Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    206
Ben süreci çok merak ediyorum ilk doğum, ilk sezeryan,ilk bebek annem izin aldı hastaneden çıkışalım tarihte hastanedeyken zaten hemşireler sürekli yardım ediyor emzirmeye,oturmaya kalkmaya vs . İlk kaç saat sonra ayağa kalkılıyor sezeryandan sonra? Bird eher sezeryanda karnına bastırılıyor mu ? Almanyada sezeryan sonra karnıma bastırılmadı diyende çok

Evet benim de yukarda çok zorluyor bazen nefesi tam alamiyorum gibi hissediyorum. Bu yaz nasıl gecti ben bilmiyorum en zor en uzun yazımdı diyebilirim. Uzun zamandır acıyor benim. Diğer gebeliklerim de yaşadim aynisini hatta doğduktan bi kac gün sora yine acimaya batmaya devam etti aliskanliktan ama sora gecip gidiyor. Miden normalde de hassas midir? Benim öyle hamilelikte de had safhada artik yanmalar falan bazen kusturcak beni nerdeyse o derece yakiyor.

Benim ilk zordu canım. Normal dogum sancilanip gittim hastaneye açilmam 6cm sancilarim zaten direk kasıktan basladı ve 2dkkada 1 geliyordu. Suyum gelmemisti benim hastanede patlattilar meğer icine tuvaletini yapmis beni en acilinden sezaryene aldilar kordon dolanmiş boynuna iyi ki de ben sancilanmisim yoksa sonucu düsünmek bile istemiyorum Genel anestezi oldum aniden oldugu icin ve toparlanmam biraz uzun sürdü ertesi gün yürüttüler canimda çok yandı açıkcasi. İlk ve tecrübesizlik iste ama yine de 1hafta da toparlandim gitti.
2.de spinal oldum biraz korkuyordum ama hic gerek yokmus çok daha rahatti hersey ve o aksam ayaklandim yürüdüm 2günde cok daha iyiydim çok çok rahatti.
Bu bastirma isini ben de hic sevmiyorum ayaklandiktan sora bir daha yapmiyorlar zaten yattigin müddetce yapiyorlar, bazi ebeler cok sert bastiriyor bazilari hic acitmiyor bile. Umarim kolaylikla geçer gider sürecin korkcak bisey yok inan 2güne kendini cok daha iyi hissediyorsun ilk gün biraz zor illaki dikiş yerlerinde acima oluyor falan ama geciyor hepsi sadece evladini iyi olmasini diliyorsun. Eve de gecince insan çok daha çabuk toparlaniyor.

Senin ilki zorlu olmuş okadar sancı çek açılmanı bekle acil sezeryana alın öncesindede yorulmuşsun ona bağlı büyük ihtimalle sonrası zor oldu.. bakalım inşallah öyle kolay toparlarım..normalde bende çok yatmayı sevmem. 4 opu oldum Pcos dan dolayı çok çok yumurta toplanırdı ilk gün zor olurdu doğrulamazdım sancıdan ama ikinci hün toparlardım kendimi .. umarım Buda öyle olur tabiki ağrıları çok başka boyutlar işlemler farklı ama bakalım . Bende genel anestezi istemiyorum. Genel anestezi bende çok mide bulantısı yapıyor ve ne verilirse verilsin geçmiyor. Spinal anestezi yapsınlar hemde bebeği hemen görmek istiyorum .. benim 6 yıllık özlemim

65.8 güncel şu an ki kilom dehşet kilo verdim ben öyle böyle değil önden bakmayan arkadan anlamıyor hamile olduğumu. Ama şu an ayaklarıma bakan hamile bile demez hasta yazık ne olmuş der ayaklarına. Sabah şişti şu an davul şok olursun bilsen eskiyle şu an arasındaki farkı kesinlikle insülin yapıyor ödem de değil ama bambaşka bir şey işte vallahi abartıyormuş gibi olmayım da insan kendi vücudunu da tanıyor yani katalya

İnsana bir güç geliyor canım. Hele de bebeğini kokusunu sesini duyunca Rabbim yardim ediyor elbette. Spinal çok daha iyi en azindan kafan yerinde oluyor süreç içinde kendinde kalıyorsun. Genel zor ayılması o ayılırken ağrımı acımı hep hissettim ama spinalde baya bi uyuşuk kaldı belimden aşağısı hissetmedim acımı. Kucağına alınca herşey geciyor gidiyor Rabbim sağlıcakla aldırsın doya doya özlem gidereceğiniz bol güzel sağlıklı günlerin olsun kızınla

Sağlıkla analı babalı büyüsün inşallah gözünüz aydın
Bu hamileliğimde daha başlamadı ama kızımdan hatırlıyorum sabahları bacak arama tekme yemiş gibi uyanırdım
Benim normalde hiç kolestrolüm yoktur, son tahlilimde baya yüksek çıkmış, sağlık ocağı doktoru vücut bebeğe hazırlık yapıyor sütün yağlı olsun diye, emzirdikçe düşecek dedi. Ki normalde eşimin yüksek çıkınca onu hep korkutur şöyle yap böyle yap düşür diye, demek ki normal bir süreç dedim bende.

Benim de ilk hamileliğim ama ben gebe okuluna gitmiştim oradaki ebe 20 dakikada bir gelen düzenli ağrılar olur bunlar gitgide sıklaşır demişti. Regl sancısına benziyormuş genelde oradan anlayabilirsiniz demişti. Nst de geçen pazartesi benim 15 20 arasıydı kasılma bir ara 50 60a çıktı ben de hiçbir şey hissetmemiştim mesela ama bebek çok hareket etmişti o anda. Sonra doktor bir ara kasılman olmuş ağrı hissettin mi dedi ben de hayır bebek çok hareket etmişti dedim. Doktor da o zaman ondandır dedi hatta öksürmek hapşırmak bile anlık olarak artırıyormuş kasılma seviyesini.

Benim de hiç yoktu öncesinde en son Mayıs ayında bakılmış onda da bu kadar yüksek değil 200e yakın seviyede ama şimdi aşırı yüksek emin olamadım normal bir şey mi diye. Benim eşimin de trigliserid ve kolesterol çok yüksek ilaç kullanıyor mesela şu anda değerleri benimkinden daha düşük ama ona rağmen doktor ilaca devam ettirdi hala yüksek diye. Haftaya dahiliye doktoruna soracağım diyete rağmen yüksek çıkması tuhaf geldi ama umarım normaldir

Benim de yüksek çıktı kolesterol 330 trigliserid 282 çıkmıştı doktor sadece yağı biraz azalt dedi önemsemedi pek sanırım hamilelikte ekstra yükselebilir bu değerler

Aynı acıyı bende yaşadım sağ kaburgamın altındaki eti çimdikliyorlar gibi kesilmiş gibi ağrı. Bebek karnımıza sığmıyor ordaki ette kemiklere batıyor o ağrı oluyor. Doğunca geçti

Bu kemik ağrısını doktora sordunuzmu ne dedi? Bende de var aynısı

Benim de yüksek çıktı kolesterol 330 trigliserid 282 çıkmıştı doktor sadece yağı biraz azalt dedi önemsemedi pek sanırım hamilelikte ekstra yükselebilir bu değerler
Evet yükselmesi normalmiş de benim diyetle yükselmesi tuhaf geldi yağ tüketmiyorum mesela. Bakıcaz artık benim doktorum da yorum yapar

Aynı acıyı bende yaşadım sağ kaburgamın altındaki eti çimdikliyorlar gibi kesilmiş gibi ağrı. Bebek karnımıza sığmıyor ordaki ette kemiklere batıyor o ağrı oluyor. Doğunca geçti
Evet canim fena bi acıma içerden çürüdü sanki bazen yatsam bile gecmiyor. Sana da gelmiş geçmiş olsun maşallah bebeğinle sana Sağlıkla evinize dönün inşallah.

Bu kemik ağrısını doktora sordunuzmu ne dedi? Bende de var aynısı
Ben genel de zayifligima ve minyonluğuma bağlıyorum. Karna yük bindikçe kemikte haliyle icerde batiyor ve acitiyor. Doktoruma sormadim da yani hep yaşadım bunu her hamileliğimde.

Ay benim bugün sabah gebe okulum vardı görmemişim . Maşallah canım hayırlı olsun gözün aydın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…