Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    167
Aaa anladım canım geçmiş olsun :KK200: peki rutin kan değerleri kontrolünde mi ALT AST yüksekliği çıktı yoksa bir şikayetin mi çıkmıştı? İnşallah senin ve bebek için en sağlıklısı neyse o olur
Yok rutin kontrolde çıktı, gebelikle ilgili hiçbir sıkıntım yok aslında. ama benim vücudum gebeliğe alışamadı sanırım 😄
Bu arada senin de aldığın takviyeler gayet rutin şeyler, arttırmaz bence, çok nadir rastlanan bir şey, için rahat olsun ♥️

peki sonuç nasıl ben sanki geç kaldım bu konuda biraz ihmalkar davrandım
Hangi haftalarda yapılması gerekiyor bilmiyorum, benim sonuçlar iyi çıktı. gebelik şekerinin normal şekerle ilgisi var mı bilmiyorum ama normalde de riskim yoktu. eğer uygun bir haftadaysan bir devlet hastanesine randevu alıp hemen yaptırabilirsin, benimki planlı değildi mesela doktor açsan yapıverelim dedi yaptırdım ben de.

Şeker yuklemesine giderken ac gittiniz degilmi
Birde yemk yedikten sonra tekrarmi kan aliniyor bende yaptrcm iki hfta sonrada
Şöyle oldu benimki;

aç karna kan verdim.
ardından 5 dk içinde verdikleri glukozu içtim. bu esnada bana tüm tüplerim bitene kadar yemek yememem ve su içmemem söylendi.
glukozu içtikten 1 saat sonra 2. kez kan verdim.
2. kez kan verdikten 1 saat sonra 3. kez kan verdim. 3. kez kan verdikten sonra yemek yiyebileceğim söylendi.

Ama uyarayım hiç beklemiyordum böyle olacağını, içtikten sonra müthiş uykum geldi 3. kanın saatini beklerken oturduğum yerde uyumuşum :D ayrıca benim oğlan hiç bu kadar şiddetli tekmelememişti yarım saat boyunca hiç durmadı :D

Yok rutin kontrolde çıktı, gebelikle ilgili hiçbir sıkıntım yok aslında. ama benim vücudum gebeliğe alışamadı sanırım 😄
Bu arada senin de aldığın takviyeler gayet rutin şeyler, arttırmaz bence, çok nadir rastlanan bir şey, için rahat olsun ♥️
Çok teşekkür ederim canım umarım artırmaz :KK200: daha önce çok kusmaktan benim de ALT AST değerlerim yükselmişti, doktorlar pek önemsememişti. insan hamileyken her şeyden tedirgin oluyor

tansiyonum 12-7 lerde canım bakalım bulabilirsem yinede şekere baktıracam esasen şu listeye uymuş olsak daha sağlıklı beslenmiş olacaz
aslında güncel bir kan değerlerine baktırıp online diyetisyenle de görüşebilirsin, vücut endeksine ve haftana bağlı olarak alman gereken günlük kalorin değişebilir çünkü. bu listede günlük kalori 2500 mesela, benim hamilelikten önce sadece birkaç kilo verebilmek için yaptığım diyetlerde almam gereken günlük kalori 1400'dü :D son aylarda dahi bebeğin ihtiyaç duyduğu ekstra kalorinin 300 olduğu söyleniyor, 2500 muhtemelen çok fazla gelirdi bana. sana özgü bir diyet listesi daha sağlıklı olabilir

2500 cal diyet listesi

sabah

1 haşlanmış yumurta
2 kibrit kutusu peynir
5 tane zeytin
3 dilim uno light ekmek
açık limonlu çay
domates biber salatalık

2 saat sonra
2 porsiyon meyve
2 light grissini 1 bardak süt

öğlen

1 köfte kadar et
12 yk sebze yemeği
1 kase çorba ( 2 kepçe)
yerım su bardağı yoğurt
2 dilim uno light ekmek sınırsız salata

ara öğün
2 porsiyon meyve
1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 light grissini
1 bardak ayran

akşam

1 köfte kadar et
10 yemek kaşığı sebze
1 kase çorba
sınırsız salata

ara öğün
2 porsiyon meyve
1 kase yoğurt 1 dilim ekmek

bir forumda gebelik şeker diyet listesi buldum da kızlar ben normalde bu kadar yemiyorum ki :KK61: :KK61: :KK61: nasıl bu kadar kilo aldım
Çok fazla bence ben yarısını yiyorum bu listenin arada ceviz filan var ekstra olarak

Evet hele geceler oğlumu sallayınca ayaklarım şişmiş oluyor mesela bu gün iyice beni sinirlendirdi normal beslenmedim bile hep onunla uğraştım🤦🏻‍♀️
Oğlan çocuğu da ekstra bir zor benimki 11 yaşında inatlik damarı tuttumu beni deli eder
Şöyle oldu benimki;

aç karna kan verdim.
ardından 5 dk içinde verdikleri glukozu içtim. bu esnada bana tüm tüplerim bitene kadar yemek yememem ve su içmemem söylendi.
2. kez kan verdikten 1 saat sonra 3. kez kan verdim. 3. kez kan verdikten sonra yemek yiyebileceğim söylendi.

Ama uyarayım hiç beklemiyordum böyle olacağını, içtikten sonra müthiş uykum geldi 3. kanın saatini beklerken oturduğum yerde uyumuşum :D ayrıca benim oğlan hiç bu kadar şiddetli tekmelememişti yarım saat boyunca hiç durmadı :D
Uzun ve zor bir süreç mis bu halde kaldirabilirmiyim bilemedim 😄😄

Oğlan çocuğu da ekstra bir zor benimki 11 yaşında inatlik damarı tuttumu beni deli eder

Uzun ve zor bir süreç mis bu halde kaldirabilirmiyim bilemedim 😄😄
Öyleymiş gerçekten birde benimki küçük daha konuşmuyor bile sabahtan bir tek kahvaltısını yemiş sonrada asla ağzını açmadı anlamıyorum dişmi ne bütün sinir etti beni ter su içinde oluyorum kaşık elimde kafasını sağa sola çeviriyor..gece zaten uyumuyor büyüdükçe dahada zormuş

Tetanoz aşılarını kaçıncı haftada yaptırdınız? ben bugün gittim 2. Dozumu yaptırmaya 2 doz arası 8 hafta olması gerekiyor dedi sağlık ocağındaki ebe. Karma aşı olduğu için öyleymiş yeni haberi olmuş onun da.

Tetanoz aşılarını kaçıncı haftada yaptırdınız? ben bugün gittim 2. Dozumu yaptırmaya 2 doz arası 8 hafta olması gerekiyor dedi sağlık ocağındaki ebe. Karma aşı olduğu için öyleymiş yeni haberi olmuş onun da.
Ben ilkini 21.hafta yaptırmıştım yarın 26+1 olacağım, ikinci için gideceğim. Bu tarihi vermişti. Benim hemşirem de mi bilmiyor acaba. 🤔

Şöyle oldu benimki;

aç karna kan verdim.

Ayy açliğa nasil dayancam ben🤦:)kesin pertim çikar

Ben ilkini 21.hafta yaptırmıştım yarın 26+1 olacağım, ikinci için gideceğim. Bu tarihi vermişti. Benim hemşirem de mi bilmiyor acaba. 🤔
Olabilir gitmeden arayın sağlık ocağını ya da hemşirenizin numarasını biliyorsanız. Karma olduğu için böyle oldu vs gibi bir açıklama yaptı bana arada 2 ay olması gerekiyormuş dozların.

2500 cal diyet listesi

sabah

1 haşlanmış yumurta
2 kibrit kutusu peynir
5 tane zeytin
3 dilim uno light ekmek
açık limonlu çay
domates biber salatalık

2 saat sonra
2 porsiyon meyve
2 light grissini 1 bardak süt

öğlen

1 köfte kadar et
12 yk sebze yemeği
1 kase çorba ( 2 kepçe)
yerım su bardağı yoğurt

ara öğün
2 porsiyon meyve
1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 light grissini
1 bardak ayran

akşam

1 köfte kadar et
10 yemek kaşığı sebze
1 kase çorba
sınırsız salata

ara öğün
2 porsiyon meyve
1 kase yoğurt 1 dilim ekmek

bir forumda gebelik şeker diyet listesi buldum da kızlar ben normalde bu kadar yemiyorum ki :KK61: :KK61: :KK61: nasıl bu kadar kilo aldım
ben de bu kadar yemiyorum asla

İkinci gelince eğer kesmek istiyorsan o zaman şimdiden kes yok kesmiceksin eğer o zaman ver ama doysun diye diğil asla çünkü yemek yemeli artık.
Benim doktorumda daha 12 aylıkken bana dedi ver yesin yanında ye tıkanmıcak asla faydası yok o kadar denedimki bizim arka dişlerimizde daha yok her şey ezerek veriyorum o kadar zorki.Bu arada benim oğlan karşıdan karşıya serbest yürümeye başlamış çok şükür eskiden korkuyordu şimdi mutlu oluyor☺️ama işte tam kendisi yürümüyor yine buna şükür diyorum hiç elini bırakmıyordu
Yemesini istiyorsanız çocuğa bırakın yesin blv deneyin kaşık görünce kaçan prematüre bebeğim var şuan ikiye girmek üzere resmen bana bağımlıydı kan değerleri çok düştü emmek yeterli gelmedi hastanede yattık kan takviyesi vitamin kullanıyor hala ama kendine bıraktım oynasın yesin diye dökmeyi hiç dert etmeyin yemeyi öğreniyor yemeyi çok sevdi kaşık görünce kaçardı şimdi sabahın 6 sında kalkar mama diye dolanıyor etrafta herkes şaşırıyor maşallah kahvaltıda iki haşlanmış yumurta yiyor herşeyi veriyorum biberi bile veriyorum salataya dayanamıyor yemek sırasında ortadan avucuyla alıp yiyor herşeyini ama soğan domates salatalık avcuna aldığı gibi ağzına ☺️☺️☺️ heryeri çok batırdı ama çok şükür meyvesini aldık emzirmeyi kesince yemeğe ayrı bi düştü 4. Ayımda kestim emzirmeyi yüksek riskli hamileliğim diye bırakın eliyle denesin fazla taneli vermeyin küçültün o kendi yutar endişe etmeyin kendileri yiyince birşeyi kendi yapma özgürlüğünü görünce çok mutlu oluyorlar izlemesi bile ayrı keyif veriyor 🥰🥰😍😍😍

Back
X