Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    167
ay ben çözemedim gerçekten ve doktoruma iyice sinir olmaya başladım. bana ilk hamile kaldığımda kan tahlili yaptı ve vitamin olarak sadece imom verdi. 6 ay geçmiş aradan bir tane imom hapı bütün vitaminleri almaya yetecek mi yani.. allahtan sağlık ocağındaki hemşireler akıl verdi de yaptırdım tahlil. yoksa haberim olmayacaktı.
bir de özel hastaneye gidiyorum yani.
peki hiç farkettin mi bu eksiklikleri
mesela b12 halsizlik, yorgunluk yapar, depresyon hali yapar. bizim doktorda çok öyle çok arkasını aramadı. sadece kan sonuçlarını bende göreyim demişti. düşük çıksa değiştirirdi belki
belki imom sana yeterli gelmiyordur. hamilelikte bunların düşmesi normal

1749797771541.webp
bende de bu şekilde yazıyor. birim değerleri farklı girilmiş ikimizin de düşük değeri:(

Benim doktorum sonuçlara da bakmadı yetersiz mi geliyor acaba vitaminler aslında hem özele hem devlete gitmek lazım
kesinlikle katılıyorum ya
peki hiç farkettin mi bu eksiklikleri
mesela b12 halsizlik, yorgunluk yapar, depresyon hali yapar. bizim doktorda çok öyle çok arkasını aramadı. sadece kan sonuçlarını bende göreyim demişti. düşük çıksa değiştirirdi belki
belki imom sana yeterli gelmiyordur. hamilelikte bunların düşmesi normal
Hiç hissetmedim normalde sabah 6 da kalkıyorum ve çalıştığım için gün içinde yoruluyorum. akşam yemek yap ye vs saat 8 oluyor. normalimin dışında hissetmedim.
benim doktorum bir şey sorunca üstten üstten konuşuyor ben zaten taktım ona kafayı. başka doktor da bakıcam sanırım.

Hiç hissetmedim normalde sabah 6 da kalkıyorum ve çalıştığım için gün içinde yoruluyorum. akşam yemek yap ye vs saat 8 oluyor. normalimin dışında hissetmedim.
benim doktorum bir şey sorunca üstten üstten konuşuyor ben zaten taktım ona kafayı. başka doktor da bakıcam sanırım.
çok yoğun çalışıyormuşsunuz, günde 7.5 saate düşürmediler mi çalışma saatlerinizi?

çok yoğun çalışıyormuşsunuz, günde 7.5 saate düşürmediler mi çalışma saatlerinizi?
düşürdüler de saba 7.30 mesai başlangıcı. 16.00 da çıkıyorum. sürekli araç kullanıyorum fabrikalarda bir orda bir burdayım. bir gün tekirdağ bir gün tuzla bir gün arnavutköy ... az kaldı 32. haftada bırakacağım işi

eğer değiştireceksen son trimester a giriyoruz artık
enerjiniz tutmadıysa, doktor çok önemli
düşürdüler de saba 7.30 mesai başlangıcı. 16.00 da çıkıyorum. sürekli araç kullanıyorum fabrikalarda bir orda bir burdayım. bir gün tekirdağ bir gün tuzla bir gün arnavutköy ... az kaldı 32. haftada bırakacağım işi
ben araç kullanımını azalttım artık
kramp filan girebilir diye
yoğun çalışıyormuşsun dikkat et kendine :(

kızlar günaydın. benim bu yalancı kasılmalar çoğalmaya başladı sanki.yürüşe çıktım akşam düzeliyor gibi ama yine kasılıyor. akşamdan beri çok rahatsızım doktor normal dedi ama
sizinde öyle mi
Günaydın canım
İşte yoruluyor olabilirsin rapor al için rahat etmiyorsa biraz dinlen..
Benimde kasılmalarım oluyor çok fazla sanki erken gelecek gibi hissediyorum o yüzden. Karnımda sanki ikiz gebelik gibi büyük.. belki de şişliktir bilmiyorum..
Günde 7’8 kere oluyor kasılma eğer hatta su an yine oldu

Aaa anladım canım gerçekten yoğun bir tempo, az kalmış hemen geliriz 32. haftalara inşallah :) muhtemelen biliyorsundur zaten ama sağlık raporuyla daha hafif bir işte çalıştırılma hakkın da var

ay ben çözemedim gerçekten ve doktoruma iyice sinir olmaya başladım. bana ilk hamile kaldığımda kan tahlili yaptı ve vitamin olarak sadece imom verdi. 6 ay geçmiş aradan bir tane imom hapı bütün vitaminleri almaya yetecek mi yani.. allahtan sağlık ocağındaki hemşireler akıl verdi de yaptırdım tahlil. yoksa haberim olmayacaktı.
bir de özel hastaneye gidiyorum yani.
Benim ilk doktorum bir vitamin bile vermemişti kan tahlili falan yapmamıştı değiştirdim. Sonra bu doktor sadece multivitamin al dedi ama ben hepsini tek tek almayı tercih ettim sanki öyle bir şey duymuştum vitaminleri tek almak daha iyi diye aklımda kalmış öyle alıyorum 🤨
Sen kan değerlerine bakıp neyin eksik olduğunu görebilirsin ona göre vitamin alabilirsin ekstra.

eğer değiştireceksen son trimester a giriyoruz artık
enerjiniz tutmadıysa, doktor çok önemli

ben araç kullanımını azalttım artık
kramp filan girebilir diye
yoğun çalışıyormuşsun dikkat et kendine :(
şu an doktor araştırıyorum :D
Aaa anladım canım gerçekten yoğun bir tempo, az kalmış hemen geliriz 32. haftalara inşallah :) muhtemelen biliyorsundur zaten ama sağlık raporuyla daha hafif bir işte çalıştırılma hakkın da var
bizim iş yerinde farklı bir iş kolu yok mühendislik sadece.. dediğin gibi çok az kaldı inşallah sağlıkla kucaklarımıza alırız hepimiz 🙏🏻

HGB diye bir şey var onu mu soruyorsunuz? değer aralığı 117-155 olmalı benimki 111 g/L çıkmış

açlık şekerim düşük
kolesterolüm var
idrarımda enfeksiyon ve kan çıkmış
demir düşük
kalsiyum düşük
b12 düşük
Kanın da düşük sana kan ilacı vermesi gerekiyor

Benim ilk doktorum bir vitamin bile vermemişti kan tahlili falan yapmamıştı değiştirdim. Sonra bu doktor sadece multivitamin al dedi ama ben hepsini tek tek almayı tercih ettim sanki öyle bir şey duymuştum vitaminleri tek almak daha iyi diye aklımda kalmış öyle alıyorum 🤨
Sen kan değerlerine bakıp neyin eksik olduğunu görebilirsin ona göre vitamin alabilirsin ekstra.
ya benim kızdığım bunu neden biz düşünmek zorundayız. ben şu an neden kendi kendime tahlil yaptırıyorum mesela... pimpirikli biri değilim normalde bunu da yaptırmazdım sağlık ocağındaki hemşire her gittiğimde söylüyor diye öylesine yaptırdım.

ya benim kızdığım bunu neden biz düşünmek zorundayız. ben şu an neden kendi kendime tahlil yaptırıyorum mesela... pimpirikli biri değilim normalde bunu da yaptırmazdım sağlık ocağındaki hemşire her gittiğimde söylüyor diye öylesine yaptırdım.
Maalesef ben de doktora soru sormaya çekinir haldeyim kızacak yanlış anlayacak diye her şeye Tamam tamam deyip çıkıyorum
clexane ve ecopirin kullanıyorum şu an. bakalım sonuçları atacağım doktoruma ne diyecek merak ediyorum
At at iyi hissetmiyorum bu testleri yaptırdım yardımcı olur musunuz yoksa başka bir doktora gitmem mi gerekiyor vs diyebilirsin belki daha iyi ilgilenmeye başlar

günaydın canım benim dana 3 yaşına kadar yemedi hatta bana işkence olsun diye işten geldiğimde daha lavabodayken kapıda bir dakika rahat vermezdi o dönemdeki bakıcım biraz sert mizaçlıydı gel gör ki çocuğa nasıl kızıyordu . düşünüyorum şimdi tepkilerinin hepsi sevgi açlığı çalışan annenin çocuğu anneye doymuyo
Günaydın canım.Yaaa bak ben bu bakıcılara ondan güvenmiyorum neler görüyoruz vicdanları yok..ben 12 sene hemşire çalıştım şimdi başka ülkeye gelin gelince vatandaşlık alana kadar artık bebeler oldu onlara kim bakıcak ne kadar zor olsada tek eşim çalışıyor Allah'tan kira derdimiz yok..İştahsız benimkide pütürlü yemiyor dışarıya çıktığında hemen yemek yesin diye eve dönüyorum

Günaydın canım.Yaaa bak ben bu bakıcılara ondan güvenmiyorum neler görüyoruz vicdanları yok..ben 12 sene hemşire çalıştım şimdi başka ülkeye gelin gelince vatandaşlık alana kadar artık bebeler oldu onlara kim bakıcak ne kadar zor olsada tek eşim çalışıyor Allah'tan kira derdimiz yok..İştahsız benimkide pütürlü yemiyor dışarıya çıktığında hemen yemek yesin diye eve dönüyorum
Ben ilk çocuğumu çalışırken kreşe gönderdim geceleri başka başka bakıcılara verdim kaç kişi değiştirdim çocuğum herkesten bir şey kaptı şimdi ergenlik döneminde hem asi hem sessiz böyle duygusal hem de pasif agresif gibi her şeyi söylemiyor bana. Keşke şimdi küçük çocuğuma bakabildiğim gibi ona da evde kalıp bakabilseydim ama işte şartlar öyleydi tektim çalışmam lazımdı ailem yanımda değildi.. doğum yapınca kızım bir yaşına gelince kreşe veririm ikisini yarım gün çalışırım ilk başta alıştırırım bakalım yıllarca evde de çalışmadan duramam ben şimdi en azından eşim var iyi yer bulur takip eder ben çalışırken o da bakar vs diye hayaller kuruyorum. İnşallah aksilik çıkmaz

böyle karnın sert oluyor. taş gibi. tetanozla alakası yoktur ama bilemedim. bazıları önemsiz oluyor
demir benimde düşük. kalsiyum b12 nasıl düşük çıktı ki vitamin kullanıyorsundur
idrarında enfeksiyon önemli
dün bendede kasılma oldu canımsın sebebi sanıyorum üşütme ve aşırı yorgunluktu uzanınca üzerimi örtünce soğuk soğuk terledim geçti haliyle yoruluyorsun
çocuk için annenin yanında olması büyük nimet bazen de bazı yaş sendromları oluyor inatlaşıyorlar
doktorunu bende sevmedim değiştermekte haklısın devlete gittiğim halde folik biter bitmez 5 çeşit vitamine geçtiler

kızlar günaydın. benim bu yalancı kasılmalar çoğalmaya başladı sanki.yürüşe çıktım akşam düzeliyor gibi ama yine kasılıyor. akşamdan beri çok rahatsızım doktor normal dedi ama
sizinde öyle mi
Günaydın.Kasılma yani bir yere toplanıyormu bebek öylemi?ben farklı bir durum çok şükür şimdilik görmüyorum kendimde sadece hep tekme atıyor titriyor bazen karnım öyle

Ben ilk çocuğumu çalışırken kreşe gönderdim geceleri başka başka bakıcılara verdim kaç kişi değiştirdim çocuğum herkesten bir şey kaptı şimdi ergenlik döneminde hem asi hem sessiz böyle duygusal hem de pasif agresif gibi her şeyi söylemiyor bana. Keşke şimdi küçük çocuğuma bakabildiğim gibi ona da evde kalıp bakabilseydim ama işte şartlar öyleydi tektim çalışmam lazımdı ailem yanımda değildi.. doğum yapınca kızım bir yaşına gelince kreşe veririm ikisini yarım gün çalışırım ilk başta alıştırırım bakalım yıllarca evde de çalışmadan duramam ben şimdi en azından eşim var iyi yer bulur takip eder ben çalışırken o da bakar vs diye hayaller kuruyorum. İnşallah aksilik çıkmaz
İn şa Allah istediğin gibi olur.Aslında bende senelerdi çalıştım zor oldu bana hiç çalışmamak evde oturmak ama o kadar çocuk hasretiyle yaşadımki doktor doktor gezdik bir sürü tedavi tüp bebek yollarında kaldık hiç çalışmak aklıma bile gelmedi anne olub çocuğuma bakıp büyütmekti hayalim çok şükürki hayalim gerçek oldu..zaten başka ülkede tek çocuğa bakmak hiç kolay diğil kendinde biliyorsun zaten eşimde istemiyor çalışmamı çünkü kendi ailesi soğuk ve hep diyorlar nigu bizden iyi çok iyi bir anne okumuş bilmiş birisi eee işte öyle deyince iş bana kaldı🤷🏻‍♀️

Back
X