- 7 Şubat 2022
- 3.680
- 2.574
- 83
- 28
Bakarlar bence yaBence de bakarlar ama işten izin alıp gideceğim için riske atmak istemiyorum bakmazsa eğer sürekli sürekli izin almak can sıkıcı çünküHastaneyi arayıp öğrenirdim normalde ama bugün tatil ve yarın randevum sabahın 9’unda, yarın aramam hiçbir şey ifade etmiyor o yüzden. Risk alıp gideceğim galiba inşallah bakarlar sana baktıkları gibi
Aynen canım. Annemde bıraktım annemlerin aldıkları da orda duruyordu evimde yer yok dolap gelmeden getirme dedimOf tahmin edebiliyorum aman aman bir şey yoktur ama işte fiyatlandırma 7200… Artık paranın adı var gerçekten. Hahah hiç deme kız bebelerinin kıyafetleri çok tatlııııBen resmen unisex tercih ediyorum mavi renkte çok bir şeyi yok bir oioi emzik kabı mavi o kadar. Kıyafeti halletmene hemen hemen çok sevindim kıyafet gerçekten baş belasıymış hajsj çok zor kitlenip kalıyor insan. Yeteri kadar almakta mantıklı yetmezse eşleri gönderir yine aldırırız
Kesinlikle öyle poşetteyken anlaşılmıyor ne aldın almadın. Yazsan da notta alsan olmuyor. Dolap gelsin dediğin gibi asar bakarızAynen canım. Annemde bıraktım annemlerin aldıkları da orda duruyordu evimde yer yok dolap gelmeden getirme dedimdolabını yaptırıcam inş dolabı kurulunca dizer bakarım eksik gedik iyice meydana o zaman çıkar inşallah. Şimdi diğer kısımlara odaklanıcam biraz işte anne eşyalarına, emzik biberon yok tırnak makası cart curt
Eşim gitmişti Avrupa’ya gezmeye, gelirken de birkaç mağaza gezip aldı geldi. Kabin boy aldığımız için hiç sorun yaşamadıkBebek arabanızı nasıl getirdiniz ya da getirttiniz bilgi verebilir misiniz? Biz de araba,puset,adaptör ve baza olarak almanyadaki arkadaşlarımıza siparişi verdik. Hafta sonu getirme ihtimalimiz var ama nasıl olucak tam bilemedikhoneydukes
Bayağı uzun süre kullanılıyor zaten 4 yaşına kadar falan, ki o kadar süre kullanırsa öpüp başına koy zaten darlanıyorlar belli bir yaştan sonraOnu da gördüm evet iyi gibi duruyor. Benim derdim mümkün olduğunca uzun süre kullanılsın buradan taşınan kadar yeni bir yatak almayayım o yüzden ince eleyip sık dokuyorum
Canım emeğine sağlık Allah razı olsun uzun uzun yazmışsın ve her şeyi çok mantıklı düşünmüşsün bence ilk gebeliğin mi bilmiyorum ama tecrübeli bir anne de aynı şeyleri söylerdi benceGELELİM IVIR ZIVIR VITTIRI VIZZIK ŞEYLER LİSTESİNE
Uyarı 1 : Arkadaşlar ben tüm alışveriş videolarını izledim heralde. Yine etrafımdan öneriler de aldım. Bana çoğu şey öyle gereksiz öyle boş geldi ki…. Tabiki bunlar kişisel tercihlere göre farklılık gösterir bana lüzumsuz gelen sizin işinizi kolaylaştıracak olabilir. Örnek vermem gerekirse Korbell çöp kovasını görmediğim yer kalmadı. Bir çöp kovası 1.000 TL diye iyice bir araştırmak istedim ve 6.ayda ek gıdaya geçince artık kokuyu hapsedemediğini yetersiz kaldığını birkaç kullanan arkadaşımdan bizzat duydum. 6 ay kullanacağım ne bir eşyaya da o parayı vermek istemedim açıkçası. Yine mesela puset minderi. Zaten pusetlerin içi daracık bir de minder koyunca çocuk iki büklüm kalıyor. Zaten önerilmiyor da. Müslin puset örtüsü de hazır almayacağım mesela ben o örtüleri pusetten sarkmasını hiç sevmiyorum yerleri süpürüyor bana hijyenik gelmiyor. ölçüsüne baktım normal müslin örtü ölçüsü. sadece ortasını açmışlar düğme ya da fermuar dikmişler. Anneannemizden rica ettik yerlere değmeyecek şekilde keserek o yapacak bize. O yüzden listede yok. Yine diğer listede bahsettiğim şeyleri bu listeye eklemedim tekrara düşmemek için. Ayrıca Islak mendil kutusu da bana gereksiz geliyor. Ben ıslatıp günlük kullanmayı sevmiyorum daha önce bahsetmiştim bu konudan. Ya da mesela süt sağma pompası, anne sütü poşeti benim için bir ihtiyaç. Bazıları için gereksiz ya da sonradan ihtiyaç duyulursa alınacak bir şey olabilir. Neden ihtiyaç çünkü bende göğüs ucu problemi var. Bu da beni aşırı strese sokan bir durum. Ayrıca eşim de gece bebeği beslemek istediğini söylediği için bizim sağma makinesi ve biberona ihtiyacımız olacak. Göğüs ucu kremi,göğüs kalkanı veya gümüş kapak ise almayacağım. Çünkü henüz böyle bir problem yaşamadım. Yaşarsam gider eczaneden alırım. Belki de hiç yaşamayacağım. Hemşire arkadaşlarım gerekli olmadığını saf zeytinyağı ve kendi sütümü ucuna sürmemin yeterli olacağını söylediler. Diğer husus da emzik. Ben bebeğime emzik vermeyeceğim. Benim ailem de eşimin ailesi de hiç emzik vermemiş hiçbirimize biz de vermeyi düşünmüyoruz o yüzden emzik kutusu,emzik,sterilasyon makinesi gibi şeyleri almama otomatik olarak gerek kalmadı. 2 tane biberon için koca makine almam yaniVe bir de deterjan konusu var tabiki. Ben ne kadar doğal denilse de her deterjanın içinde bir miktar kimyasalın olduğunu düşünüyorum. Anneme sorduğumda bana hepimiz alerjik çocuklar olduğumuz için beyaz sabunu rendeleyerek kullandığını söyledi. ‘İki kere durulama yapınca kalıntı kalmıyordu kalsa da sabundu zaten sizi rahatsız etmedi’ dedi. Yumuşatıcı zaten alerjik bünyelerde tepkiye yol açıyor (bizde öyleydi en azından biraz zor çocuklardık.) Bu tarz birçok şeyi kendimce gereksiz bulduğumdan listeme eklemedim. Dilerseniz sizler kendi listenizi oluştururken ekleyebilirsiniz ben sadece kendi listemi size fikir olsun diye yazıyorum. Ekleme çıkarmaları hayat tarzınıza göre yapınız efendim
Aklıma gelenlerler bunlar yazdığım şeylerde marka olmayacak genelde herkes bütçesine göre alacaktır. ben özellikle ne düşük ne de yüksek fiyatlı almayı düşünmüyorum. Ortalama ürünler işimizi görecektir. Zaten çoğu da bebekten çok bizim hayatımızı kolaylaştıran şeylerSizin de önerileriniz olursa beklerim
-Biberon temizleme fırçası
-Tek kat müslin örtü (3-4 adet boyutlarına dikkat ederek)
-4 katlı müslin örtü (boyutlarına dikkat ederek)
-5 adet küçük boy pamuklu ağız mendili
-10 adet müslin ağız mendili 25x25 cm
-6 adet müslin ağız mendili (annenin göğüslerine sızıntıyı emsin diye koymak için. Ben göğüs pedi almayacağım bende o tarz şeyler mantar ve enfeksiyon yapıyor. normal ped de kullanamıyorum bambudan yapılmış ağartılmamış ped kullanabiliyorum. Emzirme döneminde çocukta pamukçuk olmaması ve göğüste de böyle bir sıkıntı yaşamamak için hem ebe hemşirem önermedi hem de ben zaten tahmin ettim. Dileyen bunun yerine göğüs pedi alabilir.)
-Bebek şampuanı /sabunu/yağı/kolonyası/vücut losyonu
-Sudokrem
-Pişik önleyici krem
-Bornoz seti
-İstediğiniz oyuncak ve kitaplar (opsiyonel)
-Yenidoğan ıslak mendil (4-5 paket alacağım kuruyor çünkü stok yapınca abartmaya bence lüzum yok stok yapıp)
-Yenidoğan 1,2,3 numara bez (biz ilk 3 numaradan 100 tane aldık yine stok yapmak istemedik)
-Biberon temizleme deterjanı
-Banyo için ısıtıcı (biz soğuk bir yerdeyiz mecburi)
-Bebek banyo süngeri
-Oda termometresi
-Banyo seti (maşrapa/kova/küvet/lazımlık/banyo filesi. Ben katlanabilir tercih etmedik normal kendimiz evde kullanıyoruz hiç memnun değilim)
-Ateşölçer (ben temassız tercih ettik klasik istemedim dileyen klasik civalı alabilir)
-Tırnak törpüsü/makası (ben törpü tercih ettim pille çalışan. Eğer ihtiyaç duyarsam makasını alırım şuan almayı düşünmüyorum makasını)
-Nem makinesi (kurak bir yerdeyiz kendimiz de kullanmak zorundayız)
-Bebek kamerası (biz xiaomi tercih ettik hem ev hem bebek kamerası. uzun süre kullanalım istedik şuan bile güvenlik kamerası olarak kullanıyoruz.)
-Kulak pamuğu (kulak kepçelerini temizlemek için bir paket yeterli olacaktır.)
-Biberon kurutucu (Bim’den aldım uygun fiyatlı)
-Mini suluk (ben az da olsa su vereceğim beslenme sonrası. Ağzının içindeki süt midesine gitsin pamukçuk olmasın diye. Mama kullanmak zorunda kalırsam zaten mecburen su da vermek durumunda kalacağım. Mama almadım ama ihtiyaç olursa alırım.Bir de anne sütü vermek için kaşıklar varmış meme reddini önleyen isterseniz siz onu da alın ben meme reddini pek önemsemiyorum reddetse sağarak biberonla devam ederim kendimi strese sokup gelirse şayet sütümü kestirmek bana daha tehlikeli geliyor )
-Bir büyük bir küçük cam biberon (ben Philips avent tercih ettim
-Emzirme örtüsü (hediye geldi)
-2 adet diş kaşıyıcı (biri sulu birisi normal)
-Meyve süzgeci
-Mama sandalyesi (sonradan masa ve sandalye de oluyor. Ayrıca oturma ünitesinde oturma minderi olduğundan ayrıca oturma minderi almayacağım ve yine ayak koyma aparatı da almayacağım yeri var çünkü sizinkilerde yoksa siz alabilirsiniz. Ek gıda ürünleri acelesi olan ürünler değil aslında ama ben hem indirimdeydi hem de ilk 6 ay ihtiyaçlarını almayı düşündüğümden aldım)
-Ana kucağı (küçük ve kendi kendine sallanan tercih ettik)
-Cam rende
-3 adet mama kaşığı
-Anne bebek çantası (sadece sırt tercih edeceğim)
-Bel destekli kanguru
-Bebek arabası (Prego Venüs tercih ettik)
-Buharda pişirme aparatı (evinizde varsa ayrı almayın benim yoktu)
-Renk ayırıcı çamaşır bezi ve çamaşır filesi (tamamen opsiyonel)
-Ev içi organizer (meşhur zaten keçeden)/alt açma çantası/6’lı valiz seti)
-Emzirme yastığı (ben tummy time zamanında da kullanacağım kılıfı çıkıp yıkanabilen fermuarlı bir model tercih ettim)
-Keçi kılı tarak
-Silikon mama seti (cam ve porselen iş görür derseniz almayın ben çocuk alır yere atar da kırılırsa çok üzülürüm takımım bozuldu diyeilk başlarda porselen cam kullanırım ama kendisi yesin diye verdiğimde silikon tercih edeceğim)
-2 adet yenidoğan kundak (ayaklar serbest ama)
-1 adet isimli tulum-şapka (fotoğraf çekinmek için tercih ettim asla olmazsa olmaz değil tabiki)
-Nebülizatör (şuan almayacağım hastalanır be ihtiyaç duyarsak alacağım ama listemde var)
-Burun aspiratörü ve serum fizyolojik
-Sıvı geçirmez mama/aktivite önlüğü (acelesi olmayan ürünlerden)
-Diş fırçası ve macunu (acelesi olmayan ürünlerden)
-ince alt değiştirme örtüsü (stok yapmayacağım)
-kare temizleme mendili (sabah yüzünü silmek için o yüzden stok yapmayacağım)
-Reflü yatağı
Gelelim benim ihtiyaçlarıma
-Göğüs pompası (almadım daha ama bebebao almayı düşünüyorum. Mochi ve ikisi arasında kaldım. Manuel olanı da var elektrikli olanı da var hangisini isterseniz artık)
-Süt saklama poşeti
-2 adet önden düğmeli pijama
-1 adet lohusa geceliği
-Lohusa tacı/terliği/yeleği(nikahımda beyaz taç takmıştım onu kullanacağım)
-Hamile külodu (7-8 tane)
-Emzirme sütyeni (3 adet)
-Emzirme atleti (3 adet)
-Depend (L beden alırım gibi)
-Ped
-Doğum korsesi (doğumdan sonra alacağım bunu doğum şeklini bilmiyorum çünkü sezaryan olursa kullanamam diye doğurunca alacağım zaten hemen takılmıyormuş)
-Meryem ana otu (Vajinal doğum yapacak olursam)
-Sarı kantaron yağı (doktoruma danışacağım epizyo olursa iyi gelir derse o an eşime ya da anneme aldırırım. Aleo vera öneren de var ama o bende maalesef alerji yapıyor. Umarım kızım benim gibi hassas olmaz bu konularda)
Gelelim bebek odasına
Ben bebek için oda yapmayacağımı söylemiştim. Evimiz küçük ve büyüyünce o kendi odasına ait olma ve sürekli bizim yanımıza gelme durumunu ortadan çok güzel kaldırıyor kendi odasını kendi seçince. Yine de bu başlık altında alınması kendimce zaruri şeyleri listeledim :
-Ağzı büzgülü kirli sepeti
-Park yatak (hediye geldi. Elele madre markası)
-Dolap içi hurçları ve düzenleyici (BİM’den aldım uyguna)
-Küçük bir gardırop
-24 adet bebek askısı plastik
-Oyuncak dolabı (hediye geldi)
-3’lü bambu sepet/dekoratif ürünler (opsiyonel ben çok almayacağım)
Belki size de fikir olur anneler fikirlerinize açığım birbirimize yardımcı da oluruz böylece
Benim boyum 1.78 60 olmam çok zorBenim doğum için heder kilom Max. 60 65 arası galiba 60 ı geçmem çünkü kilo almaya elverişli bir vücudum yok benim 18 yaşıma kadar 40 kiloya varamdım ben 37 39 bandındaydım hep iyi de yerdim bu arada yeme problemim yoktu. Sonra çok şükür 40 lı kiloları gördüm. Çok uğraştım kilo almak için hayatım boyunca diyebilirim.
Ben o grubu bulamıyorum 2024 ekim grubunu nasıl erişebilirim2024 ekim anneleri grubundaydım ben de, bu gruba denk gelince bi baktım da sizinle son adet tarihi ve kese ilk görülme günümüz aynı7+2de kalp atışını duymuştum. Mide bulantım benim de hiç olmadı. Olmaması normal bi şey ben de illaki olur gibi düşünüp olumsuz bi durum mu diye doktoruma sormuştum. Normal, keyfini sür demişti
Canım ben elele markasınınkini aldım alt açma bölümü de var, çok da sağlam ve kaliteli. uzun yıllar kullanacağımızı düşünüyorum inşallah.Onu da gördüm evet iyi gibi duruyor. Benim derdim mümkün olduğunca uzun süre kullanılsın buradan taşınan kadar yeni bir yatak almayayım o yüzden ince eleyip sık dokuyorum
Canım ben elele markasınınkini aldım alt açma bölümü de var, çok da sağlam ve kaliteli. uzun yıllar kullanacağımızı düşünüyorum inşallah
Bana tok gel demişti canım. Ben biraz öncesinde de çikolata yedim. 1 tane de yanımda götürdüm :) onu da Dr ara verip biraz yürümemi istedi o zaman yedim. Bu kadar :)Arkadaşlar merhaba. Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum .Benim yarın detaylı ultrasonum var .Öncesinde bir şey yapmam gerekiyor mu yemek yemek veya yememek .Bana herhangi bir bilgi vermediler .Birde sadece karından mı bakılıyor yoksa alttan muayenede oluyor mu
Tok gidilmesi öneriliyor genelde bebek hareket etsin diye, çoğu yerde göbekten baktıktan sonra alttan da bakılıyorArkadaşlar merhaba. Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum .Benim yarın detaylı ultrasonum var .Öncesinde bir şey yapmam gerekiyor mu yemek yemek veya yememek .Bana herhangi bir bilgi vermediler .Birde sadece karından mı bakılıyor yoksa alttan muayenede oluyor mu
Bebişlere bakmak için değil de rahim ağzı uzunluğunu ölçmek için bakılıyor alttanBana tok gel demişti canım. Ben biraz öncesinde de çikolata yedim. 1 tane de yanımda götürdüm :) onu da Dr ara verip biraz yürümemi istedi o zaman yedim. Bu kadar :)
Alttan bakmadı gerek olmaz bence sonuçta artık büyüdü bebisler
Karından Ultrasonla ölçtü benimkiniBebişlere bakmak için değil de rahim ağzı uzunluğunu ölçmek için bakılıyor alttan
Evet öyle ölçenler de var ama en güvenilir olanı sanırım vajinal ölçümKarından Ultrasonla ölçtü benimkini
Doğrudur canım bilmiyorum o kadar detaylı. Bi ara biraz fazla ağrım oldu apar topar özele gitmiştim orda da karından baktı rahim ağzı uzunluğuna normal demişti. Sonrasında işte perinatolog da aynı şekilde baktı o da normal olduğunu söyledi. Vajinal bakanlar da olabilirEvet öyle ölçenler de var ama en güvenilir olanı sanırım vajinal ölçüm
Benim isteğim de o yönde ama bakalım kullanırsa, sağlam da çıkarsa benden iyisi yokBayağı uzun süre kullanılıyor zaten 4 yaşına kadar falan, ki o kadar süre kullanırsa öpüp başına koy zaten darlanıyorlar belli bir yaştan sonra
Evet bu en çok satılanlardan biri zaten. Elele'nin Bonte modeli var bir de, Madre 70x110 Bonte 70x120 biraz daha büyük. Diğer özellikleri hemen hemen aynı karşılaştırma yapmıştım siteden. Daha uzun kullansın diye Bonte modeli daha mı mantıklı olur bilemedimCanım ben elele markasınınkini aldım alt açma bölümü de var, çok da sağlam ve kaliteli. uzun yıllar kullanacağımızı düşünüyorum inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?