2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Dün biberonla beslemeye başladım sagip veriyorum memeyi emmiyor artık ve acikip uyandı ilk defa dün biberin iyi geldi gözü açıldı ya

Sariliktan yatış yapınca nasıl ilerliyor surec
canim yatis mi verdiler? oncelikle cok gecmis olsun

bizde soyle oldu; ilk doktor kontrolunde 20 cikinca deger (bu arada bu degerle ilgili de soyle bir sey var; direkt ve indirekt iki tane bilirubin degeri var bir de total var, direkt olan 1’in uzerindeyse karacigerde problem olma ihtimali varmis, gastroentolojiye yonlendirilmesi gerekiyormus, indirekt olan diger sebeplerden oluyormus) apar topar yatis verdiler. anne-bebek bakim odasina cihazi getirdiler, sadece bezi kalacak sekilde soyuyorsun minnosu, gozune de bir bant takiliyor. bez disinda hicbir sey olmayacak diye direttikleri icin kafasina sapka takmak hic aklima gelmedi benim ama L luckykus sapkanin uzerine takmis mesela goz bandini, cok mantikli bir uygulama bence zira bant sacma sapan kayip duruyor doktorun belirledigi sureye gore cihazda kaliyor bebis, 2 saatte bir cikarip besleyip altini degistiriyorsun; ben o iki saatte sut sagip cikan sutu siringayla verdim, isigin etkisiyle her alt acista hemen hemen kaka yapiyor, kaka rengi koyu yesile donuyor bu arada 1-2 gun oyle devam ediyor, normalmis bu durum. bizde 6 saatte bir kan aldilar, gidisati kontrol icin topuktan, en son damardan alip 9.8’le taburcu ettiler.

umarim hic gerek kalmaz, sifasini bulur hemencecik minnos

Bir bebek için kaç cc içmesi gerekiyor diye soru sorma kuzum her bebek alabileceğini alır. Her bebekte farklıdır.

Canım ya seni anlıyorum yeni annesin yoruluyorsun bebeğine de müdahalede edilsin istemiyorsun bu en normal olanı. Gözümüzden sakınıyoruz. Ben buraya kaç kere yazmıştım süreç ne kadar zor olursa olsun kendi ailemiz de eşimizin ailesi de sürekli gelip gitmesin kendimiz üstesinden gelelim. Bu sadece seni değil senin eşinle kavga etmene de neden olur. Çünkü eşin kötü bişey yapmamış üstüne de özür dilemiş ama sen o kadar baskı altındasın ve herşeyine yorum yapılıyor ve anlayış gösterilmiyor diye eşinin yaptığı iyiliği de kötüye yoruluyorsun. Belki hatalıdır da ama daha fazla gözüne batıyor. Benim annem ameliyat oldum dite geldi 20 gün kaldı gönderdim. Ki benim annem inanılmaz anlayışlıdır ama bebek konusunda hep üstüme geldi çok pimpirik ben öyle değilim. Sıcaklık konusunda da doktorum bebeğini terletmez enfeksiyon yayılır hasta olur dedi. Işık tut terlemesin terleyen bebek çabuk hasta olur. Odanızı 4-5 kere havalandırın mesela çok iyi oluyo. Ben hergün eşimle bebekleri alıp kanguruyla 15-20 dakika da dışarı da yürüyoruz onlarda hava alıyor

oyy cok sevindim, minnos kuzu hep iyi olsun artik yedikleri ictikleri hep sifa olsun

beni cocuk egitim arastirmada cocuk gastroentolojiye yonlendirdiklerinde, ona sordum direkt gaz konusunu; “gunde bir saatten fazla gaz yuzunden aglamiyorsa yani kronik/kolik benzeri tavir sergilemiyorsa, normal bebek gazidir. gaz damlalarini biz bolumde zaman zaman tartisiyoruz fakat kanitlanmis bir faydalari yok, o nedenle onermiyorum. fazladan kullandiginiz her sey bebegin vucudunu yorar, o nedenle d vitamini bagisikligi kuvvetlendirmek icin veriyoruz ama onun disinda bebek doymuyorsa elbette mama ama sutunuz geliyorsa mama da onermiyorum. sadece anne sutuyle gidebildiginiz yere kadar boyle surdurmeniz su anki literaturde en uygun olandir” dedi. anne sutunun icerisindeki bir madde karacigerin bilirubini parcalama hizini yavaslatiyormus, mamayla desteklesem biraz daha hizli dusmez mi diye israr ettim ama riskli degerin altinda su an anne sutuyle devam edin diye diretti. esim de duydugu icin mama vermemi istemiyor, annem de keza. ben ikilemdeyim, anne sutu kolay sindiriliyormus bir de, 1.5 saatte ayakta benimki aciktim da aciktim, biraz mama versem cocuk da uyuyup rahatlayacak sanki.

Doktor bizede biraktirdi mamayi degeri dusunce canim anne sutu kolay sindiriliyor ve aciktigi icin degil her zamn istemesi bende bazen yetmiyor diye dusunuyorum ama kilo alimi cok iyi bugun kontrolumuz vardi gaz olmayinca cok guzel uyuyor bazen 2 saati geciyor geceleri ama gaz olunca meme hep agzinda dursun istiyor dun gece derin uykuya gecmesi 2yi buldu sonra deliksiz 3 saat uyudu

Yatış vermediler ama verirlerse atlatirmiyiz diye düşünüyorum çok uzun süredir böyle olunca insan bitsin istiyor

O bantlar güvenilir olmuyor gözlere kadar şapkayı indirip üstüne göz bandını takıyordum daha sabit kalıyor üf tecrübe ettiğimiz şeyin de gıcıklığı yani. Allah düşürmesin kimseyi…

Aminnnn amin canımmm

D vitamini özellikle kış bebekleri için çok ama çok gerekli. D zaten tüm vücuda hükmeden önemli bir vitamin. Anne sütü tabii ki çok ama çok önemli ama ben deneyimlerimden ötürü barlasın anne sütü + mamayla sarılığı kontrol altına aldığını düşünüyorum. Bunu doktorlarla ve yoğun bakım hemşireleriyle de konuştuk ilk 2 yatışımızda önermediler mamayı daha sonra muhakkak vermem konusunda da uyardılar. Ve ben gerçekten iyi geldiğini düşünüyorum.

hanımlar aptamil conformil kullanıyorduk ama kabız yaptığı için doktor tavsiyesi ile Sma comforta geçtik, kabızlığa iyi geldi ama bu seferde karın ağrısı baş gösterdi ıkınıyor ağlıyor. Ne yapabilirim acaba

Kızlar bebeğimin yüzünde isilik gibi kızarıklıklar var. Özellikle emerken oluşuyor sonrasında sönüyor . Sütümden dolayı mı acaba

Canım gazı vardır . Biz de perişanız inan. Karnına zeytinyağı ile masaj yapıyorum. You tubeda bebekler için gaz masajları var onların faydası oluyor .

Canım gazı vardır . Biz de perişanız inan. Karnına zeytinyağı ile masaj yapıyorum. You tubeda bebekler için gaz masajları var onların faydası oluyor .
Evet buraya yazdıktan sonra araştırdım bebek yağı ile masaj yaptım şuan uyudu inşallah fayda etmiştir

Çok teşekkür ederim toparlayacağım inşallah

Canım gazı vardır ondan ıkınıyordur ayaklarını falan da karnına doğru çeker. YouTube da videolar var onları yap bi bak bakalım

Bizim bugün yine kontrolümüz vardı,sarılık daha da düşmüş bebitom kilo da almış. Artık bir tık daha içim rahat gerçekten.
Onun dışında bizim bebito yine bozuldu iki gün önceye kadar memeyi gayet güzel tutup emen bebe iki gündür sadece ucuna odaklandı. Tuttursam da hepsini yine sadece ucuna gidiyor ve benim de canımdan can gidiyor tahmin edersiniz ki
Ben nasıl eski haline getiricem bu bebeyi yaşayan var mıdır bu durumu?

Yine sözleşmiş gibi aynı anda bozuldular heralde Benimkide sakız gibi uzatıyor ajsksms. Bi tutup bi bırakıyor sonra sinirleniyor ağlıyor falan. Düzelir inşallah

Gaz için en iyi çözüm zeytin yağı karnına ve göğsüne hafif hafif masaj yapıyorsunuz sonra gaz ve kaka show başlıyor bebe rahatlıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…