Ben süreci çok merak ediyorumAynı valla ya aşırı baskı oluştu mideye Allah yardım etsin hepimize. Umarım kolaylıkla geçer doğum sürecimiz. İçim de hiç telaş korku yok. Sürecin nasil geçeceğini biliyorum falan. 1haftaya hooop toparlamiş oluyorsun bile kendini. Heyecan çok var ama sürpriz yumurtam gelecek diye
Hadi bakalim sağlıkla gelsin miniklerimiz biz anneyiz çekeriz ağrıları sızıları onlar iyi olsun yeter ki
Evet benim de yukarda çok zorluyor bazen nefesi tam alamiyorum gibi hissediyorum. Bu yaz nasıl gecti ben bilmiyorum en zor en uzun yazımdı diyebilirim. Uzun zamandır acıyor benim. Diğer gebeliklerim de yaşadim aynisini hatta doğduktan bi kac gün sora yine acimaya batmaya devam etti aliskanliktan ama sora gecip gidiyor. Miden normalde de hassas midir? Benim öyle hamilelikte de had safhada artik yanmalar falan bazen kusturcak beni nerdeyse o derece yakiyor.Bu yazıyı ben mi yazdım acaba diye kullanıcı ismine baktımÜst kaburga kemiğinin olduğu yerler felç ,hatta eşime dedim geçenlerde heralde çürüdü orası diye.Dogru dürüst bişey yemedim bugün ama midemde ejderha var sanki.İlk hamileligimde mide yanmasi dışında yasamadim böyle agrilar.Benim bebegin başı en son yukaridaydi senin de öyle mi?
Benim ilk zordu canım. Normal dogum sancilanip gittim hastaneye açilmam 6cm sancilarim zaten direk kasıktan basladı ve 2dkkada 1 geliyordu. Suyum gelmemisti benim hastanede patlattilar meğer icine tuvaletini yapmis beni en acilinden sezaryene aldilar kordon dolanmiş boynuna iyi ki de ben sancilanmisim yoksa sonucu düsünmek bile istemiyorumBen süreci çok merak ediyorumilk doğum, ilk sezeryan,ilk bebek annem izin aldı hastaneden çıkışalım tarihte hastanedeyken zaten hemşireler sürekli yardım ediyor emzirmeye,oturmaya kalkmaya vs . İlk kaç saat sonra ayağa kalkılıyor sezeryandan sonra? Bird eher sezeryanda karnına bastırılıyor mu ? Almanyada sezeryan sonra karnıma bastırılmadı diyende çok
Senin ilki zorlu olmuşBenim ilk zordu canım. Normal dogum sancilanip gittim hastaneye açilmam 6cm sancilarim zaten direk kasıktan basladı ve 2dkkada 1 geliyordu. Suyum gelmemisti benim hastanede patlattilar meğer icine tuvaletini yapmis beni en acilinden sezaryene aldilar kordon dolanmiş boynuna iyi ki de ben sancilanmisim yoksa sonucu düsünmek bile istemiyorumGenel anestezi oldum aniden oldugu icin ve toparlanmam biraz uzun sürdü ertesi gün yürüttüler canimda çok yandı açıkcasi. İlk ve tecrübesizlik iste ama yine de 1hafta da toparlandim gitti.
2.de spinal oldum biraz korkuyordum ama hic gerek yokmus çok daha rahatti hersey ve o aksam ayaklandim yürüdüm 2günde cok daha iyiydim çok çok rahatti.
Bu bastirma isini ben de hic sevmiyorum ayaklandiktan sora bir daha yapmiyorlar zaten yattigin müddetce yapiyorlar, bazi ebeler cok sert bastiriyor bazilari hic acitmiyor bile. Umarim kolaylikla geçer gider sürecin korkcak bisey yok inan 2güne kendini cok daha iyi hissediyorsun ilk gün biraz zor illaki dikiş yerlerinde acima oluyor falan ama geciyor hepsi sadece evladini iyi olmasini diliyorsun. Eve de gecince insan çok daha çabuk toparlaniyor.
En son gece konuştuk durum aynı bi değişiklik yoktuKızlar @ayseipekalp25 den haber alan varmı ? Bebeği ve kendi nasıllar aceba..
Allah yardımcısı olsun inşallah bir an önce toparlar yavrusuEn son gece konuştuk durum aynı bi değişiklik yoktu
Amin amin inşallah canmAllah yardımcısı olsun inşallah bir an önce toparlar yavrusu
İnsana bir güç geliyor canım. Hele de bebeğini kokusunu sesini duyunca Rabbim yardim ediyor elbette. Spinal çok daha iyi en azindan kafan yerinde oluyor süreç içinde kendinde kalıyorsun. Genel zor ayılması o ayılırken ağrımı acımı hep hissettim ama spinalde baya bi uyuşuk kaldı belimden aşağısı hissetmedim acımı. Kucağına alınca herşey geciyor gidiyorSenin ilki zorlu olmuşokadar sancı çek açılmanı bekle acil sezeryana alın öncesindede yorulmuşsun ona bağlı büyük ihtimalle sonrası zor oldu.. bakalım inşallah öyle kolay toparlarım..normalde bende çok yatmayı sevmem. 4 opu oldum Pcos dan dolayı çok çok yumurta toplanırdı ilk gün zor olurdu doğrulamazdım sancıdan ama ikinci hün toparlardım kendimi .. umarım Buda öyle olur tabiki ağrıları çok başka boyutlar işlemler farklı ama bakalım . Bende genel anestezi istemiyorum. Genel anestezi bende çok mide bulantısı yapıyor ve ne verilirse verilsin geçmiyor. Spinal anestezi yapsınlar hemde bebeği hemen görmek istiyorum .. benim 6 yıllık özlemim
Sağlıkla analı babalı büyüsün inşallahKızlar merhaba. Nasılsıniz. Biz iyiyiz bebeğimde bende sağlıklıyız. Burda sezeryandan sonra hemen yoğun bakıma alıyorlar anneyi ertesi güne kadar. Telefonuda vermiyorlar. Bu gün geçtim odaya bebeğimi getirdiler. Çok güzel çok tatlı 3.284 gr doğdu. Rabbim sizede bu güzell duyguyu tatmayı nasip etsin. ♡♡♡♡
Bu hamileliğimde daha başlamadı ama kızımdan hatırlıyorum sabahları bacak arama tekme yemiş gibi uyanırdımKızlar günaydınvajina kemiklerinde ağrısı olan varmı ? Dün biraz fazla ayakta kaldım onla alakalımı ama sanki kemiklerim 10 ar kilo ağırlık taşımış gibi ağrıyor . Oturup kalkarken ,yürürken ..çok can yakıyor
Benim normalde hiç kolestrolüm yoktur, son tahlilimde baya yüksek çıkmış, sağlık ocağı doktoru vücut bebeğe hazırlık yapıyor sütün yağlı olsun diye, emzirdikçe düşecek dedi. Ki normalde eşimin yüksek çıkınca onu hep korkutur şöyle yap böyle yap düşür diye, demek ki normal bir süreç dedim bende.Bu arada kolesterol ve trigliserid seviyeleri yüksek olan var mı doktorunuz ne diyor? Benim en son yine yüksekti ama sınırın biraz üzerindeydi, Çarşamba günü yine tahlil yaptırdım. Kolesterol 260, Trigliserid 425 çok çok yüksek. Üstelik diyet yapıyorum yemeklerde sadece zeytinyağı kullanıyorum o da az miktarda. Doktora henüz gitmedim aile hekimliğinde yaptırmıştım zaten tahlili, acaba kan beklediği için yapısında bozukluk oldu ondan mı bu kadar yüksek çıktı diyorum.
Benim de ilk hamileliğim ama ben gebe okuluna gitmiştim oradaki ebe 20 dakikada bir gelen düzenli ağrılar olur bunlar gitgide sıklaşır demişti. Regl sancısına benziyormuş genelde oradan anlayabilirsiniz demişti. Nst de geçen pazartesi benim 15 20 arasıydı kasılma bir ara 50 60a çıktı ben de hiçbir şey hissetmemiştim mesela ama bebek çok hareket etmişti o anda. Sonra doktor bir ara kasılman olmuş ağrı hissettin mi dedi ben de hayır bebek çok hareket etmişti dedim. Doktor da o zaman ondandır dedi hatta öksürmek hapşırmak bile anlık olarak artırıyormuş kasılma seviyesini.Kızlar kasılmayı tarif edecek biri var mı bebek toplanması mı kasılma mı kasılma nedir ben hiç anlamıyorum… bende sürekli leğen kemiği vajina ağrısı var ki ilk başından beri yeni bir gelişme değil youtube dan doktorları dinledim hala anlamadım yani ben sanırım doğum başladığını falan anlamayacağım suyum gelmezse nişanım gelmezse (bazen sadece kasılma ile doğum başlayabiliyormuş öyle dediler) ben kasılma ne bilmiyorum ki doğum yapıyorum diye gideyim nst de kasılma 50 çıkıyordu en son ben hiçbir şey hissetmiyordum napacağım çok stres bastı yane olunca kasılma oluyor nerede oluyor daha önce doğum yapmış biri tarif edebilir mi Allah rızası için mesela regl ağrısı gibi ağrı giriyor girdiği an kasılmanın başlangıcı mı oluyor
Benim de hiç yoktu öncesinde en son Mayıs ayında bakılmış onda da bu kadar yüksek değil 200e yakın seviyede ama şimdi aşırı yüksek emin olamadım normal bir şey mi diye. Benim eşimin de trigliserid ve kolesterol çok yüksek ilaç kullanıyor mesela şu anda değerleri benimkinden daha düşük ama ona rağmen doktor ilaca devam ettirdi hala yüksek diye. Haftaya dahiliye doktoruna soracağım diyete rağmen yüksek çıkması tuhaf geldi ama umarım normaldirBenim normalde hiç kolestrolüm yoktur, son tahlilimde baya yüksek çıkmış, sağlık ocağı doktoru vücut bebeğe hazırlık yapıyor sütün yağlı olsun diye, emzirdikçe düşecek dedi. Ki normalde eşimin yüksek çıkınca onu hep korkutur şöyle yap böyle yap düşür diye, demek ki normal bir süreç dedim bende.
Benim de yüksek çıktı kolesterol 330 trigliserid 282 çıkmıştı doktor sadece yağı biraz azalt dedi önemsemedi pek sanırım hamilelikte ekstra yükselebilir bu değerlerBu arada kolesterol ve trigliserid seviyeleri yüksek olan var mı doktorunuz ne diyor? Benim en son yine yüksekti ama sınırın biraz üzerindeydi, Çarşamba günü yine tahlil yaptırdım. Kolesterol 260, Trigliserid 425 çok çok yüksek. Üstelik diyet yapıyorum yemeklerde sadece zeytinyağı kullanıyorum o da az miktarda. Doktora henüz gitmedim aile hekimliğinde yaptırmıştım zaten tahlili, acaba kan beklediği için yapısında bozukluk oldu ondan mı bu kadar yüksek çıktı diyorum.
Aynı acıyı bende yaşadım sağ kaburgamın altındaki eti çimdikliyorlar gibi kesilmiş gibi ağrı. Bebek karnımıza sığmıyor ordaki ette kemiklere batıyor o ağrı oluyor. Doğunca geçtiEvet ya nasıl bi kemik acımasıdır. Birde ben de aylardır şey var hani şu sol göğüs kemiğinin bittigi yer var tam sol göğsümün alt kısımları sanki içerden çürümüş gibi etim o kadar aciyor ki. Her hamileligim de yaşadim bunu. Bu defa ki çok daha fena. Sanirim yük bindikçe karna aşağıya çektikçe kemiğim batiyor, bata bata da içerden çok aciyor. Mide yanmasi sorunum o zaten mahvetti ne şurup içsem 1 2saat anca rahatlatiyor
Bu kemik ağrısını doktora sordunuzmu ne dedi? Bende de var aynısıEvet ya nasıl bi kemik acımasıdır. Birde ben de aylardır şey var hani şu sol göğüs kemiğinin bittigi yer var tam sol göğsümün alt kısımları sanki içerden çürümüş gibi etim o kadar aciyor ki. Her hamileligim de yaşadim bunu. Bu defa ki çok daha fena. Sanirim yük bindikçe karna aşağıya çektikçe kemiğim batiyor, bata bata da içerden çok aciyor. Mide yanmasi sorunum o zaten mahvetti ne şurup içsem 1 2saat anca rahatlatiyor
Evet yükselmesi normalmiş de benim diyetle yükselmesi tuhaf geldi yağ tüketmiyorum mesela. Bakıcaz artık benim doktorum da yorum yaparBenim de yüksek çıktı kolesterol 330 trigliserid 282 çıkmıştı doktor sadece yağı biraz azalt dedi önemsemedi pek sanırım hamilelikte ekstra yükselebilir bu değerler
Evet canim fena bi acıma içerden çürüdü sanki bazen yatsam bile gecmiyor. Sana da gelmiş geçmiş olsun maşallah bebeğinle sanaAynı acıyı bende yaşadım sağ kaburgamın altındaki eti çimdikliyorlar gibi kesilmiş gibi ağrı. Bebek karnımıza sığmıyor ordaki ette kemiklere batıyor o ağrı oluyor. Doğunca geçti
Ben genel de zayifligima ve minyonluğuma bağlıyorum. Karna yük bindikçe kemikte haliyle icerde batiyor ve acitiyor. Doktoruma sormadim da yani hep yaşadım bunu her hamileliğimde.Bu kemik ağrısını doktora sordunuzmu ne dedi? Bende de var aynısı
Ay benim bugün sabah gebe okulum vardı görmemişim . Maşallah canım hayırlı olsun gözün aydınKızlar merhaba. Nasılsıniz. Biz iyiyiz bebeğimde bende sağlıklıyız. Burda sezeryandan sonra hemen yoğun bakıma alıyorlar anneyi ertesi güne kadar. Telefonuda vermiyorlar. Bu gün geçtim odaya bebeğimi getirdiler. Çok güzel çok tatlı 3.284 gr doğdu. Rabbim sizede bu güzell duyguyu tatmayı nasip etsin. ♡♡♡♡
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?