2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Kizlar destek olmadan yalniz kalan var mi nasil ilerliyorsunuz
Ben destek almıyorum haftasonu gonderdim iki gündür tekim şimdilik iyi gidiyor uyuduğu anlarda ev topluysa uyumaya çalışıyorum gece yatmadan evi toplayınca rahat oluyor tüm günüm bebekle oluyor ikindi üzeri uyuduğunda da yemeği yapmaya çalışıyorum şu anlık iyi gibiyiz

Bu süreçte yanında Ben de çok özleyeceğim kesinlikle, geçen gün eşime diyorum kavuşucaz inşallah ama içim bomboş kalacak sanki

Kızlar merak ettiğim birşey var, bu konuda kafam çok karışıyor. Bebeği emzirirken bir emzirmede tek memeden besleyip diğer memeyi bir sonraki emzirmede mi vereceğiz yoksa bir emzirmede her iki memeyi de sırayla vermek mi gerekiyor anlatabildim mi bilmiyorum ama. Bir de sağım hangi durumlarda yapılmalı bu konular benim kafamı çok karıştırıyor

Ben en başından beri yalnızım canım. Ailem şehir dışında ve grip olmuşlar iyileşince gelecekler. Eşimin ailesi de yanımda ama tek kalmak istediğimi söyledim sağolsun kayınvalidem hastanede yanımdaydı fazlasını kendim halletmek istedim. Gündüz uyanınca üst baş değiştirip bakımlarını yapıp uyutunca kahvaltımı yapıyorum evi toparlıyorum, öğlene kadar. Uyandırıp yine besliyorum bu sefer de ben dinleniyorum uyumuyorum ama uzanıyorum. Bu saatlerde de tekrar besleyip akşam yemeği hazırlamak için mutfağa gidiyorum eşim gelene kadar. Böyle işte

Balım ben süre tutuyorum yaklaşık 25-30 dk bir memede duruyor zaten aktif ememiyor. Tabi doktorlar on dk falan diyo da on dk de 10ml süt anca geliyor. Diğer memeyi de eğer kızım hala doymadıysa veriyorum. Sağım ben şöyle yapıyorum bazen çok doluyor ve beni rahatsız ediyo. Bebeğe fazla geleceğini düşündüğüm zaman sağıp dolaba koyuyorum. Sonraki besleme zamanında ama yarım bıraktığım meme varsa onu veriyorum. Yarın bırakmayın falan diyo da daha bebeğim çok küçük bi düzeni yok. Oluşana kadar devam edicem artık bir şekilde

Bugün çok tuhaf hissettim.Yoruldum sınırlarını da zorluyorum açıkçası.Gardrobu yerleştirdim oğlanda kalan kıyafetlerden kullanılacakları ayırdım yıkadım kaynanam ütüleri yapti.Daha çok işim var evi yaksam da kurtulsam dedim kaynanama.
Pazara gittim son kez (son kez rahat olarak)Bebek doğunca da artık sabah erken saatlerde kalabalık olmadan onunla giderim ins.Göbeğim büyümus iyice feracemin fermuarlı göbekten zor geçti ,üzerime şal aldım artık.
Çok şükür oğlanın sınavları doğumdan 5 gün sonra başlıyor,dogumla çakışmadı,zombi gibi gezerim artık.
Bir de süt durumu aklıma takıldı.Oglanda 39+3 yada 4 de doğurdum.Masallah sütüm güzeldi.Bunda 38+4 te gün verdi doktor ,yani önümüzdeki carsamba.Acaba sütüm hemen gelir mi dedim.İns gelir.

Tekim ben de. En başta iki gün annem kaldı. Eşim gece dinlendiriyor bazen sağolsun çok problemli bi uyanıklık değilse kızımınki. Aslında yalnızken her şey yapılır bebek çok huzursuz değilse; ama biliyorum insanın eli ayağına dolaşıyor bir şey yapamaz gibi geliyor. Ama alışıyor insan aaa yapabiliyorum dedikçe iyi hissediyorsun. WC banyo temizliği benim sıradaki level im. Deterjan kokusu gitmesin diye kapı kapamam gerekiyor bi onu yalnızken yapamadım. Yemeğe se tam konsantre değilim ama ilk günlerden kolay her şey

Haydi sağlıkla inşallah şimdi bile sıksan gelir süt 37+4 de geldi benim hemen.

Anladım canııım teşekkür ederim

Ben her beslenmede bir memeyi veriyorum çünkü sütün önü su, yağlı kısım ve kilo yapan kısım daha sonra geliyor. Bir meme boşaldığı zaman da mama takviyesi yapıyorum.

Kızlar ben öğretmenim. Eşimin işi sebebiyle geçiçi görevle ailelerimizin yanına geldik. Yaz boyunca antalyadaydık. Kayınvalidemde kaldık. Şimdi eşimin görevi bitti ve istanbula geri döndü. Ben kayınvalidemde kalmaya devam ediyorum. Çok şükür çok büyük sıkıntı yaşamadık. Ama ben çok sıkıldım. Evimi düzenimi özledim. Hiç bir zamnda birisinden bir iş isteyen bir insan olmadım her işimi kendim yaparım. Burada sürekli her gün alt katımızda yaşayan kuzenlerinin ikizleri geliyor 2 yaşında. Çocukta bizim bebek arabasına takmış oynamaya çalışıyor. Kayınvalidem kaldıralım falan dedi. Sinir oldum. Daha öncede eşyalara söylenir gibi yaptı. Kanıma dokunuyor. Kendi torununu fazlalık gibi görüyormuş sığdıramıyormuş gibi geliyor. Burada doğum istanbula göre yarı fiyatı ve ailelerimizün yanında olalım diye burada doğurmaya karar verdim ama çok pişmanım. Bebek arabası olayından beri ağlıyorum yatakta. Keşke bende dönseydim diye eşimle. Şimdiden sonra da çok geç kaldım. 38+5 im artık. Daha önceden de tecrübem var az çok bebek konusunda kendim her şeyi hallederdüm diye bu kararı verdiğüm için çok üzülüyorum. Lütfen beni ikna edin aileyle daha rahat olur diye

canim ne yaptiniz, nasil geldi sonuclar?
Hiç bakamadım yine buraya,anca geldim.
Valla doktorun ölçtüğü 13,kanda 14 çıktı. Doktor perşembe tekrar bakalım dedi.
Benim moraller sıfırın altında artık çünkü cuma gecesinden beri (fototerapi aldığımız gece) beslemeye aşırı özen gösteriyoruz. Hem emiyor,hem sağdığım sütü içiyor hem de mama var günde 2 kere. Bunun yanında çiş ve kakası da olması gerektiği gibi. (Eve çıktığımız ilk zamanlar çişi daha daha azdı) yani her şey olması gerektiği gibi ama sarılık değeri doğru düzgün düşmüyor. Bizde ABO uyumsuzluğu olması baskılıyor biraz da ama bu böyle devam ettikçe ben moral olarak gerçekten çöküyorum. Allah dermansız dert vermesin ama yine de canım sıkkın

Kizlar bebekleriniz emzirip yatirinca kusuyormu bugun bi kaç kez kustu korktum üşütmemistir değilmi ?:/

Sleepy kullanıyorum canım bugün de babyturco varmış evde onu da denicem, ama sleepy sızdırma falan yapmadı
Ya bende anlamadım canım niye öyle oluyor
Çok geçmiş olsun canım bizimde 17 ye kadar çıkmıştı inşallah daha fazla çıkmaz

Kizlar bebekleriniz emzirip yatirinca kusuyormu bugun bi kaç kez kustu korktum üşütmemistir değilmi ?:/
Enzirip direkt yatırma canım. Önce gazını al ve en az 15-20 dk kucağında dik tut. Benim ona rağmen fazlalığı kusar, gazı tekrar gelirse ağzına da geliyo. Direkt yatırırsam da daha kötü kusabiliyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…