Offf aynı benimki de allah güç kuvvet versin inşallahBenim bebe de sabah 9 buçuğa doğru uyandı ve 19.00’a kadar sadece 1,5 saat uyudu. Uykusu düzenli,yemesi düzenli olan bebeğe bir şey oldu bugün gerçekten anlamadım.
Sarılık beslenme tempomuz bizim de şöyle,artık memeleri ne kadar emiyorsa o kadar tutuyorum açıkçası çünkü iki gündür sürekli aranma refleksi geldi ve çoğunlukla da o aranmalarda meme verirsem ya da sağdığım sütü verirsem alıyor. Midesi büyüdü diye düşünüyoruz. O yüzden istediği kadar meme,iki kere 60 ml mama (ne kadarını içerse),diğerlerinde de yine 50-55 ml sağdığım sütü veriyorum.
Bence en iyisi doktora danışmak çünkü memede ne kadar kaldığı çok önemli değil aktif ememiyor olabilir. Bizim doktorumuz öyle söyledi
Nasıl oldun canım iyi misinCanım biberonla da yese memede emse kilo alır aynı şekilde önemli olan yemesi. Memeye de alıştırırsın ama kendinizi memeye şartlamayın bu psikolojinizi bozar. Ne kadar üstüne düşmeseniz o kadar kolay olur herşey
Memeyi o kadar zor emdi ki tam 15 gün turması için çaba harcadım tam tuttu derken biberonla tanışınca onu da bıraktı ve emeklerim boşa gittiCanım biberonla da yese memede emse kilo alır aynı şekilde önemli olan yemesi. Memeye de alıştırırsın ama kendinizi memeye şartlamayın bu psikolojinizi bozar. Ne kadar üstüne düşmeseniz o kadar kolay olur herşey
Canım gazı ya da kakası vardır mutlaka. Benimkinin kakası gelince emmek istiyor. Bi de o an hızlı hızlı emiyor . Memeden güç alıyor gibi.Kızlar vallahi çığlık atacağım normal mi anormal mi çözemiyorum. Uyuyan bebem uyumuyor… 16:30 da uyandı sağ memeyi verdim güzelce emdi. Sonra 60 cc mama yaptım onu da güzelce içti. Gazını çıkarttım altını değiştirdim derken 1 saat geçti. 1,5 saat sonra da aranıyordu 30 cc daha mama yaptım onu da içti sonra uyudu. Mama zamanlaması ve verdiğim miktar çok normal ama kademeli olarak miktarı biraz düşürmek istiyorum. Siz 2 meme + takviye mama nasıl ilerliyorsunuz. Fikirlerinize açığım. Sarılık açısından tehlikeli olur mu bir de onu da düşünüyorum biraz daha mı beklesem diye.
Süt sağıyorum sütüm var, emzirirken de takip ediyorum aktif şekilde emiyor.
Canım emme isteği hep vardı ama bu kadar değildi. Gazı varmış deli gibi şok geçirdik. Eşim ayaklarını karnına doğru ittirdi, ittirdikçe gaz yaptı. Şimdi biraz daha rahatladı ama yine de gazı var bitmiş değilCanım gazı ya da kakası vardır mutlaka. Benimkinin kakası gelince emmek istiyor. Bi de o an hızlı hızlı emiyor . Memeden güç alıyor gibi.
O gazdan biz de neler çekiyoruz inan. Özellikle geceleri. İki günden beri kimyon çayı içiyorum rahatladı gibi . Bi de annenin bağırsak durumu nasılsa bebeğe geçiyor . Bende birkaç günden beri kabızlık vardı. Yavrum da kakasını yaparken çok zorlandı. Bugün düzeldim o da rahat bi şekilde yaptı. Emzirdiğim sürece dikkat etmek zorundayız Çünkü direkt süte geçiyorCanım emme isteği hep vardı ama bu kadar değildi. Gazı varmış deli gibi şok geçirdik. Eşim ayaklarını karnına doğru ittirdi, ittirdikçe gaz yaptı. Şimdi biraz daha rahatladı ama yine de gazı var bitmiş değil
Gitmemiştir niye gitsin bi daha tutar tutmasa bile o kadar emeğe bir saatte değerMemeyi o kadar zor emdi ki tam 15 gün turması için çaba harcadım tam tuttu derken biberonla tanışınca onu da bıraktı ve emeklerim boşa gitti
Ben doğurdum kızlar hala hayal gibi maşallahDoğurmadım canım hala maalesef bekliyorum, benim bebeğim de tam olarak kanala inmemişti acaba doğum anında indiği oluyor mu yoksa önceden inmesi mi gerekiyor acaba korktum şimdi
Yaaa çok sevindim iyi olmanızaBen doğurdum kızlar hala hayal gibi maşallahverir vermez tuttu memeyi baya da saçlı doğdu ilk yürüyüşümü de yaptım ama henüz koridora çıkamadım tesettürlüyum ya üzerim pek müsait değildi. Altını bile aldım Kuzum'un mecburi sezaryen oldum ben detayları sonra uzun uzun anlatırım
Gözünaydın öncelikle canımAltını bile aldım Kuzum'un
Doktorumla görüşeceğim bu konuyu yoksa kafayı yiyecemAma ne kadar mama ihtiyacı oluyor onu da görmek lazım
Canım sana şöyle söyleyeyim ben ilk gebeliğimde emziremedim,mama kabinın arkasındaki ölçüden fazla içerde doktor kilo alımı çok hızlı olduğu için azaltmamı söyledi çocuk doymadığı için durmuyordu bana da aynı şeyi söylerlerdi 3-4 saatte bir diye bazen iki saatte bir içip takviyelediğim bile oluyordu o yüzden dolayı 4 ölçek yapıp emzirmeden bir dene kacinı içiyor ona göre bir harita çizYa benimde sütüm çok çok az o yüzden 60cc mama veriyorum doktorum gündüzleri 3 saatte 1 geceleri 4-5 saatte 1 ver dedi ama bize 60cc çok az mı acaba diye geliyor süt az olunca
22.gün annem gitti aynı şeyi birebir yaşadık ben de ayağımda sallayarak uyuttum kakasını yapmadığı için olabilir son çare poposunu kulak çöpüyle minik minik uyar kuzum annelik böyle bişey bende büyük konuştum yapmam dediğim ne varsa onun müptelası oldum...Ayy kabus gibi bir 4 saat geçirdik. 19.00-23.00 arası bir ağzı yerde bir ağzı gökte ağladı oğlum. Ne masajlar ne pişpişlemeler asla susmadı artık sesi kısıldı gözleri kızardı. Sadece memede susuyor orda uyuyor ama o uyku da 5 dakika sürüyor. Gazı var eminim ama çıkmıyor, 1 haftadır zaten kaka yapmıyor söylemiştim onu. Doymuyor mu diye mama bile yaptım 1 haftadır kesmiştim mamayı. Tam da annemin gittiği akşama denk geldi. Eşimle ikimiz kaldık 2 haftadır ilk defa. Ve son çare ayağımızda sallayarak uyuttuk. Yapmam dediğimiz ne varsa yaptık resmen ya emzik, mama, ayakta sallama vs. Asla büyük konuşmamak lazımmış… Çok zordu, çok üzüldüm o ağladıkça ben bişey yapamadıkça ben ağladım..
Ay yaptım yaptım onu da yaptım zeytinyağına batırdım hafifçe masaj yaptım ama hiçbir faydası olmadı inan ki son kozum oydu22.gün annem gitti aynı şeyi birebir yaşadık ben de ayağımda sallayarak uyuttum kakasını yapmadığı için olabilir son çare poposunu kulak çöpüyle minik minik uyar kuzum annelik böyle bişey bende büyük konuştum yapmam dediğim ne varsa onun müptelası oldum...
İnşallah bir an önce rahatlar kuzucukAy yaptım yaptım onu da yaptım zeytinyağına batırdım hafifçe masaj yaptım ama hiçbir faydası olmadı inan ki son kozum oyduMuhtemelen yarın doktora götüreceğim fitil falan artık ne verirse
Benim 2 gün çok iyiydi sonra kriz başladı yine bugün tekrar başladım bende canım deniyoruz işte vallaKsknnkymtt canım yaklaşık 3-4 gündür probiyotiği kesmiştim ya deli dehşet delirdi dün gece nöbetçi eczaneden temin ettim bigaia bize iyi gelmiş o
Ya işte doktorumuz bebeklerin doyduklarını anlamadıklarını söyledi o yüzden cesaret edemiyorumCanım sana şöyle söyleyeyim ben ilk gebeliğimde emziremedim,mama kabinın arkasındaki ölçüden fazla içerde doktor kilo alımı çok hızlı olduğu için azaltmamı söyledi çocuk doymadığı için durmuyordu bana da aynı şeyi söylerlerdi 3-4 saatte bir diye bazen iki saatte bir içip takviyelediğim bile oluyordu o yüzden dolayı 4 ölçek yapıp emzirmeden bir dene kacinı içiyor ona göre bir harita çiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?