2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Yok kimden kapmış olabilir mikrobu
Bir bilsem kendim hazır su içiyorum bebek zaten su içmiyor aklıma bir tek su geliyor
Eşim işten geldiği an duşa girer misafir desem asla kabul etmiyorum inşallah gazdır tek isteğim şuan bu oğlum desemm muhattap olmuyor kardeşiyle onu ilk duşa gönderiyorum okuldan gelince odasında oynuyor havadan kapmis olabilir

Çok geçmiş olsun canım inşallah gazdır zaten karnı da sertmiş sonuçtan haberdar et

Misafir kabul edilecek gibi değil gerçekten bir de kış geldi. Ben gazdır diye düşünüyorum kramp girdikçe de emmeye yeltenememiştir kıyamam ona.

Mama gerçekten uğraştırıcı canım bize doktorumuz bugün her emzirmede hem sağ hem sol memeyi vermeyi bi öğünde emziriyorsak diğer öğünde sadece mama vermeyi önerdi arada da süt dolmuş olur dedi belki o şekilde deneyebilirsin ya da gündüz anne sütü gece mama şeklinde de olabilir dedi

Eğer bebişin duruyorsa o şekilde çok ama çok mantıklı benimki mama istiyor ve ben istemesinin sebebini biberonla daha fazla süt geldiğini çok iyi idrak etmesine bağlıyorum 50 cm boyuyla benimle oynuyor 1 ay daha idare edeyim de bırak derse doktor direkt kademeli şekilde keseceğim

Öyle canım aç tam emmedi dediğin noktada birini emzir sonra altını aç değiltir diğerini ver öylede uyanıyor am gece yapma ozaman uykusu çok açılıyor
Zaten son iki gecedir gözlerimi zor açıyorum,bir an önce ihtiyaçlarını karşılayıp uyutmak istiyorum

Mamacı pipiliye yeni biberon bile aldım hahahs eşim duysa kesmeye çalıştığımı niye alıyorsun deli misin der de analık her an her saniye bebesi için her şeyi düşünmekmiş napayım
bende kesmeye yakın yeni biberon almıştım aventin küçük biberonu aldım 3/4 gün sonra kestim

Gazdır muhtemelen canını sıkma

Kızlar reflü olmuş midede de gaz sıkışinca rahatsizlastirmis serum takacaklar Reflü içinde yarın görüşeceğiz doktorla
Çok şükür daha başka kötü bir şey çıkmadı. Sıkma canını bebeklerin çoğunluğu zaten reflü mide kapağı kası tam olgunlaşmadığı için olur Evde halledersin sen dikkat etmen gereken şeylere. Mesela beslendikten sonra dik tutman iyi gelir 15-20 dakika, sırt üstü bazen önerilmiyor reflüde ben gündüz hep yan yatırmaya çalışıyorum. Mama veren anneler direkt birden atıyorum 90 cc mamayı tek seferde değil de bölerek içirmeli bu da iyi geliyor.

Evet aşkım reflü yatağıda alcam hemen.. gece nasıl yapcam onu düşünüyorum gündüz hallederimde uyuyamam korkudan kusar mi fln memeyi de keserek vereceksin dedi birden değil arada bir 5 er dakika keseceğiz dedi

Evet aşkım reflü yatağıda alcam hemen.. gece nasıl yapcam onu düşünüyorum gündüz hallederimde uyuyamam korkudan kusar mi fln memeyi de keserek vereceksin dedi birden değil arada bir 5 er dakika keseceğiz dedi
Sırt üstü gece yatır tahliye eder kusmuğu allah korusun dur öyle farklı düşünme. İyi gelebilir reflü yatağı ben kullanıyorum da çok anlayamadım geliyor mu gelmiyor mu. Dik tutuyorum evin içinde dolaşıyorum direkt yatırıp altını değiştirmiyorum böyle şeylere dikkat edersen rahst edersin kuşum benim

Ben hep yan yatiriyordum geceleri kimi doktor yan yatır diyor kimisi sırt üstü yatır yanında bişey olmasın sade olsun yatak diyor evet beslenmeden sonra altını bı kere açarak bı hata yaptim tahliye edemedi geceleri dümdüz yatirayim o zaman reflü yatagi ise yarıyor mu yaramıyor mu bende bilmiyorum

Bence çok farketmiyor kusan bebeğe. Reflü yatağında boynu çok büküldü benimkinin. Yatağının altını yokuş yaptım kenarlara havlu koydum. Yatak gelene kadar eğimli yap yatağını canım. Çok geçmiş olsun sakşnleşti mi az. Kusması çok mu da hemen öyle reflü dediler. Bugğnlük bir şeydir o ya inşallah

Aslında hiç kusması yok fiskirarak olsun kesik olsun hiç yok kakasında mukus vardı doktor direk reflude var bu çocukta dedi huzursuzluğu o yapıyor muhtemelen emme isteği çok dedim ondan tanıyı koydu anlayamadım

Kuzum buraya yazmıştım sırt üstü beni korkutuyor vs diye çoğu doktor sırt üstü diyor çoğu yan diyor ama sen nasıl iyi hissedeceksen öyle yatır. Reflü de önemli olan eğimli olması. Bir de benimki her beslenme sonrası deli gibi hıçkırırdı reflüde zaten hıçkırıkta var ben bu dediklerime dikkat ede ede azaldı.

Her bebekte olan bir şey reflü ama şiddeti bence önemli fışkırarak kusmuyorsa bence korkma kuzum o en tehlikelisi. Bir de yaptığı yan etkiler yoksa korkmamak lazım morarma, dışkılama, nefessiz kalma vs.

Hıçkırık hiç aklıma gelmedi aşırı hickirigi var bende dikkat edeyim bakayım çok teşekkür ederim aşkım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…