Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    191
Kizlar gunaydin, bu soru icin biraz erken biliyorum ama kafanizda doğum yöntemi ile ilgili bir seyler netlesti mi? Benim etrafimda o kadar cok sezeryan var ki vajinal dogum tecrubesi yasayan kadin bulamiyorum:) gunun sonunda dogum yontemini bebek belirliyor ama daha yakin oldugunuz yontem hangisidir ya da daha once sezeryan ya da vajinal dogum yapmis birileri fikirlerini yazabilir mi 🌸
Etraftan ne kadar bilgi de edinsen herkesin doğumu kendine özel oluyor.Cevremde normal doğum yapan fazla insan var.Bazilari çok zor oldu diyor,bazilari da çok kolay oldu diyor.Kendi tercihiyle korktuğu sezeryan olan da vardi.Benim oğlum 39. haftaya kadar dönmediği için zorunlu sezeryan oldum.Belden uyusmali ve çok güzel gelişti herşey inş yine öyle olur.Sonrasinda kesi ağrılarım yoğun oldu ama denildiği gibi bel sırt ağrısı falan yaşamadım.Kolay doğum olsun hepimizin inş.

Benim 3 gündür açlık 80-90 arası tokluk en düşük 137 çıktı hep 140-170 arası oluyor ve asla şekerli şeylerde yemiyorum sadece tost için ekmek yiyordum onuda yasakladı doktorum kepek ekmek yicem zaten meyve olarak muz yiyordum onun yerine de avakado dedi. Yoksa ben bu hafta hariç tatlı falan da hiç yememiştim canım. Düşğn ekmek beni böyle yapıyor suan demek tatlı yesem bayılırım😂
Tost çok yükseltir 😀 Açlığın iyi toklugun biraz yuksek.Hamilelikte tokluk şekerini 135 e kadar normal kabul ediyorlar.Çok şükür Esmoss60 Esmoss60 ve senin farkedilmis ki dikkat ediyorsunuz,bu önemli ...Kizlar ayrıca su içmek ve yürüyüş yapmak şekeri düşürüyor.

Kızlar şimdi bebeğe iç yatak, alez alıyorum bambu yastık ve yorgan da gördüm biliyorum kullanılmayacak bebeklere yasak ama siz alacak mısınız?

Ayy oluyor demkki arada dunde biraz iş filan yaptim sonra disari ciktim avm ye filan gttim sanirim yoruldu paşam Biraz dinleniyim bugun yormuym kucuk paşami 💜🌸
Ben de dün yordum kendimi bebemde yorulmuştur diye üzüldüm hajdkks of annelik ne güzel şeysin 😍😍😍😂 dinlenin annesi bugün de dinlenin

Evet kesinlikle öyle, o yüzden günün sonunda doğumu bebek belirler demiştim zaten:) benim etrafımdaki sezeryanların çoğu da vajinal için bir engel olduğu için sezeryana alınmak zorunda kalanlardan oluşuyor. Ben de vajinal doğum isteyenlerdenim ama benim isteğim ile olmayacağinin da farkindayim:) 35-36. Haftalardan sonra belli olacak gidişat biraz daha tabi. Her ikisinin de sonunda bir mucizeye şahit olmak mükemmel bir duygu olmalı. Hem bebeğimiz hem de kendimiz için en uygun ve kolay yolun bizi bulmasını diliyorum🌸
Ben açık sezaryene alındım ama normal seyrinde gitseydi de sezaryen istiyordum vajinal doğum beni hep korkutuyordu nedense. Belden uyuştum onu da aslında tam bayılma istemiştim ama doktorum ikna etti ameliyatta 😊 vajinal ya da sezaryen en kolay doğumlarımız olsun tabi ben yine sezaryen 😊😊

Kızlar şimdi bebeğe iç yatak, alez alıyorum bambu yastık ve yorgan da gördüm biliyorum kullanılmayacak bebeklere yasak ama siz alacak mısınız?
Yastık ve yorgan kullanmadım canım daha kızım bir yaşına girecek. İki yaşa kadar yastık yasak zaten, kışın da uyku tulumu kullandım. İlla almak istersen yorganı alabilirsin yastık yerine ama gerek yok bence

Yastık ve yorgan kullanmadım canım daha kızım bir yaşına girecek. İki yaşa kadar yastık yasak zaten, kışın da uyku tulumu kullandım. İlla almak istersen yorganı alabilirsin yastık yerine ama gerek yok bence
O zaman alez iç yatak alıyorum yorgan ve yastığı şimdi almayım sonra bakarım. Uyku tulumu kullandın değil mi kızında geceleri?

O zaman alez iç yatak alıyorum yorgan ve yastığı şimdi almayım sonra bakarım. Uyku tulumu kullandın değil mi kızında geceleri?
Evet canım uyku tulumu kullandım ben rahat oluyor yorganı hareketlenince atıyorlar üstlerinden zaten önerilmiyor da

Etraftan ne kadar bilgi de edinsen herkesin doğumu kendine özel oluyor.Cevremde normal doğum yapan fazla insan var.Bazilari çok zor oldu diyor,bazilari da çok kolay oldu diyor.Kendi tercihiyle korktuğu sezeryan olan da vardi.Benim oğlum 39. haftaya kadar dönmediği için zorunlu sezeryan oldum.Belden uyusmali ve çok güzel gelişti herşey inş yine öyle olur.Sonrasinda kesi ağrılarım yoğun oldu ama denildiği gibi bel sırt ağrısı falan yaşamadım.Kolay doğum olsun hepimizin inş.
Evet o kadar kişiye özgü bir deneyim ki her seferinde nasıl bu kadar birbirinden farklı süreçler ve sonuçlar olabilir diye şaşırıyorum:) hepimiz için kolaylıkla bir buluşma olsun inşallah🌸

Evet o kadar kişiye özgü bir deneyim ki her seferinde nasıl bu kadar birbirinden farklı süreçler ve sonuçlar olabilir diye şaşırıyorum:) hepimiz için kolaylıkla bir buluşma olsun inşallah🌸
Ben açık sezaryene alındım ama normal seyrinde gitseydi de sezaryen istiyordum vajinal doğum beni hep korkutuyordu nedense. Belden uyuştum onu da aslında tam bayılma istemiştim ama doktorum ikna etti ameliyatta 😊 vajinal ya da sezaryen en kolay doğumlarımız olsun tabi ben yine sezaryen 😊😊
Birinin konforunu deneyimleyince ikincisinde de aynısını istemek kadar normal bir sey yok:) bu tecrubesizlik benim aklimi surekli karistiriyor keske 2. Cocugum olsaydi:) en azindan neyi istedigimi ya da istemedigimi daha net bilirdim:)

Burda hep bebek hareketini hissetmek için sola yatmak konuşuluyor ya,uzmanlar da öyle diyor ama benim bebiş sağa yatınca oynaşıyor :D
Bir de bu konuyla alakalı bir şey soracağım. Normalde hep yüz üstü yatıp asla sırt üstü yatamazdım ama hamilelikle tersine döndü,sürekli sırt üstü yatmak istiyorum öyle rahat ediyorum. Fark edince soluma ve sağıma dönüyorum ama yine daha çok tavsiye edilen sol tarafa yatma işini başaramıyorum. Benim gibi olan var mı? Ya da bu çok büyük bir problem mi,illa ki soluma mı yatmalıyım? Sırt üstünü biliyorum da yine de sormak istedim

Aa ben yanlış anlamışım evet ozaman düşün t3 ve t4 bakmalı endokrin . Haşimato olabilirmi daha önceden varmıydı öyle bir sıkıntın ?
Garip bi şekilde T3 ve t4 normal ama tsh düşük çıkmış canım. En son 22 nisanda baktırmışım tiroid değerlerine normalmiş. Şimdiye kadar da hiç böyle bi problemim olmamıştı. Yarın bi gidicem bakalım doktor ne diyecek. Aman inşallah sıkıntılı bi şey değildir 🤷🏼‍♀️

Burda hep bebek hareketini hissetmek için sola yatmak konuşuluyor ya,uzmanlar da öyle diyor ama benim bebiş sağa yatınca oynaşıyor :D
Bir de bu konuyla alakalı bir şey soracağım. Normalde hep yüz üstü yatıp asla sırt üstü yatamazdım ama hamilelikle tersine döndü,sürekli sırt üstü yatmak istiyorum öyle rahat ediyorum. Fark edince soluma ve sağıma dönüyorum ama yine daha çok tavsiye edilen sol tarafa yatma işini başaramıyorum. Benim gibi olan var mı? Ya da bu çok büyük bir problem mi,illa ki soluma mı yatmalıyım? Sırt üstünü biliyorum da yine de sormak istedim
Canım ben de yüz üstü yatmadan uyuyamayan bi insandım ama mecbur olunca insan uymak zorunda kalıyor 😁 benim doktorum sola yatmayı öneririm ama olmuyorsa sağa da yatabilirsin demişti bana. Ben de gece bir sağa bir sola dönüp duruyorum. O yüz üstünün keyfini istiyorum illa 😂 bi de uyku arasında nasıl yatıyoruz bilemiyoruz ki. Bazen ben de yüz üstü halde buluyorum kendimi hemen uyanıp düzeltiyorum. Diken üstünde uyuyorum o yüzden yüz üstü yatmayayım diye. Öyle olunca uyku kalitesi de baya düşüyor benim

Dün benim de bebeğim hiç hareket ettmedi, bugün de pek etti sayılmaz iki defa sertleşti saldı kendini. Ama eğer hiçbir şey hissetmezsen akşam git Bi baksınlar ama bence kıpırdar birazdan, az soğuk su iç ama çok soğuk değil o zaman da hareket edebilir belki
Arada oluyormu öyle canim normalmi acaba bazi gunler hissetmemek

Ayyy çok kötü ya hamilelikte yememek zaten genel olarak hep açız kıyamam sana az kaldı doğumumuza sıkarız dişimizi yeterki bebeklerimiz iyi olsunlar. Bende 3 temmuzda şeker yüklemesi yapıcam bakalım ne çıkacak
OĞlusumda ot yemekten bikti sanirim artik kiprdanmiyo 😄annem tatli yesin artik annem diyor ama oglusum ikimiz için bu çile😄diyorum

Back
X