Siyah beyaz kartlar olabilir. Şu anda anlamaz gibiler ama 1 aydan sonra daha anlam kazanır diye düşünüyorum.Arkadaşlar bebekler için şuan etkinlik ya da oyuncak kullanabilşyor muyuz? Bebeğim 17 günlük, erken mi şuan? Timmy time , ayaklara tutturulan çıngıraklar vs vs önerceğiniz bir şey var mı? Yoksa erken mi daha
O bende hep oluyor bebek baskı yaptığı için kaslarımız daralıyor ama inşallah doğum başlamışdırKızlar benim şuan böyle karın altımda vajinaya doğru böyle hani spor yaparsınız hamlarsınız ya öyle bi ağrı var sancı değil adet ağrısı gibi de değil genellikle yürürken veya yatakta dönerken ağrıyor neden olabilir sizde oldu mu
Ay bilmiyorum ya akşam yürüyüş yapınca da aşağıya baskı yapıyordu çıkacak gibi ama gece hiçbir şey olmayınca bunlarda normal mi diye düşünüyorumO bende hep oluyor bebek baskı yaptığı için kaslarımız daralıyor ama inşallah doğum başlamışdır
Böyle elastik bir sünger gibi diyim bana hastanede de verdiler göğüsleri nemli ve yumuşak tutuyor çok rahatlatıyor yaraları sanırım silikon diye de geçiyorPolymer pad i araştırdım ama bulamadım nedir?
Sizin haftanız kaç yanlış hatırlamıyorsam 40 haftanız bitti. Ben bu gün 40 haftadan gün aldım bebek kanalda ama hala tık yok , hamilelik sürecinde tualete giderken hep ya akıntı olur diye korkarken şimdi akıntıyı gözüm arar olduAy bilmiyorum ya akşam yürüyüş yapınca da aşağıya baskı yapıyordu çıkacak gibi ama gece hiçbir şey olmayınca bunlarda normal mi diye düşünüyorum
Canım çok geçmiş olsun ama bak çaresi pratik görünüyor. Hiç üzülme, o iş çözülsün emmeniz de hemen yoluna girecekKızlar bebeğimin dil bağı çok çok kısaymış. Bebek o yüzden ememiyormuş hiçbir şekilde ememezmiş bu şekilde zaten . KBB lokal anestezi ile küçük nir operasyon ile kesecek dil bağını.
Kimsenin olmaz inşallah ama aklınızda bulunsun diye yazmak istedim. Bebek emmek istiyor ve ememiyorsa dilinin altını bi kontrol edin, hazı doktorlar fark edemeyeniliyormuş ve yaşı büyüdükçe konuşmada güçlük vs gibi problemlerle ortaya çıkıyormuş .
Ben 40+4 üm şuan 40 tan sonrası çok zor geçiyor beklemek olarak yani vucut olarak sıkıntım yok ama benim kanalda mı bilmiyorum da sadece baya aşağıda farkediyorum onu inşallah sende çok beklemezsinSizin haftanız kaç yanlış hatırlamıyorsam 40 haftanız bitti. Ben bu gün 40 haftadan gün aldım bebek kanalda ama hala tık yok , hamilelik sürecinde tualete giderken hep ya akıntı olur diye korkarken şimdi akıntıyı gözüm arar oldu
Ay çok şükür iyisiniz ya2) Meme ucum gömülü olduğu için emziremiyorum. Silikon uç da işe yaramıyor çünkü meme tam aktive olmadı. Çocuk çekse de memeden süt çıkaramıyor. Bu konuda tavsiyesi olan var mı?
Mama ile besliyorum. Kv moralimi bozacak şekilde konuştu bir kere. Farkında olmadan hevesimi kaçırdı. İki gündür mememi açıp da süt denemesi yapamıyorum, elim gitmiyor. Çok mutluyum evladımla ama meme konusunda kadın beni olumsuz etkiledi bir kere.
Benim 20 hazirana kadar doğmazsa hastahaneye yatışım yapılıcak doktor bebeği kontrolde tutmak için öyle uygun gördü , belkide süni sancı verirler. İlk gebeliklerde geç doğum beklenen bir şey ama. Bende kan uyuşmazlığı olduğu için riskli inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz.(Belimde bir ağrı hadi bakalım sonu hayr olaBen 40+4 üm şuan 40 tan sonrası çok zor geçiyor beklemek olarak yani vucut olarak sıkıntım yok ama benim kanalda mı bilmiyorum da sadece baya aşağıda farkediyorum onu inşallah sende çok beklemezsin
Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Evet en azından problem erkenden fark edildiCanım çok geçmiş olsun ama bak çaresi pratik görünüyor. Hiç üzülme, o iş çözülsün emmeniz de hemen yoluna girecek
Aynen bende de var. Dün biraz yürüyüş yapayım dedim pervik kemiğim kırılacak gibi oluyordu. Uzanık ve oturur vaziyette ağrı saplaniyor ayağa kalkınca siddetlenip biraz yürüyüş ile düzeliyor bazen. Alt vajinal kısımlarda sıkılaşma var mesela şiş hissediyorum. Az kaldı.Kızlar benim şuan böyle karın altımda vajinaya doğru böyle hani spor yaparsınız hamlarsınız ya öyle bi ağrı var sancı değil adet ağrısı gibi de değil genellikle yürürken veya yatakta dönerken ağrıyor neden olabilir sizde oldu mu
Hadi hayırlısı olsunnn aminBenim 20 hazirana kadar doğmazsa hastahaneye yatışım yapılıcak doktor bebeği kontrolde tutmak için öyle uygun gördü , belkide süni sancı verirler. İlk gebeliklerde geç doğum beklenen bir şey ama. Bende kan uyuşmazlığı olduğu için riskli inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz.(Belimde bir ağrı hadi bakalım sonu hayr ola)
Senin ilk bebiş miydiiAynen bende de var. Dün biraz yürüyüş yapayım dedim pervik kemiğim kırılacak gibi oluyordu. Uzanık ve oturur vaziyette ağrı saplaniyor ayağa kalkınca siddetlenip biraz yürüyüş ile düzeliyor bazen. Alt vajinal kısımlarda sıkılaşma var mesela şiş hissediyorum. Az kaldı.
Doktorum bize çocuk için geleceğiniz gün öncesinde bana uğrayın öyle gelin randevu almanıza germek yok dedi, belki sizin de o şekilde olacaktır. Hem dikiş kontrolü, hem ultrasonla rahim kontrolü yapacak doktor diye biliyorum, öncekilerde öyle olmuştu, temizlenme süreci nasıl ilerliyor diye, ayrıca hastaneden ayrılırken kan tahlilleri de yapıldı sanırım ona göre takviye verecek ve mesela ödem oluştu benim onun için de ödem söktürücü vermişti öncekilerde. Bunların hepsi doğumdan sonraki muayenede yapılıyor. Bir de bizim aynı gün sünnet konuşmak için çocuk cerrahiden de randevu aldık, o da hastanede doğumdan sonraki ilk randevu ücretsiz dediler o şekilde olacak.Hanımlar birkaç danışacağım şey var sizlere.
1) Bana doğum sonrası için kadın doğumdan randevu vermediler. Doktor doğum yaptığım gün bir uğradı. Yazdığı reçeteyi söyledi. İşte antibiyotik, elenatal, parol ve demir ilacı vermiş. Ayakta duş al dedi. Başka bir şeyler söylediyse de aklımda kalmadı, kafam zaten bir milyondu. Şu gün gelin dikişlere bakalım filan demedi. Çocuk doktorundan ilk muayene için randevu otomatik oluşturulmuş mesela. Aynı şekilde jinekolojiden randevu mesajı gelmedi. Sizde durumlar nasıl bu konuda?
İç dikişler varsa, ondan ötürü o şekilde sertlik hissediyor olabilirsiniz belki. Ağrı kesici verdi mi doktor, 6 saat arayla düzenli kullanıyorum ben. Bir de idrar yolu enfeksiyonunu olmadan önlemek için çok hafif bir antibiyotik verdi. Pansumanınızı nasıl yapıyorsunuz? Her tuvaletten sonra taharet yapıp batikonla temizledikten sonra, antibiyotikli bir krem verdi, Fucicort sabah akşam onu sürüyorum şu an. Öncekilerde de Fitokrem vermişti onu kullanmıştım diye hatırlıyorum.3) Dikişlerim çok yok ama olanı da perine bölgesinde. Çok hassas. Epey acı veriyor. Fotoğrafını çektim, inceledim. İltihabi bir görüntü yok. Kızarıklık filan da yok. O bölge her zaman nasıl olursa aynı görüntüsünü koruyor renk açısından. Sadece içi taş gibi. Çok sert. Evin içinde yürürken bile çok zorluyor. Ağrı yapıyor. Normal mi bu? Anneler ikisi de normal dedi ama onların bilgileri o kadar eskimiş ki bazen güvenemiyorum.
EvtSenin ilk bebiş miydii
Şırıngayla ucunu çıkartma yöntemleri oluyor denediniz mi? Bir arkadaşım o şekilde yapmıştı düzeldi meme ucu, bebek emmeye başladı. Silikon uçların çok işe yaradığını duymadım zaten.2) Meme ucum gömülü olduğu için emziremiyorum. Silikon uç da işe yaramıyor çünkü meme tam aktive olmadı. Çocuk çekse de memeden süt çıkaramıyor. Bu konuda tavsiyesi olan var mı?
Mama ile besliyorum. Kv moralimi bozacak şekilde konuştu bir kere. Farkında olmadan hevesimi kaçırdı. İki gündür mememi açıp da süt denemesi yapamıyorum, elim gitmiyor. Çok mutluyum evladımla ama meme konusunda kadın beni olumsuz etkiledi bir kere.
Çok geç olmadan farkedildi ya buna da şükürKızlar bebeğimin dil bağı çok çok kısaymış. Bebek o yüzden ememiyormuş hiçbir şekilde ememezmiş bu şekilde zaten . KBB lokal anestezi ile küçük nir operasyon ile kesecek dil bağını.
Kimsenin olmaz inşallah ama aklınızda bulunsun diye yazmak istedim. Bebek emmek istiyor ve ememiyorsa dilinin altını bi kontrol edin, hazı doktorlar fark edemeyeniliyormuş ve yaşı büyüdükçe konuşmada güçlük vs gibi problemlerle ortaya çıkıyormuş .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?