2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Göğsüm yaraysa silikon uc iyileştirmez geçici süre iyileşir yine başlar. Büyğk göğüs kalkanları var ben lansinoh almıştım. Her emzirme yada sağım sonrası koy göğsüne. Hem elbise değmiyor hemde hava alıyor iyileşiyor canım. Bebeğin yesin de nasıl yerse yesin canım aşırı takıyorsun yeme şekline gerçekten. Anlıyorum emek veriyorsun ama bu bebek emeğinin karşılığını bekleme. Bırak nasıl yerse yesin ister memede ister silikon uç ister biberon. Dua edelim bebeklerimiz yiyor. İştahsız bebekler var. Onlar hiç bir şekilde yemiyor. Öyle düşün

Çok teşekkür ederim bide öyle deneyim

Yaa hergun zor olur ama gidip gelmesi de sen bakma Esin sıkıca tutsun göbeğini pek acımıyor öle sıkınca
O da zarar veririm diye korktu,ben de kendim vuramadim.. Zaten yavrumu görmeye gidiyorum gelirken vurduruyorum.
Rabbim sifa versin ona bi an once kavusun inşallah cok zor süreçler
İns cnm zorunda zoru.Cok şükür durumu kötü değil ama şimdi ne yaptı ,ağladı mi ,ağzında hep emzik mi var bezini çok bekletiyorlar mi,kafam bı milyon.Kavusacagimiz günü bekliyorum özlemle
Kal annesi kal sana da iyi gelir
Öyle dedim ,bu sefer oğlan gözümün içine bakıyor anne beni sınava kim calistiracak diyorBakalım eşimin işi yakınlarda olursa öğlen götürüp akşam alacak ,yoksa kalmayı düşünüyorum.Ne kadar pişpişlesem yanında olsam o kadar iyi
Sağol amin ins canım benim, geçiyor da delerek geçiyor.Gelsin inş kucagimdan indirmeyecegim güneş parçami..

Arkadaşlar merhaba .daha önce sormuştum burada ekran görüntüsüde almıştım ama telefon deıişikliği nedeniyle gitti kayıtların şuan geriye dönük mesaölarıda bulamadım.
Bebeğim 20 günlük gece iyirken 1 togluk uyku tulumu almayı düşünüyorum .Yarım kundak yapıyorum ama bir şekilde çözüyor onu boğulma riskinden korkuyorum

Önerebileceğiniz 1 toglu uyku tulumu var mı , kullandığınız veya

Çok yoruldum… eşimle mücadele etmekten anneme ablama laf anlatmaktan…

Eşim en büyük sorun. Doğunca sarılık geçirdiği için Mete konusunda çok hassasım. İster istemez söyleniyorum yorum yapıyorum durmadan (ona göre durdur) örneğin o evi çok sıcak bulduğu için fütursuzca cam açıyor tam emzirirken de yaptığı için ben bile üşüttüm bana da bebeği terletiyorsun hasta oluyor diyor ben de kızıyorum bi yeri açıyorsan diğerini kapa biz cereyanda kalıp hasta oluyoruz diyorum nihayetinde Mete de az üşütmüş gibi. Artık sabrımın sonuna geldim. Ve kavga edip barışmaktan da yorulduğum için sabah işe giderken artık hiç konuşmadım tepkisizce durdum önce özür diledi sarıldı ama biliyorum şimdi böyleyken akşam yine ufak bir şeyden tartışma çıkacak bana bağıracak ben de ona bağıracagım. Artık kaldıramıyorum. Ben de susmaya devam ettim en son yine cıldırıp bağırdı ve gitti. Yoruldum artık kimseyle savaş vermek istemiyorum cocugumu sakince büyütmek istiyorum neden bu kadar zor…

Üç yıllık evliyim hiç tartısmazken ikimiz de bambaşka biri olduk stresten birbirimize sarıyoruz. Ama benim artık sakin ve huzurlu olmam gerek sütüm kesilecek diye çok korkuyorum…çok ama çok yoruldum… sadece susup tavana bakasım var…

Evin düzeni değiştikçe benimde cinlerin tepemde dolaşıyorum sürekli ,bebeğimde yok extra huysuzum.Karni burnunda 9 aylık son zamanlarimda iş yapmaktan harap olmuştum bir de apandisitim varmış .Şimdi sağda solda esyalar var,diyorlar senin bizim degil.E ben herşeyi duzenlemistim.Esimde diyor sana yardımcı olmaya çalışıyorlar falan diye ama lohusalık işte..
Bizimde evliliğimiz de oğlumdan sonra yoğun tartışmalarimiz oldu ,eve yeni düzen geliyor normal.Ozur dilemesi de iyi bişey bence.Allah hepimize kolaylık versin

Bugün pipilimin 1. ay kontrolü vardı çok şükür her şey yolunda. Devletin karşılamadığı ücretli aşıları da yaptırmak istiyoruz onları doktorumuz hangi ayda hangisini yaptırmamız gerektiğini tek tek belirtti. Prematüre olduğu için düzeltilmiş yaş ile hesaplanarak kalça ultrasonu 1 ay ertelendi yani 3. ayımızda kalça ultrasonu yaptıracağız. Göz çok önemliymiş erken doğan bebeklerde göze muhakkak götür dedi. Bigaia probiyotik onu vermene sevindim kesmeyelim kullan ama herhangi bir gaz damlasını özellikle sarılık geçiren bebeklerde 1 aydan fazla kullanılmasını önermem bitkisel dahi olsa karaciğeri yorar zaten bebek sarılıkla uğraşıyor dedi. Bu bir süreç ilerleyen zamanlarda bağırsak sistemi oturunca ikiniz de rahat edeceksiniz meme+mama+masaj şeklinde git bol bol masaj yap dedi.

Bir diğer bence en önemli konu. İlk üç ay boyunca bebeği bronşit, zatürre etmiyoruz eğer ilk 3 ayda herhangi bir hastalığa yakalanırsa kronikleşiyor dedi. Eve kimseyi davet etmiyorduk aileler de dahil olmak üzere. Doktorumuz maske takılacak maske takıldığı sürece gelip görebilirler. Eller yıkanmış olmalı ve temiz kıyafetle gelinmeli, maske de asla çıkmasın eğer kendini hasta hisseden olursa da katiyen görüşmüyorsunuz dedi. Dışarı çıkma konusunu sordum 15-20 dakika esmiyor rüzgar yoksa çıkartalım artık hava alın dedi. Öpmek temas vs yok zaten bunu söylemeye gerek yok bebekleri bir zahmet öpmesinler çok isteyen de doğursun kendi doğurduğunu öpsün

Mama konusu da önce her zaman meme emsin daha sonra mama ver dedi ben de zaten öyle yapıyordum 90 cc ye kadar mamayı çıkartabilirsin. Zaten memeden dolu süt gelirse doyarsa 60 içip bırakacaktır dedi. Gerçekten de öyle günde 1 kere falandır 90 cc içtiği.

Son düzenleme:
Çok güzel bilguler canım teşekkür ederim.Aklıma takılan bir nokta oldu bebeğim şuan 20 günlük bir öğünde kaç cc içmesi gerekiyor .Emzirme sorunum olduğu için sağıp veriyorum ortalama 50-60 cc arası az mı acaba

Selam kızlar bugün kalça usg fln çektirdik geçtik çok şükür,sarılık cihazda 7.4 çıktı yani yükselmiyor ama sert bi düşüşte yasatmiyor... En son 20 gün önce falan 7. 7 idi doktor çok riskli bir şey olmadığını söyledi ama istersen hematolojiye göndereyim dedi ben de hocam gerek varsa gönderin dedim o da dedi ki bence gerek yok bu uzatılmış sarilik gelişimi çok iyi olduğu için şu anlık yollamıyorum yani oraya gitsen de ilacı olan bir tedavin olmayacak 1-2 ay daha takip edeyim ben ona göre karar verelim dedi Bir ay sonra tekrar çağırdı... Enzim testi için onu sana yapmazlar çünkü çok çok yüksek bir değerin olmadı kontrol altına aldik yoksa taburcu etmezdik dedi...
Ama ben farklı doktora gideceğim genede bizim anne baba A Rh + deyince hiç önemsemediler alt kan Grubu fln bı kaç test almışlardı ama dedikleri şey bu sıkıntı yok şimdi diyor bebeğe baktık ben allak bullak oldum iyice

Az değil gayet güzel maşallah 30 cc de mama yapabilirsin bi denersin ne kadarını içiyor diye kontrol edersin.

Canım 7 çok anlamsız bir değer bebeğin 1 ayı geçti hiçbir anlam ifade etmiyor o değer. Bizim bile takriben 12-15 arasıdır kanda bakılsa ama bu da bizim için bir şey ifade etmiyor çünkü hem patolojik sarılık hem de uzamış sarılık çok normal. Artık beyin bariyerlerini de tutmadığı için korkmaya gerek yok. Senin korkacağın ve doktora gideceğin tek durum emmezse, çiş ve kakada azalma varsa, halsizlikten uyanmıyorsa o zaman gidebilirsin.

Bu arada subgrupta sıkıntı yoksa çocuk hematolojisine gidip g6 baktırabilirsin. Alt ast troidler vs bakıldıysa sorun yoktur

Hepsine bakılmış bebekte ama G6 enzim bakılmaz dedi şuanki değer anlamsız ama neden yüksek değerde gondermediler ona sizlaniyorum bugün 40. Günüm ilk haftalarda o kadar yüksek çıktı bunu şimdi demesi çok manasız geldi bilmiyorum ben sağlıklı düşünemiyorum şuan kafamı toplayamiyorum şu saatten sonra bitsem bişey değişmeyecek yani en anlamsız değerde olamayacak şeyi dedi

Aşkım özelde yaptırırsınız en kötü ille de yaptırmak istiyorum dersen şu an üzülmenin vallahi anlamı yok allah korusun kötü bir şeyi yok. Kendini strese sokup üzülme sütün için diyorum çiçeğim benim. Birden sıfırlanamaz uzamış sarılık adı üstünde uzayıp gidecek 3. aydan sonra bence rahatlayacağız öyle düşünüyorum. İlk 2 hafta çok kritik sarılıkta hani özürlü vs oluyor ya bebekler ileriki yaşlarında yetişkinlikte çoğu sarılıktan işte. O değerler de 30 üstü genellikle. Bizim hiç öyle olmadı çok şükür.

öyle tabi kuzum çok çok şükür biliyorum çiçeğim beni geren şey ya erken doğduğu zaman bu indi bı çıktı o ilk 15 gün burnumdan geldi bı kere demedi 40 imda demesi

öyle tabi kuzum çok çok şükür biliyorum çiçeğim beni geren şey ya erken doğduğu zaman bu indi bı çıktı o ilk 15 gün burnumdan geldi bı kere demedi 40 imda demesi
Çok haklısın canım işte beyinleri mi karışıyor ne oluyor bilmiyorum ben de ama iyi anlıyorum sinirlenmişsindir yapılması gereken zamanda yapılmadı diye. G6 da önemli bir test bakılsa güzel olur mu olur yani. Genellikle de anneden geçermiş eşim bunu duyunca doktordan genine şey ediyim senin dedi haahhaa sanki ben bilerek aktardım çocuğa

Ayyy öyleyse dillerinden dusemeyiz bu arada masaj yağı geldi bı kaç gün kullanıp iyi değil mi sana diyeceğim aşkım

Sariliktan yatış yapınca nasıl ilerliyor surec
1. basamak yenidoğan yoğun bakıma yatış yapılıyor. Fototerapi alıyorsun genellikle 12/24 saat sürüyor. Her 2 saatte beslenme yapılması isteniyor. Hemşireler not alıyor emdi mi ne kadar takviye mama verdin, kaka ve çiş yaptı mı diye. Fototerapiye girince kaka rengi kına rengine dönüyor çok normal, normalden bir tık daha fazla kaka yapabiliyorlar bu da fototerapiden dolayı oluyor. Bu da iyi bir şey sarılık önce kaka daha sonra çiş yoluyla atılıyor. Sabah kan alınıyor eğer risk altında değilsen taburcu oluyorsunuz takip şartıyla. Ya her gün ya da iki günde bir bilicheck ve kanda bilirubin takibi yapılıyor.

Ayyy öyleyse dillerinden dusemeyiz bu arada masaj yağı geldi bı kaç gün kullanıp iyi değil mi sana diyeceğim aşkım
Aaaa söyle canım bana da inşallah size de iyi gelir. Ben artık gaz damlası kullanamıycam sarılıktan ötürü karaciğeri yorarsın dediği için. Mustela yağ ile ayak altına tam baş parmağının altına masaj yap gaza iyi gelir dedi.

Genel olarak gaz masajı da işe yarıyor iyi atıyor gazı.

Teşekkür ederim bilgi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…