Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    193
Tok gitmen yeterli canım

benim rahim uzunluğuma karından bakıyorlar tok gidiliyor 30-40 dk sürüyor ek fazla

Canım internetten araştırdım en beğendiğim modelleri favoriledim hem fiyatları da gördüm internetteki fiyatları biliyordum yani. E bebek e gidip orada da canlı gördüm öyle karar verdim. Şansıma eve geldiğimde istediğimiz renk ve model trendyolda indirimdeydi 1.000 lira daha indirime girmişti öyle olunca biz de aldık hemen. Ağırlık konusu bence çok kişisel canım bazılarına ağır gelen diğerine hafif geliyor bana normal geldi ağırlıkları hemen yemen hepsinin aynıydı sanki

Hanımlar merhaba, şeker yüklemesi yaptıranlar ve yaptıracak olanlar? Fikirleriniz nelerdir? Yaptıranlarda herhangi bi komplikasyon oldu mu?
İnsülin direncim bulunmuyo ama doktorlarımın önerisi yaptırmam yönünde olduğu için yaptırmayı planlıyorum bazıları da tehlikeli diyo ama net bi done de bulamadım açıkcası tehlike için.
Ne düşünüyorsunuz?

Çok ileri derecede polikistik overli ve insülin direncine sahibim. Böyle bir öyküm varken de şeker yüklemesini seve seve yaptıracağım. Ben şeker yüklemesini yaptırılması gereken testlerden biri olarak görüyorum. Gebelik şekeri çok ciddi bir şey eğer varsa gerekli önlemler alınır. Diyet, yürüyüş, insülin iğnesi gibi…

Ben yine 12 de uyudum 3 saatlik uyku yetmiş bir şekilde uyandım, oturuyorum. Bazı hamilelik durumlarının bana çok erkenden yüklenmesi sinirimi bozuyor.

Dün defalarca yazmak için yeltendim hep unuttum, şimdi aklıma gelmişken yazmak istedim. Amacım korkutmak değil, bilgilendirmek. Haberlerde ve haber sitelerinde gördükçe sinirlerim zıplıyor
Türkiye’nin çoğu yerinde maalesef kene sorunu var. Açık alanlarda yani piknik alanları, uzun otların olduğu yerler, temizliğini bilmediğiniz parklar ve çocuk parklarından uzak durmanızı öneririm. Yeşilliklerin olduğu alanlara masa ve sandalye atıp dinlenmeyi seviyorsanız bence askıya alın. Antalya’nın kırsal bir bölgesinde de yaşamıyorum oldukça nezih, merkezi bir yerde yaşamama rağmen 2 senedir her yaz kene sorunuyla uğraşıyoruz. Baksanız dünyaca ünlü, turistlerin en uğrak semti…

Allah korusun eğer görürseniz elinizle süpürme yöntemi yapmayın, cımbızla çekip çıkartmaya çalışmayın, keneyi gövdesinden ayıracak hamlelerde bulunmayın. Direkt en yakın sağlık kuruluşuna gidin onlar müdahale etsin.

Canım ben yaptıracağım. Hatta randevumu ona göre aldım. Öncelikle ben bu televizyonda kanal kanal gezen doktorları dinlemiyorum dikkate de almıyorum. İlgili çekmek ve gündeme gelmek için sansasyonel açıklamalara ihtiyacı var hepsinin. Samimi değiller. Herkesin her konuda fikri var branşı olsun olmasın….
Ben eğitimini almış alaylı doktorları sahadaki doktorları güvenilir buluyorum. Bu zamana dek çevremdeki herkes yaptırdı. Annem dahil o da geç bir hamilelik geçirmişti suyu fazlaydı ve kardeşim 5 kiloydu Ailemizde diyabet geçmişi olduğundan doktorlar şüphelendi ve şeker yüklemesi yapıldı ama hiçbir sıkıntı çıkmamıştı şükür. Yapısı öyleymiş Şimdi görseniz zargana gibi Benim öz dayım da doktor. ona sorduğumda zararlı diyorlar dedim sen hiç baklava,çikolata yemiyor musun kızım dedi. Şekere düşkünümdür ben biraz. Aynı şey bir farkı yok direkt bebeğine anında giden bir şey değil zaten gebelik diyabeti belirti vermeyebilir de emin olamazsın bundan yaptır dedi kendi doktorum da benzer şeyleri söyleyince yaptırmaya karar verdim. Daha doğrusu zaten yaptıracaktım ama emin olmuş oldum. Tatlıya düşkün insanlara içilen o su çok hafif geliyormuş zaten annem uyardı hatta birden tek yudumda içme olur mu 3-4 yuduma böl diye

Kızımda yaptırdım, doktor gerek görürse bunda da yaptırırım sonuçta bir şekilde şeker alıyoruz vücudumuza, daha fazla zararı olduğunu düşünmüyorum. Allah korusun hamilelikte şeker önemli.

Öncekinde gebeliğimde açlık tokluk bakılıp gerek duyulmamıştı yaptırmamıştım yani doktorum ne derse o yönde ilerledim. Ama bu hamileliğimde o kadar tatlı yiyorum ki sanırım bir sorunum var bilmiyorum bana öyle geliyor da olabilir. Bakalım 23.haftamda inşallah gidicem kendi doktoruma o zaman karar vericez

ben farklı modeli olduğunu bilmiyordum, onu siz daha iyi bilirsiniz ama çok da bir fark yoktur sadece boydan 10 cm uzun. Ben bu kadar büyük olacağını tahmin etmemiştim, gelince baya şaşırdık, tek sorunu kapıdan geçmiyor geniş olduğu için

Amiin canım çok teşekkür ederim Biz şimdiden alalım dedik malum fiyatlar ger geçen gün artıyor. Biz kurduk yatak odasında köşeye koyduk üstüne de çarşaf örttüm toz olmasın diye.

Kızlar günaydın mide yanmaları başlayan varmı ? Sanki midemden boğazıma kadar yakıcı asit dökmişlerde o etimi çürütüyor gibi bir yanma . Galiba artık doktoruma yalvar yakar bir ilaç isteyeceğim .

Aşkım yemeye içmeye dikkat edeceksin diyet ağırlıklı beslen. Asitli, yağlı, hamurişi vs tüketme. Bu sabah annem haşhaşlı börek yapıp verdi yedim reflüden geberiyorum. Yediğim zaman tetikliyor olabildiğince dikkat ediyorum o yüzden reflü konusuna. Çünkü aynıyız ağlatıyor benimki de beni.

honeydukes bugün müydü canım senin detaylı
Evet canım çıktım çoktann şimdi de normal muayeneye gidiyorum özele, ilk defa gideceğim doktoru beğenirsem burda devam inşallah. Hiç sorun olmadı detaylı mı diye sordu zaten doktor direkt, 15 bile sürmedi ama sorun değil bence sonuçta görmesi gereken her şeyi görmese uzatırdı. Bir sorun görünmedi çok şükür

Aşko ya yemekle alakalı değil çok hafifte yesem yine reflü yapıyor . Süt vs de kesmiyor bende zaten önceden vardı ozaman dikkat edince normalleşiyorduda bu hamilelikten önceki reflü gibi değil bambaşka ya .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…