2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Kızlar nasıl başa çıkıyorsunuz gaz sancıları ile
Bi gaia ve lefax veriyorum.. bolca masaj gaz çıkarma için hareketler ilk 6/ hafta tavan haftası sonra azalmaya başlıyacak dedi doktor ama il 6 hafta her hafta artarak devam edermiş ..yanımda olduğunuzu gösterin bolca masaj yaşın ve ilaçları aksatmayın dediler bize .. maalesef başka çözümü yok

Nasıl masaj yapıyorsun canım bizde bugün yeni Nurse harveys damlaya başladık, çok ağladı hiç uyumadı bugün senin kaç günlük oldu canım

Ay benim de tek canımın istediği tatlı sütlaç normalde pek sevmezdim

Bir de iştahım aşırı açık durmadan acıkıyorum gebeyken iştahsızdım hiç aşermedim şimdi resmen aşeriyorum

Gaz sorunu yaşayanlar ben şöyle bir çözüm buldum memeyi emdikten sonra mutlaka gazını alıyorum uyusa da omzumda dakikalarca pışpışlıyorum gazını almadan direkt yatırsam ya kusuyor ya da iki saat sonra kıvranmaktan yatamıyor yani uykusu kaçacak diye gazını almayı ihmal etmeyin bir de doktorun verdiği probiotic var onu ihmal etmiyorum onu içince hemen kaka yapıyor hem kendim hem onun kabız olmamasına dikkat ediyorum bol su ve bol içecek anne çayı içiyorum kabız olmayayım diye

Hayırlı sabahlar hanımlar hepinizin doğumu hayırlı olsun bende kasım annelerindeyim ama bu aralarda olabilir hersey arada sizleride takipledim, neredeyse hepiniz dogurdunuz Rabbim hayırlisiyla saglicakla buyutmeyi nasip etsin, hastahane sureci gecirenlerinize Rabbim baska dert vermesin bende 7 sene once oglumda yasamistim2 haftalikken yatmisti, 3 haftalik hastahanede kalip surecini ameliyat olmasi gerekmisti, com sukur gecti bitti buyuttum 1. Sinifta su an sizlerinde oyle olacak Rabbime tevekkulunuzu kesmeyin
Yazmak istememin nedeni benim oglumda kolikti ve malesef ayaklanip yuruyene kadar ilk 7 ay hep agladi, ne damlalar ne baska birsey mekan, zaman hic farketmezdi hep aglardi gaz sancilarindan, sut alerjisimi diye ben diyet bile yapmistim ama guzel emiyorduda sindirimi sıkıntılıydı, florasinin gelisimi uzun surdu, bir ara acliktan agliyor diyende oldu klasik ama bebegim topan topandı hemsire sutun yeterli bak nasil kilo aliyor, boyu uzuyor, motor becerileri yerinde diyordu, ama anne olarak agladikca ke dimi cok yetersiz hissediyordum kendim buyutuyordum, hastahaneden bugune kadar hala yanimda kimse kalmis degil yani cok sukur bakın anneleri, kardesleri yanlarinda kalanlar var, evet bu donemler lohusalarin alıngan olması gerekirken malesef yardıma gelenler daha alıngan oluyorlar, size iyi gelmiyorlarsa gonderin ki, bebekle araniza girip daha kafa karistirici olmasinlar cunku her turlu sizin cocugunuz icgudunuze guvenin, gaz sancilari bir sure boyle aglamalar uykusuzluklar devam yani, kimse sizi kandirmasin, bana hep yalan soylediler yok 1 hafta. Yok 1 ay,yok 40 i ciksin, yok 3 aylik olsun, bu yuzden ben yanlis yapiyorum diye dusunuyordum, ama KABULLENDIM evet dedim bu bir surec bebeisim buyudukce beni anlayacak uyuyacak, sakinlesecek, kendimi sakin tuttum ve o zaman bebisim iyi huylu pamuk gibi oldu, birde hep dilimde kevser suresi vardı ruyalarimda goruyordum, inaniyorsaniz bende ise yaradi bilginiz olsun

Yani benimki ne emzikle ne biberonla, ne baska birseyle tamamen cevredeki insanlara kulak kapatip kendi icgudumle bebegimle konustugum zaman duzeldi

Insallah smdiki dogumumda daha bilincli olurum, yine kimse gelmesin yardima istemiyorum Rabbim muhtac etmesin
Esim sabirli olsun, oglum kendi duzeninde ilerlesin 3muz Allahin izliyle saglicakla gecirecegiz bu sureci kolaylikla hayirlisiyla insallah
Sonunda buyuyorlar hic sıkılmayın, cok keyifli bir cocuk buyutmek sizde unuttugunuz seyleri hatirliyorsunuz

Günaydın , göğsüm taş gibi oldu ağrıyor.Dun sagdim ama hepsini bosaltamiyorum .Sıcak kompres yaptım yumusasin kanallar açılsın daha çok boşaltım yapayım diye ama bu sefer daha da arttı.Bugun hastaneye erken gideceğiz ,ordaki sağma makinesi elektriklidir büyük olasılık.

Doğum yaptığım gün sıvı beslemislerdi beni bir de yoğurt yedim sonra ay parçam huysuzlandi baya , daha da dedim yoğurt yemem.O gün zaten aldılar benden .Şimdi de yediklerime çok dikkat etmeye çalışıyorum ,her yemeğe kimyon ekliyorum .Kardeşime rezene aldırdım ama sütü daha da artırır diye içmedim onu..Lahana ,pırasa,karnıbahar,fasulye nohut gibi feci gaz yapıcı şeyleri asla yemiyorum.Ama bilmiyorum canimin içinin gazı var mı nasıl orda İnşallah emme refleksini de kaybetmez midesine kadar hortum var onunla besliyollar
Sütünü emdikten sonra muhakkak gazını çıkarın.Bebegi kendinizi sıcak tutun.

Öncelikle hayırlı dogumlar.Benimde kızım yoğunbakimda kuvozde .Antibiyotik tedavisi alıyor ve ben de bağırsak florasınından endişeliyim.Probiyotik damla aldirdilar eczaneden inşallah bı olumsuzluk olmaz .

Öncelikle hayırlı dogumlar.Benimde kızım yoğunbakimda kuvozde .Antibiyotik tedavisi alıyor ve ben de bağırsak florasınından endişeliyim.Probiyotik damla aldirdilar eczaneden inşallah bı olumsuzluk olmaz .
Gönlünüzü ferah tutun sizinki tedavi altında çok şükür, çoğu bebis bu durumu farkedilmedigi icin daha uzun ve zorlayıcı bir sürece giriyorlar,
Ama antibiotik verilince zaten 3 ya da 4 gunde iyiye dogru gitmeye basliyor, inşallah cok saglikli olarak yakinda verecekler sizlere

Teşekkür ediyorum Kaç saatte bir emzirmeliyim? Ve kaç dakika emmeli? Sizde de bu sarılık oldu mu?
Doktorların dediğini uyguladım kilo verdi çocuğum. Tecrübeli anneler ne yaptı nasıl geçirdi
Evet oldu maalesef 2 saatte bir 15 er dakika demişti iki göğüsten ebe

Günaydın benim bal yavrumda dün 1 aylık oldu

Kıyamam sana. Canım herkes emzirip doyuruyor bir senin mi sütün yetmiyor. O kadar normal ki bu bende mama destekli gidiyorum. Mesela öbür gün 2 göğsümden süt dökülüyor du üstüm siril siklam dünse kaç kere mama verdim. Çok normal. Bide göğsün küçüklüğüyle büyüklüğünün alakası yok. Kaç tane büyük göğüslü arkadaşım hiç sütü olmadığı için mama ile büyüttüler. Sen böyle stres yapıp üzülürsen olan sütünde gider. Yapma

Geceden beri uyumuyor , artık bayılmak üzereyim uykusuzluktan . Yarım saat uyuyor sonra yine ağlayarak uyanıyor .
Bizde öyleyiz gece hiç uyumadı 2 gündür uykusuzum gece gündüz. Bir türlü çıkaramıyor.

Kızlar nasıl başa çıkıyorsunuz gaz sancıları ile
Çıkamıyoruz ne güzel eskiden pat pat çıkarıyordu gazını bu günler o sese hasretiz

İns sağolun Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…