2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Hep çağırıyorum 4 kez denedik şimdiye kadar olmadı şimdi yarım saat sonra bida deneyelim dedi

Bende yapamıyorum sanırım
Ay bunu yapma bak cidden en yeni doğuranlardan biri olarak söylüyorum telaş ve stres hiç iyi olmuyor. Öncelikle inanacaksın sonra da sabredeceksin valla bak ben de kaç kere yazdım sütüm yok bilmemne diye zaten 4.gün ancak geliyormuş süt yani öyle doğurur doğurmaz şelale gibi akmıyormuş yutkunma sesini bugün duymaya başladım öyle söyliyim. İnan bana hallediceksin doyacak bebişin

Evet iki kere alınıyor. Sinir bozucu

Emzirmeden önce tazyiğini almak için birazcık sağsan?

Sağolasın çok teşekkür ederim desteğin için

Sürekli emzirip üstüne sağdığım sütleri veriyorum ama sarılık değeri yükseliyor hala. Süt de var bebek de emiyor. Anlamıyorum sebebini ya. Allahtan henüz takip yeterli diyor doktorlar ama çözümünü de bilemiyorum. Ne zor şeymiş emzirmek. Sanırım tazyikli geldiği için sorun var bizde. Ben de sütüm az sanıp ona göre şeyler yapmaya çalışıyordum mesela.
Memeye gelip 2-3 çekiyor hemen uykuya dalıyor. Emzirmek çok zor oluyor, saatlerce emzirmeye çalışıyorum. Sonra bir de üstüne şırınga ile destek veriyoruz. 3-4 saat sürüyor 1 besleme. 2 saat sonra tekrar kalkınca bütün gece ayakta olmuş oluyorsun. Yeterince emdiğinden bir türlü emin olamıyorum. Sürekli dürtüp emzirmeye çalışıyorum. En son baktım olmuyor yatağına koyuyorum onda da hareket etmekten bir türlü uyuyamıyor tekrar meme istiyor.
Hazır kundak lar ile yaramadı bizde. Hiç yoktan iyi ama yine de hareket edebildiği için uyanıyor. Kundak+juno yatak yaparsam uyuyor ama biz doktor onların toplatılması lazım aşırı zararlı çocuklara falan dedi
Bir de canlar sırt üstü yatıracakmışız bebeleri, son zamanlarda tüm araştırmalar bu yönde, bilginiz olsun

Evet öyle yapıyorum kafasını vucudundan daha yukarıda tutuyorum.

Bende korkuyorum o süt boğaza kaçmasından ama eşim çok sakince biberonu çekip yan çeviriyor

Sağım yapan kızlar göğüs pompasiyla geçen gün sagmaya çalıştım göğüs ucum kopuyor zannettim o ne acı ya. İlk günler de Sağım yaptım ilk anda ağrı olmuştu ama saginca alışmıştı. Göğsüm çok fazla doluydu acaba o yuzdne mi bu kadar ağrı oldu.

Sarılığın çözümünü ah bir bilsem gruptaki en ciddi sarılık geçiren benim bebe. Bir çözümü olsa sanırım bu kadar zamanda ben bilirdim artık bu kadar yoğun bakıma girip çıkmaktan dolayı. Bol emme + mama + kaka ve çiş yaptırmak başka da çözümü yok. Artık bu bile çözüm değil de bakma işte çözüm diyorum.

Junoda yatıyor benimki onlar da her şeye karşılar ben anlamadım şırıngayla bebek mi beslenir diye kızdı bir çocuk doktoru, diğeri biberona kızıyor anlam veremiyor insan. Her konuda olduğu gibi bunlarda da ikiye ayrılıyor doktorlar. Mesela bana yan yatırıyorlardı yoğun bakımda, doğduktan sonra da gelen doktorlar yan yatırmamı önerdi ebeler de dahil. Ben de yan yatırdığım zaman kusmuğunu daha rahat tahliye edeceğini düşünüyorum. Son araştırmalar da dediğin gibi sırt üstü diyor ama içim rahat etmiyor.

Öylede ilk su kısmını almamış olacak.
Bugün aynısını aile hekimliğinde ki hemşireye sordum.Onceki dogumumda sütüm çoktu İlk sutu emip kalan yağlı denilen süt kalıyordu dedim.O da dedi bu doğumunda öyle olursa tekrar aynı memeyi ver bı daha ki emzirisinde dedi.Ama emin olamadim ,hatırladığım kadarıyla sağıp atıyordum oğlumda.Bunda nasıl olur bilmiyorum.Oyle olursa fazlalık sütü sağmak mi daha mantıklı yoksa aynı memeyi vermek mi?

Hep çağırıyorum 4 kez denedik şimdiye kadar olmadı şimdi yarım saat sonra bida deneyelim dedi
Stres sakın yapma. Doğumdan sonra sağdığım sütü görsen 1 damlaydı. Sonra sonra rahatlıyor memeler süt geliyor, bebek anneye alışıyor, emme refleksi her geçen gün artıyor.

Bebek iyi sonra hiç görünmedi kan. Evet benimkide gazlı ama bir şekilde çıkartıyoruz masaj falan yapınca rahatlıyor. Evet gazı olduğu zamanlar karnı şiş oluyor. Seninki masaj yapınca rahatlamiyor mu
Yok işte kaka yaptırıyorm gaz yapıp bayağı ama asla asla yumuşamıp karnı yaş gibi dewamlı inliyo

Canım ilk zamanlar hiperlaktasyon vardı yarısını sağıyırdım. O kadar çok genzine kaçıyordu ki birinde uzun süre nefes alamadı. Hala kaçıyo ama ilk zamanlar gibi değil.

O dönem emzirme hemşirelerine gittim sürekli. Sağım yapıp dik tutmamı, kaçarsa ters çevirip sırtına vurmamı söylediler. Bunun haricinde biraz emiyo çekip geri veriyorum. Normalde tıkanmaya sebep oluyo ama çok zorda kalırsa ucunu kıstırıyorum memenin. Şimdi tazyik gelince de bebeğe değil dışarı veriyorum o sütü. Böyle böyle azalttık.
Bu arada makinendendir acıtmıyor öyle sağım.

Sarılık geçiren arkadaşlar lütfen suyu sorun. Belki eskilerin bilgisidir ama her beslenme sonrası iki üç kaşık suyun düşürdüğünü çok duydum.

Anladım canım acaba enfeksiyon mu dedim ama kokusuzdu tamamen. Sen nişan geldikten ne kadar sonra doğurdun peki ?
1 hafta ama ben birkaç ay progestan kullandım o geciktirdi diye düşünüyorum yoksa 1-2 gün içinde doğum başlardı muhtemelen
Benim de bugün normalden biraz daha fazla akıntım geliyor suyum gelse sızıntı şeklinde anlarım herhalde o daha sıvı kıvamda olur dediler su gibi
Yok canım suyun patlasa anlarsın emin ol

Kızlar yenidoğan muayenelerine 28 gün içinde ücret ödeyen var mı? Kanunen hastane talep edemiyor da merak ettim

İlk yolculuğumuzu,şehir değişimini yaptık. 1 saat ama olsun Valizini hazırlamak tam bir kaostu, gün boyu çok huzursuzdu ama arabada susuverdi level atlayınca çok hoşuma gidiyo bu ilk dönemler

Herkesin sağlık problemi bitsin inşallah, kavuşmayanlar kavuşsun. Sefasını sürelim hep beraber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…