Benim 2. Doğum gittiğim doktorun daha önce oğlumda tutmuştu verdiği ölçüler ama işte normal olunca insanı stres basıyor..
35+2de 2540 gr’dı. Ne zayıf ne iri normal demişti. Sana kaç diyor
36+1 de 3.420 sürekli şekerimede bakılıyor ama bu konu beni gerdi bir kere işte maşallah gayet güzel sizinde
33+4 de 2450 gram 43 cm canım bizim oglan
Aşağı yukarı aynı ya benimde o haftalarda bu civardaydı sanırım
Ne kadar ki sizinki? Biz en son 33+2'de gitmiştik. 2447 gramdı sanırım.
3.420 sanırım bu son haftalar çok hızlı alıyolar

Şöyle söyliyim kasılma ani oluyor bi an da hem karna hem bele bıçak saplanır gibi oluyor 30 saniye falan sürüyor kasılmanın bebek hareketiyle ilgisi yok bence çünkü o anlarda karın tamamen sertleşiyor ve hareketler yavaşlıyor birde sık sık oluyor uykudan uyandıran cinsten yani bende böyle oluyor ilk oğlumdada artık nefes alamicak hale gelmiştim kasılmadan zaten gittiğimdede 5 cm açılmam vardı meğer doğum başlamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…