- 8 Şubat 2025
- 597
- 618
- 18
ohh cok sukur, hic olmasin daSarılık yok şimdilik doktor kontrolünde de gayet iyi dedi. Hastanede alınan topuk kanı sonucu iyiydi dün de aile hekimliğinde kan alındı ama bundan sonra sarılık olmaz dediler umarım öyle olur. Çiş de günde 6 bez değişimi var, iyi dediler. Normal diyorlar ama ister istemez kafaya takıyor insan neden olabilir diye. Umarım sizin için de her şey bir an önce yoluna girer, güçlü bebişler bu günleri de atlatacak.
Evet doktor 3 saat uyumasını istiyoruz dedi. Yani kendisi uyanıp talep etmezse 3 saat ellemiyorum. He bazen 1 saat sonra kendisi istiyor o zaman veriyorum tabii yineBizimkide nerdeyse 40 günlük olacak. Hayir oluşturamiyoruz çünkü daha küçükler. 1 2 gün düzene girse bile bozuluyor. Osmanda dün öyleydi 4 i buldu uyuması. 3 saatte bir mı emziriyorsun.
Canım sağlıkla büyüt inşallah tez zamanda kucağına gelecek bebeğin. Ben 4. Günden sonra daha rahattım. Gun geçtikçe iyileseceksin. Canım sürekli yatma yürü gez yürümek acıya çok iyi geliyorSelam kızlar bugün mide bulantımın üstüne acile gittim 7-8 cm açıklığım varmış hiç bişey anlamadım doğumhaneye geçtim epiduralimi yaptırdım ama malesef bebebeğim 9 cmdeyken inmedi aşağı ve strese girdi bu yüzden acil sezaryene alındım bebeğim de yoğun bakımda 3 gün boyunca ne yaşadım hiç anlamadım sezaryen olanlar toparlanmanız kaç gün sürdü ?
Valla kuzum ben mamayı kestim doktor kilo alımı iyi kes dedi kestim ama belli bir saati yok mesela dunle bugün aşırı sancılı yarım saat uyuyor on dk emiyor bazen bır saat uyuyor öyle belirli bir emzirme saatim yok açıkçası,sık sık emzirmeye çalışıyorum şu anlık ne zaman isterse veriyorum 2 aydan sonra düzene koyarım anca oğlum da öyleydi 2 aylıktı uykusunu ve saatini düzenlemiştim ama şu an buna yapamıyorumKızlar bir öğünde kaç ml mama veriyorsunuz. Bide kaç saatte bir besliyorsunuz.
Benimki istisnalar hariç 2 saate uzasa şükür ediyorum. Bazen yarım saatte bazen 1 saat sonra bile emmek istiyor. Boyle yapınca duzen oluşturamiyorum
Sadece emziriyormusun. Mama destek varmı. 3 saat düzenini oluşturman çok iyi. Hem bebek için hem kendin içinEvet doktor 3 saat uyumasını istiyoruz dedi. Yani kendisi uyanıp talep etmezse 3 saat ellemiyorum. He bazen 1 saat sonra kendisi istiyor o zaman veriyorum tabii yine
Öncelikle gözün aydın canım ve geçmiş olsunSelam kızlar bugün mide bulantımın üstüne acile gittim 7-8 cm açıklığım varmış hiç bişey anlamadım doğumhaneye geçtim epiduralimi yaptırdım ama malesef bebebeğim 9 cmdeyken inmedi aşağı ve strese girdi bu yüzden acil sezaryene alındım bebeğim de yoğun bakımda 3 gün boyunca ne yaşadım hiç anlamadım sezaryen olanlar toparlanmanız kaç gün sürdü ?
Bende mamayi düzenli vermiyorum. Ne zamandır vermiyordum. Ama dün göğüsler boş emiyor emiyor doymuyor ağlıyor. Gittim mama aldım 60 ml bitirdi meğer yavrum açmış. Bazen böyle zamanlarda veririm diye aldım. Ilk hastanede 300 gr almıştık 3 hafta içinde tuketilmeli diye yaziyordu. Bende bitmesede attım.Valla kuzum ben mamayı kestim doktor kilo alımı iyi kes dedi kestim ama belli bir saati yok mesela dunle bugün aşırı sancılı yarım saat uyuyor on dk emiyor bazen bır saat uyuyor öyle belirli bir emzirme saatim yok açıkçası,sık sık emzirmeye çalışıyorum şu anlık ne zaman isterse veriyorum 2 aydan sonra düzene koyarım anca oğlum da öyleydi 2 aylıktı uykusunu ve saatini düzenlemiştim ama şu an buna yapamıyorum
Kesinlikle öyle. Az önce altını değiştireyim dedim farklı bir koku geldi sanki burnuma inşallah kakasını yapmıştır diye açtım ama yine hayal kırıklığı. Neyse iyi olsunlar da biz bekleriz hiç sorun değilohh cok sukur, hic olmasin dainsan evladi soz konusu olunca en ufak seyi bile takiyormus gercekten, haklisiniz. normale donup de kaka yapinca, insanin yapilan kakaya duydugu sevinc gercekten kendine bi’ garip geliyor ama oyle iste.
Bizim de ilk 19 çıktığında öyle olmuştuk,seni maalesef çok iyi anlıyorum. Doktora gidene kadar bol emzirmeli beslemeli düzene devam. Korkuyorum artık doktora gitmekten de ama güzel bir şey duymaya da ihtiyacımız var. Sizden de güzel haberler alırız inşallahhamin canimbir de sarilik hatirliyorum bebeklerde hep olurdu pek onemsemezlerdi, bol emzir, sekerli su ver, sari ortu ort tamam modundaydi. inan benim de cahilligime geldi mesela, 4. gun sarardigini fark ettim, aile hekimindeydik topuk kani icin, onlar da biraz sararmis bol emzir gecer dediler, ertesi gun doktor da biraz sari gorunuyor sarilik bakalim dedi, 20 cikti. hayatimin soku resmen, oyle ayaklara kadar falan da bi’ sarilik yoktu, halsizlik de yoktu, ama deger 20 cikti. sonra da genetik enzimler haric her seye bakildi, hepsi negatif cikti, bi’ tsh biraz yuksekti, ondan olabilir demislerdi, o da dusmus. baska bir seyi olmasin elbette, her test sonucu da cok sukur diyorum ama neden yani, bi’ dusup bi’ cikmasi insani surekli diken ustunde tutuyor. yine de dedigin gibi allah dermansiz dert vermesin
Beslenme ile. Çok şükür hastaneye yatışı gerekli görmediler. Ama beslemek çok zor oluyor. Geceleri uyanmıyor iyi emmiyor diye tedirginim sürekli. Stresli bi süreç oluyorBeslenmeyle mi düştü yoksa bir tedavi uygulandı mı
Bizimki sarılıktan kendisi uyanamıyor. 2 saatte bir uyandırıp emzirip ek süt veya mama veriyorum. Ama bu sefer de kucaktan inmiyor, sürekli emmek istiyor. güzel de emmiyor uyuyakalıyor memede. Böyle geçiyor günler. Bizimki seninkine göre küçük daha. 15 günlük. Emzirme üstüne şırınga ile 30 ml süt veriyorum ben. Mama verirsem daha az yiyor 15 ml falan.Kızlar bir öğünde kaç ml mama veriyorsunuz. Bide kaç saatte bir besliyorsunuz.
Benimki istisnalar hariç 2 saate uzasa şükür ediyorum. Bazen yarım saatte bazen 1 saat sonra bile emmek istiyor. Boyle yapınca duzen oluşturamiyorum
Gündüz uykusu da beslenmesi de çok planlı programlı gece gaz sancısı olursa bu rutinler bozuluyor, düzensiz oluyor. Her 2 saatte kendisi uyanıyor önce emziriyorum daha sonra da mama veriyorum. Henüz mamayı kesmedim devam ediyorum 1. ay kontrolünde doktora danışıp kademeli olarak kesmeyi planlıyorum. Şu an sarılıktan dolayı mamayı kesmeye cesaret edemiyorum. Mamayı da bazen 30 içiyor bazen 60 değişiyor kendisi belirliyor ne kadar içmek istiyorsa içip bırakıyor.Kızlar bir öğünde kaç ml mama veriyorsunuz. Bide kaç saatte bir besliyorsunuz.
Canım mamayı birden kesince tepkisi nasıl oldu? Benim pipili meme üstüne mamaya felaket alıştı memeyi boşaltana kadar emdikten sonra mama da istiyor bekliyor yani resmen. Nasıl keseceğim hiç bilmiyorum düşündükçe azcık stres basıyorValla kuzum ben mamayı kestim doktor kilo alımı iyi kes dedi kestim ama belli bir saati yok mesela dunle bugün aşırı sancılı yarım saat uyuyor on dk emiyor bazen bır saat uyuyor öyle belirli bir emzirme saatim yok açıkçası,sık sık emzirmeye çalışıyorum şu anlık ne zaman isterse veriyorum 2 aydan sonra düzene koyarım anca oğlum da öyleydi 2 aylıktı uykusunu ve saatini düzenlemiştim ama şu an buna yapamıyorum
Ben de dört gözle bekliyorum en son Pazartesi akşamı yaptı. Her bez açışımda bir umut…Kesinlikle öyle. Az önce altını değiştireyim dedim farklı bir koku geldi sanki burnuma inşallah kakasını yapmıştır diye açtım ama yine hayal kırıklığı. Neyse iyi olsunlar da biz bekleriz hiç sorun değil
Kuzum bizimki biraz zorladı şöyle doktor 60 cc' veriyorum deyince her memeden sonra veriyorsan bir öğün verip bir öğün vermeyeceğiz dedi kademeli olarak iki gün sıktım dişimi memede biraz fazla durabilir ya da sürekli emmek isteyebilir şu an onun sıkıntısını çekiyorum zatenCanım mamayı birden kesince tepkisi nasıl oldu? Benim pipili meme üstüne mamaya felaket alıştı memeyi boşaltana kadar emdikten sonra mama da istiyor bekliyor yani resmen. Nasıl keseceğim hiç bilmiyorum düşündükçe azcık stres basıyor
Offfff kıyamam ona ya bekleyip bekleyip bulamıyor hahaKuzum bizimki biraz zorladı şöyle doktor 60 cc' veriyorum deyince her memeden sonra veriyorsan bir öğün verip bir öğün vermeyeceğiz dedi kademeli olarak iki gün sıktım dişimi memede biraz fazla durabilir ya da sürekli emmek isteyebilir şu an onun sıkıntısını çekiyorum zatenbizimki de aynı emdikten sonra illa o biberonu bekliyor ve uyumuyor çok ağlıyor ama şu an zorluyorum
Aynen öyle şu an biberon elimde mamayla direniyorum yaklaşık sabah 8.30'dan beri uyuyor uyanıyor dalamıyor ama memeden çok mama bağımlısı olma yolunda gidiyordu artık doktor da sarılıktan artık korkma dedi öyle deyince kuzum Allah biliyor ya keseyim dedim iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim önceki oğlum mamayla büyüttüğüm için kolaylık gibi görünse de büyüdükçe çok zor oluyor mama işi bunda biraz erken davranmak istedimOfffff kıyamam ona ya bekleyip bekleyip bulamıyor hahaben her emzirmeden sonra 60 yapıyorum içtiği kadar genelde de hepsi bitiyor, yandım desene… Seninkinin uyumama derdi belli oldu o zaman mama beklentisi
Sarılık zaten hepimizi mahvetti ne yapacağımızı şaşırdık. Artık korkma kes dediyse kesmen en doğrusu olmuş. Öyle ya da böyle bizler de kessek şu an mamayı bu süreçleri yaşayacağız alıştıkları şeyi kesince çok doğal böyle tepki görmek. Kilosu vs de iyiymiş maşallah anne sütünden devam edecek minnoşAynen öyle şu an biberon elimde mamayla direniyorum yaklaşık sabah 8.30'dan beri uyuyor uyanıyor dalamıyor ama memeden çok mama bağımlısı olma yolunda gidiyordu artık doktor da sarılıktan artık korkma dedi öyle deyince kuzum Allah biliyor ya keseyim dedim iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim önceki oğlum mamayla büyüttüğüm için kolaylık gibi görünse de büyüdükçe çok zor oluyor mama işi bunda biraz erken davranmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?