2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Evet canım bizde 2. Topuk kanı verdik öyle oluyor

Kanlı olmak zorunda değil canım benimki bembeyazdı. Jölemsi yoğun bir kıvamda her zamanki akıntından farklı olur nişan dediğin

Aşkım bence annen artık evine dönsün emin ol tek başına da bakabileceksin annelik içgüdüleriyle. En azından tek daha huzurlu olursun.

Korkuyorum biraz canım bi de bebek uyurken falan uyuyamıyorum sürekli kontrol halindeyim biraz daha zaman geçse bakabilirim aslında ama bilmiyorum

En güzeli insanın kendi bakması aslında zaten, kalabalık gerçekten yorucu

Kızlar bir şey duydum batıl inanç farkındayım ama insan her şeyi takıyor, 2 gün sonra en yakın arkadaşımın nikahı var ve lohusa düğüne gitmemeli tarzı şeyler duydum, hiç bilginiz var mı böyle bir şey duydunuz mu

anladim canim, dedigim gibi eldiveni sol eline giyip serce parmaginla damagini uyarirken birlik enjektorle verirsen, hem cok hizli bitiyor surekli emme refleksi aktif oldugundan hem de bogulma korkusu olmuyor. fotograftaki 5lik gibi o biraz daha yogun veriyor siviyi. emme refleksini aktive ettigin icin reddedemiyor istese de. acil durum olursa diye yaziyorum. ya da okuyan baska birinin de isine yarar belki. gerci biberonu kullaniyor artik diyorsun.

ahh cok sukur bir hafta rahat misiniz o zaman simdi rabbim bir daha gostermesin artisini umarim. bu kadarla gelmis gecmis olsun insallah

bizim ilce devlet hastanesine geldik bu sefer, dunden bu gune kilo artisi iyi, genel muayenede de normal buldu, fakat sarilik gobegine inmis tahlil istedi yine, elinden alamadilar, kan gelmedi, kolundan denediler vs. yavrum yine dakikalarca agladi maalesef. cocugumun sesi kisildi artik. insallah deger yuksek cikmaz, hastanedeyim hala oturdum dua edip bekliyorum iste.

Kuzum bebek senin mutsuzluğunu hissettiği için tutmuyor huzursuz oluyor senin pozitif olman önemli korkma bebek emdiği sürece sütun bitmez sen böyle kendini yıpratırsan biter ama azıcık sakın ve pozitif olmayı dene

Kanlı olmak zorunda değil canım benimki bembeyazdı. Jölemsi yoğun bir kıvamda her zamanki akıntından farklı olur nişan dediğin
Anladım canım acaba enfeksiyon mu dedim ama kokusuzdu tamamen. Sen nişan geldikten ne kadar sonra doğurdun peki ?

Canım kabızlık için Duphalac diye bi şurup var ben onu kullanıyorum ve çok memnunum. İlk doğumumda çok çekmiştim kabızlıktan. Şükür bu şurup beni kurtardı. Kahvaltıda domates salatalık hariç her şeyi yiyorum. Gün içinde bolca miktarda rezene kimyon çayı tüketiyorum. Tabi tohum halinde olanından. Bebek uyanmazsa ayaklarının altını gıdıkla. Gerekirse pijamasını çıkar uyandır.

Beni de aradı hemşire bazen ikinci yi almıyo hastane asm gel dedi. Birde ilk alınan kan anne sütü almadan bebek alınıyomuş ikinci Bi hafta sonra bebek beslendikten sonra alınıyo dedi. Farkı oymuş.

Canım ben daha doğurmadim ama aile hekimligine gittiğimde benim hemşiremde doğumdan sonra ikinci topuk kanını alicaz dediler açıkçası bana da garip geldi

Annenin ve bebeğin toparlanma süreci göz önünen alındığında 40 günlük süre hesaplanmış. Aslında bu anne ve bebek için koruma amaçlı. Günümüz şartlarında biraz daha kısa sürede toparlayabiliyoruz elhamdulillah. Eğer gitmek istediğin bir yerse felak nas oku git. Kalabalığa girmek seni rahatsız edecekse orası ayrı. Takılma böyle şeylere germe kendini.

Benim de bugün normalden biraz daha fazla akıntım geliyor suyum gelse sızıntı şeklinde anlarım herhalde o daha sıvı kıvamda olur dediler su gibi

Hayır benimki şefaf sarımsı katı ele yapışmayan bir şekilde geldi . Hep kanlı olmuyor

İkisinde farklı hastalıklara bakılıyor dediler bizden , biri doğduğunda diğeri de işte sonradan alınıyormuş ama aynı değiller dedi

İlk doğum belirtisini fark ettiğim sıvı şeffaf yapışkan olmayan akıntıydı sildikçe geldi. Daha sonra nişanım jöle kıvamında gelmişti kanlı. Ama hep kanlı olmasına gerek yok normal de gelir.

Yok canım 20 lik şırınga da artık şırıngayla verebilecek gücüm de yok kendi kabul etse dahi. Biberonla daha iyi.

Yaaa göbeğe indiyse tekrardan fototerapi almak zorunda benim bilgim bu yönde. Bilirubin kanda kaç çıktı? Hay allah ya niye böyle oluyor allahım bir şifa bulsaydık yarabbim ya.

1 hafta valla rahat değilim gibi yüzü sarardı şu an aktif sıkıntı yok ama yarın götüreceğim tekrardan hastaneye cihazla ve kanla baktıracağım. Her ne kadar beyin bariyerini tutmuyor dese de bu benim için bence geçerli değil. Düşük kilo ağırlığında geç prematüre doğdu yüksek riskli grupta değerimiz bile 15 e sabitlendi haftasına bakılmaksızın. Ama poldeki doktor böyle dedi enteresan yani. En iyisi tekrardan götürmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…