2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Benim psikolojimi sarılık mahvetti uyanmayınca panik atak geçiriyorum resmen cidden elim ayağım boşaldı çok kötü oldum uyanmayınca sarılık olmasa belki korkmazdım uyanmamasından da etkiliyor işte tetiklendim resmen. İnşallah yorulmuştur çocuğu bi rahat bırakmadım.

Yaaa artık işe yaramıyor mu cidden?

Kızlar Nurse harvey’s den kaç damla kullanıyorsunuz memnun musunuz bugün aldım bende, gaz sancılarıyla nasıl başa çıkıyorsunuz 14 günlük oldu bebeğim
Sabah 10 akşam 10 kullandım ben canım

Kizlarr nasılsınız. Bebişler nasıl

Uyuyor kuzum uyumayan bebe uyuyor ya yoruldu da uyuyor ya da işe yaradı ben anlamadım artık ne işe yarıyor çok bilemiyorum gerçekten
Valla kuzum bugün 13.30 da uyandı ara ara uyudu azıcık bütün gün memeydi, yeni uyudu mahvoldum. Bu akşam başladım bende etki eder inşallah canım. Onun dışında nasıl Barlas her şey yolundadır umarım

Kızlar hamile iken Tsh değeri yüksek olanlar doğumdan sonra bebeğin guatr değerlerine baktırdı mı? Bakılması gerekiyormuş galiba

Canım sancısı var ama sakinlik de var. Uykuya geçemiyor özellikle gündüz çok sancısı oluyor ama ilk günler gibi aşırı da ağlamıyor. Probiyotik ve Nurse kullanıyoruz. Belki bunları çeksem o aşırı ağlamalar olacak. Bir de ben süt ürünlerine dikkat ediyorum ya. Kendim için yanlış ama sanki bebeğe en çok gaz yapan şey gibi onlar.
Kızlar hamile iken Tsh değeri yüksek olanlar doğumdan sonra bebeğin guatr değerlerine baktırdı mı? Bakılması gerekiyormuş galiba
Topuk kanında bakılıyor diye biliyorum.

Kizlarr nasılsınız. Bebişler nasıl
Ben emzirdikten sonra mama veriyorum, sütüm yetmiyor bebişe. Daha doğrusu mamayı babası veriyor. Bu gece ilk kez babası uyuyordu ben vereyim dedim. Bebişin dooymuş kollarını salmış uyumuş halini görünce mahvoldum. Mama verenler de var diye kendimi teselli ediyordum ama doğduğundan beri 1 kez olsun bebeğimi bu şekilde doyuramadım diye üzüldüm. Hep aç hep aç. Memelerim de küçük düze yakın. Depo kapasitesi az herhalde. Çünkü şırıl şırıl akmasına rağmen bebeğime yetmiyor. Yapabileceğim hiçbir şey ypk gün geçtikçe daha da yetmez. Zaten küçük memeliyim diye özgüvensizdim şimdi yerle bir oldum.

Kuzum öyle düşünme. Ne kadar küçük olsa da süt yetecekse yeter. Memeler depo değil fabrika diyorlar ya hep. Boyutla ya da kapasite ile ilgili değil bebek emdiği anda süt üretilip akıyor zaten. Sen gönlünü ferah tut illa ki bir düzene girer burada çoğumuz mama kullanmak zorunda kaldık. Dönebildiğimiz anda da süte döndük, yapacak bir şey yok dünyanın sonu da değil sıkma canını

Canım ilk günden beri mama veriyoruz çünkü sütüm yetmiyor, memelerim de büyük ama yetmiyor yani meme büyüklüğüyle ilgisi yok üstelik benim şırıl şırıl alma durumu da yok. Mamayı biraz azaltınca bebeğin kilo alımı az olduğu için doktor kilo takibine başladı, 26 günlük ve mamayı azaltamadık bile. Çoğumuz benzer yollardan geçiyoruz canım elimizde olsa da sütümüz dolu dolu olsa ama elimizde değil, bebekle bağ kurmak ten tene temas güvenli bağlanma inan bana sütten daha önemli, sütün yerine mama verebiliriz ama diğerlerinin yerine bir şey yok. Sütümüzün artması için ne yapabiliyorsak yapalım artarsa ne güzel, onun dışında elimizde olan şeylere odaklanalım canım

Çok teşekkür ederim
Benim ilk doğumumdu. Diğer doğum seçenekleriyle karşılaştıramam bu yüzden ama yine doğum yapsam yine suda doğumu seçerim. Sancılarım sıklaştığında suya girmek beni çok rahatlattı. Suda istediğim pozisyonda durmak, doğumu istediğim pozisyonda gerçekleştirmek bence suda doğumun büyük artıları. Kişiye göre değişir tabii ki ama ben masaya yatıp tek pozisyonda doğum yapmaktansa suda sürekli pozisyon değiştirerek rahat bir şekilde doğum yapmayı tercih ederim.
Herkesin hikayesi farklı tabii ki ama ben sabah 7’de hastaneye gittim, 9’da suya girdim, 11’de doğum yaptım. Ve bence suda olması sürecin böyle hızlı olmasında etkili oldu.
İngiltere’de yaşıyorum o yüzden doğumum burada gerçekleşti. Devlet hastenesinde, özel bir odada doğum yaptım ve hiçbir ücret ödemedik. Burada sistem böyle. Ama Türkiye’de olsam belli bir ücreti olsa yine suda doğumu seçerim. Eğer şartlarınız el veriyorsa kesinlikle öneririm.
Biraz geç gördüm mesajınızı kusura bakmayın umarım ben yazana kadar doğurmamışsınızdır ve yazdıklarımın bir yararı dokunur.

%100 rahatlatıp geçmesi imkansız da yine de faydasını umarım görürüz. Süt ürünlerini doktor da bana söyledi ama zorlayıcı oluyor
Tahmin edebiliyorum iğrenç bir şeymiş gaz sancıları resmen kolik bebeler insanda takat kalmıyor enerji bitiyor. Barlas Bey iyi çok şükür uyuyunca bi uyanmayınca korkuttu beni sonra kendine geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…