Sizinle birebir aynı sıkıntıları yaşıyoruz benim oğlum da memeden süt almıyor agzinda saniyelik tutmuyo bile midesi bulaniyo sanki oguruyo gibi yapiyo sonra ben de sagip biberonla veriyorum hep benim de göğüs ucum çok büyük sağım yaptiktan sonra daha da buyuyo ben de silikon meme ucu denicem denemediğim bı o kaldı helak oldum süt sagmaktanKızlar bir sorum daha vardı. Benim meme emme ile alakalı yazılarımdan bıkanlar olmuş olabilir ama şöyle bir sorum var
Benim bebeğim meme ucum hem iç e çökük hem büyük olduğu için alamıyor. İç e çöküklüğü pompayla çeke çeke hallettim sayılır. Ama büyüklüğü duruyor.
Hastanede hemşireler çoxuk bunu alamaz diyip silikon göğüs ucu verdi.
Bebeğim bir türlü sevemedi silikon ucu. Memeyi çıplak olarwk verdiğim zaman itmiyor almak için çabalıyor ama asla alamıyor bir türlü kavrayamıyor . Silikon u direkt itiyor mesela.
Göğüs ucu büyük olanlar emzirirken sıkıntı uaşayan oldu mu ya da nasıl bir çözüm ürettiniz ?
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallahArkadaşlar ben Cumartesi sabahı oğluma kavuştumSizi habersiz bıraktım, lütfen kusuruma bakmayın. Kendimi rüya gibi bir şeyin içinde buldum. Ne yaşadığımı şu an inanın bütünüyle idrak edemiyorum
En son Cuma kontrole gitmiştim. Zaten 4 cm olan açıklığımın artmakta olduğunu söyledi doktor. Ama ben normal hayatıma devam ediyordum, ağrıyı anlamıyordum pek, bu kısmı biliyorsunuz. Neyse Pazartesiye bir randevu daha verdi, hafta içi de doğar artık dedi doktor. Cuma akşamı eve geldim, sizlerle haberleştik, yine her şey çok normaldi. Gece 12:30 gibi yattım, 02:30'da ağrıyla uyandım. Sıradan bir regl ağrısı gibiydi ama bele fazla vuruyordu, oradan anladım bu sefer farklı bir faza girdiğimizi. Sabah 05:00'e kadar yanıbaşımda uyuyan eşim de dahil olmak üzere evdekileri uyandırmadan kendi kendime bekledim. Tuvalete gidip geldikçe akıntıların içinde lekelenmeden farklı olarak taze kanlar olduğunu fark ettim. Ondan sonra herkesi uyandırdım. Ağrılar sıklaşmaya başladı ama aralığını çok da hesaplayamadım açıkçası. Eşim tam doktoru aramıştı ki çok yoğun bir idrara çıkma isteği bastırdı. Tuvalete zor yetiştim, o an suyumun ilk kısmı geldi. Tamamen kanlı suydu, miktarı epey fazlaydı. Doktor hemen hastaneye geçin dedi. Apar topar çıktık. Yolda radyo dinleyerek gidebilecek kadar enerjim yerindeydi. Hastanenin kapısında suyumun ikinci kısmı geldi. İyi ki Depend külot giyerek gitmişim, tuvalete kadar o tuttu suyu. Tuvaletten sandalye ile kadın doğum servisine çıkarıldığımda saat 06:30 civarıydı. Suyun üçüncü kısmı da odaya girdiğimde geldi. İlk ölçüm yapıldı, açıklık 6 cm çıktı. Ağrıların iyice sıklaşıp açıklığın 8 cm'i bulması 07:30 gibi oldu. Kan tahlilleri anca yetişti ve 07:45 gibi nihayet epidural anestezi yapıldı ve kısalan ağrı sürelerinde pilates topuyla son açılmaları zorladık. Yarım saat içerisinde doğumhaneye götürüldüm.
Kendinizin en saf haliyle, en özünüzle, yaradanla baş başa kaldığınız bir anmış. Yaşamadan bilemezdim. O kalabalığı, nasıl göründüğünüzü, kimin ne söylediğini asla önemsemiyorsunuz. Tek derdiniz çocuğunuza en sakin ve kolay yoldan yaşam şansı vermek. İçimden hadi anneciğim bana yardım et, her şeyi beraber hallettiğimiz gibi gel bunu da beraber başaralım ve kavuşalım dediğimi ve zihnimin bambaşka bir boyuta geçtiğini hatırlıyorum. Doğumhanede destek veren sesler, eller, dokunuşlar, bakışlar hepsi kalbinizde yer ediyor, unutulmuyor ama inanın kendinizden başka dayanabileceğiniz kimse yok aslında. Bu da kadın olarak o muazzam gücünüzü fark etmenizi sağlıyor. İşte bu inançla kısacık bir sürede, toplamda üç ıkınma ile 09:00'a çok az kala Evren'imi kucağıma aldımTek dikişim oldu. O bitince kendi elbiselerimi giydirip, sandalyeye oturtup, çocuğumla birlikte odamıza götürdüler.
Sürecin her ayrıntısında hissettiklerime dair anlatacak o kadar çok şeyim var ki kitap yazsam kendimi ifade edecek alan bulamayabilirim. Öyle yoğun, öyle gürül gürül bir enerji ki yaşadığınız, hayatta bunun üstüne çıkabilecek çok fazla haz olduğunu düşünmüyorumKardeşime ablacığım bana şu an çimento getirsen, hiç bilmememe rağmen hiç telaş etmeden sana sıfırdan ev yaparım, o kadar gözüm kara artık dediğimi hatırlıyorum
Sizlerden helallik istiyorum. Aylardır yoldaş oldunuz. Detayları da anlatırım, hissiyatı da anlatırım, teknik bilgi de veririm artık. Ama şimdi Evren'e baka baka biraz uyumak istiyorum. Koşturmacamız o kadar çok ki şu yazıyı bile 3 seferde tamamlayabildim. Kalbim, duam sizlerle
Sizinle birebir aynı sıkıntıları yaşıyoruz benim oğlum da memeden süt almıyor agzinda saniyelik tutmuyo bile midesi bulaniyo sanki oguruyo gibi yapiyo sonra ben de sagip biberonla veriyorum hep benim de göğüs ucum çok büyük sağım yaptiktan sonra daha da buyuyo ben de silikon meme ucu denicem denemediğim bı o kaldı helak oldum süt sagmaktan
Umarım hızlıca şifa olur size tüm sorunlarınızaDoktorumuz bize o kadar basit bi şey gibi anlattı ki emmemesinib sebebinin bu olduğu aklımkza dahi gelmedi. Bugün yine bebek emmek için
Çabalayıp alamayınca eşim bundan dolayı olabilir mi diye sorunca kafama dank etti. Araştırınca emmede sıkıntı yaratabildiğini öğrendim . Doktorumuz bize 5. Gün dil bağı olduğunu takipte olacsğımızo söyleyip geçmişti. Şimdi telefon ile görüşeceğim doktorumuzla. Çocuk emmek için uğraşıypr ama emememiyor dil bağıula alakası var mı ve dil bağı için operasyon işi için ne düşünsüğünü soracağım. Şuan değil derse 2. Bi doktora göstereceğim çünkü geç kalmak istemiyorum .
Bu operasyonu anladıpım kadarıyla çocuk doktoru değil KBB yapıyormuş . Olmadı KBB ye götürelim
Gaz damlasını sormadan verdi doktor. 15. günde başlıyoruz genelde dedi. 'Bi gaia' damlanın adı. Sizde ne kadar sürede etki etti bir de nasıl veriyorsunuz çay kaşığı gibi bir şeyle miBizim için çok rahatlatıcı oldu bazı bebeklerde gaz damlası kabızlık yan etkisi yapabiliyormuş ilk kullanımda bunu gözlemlememiz konusunda doktorumuz uyarmıştı sizin de aklınızda olsun
Verdikten 2 saat sonra etki ediyor bizde Nurse Harveys önerdi direk ağzına damlatıyorumGaz damlasını sormadan verdi doktor. 15. günde başlıyoruz genelde dedi. 'Bi gaia' damlanın adı. Sizde ne kadar sürede etki etti bir de nasıl veriyorsunuz çay kaşığı gibi bir şeyle mi
Hadi inşallah bizde de hemen etki eder dün gece hiç uyuyamadım gaz yüzündenVerdikten 2 saat sonra etki ediyor bizde Nurse Harveys önerdi direk ağzına damlatıyorum
Maşaallah, hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmek nasip etsinArkadaşlar ben Cumartesi sabahı oğluma kavuştumSizi habersiz bıraktım, lütfen kusuruma bakmayın. Kendimi rüya gibi bir şeyin içinde buldum. Ne yaşadığımı şu an inanın bütünüyle idrak edemiyorum
En son Cuma kontrole gitmiştim. Zaten 4 cm olan açıklığımın artmakta olduğunu söyledi doktor. Ama ben normal hayatıma devam ediyordum, ağrıyı anlamıyordum pek, bu kısmı biliyorsunuz. Neyse Pazartesiye bir randevu daha verdi, hafta içi de doğar artık dedi doktor. Cuma akşamı eve geldim, sizlerle haberleştik, yine her şey çok normaldi. Gece 12:30 gibi yattım, 02:30'da ağrıyla uyandım. Sıradan bir regl ağrısı gibiydi ama bele fazla vuruyordu, oradan anladım bu sefer farklı bir faza girdiğimizi. Sabah 05:00'e kadar yanıbaşımda uyuyan eşim de dahil olmak üzere evdekileri uyandırmadan kendi kendime bekledim. Tuvalete gidip geldikçe akıntıların içinde lekelenmeden farklı olarak taze kanlar olduğunu fark ettim. Ondan sonra herkesi uyandırdım. Ağrılar sıklaşmaya başladı ama aralığını çok da hesaplayamadım açıkçası. Eşim tam doktoru aramıştı ki çok yoğun bir idrara çıkma isteği bastırdı. Tuvalete zor yetiştim, o an suyumun ilk kısmı geldi. Tamamen kanlı suydu, miktarı epey fazlaydı. Doktor hemen hastaneye geçin dedi. Apar topar çıktık. Yolda radyo dinleyerek gidebilecek kadar enerjim yerindeydi. Hastanenin kapısında suyumun ikinci kısmı geldi. İyi ki Depend külot giyerek gitmişim, tuvalete kadar o tuttu suyu. Tuvaletten sandalye ile kadın doğum servisine çıkarıldığımda saat 06:30 civarıydı. Suyun üçüncü kısmı da odaya girdiğimde geldi. İlk ölçüm yapıldı, açıklık 6 cm çıktı. Ağrıların iyice sıklaşıp açıklığın 8 cm'i bulması 07:30 gibi oldu. Kan tahlilleri anca yetişti ve 07:45 gibi nihayet epidural anestezi yapıldı ve kısalan ağrı sürelerinde pilates topuyla son açılmaları zorladık. Yarım saat içerisinde doğumhaneye götürüldüm.
Kendinizin en saf haliyle, en özünüzle, yaradanla baş başa kaldığınız bir anmış. Yaşamadan bilemezdim. O kalabalığı, nasıl göründüğünüzü, kimin ne söylediğini asla önemsemiyorsunuz. Tek derdiniz çocuğunuza en sakin ve kolay yoldan yaşam şansı vermek. İçimden hadi anneciğim bana yardım et, her şeyi beraber hallettiğimiz gibi gel bunu da beraber başaralım ve kavuşalım dediğimi ve zihnimin bambaşka bir boyuta geçtiğini hatırlıyorum. Doğumhanede destek veren sesler, eller, dokunuşlar, bakışlar hepsi kalbinizde yer ediyor, unutulmuyor ama inanın kendinizden başka dayanabileceğiniz kimse yok aslında. Bu da kadın olarak o muazzam gücünüzü fark etmenizi sağlıyor. İşte bu inançla kısacık bir sürede, toplamda üç ıkınma ile 09:00'a çok az kala Evren'imi kucağıma aldımTek dikişim oldu. O bitince kendi elbiselerimi giydirip, sandalyeye oturtup, çocuğumla birlikte odamıza götürdüler.
Sürecin her ayrıntısında hissettiklerime dair anlatacak o kadar çok şeyim var ki kitap yazsam kendimi ifade edecek alan bulamayabilirim. Öyle yoğun, öyle gürül gürül bir enerji ki yaşadığınız, hayatta bunun üstüne çıkabilecek çok fazla haz olduğunu düşünmüyorumKardeşime ablacığım bana şu an çimento getirsen, hiç bilmememe rağmen hiç telaş etmeden sana sıfırdan ev yaparım, o kadar gözüm kara artık dediğimi hatırlıyorum
Sizlerden helallik istiyorum. Aylardır yoldaş oldunuz. Detayları da anlatırım, hissiyatı da anlatırım, teknik bilgi de veririm artık. Ama şimdi Evren'e baka baka biraz uyumak istiyorum. Koşturmacamız o kadar çok ki şu yazıyı bile 3 seferde tamamlayabildim. Kalbim, duam sizlerle
Hayırlı uğurlu olsun, Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Çok geçmiş olsunKızlar biz çıktık biraz sancım var toparlaninca detayları yazacam inşallah
Benim önceki bebeğimin 28. günde düşmüştü. Son sınır 29 günmüş, doktor yarın getirin düşmemişse yakarak alırız demişti, gerek olmadan o gün akşam düştü. O yüzden içiniz rahat olsun, 10-15 günde düşebilir, geç değil. Biz 15-20 gün sonra hala düşmeyince göbeğini koruyarak bölgesel yıkama yapmaya başlamıştık.Göbek bağı düşen oldu mu? Kaçıncı günde düştü? Bizim yarın 10 günlük olacağız hala düşmedi ya. Banyo için onu bekliyoruz hiç düşesi de yok gibi altı kuru ama deliğin old yer canlı duruyor sanki
Canım çok sevindim hayırlı uğurlu olsun inşallah bebişin. Sağlıkla büyüsün. Çok güzel ifade etmişsin. Çok güzel bir duygu.Arkadaşlar ben Cumartesi sabahı oğluma kavuştumSizi habersiz bıraktım, lütfen kusuruma bakmayın. Kendimi rüya gibi bir şeyin içinde buldum. Ne yaşadığımı şu an inanın bütünüyle idrak edemiyorum
Bu eds yönteminde kenardaki borudan mama mı sağdığınız sütü mü veriyorsunuz?Evet memeyi tutunca ağzının kenarından birakiveriyorum ben her 2 saatte bir emziriyorum hepsinde de eds yöntemiyle emziriyorum bgn 3. Gün bakalım sütüm artacak mı şimdilik hiç artmış gibi değil malt içecek içiyorum Solgar in takviyesini aldık
Sağlıkla büyüsün inşallah canım. Uyu bence de çünkü gece uyunmuyor kesintisiz. Vitamin takviyeleri ile güçlenicez inşallah.Kızlar hepinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinize bol bol dua ettim
Ben fazlaca korktum bel iğnesi vs yapılınca bide azarlayan kötü doktora denk geldim kendi doktorum izne çıkmıştı gelmemişti her soruma sen doğumu kolay mı sandın çocuk yaparken düşünecektin diye tersledi o da çok gerdi beni ama oğluşa kavuşunca hele emzirince hepsi uçtu gitti aklımdan dikişler sızlıyor yürüyüş yaptım gazim çıktı göğsümden su geliyo ama süt henüz oluşmadı mecbur sarılık veya kan şekeri düşmesin diye mama verdik şuan uyuyo genel olarak güzel geçti ama doğumu canlı izledim uyuşukluk vardı ama tüm işlemleri hissettim sadece acımıyordu kan tutan ben oğlusun çıkışını dikişleri herşeyi izledim çok güzel bı duyguydu kendimden bunu beklemezdim
Şimdi bende biraz uyurum gece boyu heyecandan yatamadım belki uyumak iyi gelir süt için
Darısı daha da kolaylıkla bekleyenlerin başına olsun tez vakitte inşallah
Sağlıkla büyüsün inşallahMaşaallah, hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmek nasip etsinpeşpeşe doğum yapmışız benim Cumartesi sabah 6ya doğru oldu, sizin 9da olmuş Allah bahtlarını güzel etsin inşaallah
Sızdırma konusunda en iyisi prima onun bi altı molfix sonra sleepy geliyor zaten bende sleepy aldım bakalım nasıl olurKızlar sleepy kullanıyordum ama çok sızdırıyor. Sürekli üst değiştirmekten yoruldum. Günde 4 kez üst değiştiriyoruz, beline bacağına çıkıyor. Bez değiştireceğim. Siz neler kullanıyorsunuz önerilerinizi alayım?
Gözlerim doldu, çok sevindimArkadaşlar ben Cumartesi sabahı oğluma kavuştumSizi habersiz bıraktım, lütfen kusuruma bakmayın. Kendimi rüya gibi bir şeyin içinde buldum. Ne yaşadığımı şu an inanın bütünüyle idrak edemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?