2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Yok her seferinde öyle yapmıyorum. Bugün yaşadığım olayda öyle yapmamıştım yani sabah 2 öğünde sadece mama verdim emzirmeden, baya doydu uyudu. Sonraki 2 sadece süt verdim emzirmeden, doymadı da uyumadı da.
Neyle alakalı bilmiyorum ama çok sinir bozucu

Kızlar mentali nasıl topluyorsunuz ben hiç iyi değilim herkeste bir alınganlık başladı ablam annem eşim sürekli bana alınıyorlar normalde sakin bir insanım lohusalık beni bambaşka biri yaptı huysuz alıngan sinirli biri oldum keşke bu durumun geçici olduğunu bilip biraz beni alttan alsalar gün sonunda yine kimseye kin beslemiyorum ama çok yoruldum eşimden boşansam mı fikri bile geçti aklımdan bana ne oluyor

Kuzum senin yerinde olsam süt+mama şeklinde devam ederdim duyduğundan emin olana kadar. Sütün varken direkt sadece mama vermek gereksiz ama yine de destek iyi olur bence.

Acaba biz mi şu bebeleri uyutmayı bilmiyoruz aşırı güldüm son 1 haftadır ben şu ikincisi hahahhah

biliyoruz da onlar uyumuyor. Kocam 36 saatlik nöbetteydi tektim yaklaşık iki gün. Benim oğlan da aşırı gazlı gazı bitmiyor dedi doktorum ve aşırı sinirli asla bir dakika bile uyumadım eşim işten geldi çıkardık dışarı hava aldık bebeklerle eve geldik duş aldık öyle iki saat uyudu. O uyuduğun da bile derin uykuda olduğunu bilmemiz lazım öyle uyuyoruz çünkğ çok bağırıyor ve kendini sıkıyor boğuluyor bizde tekrar aspiratörle çekiyoruz. Kızım da akıllı ama oda kabız oldu oda baya huzursuz iki gündür. Bende pert durumdayım şimdi gidip uyucam 2 saat eşim çocuklarla kalacak beslenmede uyanıcam

Onlar sana alınmasalar ne güzel olur aslında. Kuzum bugünler de geçecek ya. Hepimiz zor ama geçici bir dönemin içindeyiz, bir şekilde atlatıcaz işte. Bazen ben de oturup ağlayacak gibi oluyorum bazen de çok mutlu hissediyorum. Özellikle sabah olduysa camı açıp gün ışığını görünce iyi geliyor

Kızlar bu arada sanırım süt yapıcı çaylar, malt içecekleri ve solvagen bira mayası+b12 takviyesi de gaz yapıyormuş. Kullananlar varsa bilgisi olsun. Zaten bugün benim de aşırı gazım vardı, çocukta da o yüzden bu kadar oldu sanırım

Çok tatlılar mis gibiler iyi ki varlar ve geçecek bunlar kötü bi anı olarak kalacak. Güzel güzel yaşayacaksınız evinizde gelişme oldukça yaz bize.
Sağolun kızlar Allah razı olsunOğlanda dün eve çıktığına çok sevindi sarılıp duruyor ama benim aklım kızım ne yapıyor acabalariyla dolu.Bayram gününümuzu bekliyorum.

Çok ağrım var ve göğüslerim taş gibi oldu , manuel sağma pompası almış eşim 2 tane pak sagamiyorum onlarla sıkıyorum o da biraz uğraştırıyor ve tam sagamiyorum birikiyor
elinde bu pompadan olup sagabilen var mi

Eklentiler

• 17613532531597845585191018942165.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 22
Offff 36 saat boyunca nasıl canın çıkmıştır tahmin edebiliyorum. Gaz sancısı tahmin edilemez korkunç bir şeymiş insanı aşırı çaresiz hissettiriyor cidden korkunç… Derin uykuya bile geçilemiyor sürekli uyanıyorlar gazdan dolayı. Eee tabii gaz varsa karın ağrısı da vardır. İyi uykular aşkım benim dinlen. Ben de şimdi eşimden devraldım biraz uyudum iyi geldi birkaç saat bile yetiyor.

Lohusalık psikolojisi de nimetmis cnm.Suan durumundan dolayı olgun olmak zorundayım lohusaliga pek giremiyorum.Oglanda etrafımda dört dönüyor ama aklım kızımda şuan.İnsallah herşey yoluna girer düzene oturturuz

Normalde de pek sakın değilim ama şu durumda yaşananlar da benim alıngan ve sınırlı olmamı tetikliyor.Annemler var diye kaynanam sürekli bizde zaten.Herkesin yemek çay meyve Faslı gözüme batıyor.
Ağlayacağım ama gözler üzerimde rahat aglayamiyorum,agliyomusun agliyomusun.

Dün de kaynanama dedim ben eve misafir kabul etmeyeceğim dedim.Cok şükür cok ciddi bir durumu yok ama cocuk canıyla uğraşıyor dedim .Kaynanam yatak odasına kimse girmez orda durur diyo ,oturma odasına hiç sokmayacakmiyim çocuğu dedim.Sana gelsinler dedim.Kasap et derdinde koyun can derdinde resmen.Enfeksiyondan yatıyor zaten çocuğum .Herkesin canı cehenneme.

Kızlar merhaba bebisim 36+4 ken bir tık erken doğdu.
3 gün önce 10.2 değeriyle hafif sarılık olduğunu, 3295 ile doğmasanına rağmen doğduktan 4 gün sonra 3045e düştüğünü yani öngörülenden fazla kilo verdiğini öğrendik.
2 gün resmen besiye yatırdım şuan kilosu çok şükür 3200 e geri çıktı. Ama sarılık 12.5 olmuş.
Sadece anne sütüyle besleniyor. Ondan mı?

Pazartesi tekrar kontrol var 12.5u geçmemesi lazım dedi doktor….

Ne yapabilirim? Nasıl kurtulucam bu illettten . 1.5-2 saaatte bir 15-20 dk emiyor. Bazen nadirde olsa 1 saat içinde 2-3 defa 10 ar dakika.

Ne yapmalıyım yardım edin.

Pofi16 canım gözün aydın sağlıkla mutlulukla huzurla büyüsün inşallah

Hayırlı olsun gözünüz aydın. Sarılık için tek yol bol bol emzirmek

Hayırlı olsun gözünüz aydın. Sarılık için tek yol bol bol emzirmek
Teşekkür ediyorum Kaç saatte bir emzirmeliyim? Ve kaç dakika emmeli? Sizde de bu sarılık oldu mu?
Doktorların dediğini uyguladım kilo verdi çocuğum. Tecrübeli anneler ne yaptı nasıl geçirdi

Merhaba hayırlı uğurlu olsun bebeğin, sağlıkla mutlulukla büyüt inşallah. Benim oğlum da 36+5 te doğdu 37. haftadan önce doğan bebekler geç prematüre olarak geçiyor. Kilonuz maşallah gayet iyi. Ben patolojik sarılıkla mücadele ediyorum uzamış sarılığa döndü. 4 kere yoğun bakıma girdik fototerapi aldık. Tek verebileceğim tavsiye 2 saatte ne olursa olsun uyandırıp emzirmek arkasından da az miktarda da olsa mama takviyesi yapman.

Kuzum sadece sütle sarılık değeri beklediğin gibi düşmez. Öncelikle emmeye başladığı saaten tut saati 2 saate bir mutlaka emzir ama unutma ne kadar şiddetli çekiyor gibi olsa da pek ememiyorlar suan yavaş yavaş güçleniyor mutlaka 20-30 ml mama takviyesi yapmanı tavsiye ederim emzirme sonrası. Sütünü tam emmediğini de nerden biliyorum yoğun bakımda emzirmeden tartarlar bide emziirdikten sonra. Bakarlar ne kadar emmiş. Emen çocuk çok yemiş gibi gelse de ilk zamanlar beklenenden az çeker. Dikkat et bu konuya

Canım 2 saatte bir kaç dk emziriyorsun? Ben 1.5-2 saatte bir kaldırıyorum. 10 dk emip bırakıyor

Canım 2 saatte bir kaç dk emziriyorsun? Ben 1.5-2 saatte bir kaldırıyorum. 10 dk emip bırakıyor
Sarılıktan dolayı baygın gibi oluyorlar çenesini sürekli uyar emzirmeye çalış. Baktın uyuyor üstünü çıkart, topuklarına vur uyandır. Ne kadar süt geldiğini ve içtiğini vs bilemediğimiz için mama takviyesi yapmanı öneriyorum. İlk doğduğu zamanla şu an arasında doğal olarak fark var o yüzden saat dakika önemli değil ne kadar beslenebildiği önemli maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…