37+0 olduk bu gün itibariyle. Evet normal doğumda tarih belli olmuyor bahtına ne çıkarsaOf çok heyecanlı… Haftamız senle aynı olması lazım ama benimki normal doğum gözüktüğü için tarih belli değil. Bi tık özeniyorum günü belli olanlaraHepimiz max 1 aya bebisli olucaz inşallah kolaylıklaaarlaa
Gögüs lerim aşırı büyüdü süt doldugu içinBoyut olarak dönmedi mi
Kesinlikle çok haklı yazmışsınızBence kendini sırf kilodan dolayı bu kadar yıpratma canım. Takip ettiğim doktorların genel açıklaması şu yönde: sen ne yersen ye bebek almak istediği kadar kilo alır, bebeğe kilo aldıracak bir besin yok. Şimdi seninki de biraz tombiş bi bebek olmak istiyo demek ki napalımüstelik şekerden dolayı da dikkat etmişsin. Benim de bebeğim mesela biraz ufak, ben de önüme her geleni yiyorum son aylarda ama öyle çok bir kilosu yok.
normal doğuma engel olabilir evet kilolu bebek ama bu senin elinde olan bir şey değil ki, bebek ve senin için en iyisi en sağlıklısı neyse öyle doğması için dua et. Bak burda kendi isteğiyle direkt sezaryen düşünen var, zorunluluktan olan var ya da vajinal isteyen vs… yani iki türlü doğum da normal doğum. Önemli olan sağlıcakla kavuşmak değil mi? Lütfen dışardaki kişilerin ne dediğini umursama gerekirse kilosunu bile söyleme millete niye söylüyorsun ki doktor söylemeyi unuttu de bi şey de salla geç.. Bebek sizin, doğumu sen yapacaksın. Kimseye laf düşmez.
Tek sorun doktorunun tavırları gibi geldi bana için rahat etmiyorsa gerekirse başka doktor da bak derim evet son haftalar çok mantıklı değil değiştirmek ama belki de senin ve bebeğin için daha iyi bi karar olur
Spinalden memnun değil miydiniz?Kızlar epidural sezaryen düşünen var mı. Benm iki sezaryenim de spinaldi bunu da deneyeyim diyorm ama bir farkı olur mu bilemedm
Arkadaşlar günaydın .Kışlık uyku tulumu hangisi aldınız uyku için
Gözün aydınBen doğurdum kızlar darısı hepinizin başına inşallah, rabbim evlatlarımızı korusun
Emzirmeye başlayınca izle nasıl büyüyorÖff o meme işi benimde derdim ya..49 kg 34 beden mis gibi 75 gogusle hamile kaldım, 18 kg aldım memeler oldu 90-95 ayrı bir varliklarmis gibi geliyorlar bana umuyorum özüne dönerler
İlki aniden alındığım için genel anestezi yapmışlardı. 2. spinaldi. Eğer bi sıkıntım olmazsa bunu da spinal istiyorum çünkü çok daha rahattı kolay toparladımKızlar epidural sezaryen düşünen var mı. Benm iki sezaryenim de spinaldi bunu da deneyeyim diyorm ama bir farkı olur mu bilemedm
Teşekkür ederim.
Ben bundan aldım bir de ince müslin olanlardan vardı elimizde. Hangisi uygun olursa onu kullanırım diye düşünüyorum.
SarkiyorBoyut olarak eski haline dönüyosa problem yok
Benim daha önce 2 kürtajım var bu gebeliğimde de kan sulandırıcı ilaç kullandım iğne ve hap Bugüne kadar hep özel takipliydim birkaç tane farklı özel doktora gittim hepsi de Sezeryan doğum yapmam gerektiğini zor süreçler yaşadığını riske atmayacaklarını söylediler en son takibimi yapan doktor hastaneden ayrılınca Bir kere de olsa devlete gitmek istedim ve devletteki doktor asla sezaryen ihtimalini bile konuşmadı normal doğum yapılabilir dedi bu durumu anlattığımda ve doktorumun böyle söylediğini söylediğimde git o zaman o seni sezeryan yapsın dedi Açıkçası ben de çok kararsızım Ne istediğimi bilmiyorum Çok da korkuyorum Umarım hepimiz için en iyisi en güzeli neyse o olurKesinlikle çok haklı yazmışsınızben mesela sezaryen olmayı en başından beri istiyorum ama doktor ısrarla Vajinal doğum yolunda ilerletiyor… devlet hastanesi takipliyim. Bebeğim nasıl gelmek isterse kabulüm tabiki ama birazcık beni dinleseler ve seçim hakkı sunsalar sezaryeni seçerim. Vajinal doğumdan korktuğumdan değil sadece içimden sezaryen geliyor sadece kendimi daha güvende ve rahat hissedeceğimi düşünüyorum. böylece psikolojik olarak da çok rahatlarım aslında şuan vajinal olacak diye gerginim stresliyim ve itiraf ediyorum biraz da mutsuzum. Umarım bu beni kötü bir hamile ya da anne yapmıyordur ama bu denli ağrı ve sızı sonrası çok yoruldum artık bir de vajinal doğuma mental ve fiziki olarak sabrım ve dayanıklılığım kaldı mı hiç emin değilim. Yani kadınları Vajinal doğuma zorlamamaları da çok fena bir şey bence anneyi strese sokuyor kendimi değersiz hissediyorum “keşke seçim hakk sunsalar bana” diye. İsteğe bağlı sezaryan olurdum sağlık problemimiz yok çünkü çok şükür. Bence bu da bir şekil zorbalık. O yüzden Vajinal doğum isteyip sezaryen olmak zorunda kalan annelerin de neden üzülüp strese girdiğini çok iyi anlıyorum ben de sezaryen isteyip Vajinal doğum yapmak zorunda olduğum için aynı duyguları hissediyorum çünkü o yüzden bu mesajınızı okumak bana da iyi geldi. Dilerim her anne bebeğine sağlıkla kavuşur hepiniz dualarımdasınız ve kimse doğum şekline üzülmesin birkaç haftaya hiç önemi kalmayacak çünkü bebişlere kavuşunca anlık bir eylem olarak hatırlayacağız
Canım bebekler entube makineye bağlı nefes alıyorlar.heryeri boru onlari öyle görünce çok üzülüyorum.ben dün taburcu oldum .onları bıraktım geldim burda bı yerde kalıyorum. Hergun 15 dk görüş var bugün 1.30 da görmeye gideceğim .eşimde döndü boluya koca Ankara'da kendimi çok yanliz hissediyorum.Canım nasılsınız? Bebekler nasıl?memurhanim
Dualarım gerçekten seninle rabbim tez vakitte şifa versin yavrularına sağlıkla büyüsünler de çıksınlar inşallah. Geçecek elbette bu süreçler yeter ki iyi olsunlar da… Senin yanında kim var tek misin?Canım bebekler entube makineye bağlı nefes alıyorlar.heryeri boru onlari öyle görünce çok üzülüyorum.ben dün taburcu oldum .onları bıraktım geldim burda bı yerde kalıyorum. Hergun 15 dk görüş var bugün 1.30 da görmeye gideceğim .eşimde döndü boluya koca Ankara'da kendimi çok yanliz hissediyorum.
Kimse yokmu canım yanında Rabbim şifalar versin bu süreçte kolayliklar versin sana canım kısa sürede iyileşirler inşallahCanım bebekler entube makineye bağlı nefes alıyorlar.heryeri boru onlari öyle görünce çok üzülüyorum.ben dün taburcu oldum .onları bıraktım geldim burda bı yerde kalıyorum. Hergun 15 dk görüş var bugün 1.30 da görmeye gideceğim .eşimde döndü boluya koca Ankara'da kendimi çok yanliz hissediyorum.
Epidural daha iyi canım ilk sezeryanim öyleydiKızlar epidural sezaryen düşünen var mı. Benm iki sezaryenim de spinaldi bunu da deneyeyim diyorm ama bir farkı olur mu bilemedm
Yarım kundağın bir zararı yok hatta doktorlar önerir canım yarım kundak yapıp uyutabilirsin bebek dönmeye başlayana kadar yani 4 ay falanKızlar bişey sormak istiyorum kundaklıcak mısınız bebeleri ? Nasıl yapcaksınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?